آیا میتوان گوشی را شب در حالت شارژ رها کرد؟! در زمانهای که گوشی به جزئی لاینفک از زندگی تبدیل شده است، شاید این سوال یکی از مهمترین سوالات باشد.
شاید همه ما این کار را انجام داده باشیم: گوشی خود را شب در شارژ گذاشته، تا صبح با شارژ ۱۰۰ درصد از آن استفاده کنیم. اما آیا این کار درست است؟ جواب این سوال بله است و شما میتوانید این کار را انجام دهید. در زیر چرایی این جواب و اطلاعات بیشتری درباره این که چه کارهایی با باتری میتوانید انجام دهید و چه کارهایی نمیتوانید را خواهید خواند.
لیتیوم در برابر نیکل
به احتمال زیاد میدانید که تقریبا تمام محصولات تکنولوژیکی باتریهای لیتیوم یون دارند. سالها پیش باتریها از نیکل ساخته میشدند. باتریهای ساخته شده از نیکل حافظه چرخهای داشتند، اگر در بین چرخهها به طور کامل شارژ نمیشدند، آنها ظرفیت خود را فراموش میکردند و دفعه بعد به همان اندازهای شارژ میشدند که قبلا شارژ شده بودند. بسیاری از ما هرگز از باتریهای نیکلی استفاده نکردهایم، چون از سال ۲۰۰۰، موبایلها به باتریهای لیتیومی مهاجرت کردند.
خوشبختانه، باتریهای لیتیومی چنین حافظهای نداشتند. باتریهای لیتیومی نقش عمدهای در انقلای موبایلی بازی کردند. مهمترین دلیل آن این است که باتریهای لیتیومی میتوانند مقداری زیادی انرژی در خود نگه دارند، در حالیکه حجم زیادی نمیگیرند و این به این معناست که گوشیهای موبایل میتوانند باریک و سبک بمانند. بازه عمر طولانیتر و شارژ سریعتر مزیتهای دیگر باتریهای لیتیومی هستند. اما عیب این باتریها این است که به دما حساس هستند.
گرما: قاتل خاموش باتری
مهمترین تهدید برای باتریهای لیتیوم-یون و لیتیوم-پلیمر، گرماست. درست است که باتریها از سرما نیز بیزارند، اما گرما مسئلهای است که هنگام شارژ با آن مواجه میشوید.
دمای شارژ باتریهای لیتیومی (دمایی که در آن قادرند شارژ دریافت کنند)، بین صفر تا ۴۵ درجه است. در عین حال، باتریهای لیتیومی در دمای منهای ۲۰ درجه شارژ خود را از دست میدهند. بهترین دما برای استفاده از تکنولوژیهای شارژ سریع، بین ۵ تا ۴۵ درجه است و در دمای زیر صفر، شارژی رخ نمیدهد.
این اعداد چند نکته را به ما یادآوری میکنند. اول اینکه نگهداری باتری در فریزر خانه، از خالیشدن باتری لیتیومی جلوگیری نمیکند. دوم اینکه باتریهای لیتیومی در حال شارژشدن، گرم میشوند و هر چه بیشتر گرم شوند، سریعتر شارژ میشوند. اما از آنجایی که باتری بیش از ظرفیت خود نمیتواند انرژی نگه دارد، انرژی اضافه را به صورت گرما به بیرون میدهد. مشکل شارژ در شب این است که پس از شارژ کامل باتری، راهی برای مصرف جریان ورودی ندارد.
خوشبختانه، برای این مشکل راه حلی وجود دارد.
اسمارتفونها از باتری به طور هوشمند استفاده میکنند
باتریهایی که در گوشیهای امروزی یافت میشود، تقریبا دو دهه است که استفاده میشوند، اما گوشیها بسیار باهوشتر شدهاند. امروزه نگرانی کمتری از بابت سلامت باتری وجود دارد، چون بهینهسازی مصرف انرژی بر عهده نرمافزار گذاشته شده است.
پیش از این نیز گفته شد که میتوان گوشی را شب در شارژ نگه داشت. اما چرا؟ همانطور هم که گفته شد بزرگترین خطر نگه داشتن گوشی در شارژ، گرمشدن آن است. اما گوشیهای موبایل بسیار باهوشتر شدهاند. آنها زمانی که باتری کاملا شارژ شد، شارژ را متوقف کرده و از شارژ به عنوان منبع اصلی، قدرت میگیرند. پس زمانیکه بیدار میشوید، میتوانید از ۱۰۰ درصد انرژی باتری استفاده کنید.
البته این بدین معنا نیست که شما هر طور که دوست داشتید میتوانید با باتری خود رفتار کنید و نوع شارژ شما هیچ تاثیری بر سلامت باتری ندارد. در زیر چند نکته را میبینید که در صورت رعایت، باتری بهتری خواهید داشت.
- هر باتری لیتیوم-یون، چرخه محدودی برای شارژ/دشارژ دارد و با هر بار شارژ کمی از ظرفیت آن کاسته میشود. برای اینکه تعداد چرخههای کامل را کاهش دهید، سعی کنید که طرفیت باتری را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید. البته این همیشه ممکن نیست، اما سعی کنید تعداد دفعاتی که شارژ به زیر ۴۰ درصد میرسد را کاهش دهید.
- سعی کنید که هر بار که شارژ میکنید، از شارژ سریع استفاده نکنید، چون باعث گرمای بیش از حد میشود و این به عمر باتری صدمه میزند.
- گرچه باتریهای لیتیومی مانند باتریهای نیکلی، حافظه ندارند، اما نرمافزار اسمارتفون ممکن است هر از چند گاهی اشتباه کند. پس سعی کنید که هر از چند گاهی باتری خود را کالیبره کنید. کالیبره کردن به این صورت است که از گوشی خود استفاده کنید تا باتری آن تمام شود. زمانی که باتری کاملا خالی شد، آن را کامل شارژ کنید. این کار را هر ماه یا دو ماه یکبار انجام دهید تا باتری شما با سلامت کامل به کار خود ادامه دهد.
به طور خلاصه میتوان گفت گرچه بسیاری معتقدند که شارژ گوشی در شب، اشتباه است، اما همه شواهد حاکی از آن است که با خیال راحت میتوانید این کار را انجام دهید و روز خود را با یک باتری پر آغاز کنید.
مرسی مطالب عالی بود امان از دست این موبایل فروشای بی سواد مملکتمون بلا نسبت بعضی هاشون
خیالمون رو راحت کردین با تشکر
خیلی خوب بود…
واقعا برام سوال بود…
استفاده کردم تشکر
نظرات مختلفی وجود داره در این مورد که بعضیاش به طور کلی با اون یکی متفاوته.ولی به نظر من نباید سخت گرفت و حساس بود هر وقت نیاز بود بزنید شارژ هر وقت هم خواستید در بیارید از شارژ
مرسی واقعا عالی بود
Man khodam z2 daram 1 sale in jor sharzh mikonam vase goshim hich moshkeli pish nayomade hamishe AZ sharzher fabrik estefade kardam 24 saat kamel sharzh dare albate man ziyad ahle bazi nistam bushtar Web gardi