روز گذشته و در سمیناری خبری که با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار گردید، کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری، به معرفی این کریدور و خدمات آن پرداخت. در ادامه فعالیت این موسسه را با یکدیگر مرور میکنیم.
امروزه در کشورهای پیشرفته، تنها حدودا 10 الی 15 درصد شرکتهای نوپای فناوریمحور میتوانند بیش از 5 سال دوام داشته باشند و محصولات خود را به بازار برسانند. به نظر میرسد این رقم در کشور ما کمتر این مقدار هم باشد. در این راستا، مؤسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانیان با ایجاد و توسعه بسترهای لازم برای اقتصاد فناوریمحور و دانشبنیان به دنبال افزایش نرخ موفقیت شرکتهای فناور، کاهش زمان تجاریسازی، تسهیل در زمینههای صادرات محصولات دانشبنیان و توسعه بازار آنهاست.
برای این منظور، این مؤسسه واحدهای مختلفی از جمله «کانون پتنت ایران»، «توسعه خدمات تجاریسازی» و «کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری» را فعال نموده است که به صورت تخصصی، فناوران را برای رساندن اختراع یا محصول اولیه خود به بازارهای داخلی و خارجی و ثروتآفرینی از راه ایجاد یک کسب و کار فناورانه، یاری مینماید.
کانون پتنت ایران با هدف حفاظت از داراییهای فکری فناوران یا شرکتهای نوآور و تولید ثروت از مالکیت فکری، خدمات ذیل را زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه میدهد:
- مشاوره فنی و تخصصی در زمینه نگارش متن اختراع
- توانمندسازی کارشناسان دفاتر مالکیت فکری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی
- برگزاری سمینار و کارگاههای آموزشی مالکیت فکری
- رصد فناوری و تحلیل پتنت
- ارزشگذاری و تجاریسازی داراییهای فکری
- ایجاد بانک اطلاعات اختراعات ثبت شدهی معتبر
- ثبت علائم تجاری (برند) داخلی
- ثبت طرحهای صنعتی
واحد توسعه خدمات تجاریسازی و کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری نیز به عنوان شاخصترین واحد مؤسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانیان و زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با هدف توسعه بازار داخلی و صادراتی محصولات شرکتهای دانشبنیان، با ارایه خدمات ذیل، شرکتها را در مسیر خلق ثروت، بینالمللی شدن و دستیابی به بازارهای صادراتی راهبری و حمایت میکنند:
- ارزیابی میزان آمادگی صادراتی شرکتها
- برگزاری دورههای آموزشی مدیریتی، بازرگانی و صادراتی
- مشاوره مالی و مالیاتی، بیمه، گمرک و فرآیندهای بازرگانی و صادراتی مانند نقل و انتقالات ارزی
- هدایت و استقرار فناوران و صاحبان ایده به سوی مراکز رشد و پارکهای علمی و فناوری
- خدمات حسابداری
- حمایت از ایجاد ابزارهای تبلیغاتی، اطلاعرسانی و وبسایت
- حمایت از ساخت قالب و طراحی صنعتی محصولات دانشبنیان
- تهیه گزارش تحقیقات بازار بینالمللی و یا طرح کسب و کار صادراتی
- اخذ گواهینامهها و مجوزهای بینالمللی
- حمایت از حضور مستقل شرکتها در نمایشگاههای خارجی
- برگزاری پاویون ملی محصولات دانشبنیان ایران در نمایشگاههای خارجی
- حمایت از اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری
- حمایت از ثبت محصولات، داروها و علائم تجاری
- تأمین مالی و ارائه تسهیلات در گردش
- حمایت از تبادل فناوری و مشاورههای حقوقی آن
- ارزشگذاری فناوری، تعیین ارزش مادی برای یک دارایی فکری و معنوی
همچنین «کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری»، برای معرفی هرچه بهتر کارآفرینان برتر حوزه دانشبنیان در حال تهیه و پخش هفتگی مجموعه برنامههایی ویدئویی با عنوان «جهش» از طریق کانال رسمی «رسانه کریدور» در سایت آپارات میباشد. این مجموعه برنامه به دنبال آن است تا به شیوهای جدید و جذاب، به مخاطب عام نشان دهد که در کشورمان، شرکتهای فناوری محور و دانش بنیانی وجود دارند که محصولات خود را نه تنها در ایران که به خارجیها میفروشند، در حالی که عموم مردم ما این ذهنیت را دارند که یا اصلا در ایران، تولید فناوریِ ارزآور وجود ندارد، یا اگر هم هست، جنسِ ساخت ایران، بیکیفیت است، غافل از اینکه خارجیهای نکته سنج، این محصولات با کیفیت را میخرند و بدین ترتیب ارز غیرنفتی وارد کشور میشود. مهمانان برنامه مؤسسان یا مدیران این شرکتها هستند و مخاطب با نحوه رسیدن آنها از صفر تا این مرحله آشنا میشود. چندین مزیت در این برنامه وجود دارد که آشنایی با توان اقتصاد دانش بنیان ایران و نیز ایجاد انگیزه برای جوانان مستعد، برخی از این مزایاست.
در پایان لازم به تذکر است که 50 تا 90 درصد هزینههای خدمات ذکر شده، برای شرکتهای دانشبنیان، توسط مؤسسه خدمات فناوری تا بازار ایران مورد حمایت قرار میگیرد.