چند سالی است که شرکت اچتیسی روی نوار ناکامی گام برمیدارد و حال و روز این شرکت تایوانی تعریف چندانی ندارد. پرچمدار سال گذشته این کمپانی یعنی HTC 10 نتوانست انتظارات را برآورده کند و فروش پایین این اسمارتفون در بازار گوشیهای هوشمند، نگرانیها را بیشتر کرد. حتی آخرین محصول این شرکت موسوم به U11 هم نتوانست این مشکل را برطرف کند و اچتیسی را به روند سودآوری بازگرداند.
وخامت اوضاع اچتیسی در گزارش مالی اخیر این شرکت بیشتر به چشم میآید، چراکه در این گزارش، ماه آگوست به عنوان بدترین ماه در طی 13 سال اخیر در کسب درآمد اعلام شد، بهگونهای که میزان درآمد این شرکت با کاهشی 51.4 درصدی در مقایسه با ماه گذشته و 54.3 درصدی در مقایسه با ماه آگوست سال 2016 همراه بود.
بهعبارتی دیگر، اغلب طرفداران برند اچتیسی که قصد خرید U11 را داشتند، این دستگاه را خریداری کردند و از این پس، شاهد روند نزولی محبوبیت این اسمارت فون خواهیم بود که این مسئله برای اچتیسی، دردسرساز خواهد شد، زیرا این شرکت دیگر محصول جدیدی ندارد و حتی گوشی دیزایر 555 نیز پس از گذشت حدود 90 روز از عرضه، از دسترس خارج شد.
باتوجه به چنین شرایطی، بهنظر میرسد که شرکت اچتیسی راهی جز فروش کسبوکار گوشیهای هوشمند خود پیش رو نداشته باشد. براساس آخرین گزارشها، مذاکرات میان این شرکت و کمپانی گوگل بر سر فروش کسبوکار گوشیهای هوشمند، در مراحل پایانی خود به سر میبرد.
در گزارشی که بهتازگی توسط نشریه چینی Commercial Times منتشر شده، آمده است که گوگل دو گزینه جداگانه را در این مذاکرات مدنظر قرار داده است: تبدیل شدن به شریک تجاری یا خرید کامل بخش گوشیهای هوشمند این شرکت. اما کسبو کار اچتیسی وایو در این مذاکرات و قرارداد احتمالی لحاظ نخواهد شد و این بخش بهصورت مستقل و جدای از گوگل به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
اتخاذ چنین تصمیمی از سوی مدیران گوگل و اچتیسی، چندان هم دور از ذهن نبود، چراکه پیکسلهای سال گذشته گوگل توسط مهندسان شرکت اچتیسی تولید شدند و امسال نیز حداقل یکی از مدلهای پیکسل 2، توسط این بخش تولید خواهد شد. با اینحال، ظاهرا گوگل رضایت چندانی از عملکرد مهندسان اچتیسی در تولید پیکسل 2 ندارد و مسئولیت تولید مدل مجهز به نمایشگر بزرگتر را به دست متخصصان کمپانی الجی سپرده است.
اگرچه تصاحب کسبوکار گوشیهای هوشمند اچتیسی میتواند یک گام استراتژیک و مهم برای گوگل بهحساب آید، اما بازهم این اقدام برای تبدیل کردن گوگل به یک شرکتی که بتواند تولید تمامی گوشیهای خود را به دست مهندسان داخلی بسپارد، کافی نخواهد بود. اگرچه نشریه مذکور، هیچ منبع موثقی را برای ادعاهای خود اعلام نکرده، اما کاهش ۸ درصدی سهام اچتیسی ظرف یک روز، میتواند راه را برای گوگل به منظور تصاحب این کسب و کار هموار کند.