اطلاعات پردازنده قدرتمند ۸ هسته‌ای AMD منتشر شد

اطلاعات مربوط به ۲ پردازنده قدرتمند AMD از سری Zen با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری در اینترنت منتشر شده که حکایت از قدرت بسیار بالای آن‌ها دارد. چهار سال از شروع توسعه معماری سری Zen می‌گذرد، پردازنده‌ای که توسط طراح معروف و افسانه‌ای جیم کلر در حال شکل‌گیری است. این فرد طراحی میکرو معماری مهم‌ترین و تاثیرگذارترین پردازنده‌های کل تاریخ این کمپانی را شامل Athlon ،K7 ،K8 و Athlon 64 برعهده داشته است. چندسالی است که AMD از بازار پردازنده‌های قدرتمند جدا مانده است، در نتیجه هیجان بالای طرفداران سری‌ پردازنده‌های Phenom ،Athlon و FX برای معرفی تراشه‌های جدید کاملا طبیعی محسوب می‌شود. بدون هیچ تاخیری و سریعا به شرح اطلاعات فاش شده می‌پردازیم.

اطلاعات فاش شده پردازنده‌های ۸ هسته‌ای با ۱۶ رشته و ۴ هسته‌ای با ۸ رشته و توان‌های حرارتی ۹۵ وات و ۶۵ وات

پردازنده اولی همانند شایعه هفته پیش به ۸ هسته مجهز است که فرکانس پایه این ۸ هسته و ۱۶ رشته بر روی ۲.۸ گیگاهرتز و فرکانس افزایشی (Boost) آن‌ها بروی ۳.۲ گیگاهرتز تنظیم شده است که با توان حرارتی ۹۵ وات بازده و کارایی بالایی را از خود نشان می‌دهد.

برای مقایسه پردازنده اینتل ۶۹۰۰K را انتخاب می‌کنیم، این پردازنده ۸ هسته‌ای و ۱۶ رشته‌ای اینتل در سری Broadwell-E از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری بهره می‌برد و توان حرارتی آن برابر با ۱۳۰ وات است، یعنی ۳۵ وات توان حرارتی بیشتری نسبت پردازنده جدید Zen شرکت AMD دارد. اگرچه هردو از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری بهره می‌برند ولی اینتل از فرایند عادی و پردازنده AMD توسط شرکت‌های سامسونگ و Globalfounder با فناوری FinFET ساخته می‌شود. فناوری ساخت اینتل قادر به تولید ترانزیستورهای کوچک‌تری نسبت به سامسونگ است و این تفاوت با تکنولوژی ساخت ۱۶FF شرکت TSMC بسیار بیشتر است، در نتیجه توان حرارتی ۹۵ وات پردازنده Zen بسیار جالب توجه است. پردازنده دوم با ۴ هسته و ۸ رشته نیز توان حرارتی ۶۵ وات دارد که نسبت به مدل‌های هم‌ قدرت اینتل از نسل‌های Broadwell و Skylake بهینه‌تر است.

Amd Chart

هر دو تراشه با سوکت جدید AM4 سازگار هستند و با نام کدی Zeppelin شناخته می‌شوند.

قدرت ۲ برابر نسبت به پردازنده FX 8350

AMD-Zen-Performance-Double-FX-83501در مقایسه با واحد “Orochi” استفاده شده در پردازنده ۸ هسته‌ای FX 8350، پردازنده ۸ هسته‌ای Zen برای سیستم‌های دسکتاپ با واحد “Summi Ridge” در برنامه Cinebench R15 قدرتی ۲ برابر دارد. این نتیجه نشان می‌دهد که هر یک از هسته‌های پردازنده Zen معادل ۲ هسته Piledriver قدرت دارند که بسیار شگفت‌انگیز محسوب می‌شود. تفاوت چشمگیر عملکرد این تراشه جدید ناشی از عملکرد بالای معماری و قابلیت‌های چند رشته‌ای همزمان آن است.

یادآوری این نکته ضروریست که آخرین قالب Orochi شرکت AMD به‌جای هسته‌های Excavator به هسته‌های Piledriver مجهز هستند. هسته‌های Excavator به میزان ۱۵ درصد سریع‌تر از Piledriver هستند که باعث می‌شود سرعت پردازنده‌های جدید ۶۰ درصد بیشتر باشد که با قدرت ۲ برابری نسبت به FX 8350، آن را تبدیل به رقیب مستقیم FX 8350 می‌کند.

بنچمارک‌های بازی

AMD-Zen-ES-AotS-Benchmarksاجازه دهید با تصویر منتشر شده از بنچمارک آن در انجام بازی، به بررسی توانایی‌های این معماری پردازنده جدید بپردازیم. بنچمارک‌های منتشر شده مربوط به بازی Ashes if The Singularity هستند که عملکرد بینظیری را از خود نشان می‌دهند. پردازنده هشت هسته‌ای Zen با فرکانس پایه ۲.۸ گیگاهرتز موفق به شکست تراشه FX 8350 با فرکانس پایه ۴.۰ گیگاهرتز شده است که نشان از قدرت بالای آن با توجه به این اختلاف فرکانس زیاد دارد. در حقیقت Zen موفق به کسب ۹۸ درصد عملکرد بهتر نسبت به FX 8350 با سرعت فرکانس یکسان شده که قدرت ۲ برابر را به همراه دارد و آن را وارد قلمرو پردازنده‌های ۱۰۰۰ دلاری اینتل Core-i7 6900K و ۵۹۶۰X می‌کند.

قدرت بالای معماری ۱۴ نانومتری FinFET جدید برای گیمرها، افراد حرفه‌ای و مرکز داده

AMD-Zen-Feature-635x225جان تیلور، معاون رئیس بخش بازاریابی جهانی اعلام کرد که AMD زمان زیادی را در بخش تحقیق و توسعه خود صرف کرده تا اطمینان حاصل کند که پلتفرم AM4 از ویژگی‌های پردازنده‌های جدید ZEN کاملا پشتیبانی خواهد کرد، همچنین او تایید کرده که AM4 از تکنولوژی‌های USB 3.1 ،M.2 و NVMe پشتیبانی می‌کند. این شرکت تمام تلاش خود را می‌کند تا بهترین عملکرد ممکن را به کاربران ارایه کند که شامل حرارت (دمای کارکرد) و صدای کم این پردازنده‌ها نیز هست. براساس گفته‌های جان تیلور خنک‌کننده‌های جدید بسیار عالی خواهند بود و شما را از خرید خنک‌کننده‌های جایگزین، بی‌نیاز می‌کند. مدت زمان زیادی از توسعه Zen می‌گذرد، معماری که در سال ۲۰۱۵ معرفی و از اواخر امسال مدل‌های دسکتاپ آن عرضه خواهند شد. علاوه بر مدل‌هایی که امسال ارایه خواهند شد، پردازنده ۳۲ هسته‌ای برای سرورها، APUهای ۱۶ و ۴ هسته‌ای نیز در برنامه کاری این شرکت برای سال‌های آینده وجود دارد.

پردازنده ۸ هسته‌ای Zen برای سیستم‌عامل کامپیوتری قدرتمند ارایه خواهد شد

AMD-Mobile-and-AIO-Roadmap-for-2016-and-2017سال گذشته در مقاله‌ای اختصاصی نوشتیم که AMD در حال برنامه‌ریزی برای معرفی پردازنده‌های FX خود برپایه معماری Zen در سال ۲۰۱۶ و APUهای خود براساس همین معماری در سال ۲۰۱۷ است، ما همچنین از اطلاعات فنی نسل بعدی مادربوردهای AMD4 نیز باخبریم، در نتیجه به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

AMD-Desktop-Socket-Roadmap-2016-2017پردازنده‌های دسکتاپ Zen از خانواده Summit Ridge محسوب می‌شوند که از تمامی ویژگی‌های ممتاز معماری Zen مانند “تعداد بالای هسته” برخوردار هستند. این پردازنده‌ها قادر به رقابت با پردازنده‌های Haswell-E و Broadwell-E خواهند بود، همچنین AMD ادعا می‌کند که کارایی رشته‌های آن بسیار رقابتی و بالا است.

پردازنده‌های دسکتاپ Zen پاسخی به درخواست علاقه‌مندان است

AMD-Zen-Summit-Ridge-Processor_1

Zen یکی از تولیدات بسیار مهم این شرکت در یک دهه اخیر است که به آن اجازه می‌دهد که بعد از ۵ سال با پردازنده‌های قدرتمند مبارزه کند و همچنین نشان‌دهنده اولین خلاقیت واقعی AMD برای نسل بعدی معماری خود است. اهالی تکنولوژی به صورت خوشبینانه اعتقاد دارند که پردازند‌ه‌های Zen بازگشتی به دوران معرفی Athlon خواهند بود و شاید حتی موفقیت بیشتری را نصیب این شرکت کند. احتمال به وقوع پیوستن این امر وجود دارد، چراکه طراح آن با معمار موفق‌ترین تولیدات ای‌ام‌دی تا به امروز یعنی Athlon XP و Athlon64 یکسان است. خانم Su مدیرعامل AMD در نمایشگاه CES، بازگشت قدرتمندانه AMD را اعلام کرد و گفت:

انتظار کلی بر بهبود عملکرد مالی شرکت نسبت به سال ۲۰۱۵ داریم.

ای‌ام‌دی برای اولین بار در روز تحلیل وضع مالی در سال قبل، خبر از Zen و بهبود ۴۰ درصدی آن نسبت به Excavator داد، البته در کنفرانس بعدی مدیرعامل SU اعلام کرد که مهندسان موفق به کسب بهبودی بیش از ۴۰ درصد شده‌اند و همچنین اضافه کرد که:

پردازنده‌های در حال توسعه برپایه Zen به افزایش عملکردی بیش از ۴۰ درصد دست یافته‌اند که از پیش‌بینی قبلی ما بالاتر است. در محاسبات انجام شده، فرصت ما برای کسب سهم مجدد در سال ۲۰۱۶ و پیشرفت افزایش یافته است. اواخر امسال پرازنده‌های جدید ما معرفی و بازاریابی خواهند شد.

این شرکت اعلام کرده که در اواخر امسال سری کاملا جدید پردانده‌های FX و پلتفرم AM4 را معرفی خواهد کرد، تولیدات FX جدید برپایه Summit Ridge و پلتفرم جدید از حافظه‌های DDR4 و APUهای سری Bristol Ridge پشتیبانی خواهد کرد که نتیجه آن کاهش سردرگمی مشتری برای انتخاب پلتفرم موردنیاز خواهد بود.

AMD-Zen-Summit-Ridge-CPUsبه بنچمارک AID64 در سال پیش گذشته، پشتیبانی از Zen برپایه Summit Ridge و Raven Ridge برای پردازنده‌های FX اضافه شد. Raven Ridge ادامه‌دهنده Bristol Ridge و اولین نسل APUها براساس Zen خواهد بود، در حالیکه Bristol Ridge با فناوری ساخت ۲۸ نانومتر و بهینه‌سازی هسته‌های Excavator معرفی خواهد شد. تا امروز اطلاعات زیادی مبنی بر توسعه APUهای مختلف برپایه Zen منتشر شده‌اند.

AMD-Zen-Core-IPCای‌ام‌دی در حال کار بر روی پردازنده‌های ۳۲ هسته‌ای با ۶۴ رشته برای سرورها نیز هست، پردازنده‌ای که ۴ برابر هسته بیشتر نسبت به بهترین تولید امروز این شرکت برای سرورها دارد. دلیل این پیشرفت زیاد، سهم بالای ۹۷ درصدی اینتل از بازار سرورهاست.

پردازنده‌های AMD Zen FX برای پلتفرم‌های آماده نیز ارایه خواهد شد

AMD-Data-Center-Roadmap-Opteron-Zen-HPC-APU-635x357پردازنده‌های summitRidge شامل مدل‌ها ۸ ،۶ و ۴ هسته‌ای خواهد بود که همگی از پلتفرم امنیتی، PCIe 3.0، کنترلر حافظه DDR4 دوکاناله، مقدار زیاد کش L3 و ویژگی‌های جدید ذخیره‌سازی پشتیبانی می‌کنند. ای‌ام‌دی درنظر دارد تا پردازنده‌های قدرتمند و پرهسته خود را کاملا رقابتی قیمت‌گذاری کند. تضعیف پردازنده‌های اصلی اینتل با عرضه تراشه‌های با تعداد هسته‌ بیشتر نسبت به مدل‌های در سطح Broadwell و عملکرد بالای تک هسته‌ای با قیمت‌های هم‌سطح Core-i5 و Core-i7، هدف اصلی ای‌ام‌دی محسوب می‌شود یا به طور کلی‌ عرضه رقیبان Haswell-E و Broadwell-E با محدوده قیمتی ۱۵۰ تا ۴۰۰ دلار، محدوده قیمتی که توسط Core-i5 ،Core-i7 و Core-i3 تصاحب شده است.

به نظر ما امکان ارایه محصولات بالارده با این قیمت وجود دارد، چراکه گفته شده Zen به حدی کوچک و بهینه است که می‌توان پردازنده‌های پرهسته با اندازه کم و قیمت مناسب تولید کرد. شاید اواخر امسال و بعد از یک دهه تاخیر، شاهد رقابت شدیدی بین قیمت پردازنده‌های مختلف باشیم. در جدول زیر اطلاعات مربوط به پردازنده‌های مختلف را مشاهد می‌کنید.

AMD CPUs

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH