باتری دستگاههای هوشمند همواره بهعنوان یکی از مهمترین قطعات، نقش تعیینکنندهای را در یک محصول و همچنین جلب توجه خریداران ایفا میکند. این قطعه اما در کنار تمامی پیشرفتها و تغییراتی که در طی چند سال اخیر به خود دیده، از یک نقطه ضعف بزرگ رنج میبرد و آن چیزی نیست جز شکل ظاهری سفت و سخت آن که دست تولیدکنندگان را برای اعمال طراحیهای مختلف میبندد.
اما بهنظر میرسد که دیگر در آینده چنین محدودیتی پیش روی تولیدکنندگان باتریها نخواهد بود چراکه اخیرا گروهی از محققان موفق به تولید باتری جدیدی شدهاند که نهتنها از قابلیت انعطافپذیری بالایی برخوردار است، بلکه انرژی آن نیز از طریق آب نمک تامین خواهد شد. دستاورد بدیعی که میتواند آغازگر تحولی عظیم در تولید محصولات هوشمند باشد و زمینه را برای تولید دستگاه و گجتهای پوشیدنی جدیدی آماده کند که نیازی به باتریهایی با طراحیهای کنونی نخواهند داشت.
و اما در رابطه با قابلیتهای این باتری باید گفت که به گفته محققان میتوان بدون وارد کردن کوچکترین آسیبی، آن را تا 100 بار خم کرد. همچنین، امنیت این باتری به مراتب بالاتر از مدلهای کنونی است چراکه بهجای استفاده از مواد شیمیایی سمی، از مایعات نسبتا بیضرری همانند آب نمک و یا محلولهای IV استفاده میشود.
تاکنون محققان موفق به تولید دو مدل از این باتری شدهاند که مدل نخست از طراحی کمربندی شکل بهره میبرد و مدل دوم نیز به صورت نانوتیوب طراحی شده است. گفتنی است محققان در حال تست محلولهای دیگری همچون سولفات سدیم و سالین هستند تا بتوانند این باتریها را به بهترین شکل ممکن توسعه داده و در اختیار کمپانیهای سازنده دستگاههای هوشمند قرار دهند.