10 موردی که نباید در رزومه شما وجود داشته باشند

یک رزومه کاری احتمالا مهم‌ترین سندی است که در طول عمرتان آن را درست می‌کنید. به همین دلیل است که بسیاری از افراد جویای کار، این مورد را به یک متخصص رزومه‌نویسی می‌سپارند. اما اگر بنابر هر دلیلی قرار است شما خودتان دست به کار شده و رزومه کاری خود را ایجاد کنید، بایدها و نبایدهای مهمی وجود دارند که رعایت آن‌ها به شما کمک زیادی خواهد کرد.

یک رزومه بد می‌تواند وجهه شما را به سرعت و با شدت زیر سوال ببرد. بسیاری از افراد جویای کار هستند که استعداد و پتانسیل زیادی برای پذیرفته شدن در آن عنوان شغلی دارند، اما به علت رزومه بد و اشتباه، هیچ شانسی ندارند. همیشه به خاطر داشته باشید که رزومه اولین چیزی است که راجع به خودتان به کارفرما نشان می‌دهید تا دید کلی در مورد شما داشته باشد.

زمانی که مشغول ایجاد رزومه خود هستید، مواردی وجود دارند که همگی واضح و روشن هستند. شما در یک رزومه میزان تحصیلات، تجربیات کاری مرتبط و گواهینامه‌های حرفه‌ای را قید می‌کنید. اما چیزی که واضح نیست، مجموعه‌ای از نبایدها است که یک رزومه را خراب می‌کند و متاسفانه در رزومه بسیاری از افراد مشاهده می‌کنیم. به همین دلیل ما در این مطلب به شما کمک می‌کنیم تا 10 مورد از نبایدهای مهمی را که باید از آن‌ها دوری کنید، بهتر بشناسید.

1) موضوع یا خلاصه

شاید در گذشته نوشتن موضوع یا خلاصه در بالای رزومه یک امر عادی بود، اما این موضوع دیگر صحت ندارد. اگر به دنبال پذیرش در عنوان شغلی خاصی باشید، کارفرمای شما به احتمال زیاد می‌داند که شما به دنبال چه چیزی هستید.

نوشتن خلاصه تنها در مواقعی توصیه می‌شود که قصد ورود به یک صنعت کاملا جدید و متفاوت را داشته باشید. برای مثال سال‌ها به‌عنوان مهمان‌دار مشغول بوده‌اید، حالا مدرک دانشگاهی جدیدی تهیه کرده و قصد اخذ شغل در بخش تکنولوژی هستید. در چنین مواقعی می‌توانید چکیده‌ای کوتاه از خود و فعالیت سابق‌تان بنویسید.

2) تجارب شغلی نامرتبط یا خیلی قدیمی

اغلب قید شدن اوقات بیکاری و دور بودن از مشاغل می‌تواند بر روی رزومه شما تاثیر منفی و بدی بگذارد. اما قرار نیست هر شغل و تجربه‌ای را که از سن 16 سالگی داشته‌اید، لیست کنید. نباید اختلاف زمانی بین سوابق کاری آن‌قدر زیاد باشد که کارفرما با پرسش‌های مختلفی مواجه شود.

وب‌سایت معتبر فوربس در این مورد پیشنهاد می‌کند تنها سوابق شغلی اخیر خود را که اهمیت بیشتری دارند در رزومه درج کنید. اگر این کار را نکنید ممکن است صفحه رزومه شما پر شود و یک یا دو مورد از تجارب کاری مهم جا بماند.

همچنین اگر احساس می‌کنید تجربه‌ای که در سال‌های دور داشته‌اید برای این عنوان شغلی مناسب است، سعی کنید فقط عنوان آن شغل را مطرح نمایید.

3) استفاده از تصاویر

اگر عنوان شغلی که در صدد اخذ آن هستید مدلینگ باشد، ارائه عکس‌هایی از خودتان تاحدودی ضرورت دارد. اما برای سایر شغل‌ها رزومه شما نیازمند مهارت‌ها و تجارب کاری مرتبط خواهد بود، نه تصاویر شخصی شما!

علاوه بر حذف تصاویر شخصی خودتان از رزومه، باید سایر تصاویر موجود در رزومه را نیز حذف نمایید. شاید تصور شما این باشد که استفاده از یک نماد تجاری و حرفه‌ای در انتهای رزومه می‌تواند ظاهر آن را بهبود ببخشد. اما این تصور اشتباه است و همیشه ظاهر و طراحی ساده برای رزومه پیشنهاد می‌شود. بهتر است تصاویر و طراحی‌های گرافیکی خود را در پورتوفیلو یا نمونه کارهای خود به‌کار ببرید.

4) سرگرمی‌ها و علایق

ممکن است شما علاقه داشته باشید اوقات فراغت خودتان را با بازی گلف، ماهی‌گیری، ورزش‌های مختلف و یا خواندن کتاب سپری کنید، اما آیا این‌ها هیچ ربطی به کارفرمای شما دارند؟ اگر عنوان شغلی که به دنبالش هستید ربطی به یکی از علایق و سرگرمی‌های شما داشته باشد، نوشتن این موارد می‌تواند تاحدودی کمک کننده باشد، در غیر این‌صورت نیازی به قید کردن آن‌ها نخواهد بود.

5) معرف

در سال‌های گذشته معمولا از شما خواسته می‌شد تا چند معرف را در رزومه خودتان درج کنید. اما این روزها دیگر نیازی به نوشتن این موارد نیست.

اگر یک کارفرما به دنبال شناختن معرف‌های شما باشد قطعا از شما سوال خواهد کرد. با این کار، فرصت این که اول شما با معرف‌های خود تماس بگیرید را پیدا می‌کنید.

6) اطلاعات فردی یا خصوصی

سن، نژاد، جنسیت، مذهب، وضعیت تاهل یا وابستگی‌های سیاسی هیچ‌‌جایی در رزومه شما ندارند. شما پیش‌روی کارفرما نشسته‌اید و اگر لازم باشد سوالاتش را مطرح می‌کند. یک رزومه حرفه‌ای بیشتر در مورد مهارت‌ها، دانش و مهارت‌های شماست نه موارد مانند جزییات فردی.

شاید اکثر افراد این را بدانند که نباید شماره گواهینامه رانندگی، شماره حساب بانکی و یا شماره بیمه تامین اجتماعی خود را در رزومه مطرح کنند، اما باور کنید باز هم چنین رزومه‌هایی به دفعات دیده شده‌اند. اگر در عنوان شغلی مورد نظر پذیرفته شوید باید هر کدام از این موارد را ارائه دهید، اما فعلا که پذیرش نشده‌اید پس لزومی به مطرح کردن آن‌ها در رزومه وجود ندارد.

7) تاریخ اخذ مدرک دانشگاهی

اگر به تازگی فارغ‌التحصیل شده و قصد ورود به بازار کار را دارید، می‌توانید تاریخ اخذ مدرک خود را در رزومه وارد نمایید، در غیر این‌صورت نیازی به انجام این کار نیست. این که شما فلان مدرک را دارید مهم است نه زمان اخذ آن.

به علاوه این موضوع می‌تواند سن شما را فاش کند که پیش‌تر گفتیم لزومی به ارائه اطلاعات فردی نیست.

فقط کافیست مدارک و گواهینامه‌هایی که اخذ کرده‌اید و یا موسساتی که در آن‌ها حضور داشته‌اید را در رزومه درج کنید.

8) اغراق و دروغگویی

همه به خوبی می‌دانیم که چه رقابت شدیدی برای ورود به بازار کار وجود دارد. پیدا کردن شغل مناسب، رسیدن به مرحله مصاحبه و در نهایت پذیرفته شدن در آن عنوان شغلی یک فرآیند سخت است. وقتی متوجه می‌شوید چند نفر دیگر نیز رقیب شما هستند ممکن است وسوسه شوید و با اغراق، خود را نسبت به آن‌ها در سطح بالاتری نشان دهید. اما فراموش نکنید که دروغ گفتن شما را زیاد جلو نخواهد انداخت.

وب‌سایت HireRight با مطالعه‌ای در این زمینه عنوان کرده که در حدود 34 درصد از متقاضیان عناوین شغلی در رزومه‌های خود دروغ می‌گویند.

سعی کنید همواره چیزی که واقعا هستید را به نمایش بگذارید و عنوان شغلی مدنظرتان را براساس توانایی‌های خود اخذ کنید نه براساس کارهایی که قادر به انجام‌شان نیستید.

9) قالب‌بندی غیرکارآمد

هر چقدر که محتوای رزومه شما مهم است، ظاهر آن نیز دارای اهمیت خواهد بود. هیچ کارفرمایی تمایل به دیدن رزومه‌ای شلوغ، بی‌نظم و نامرتب را ندارد. این روزها‌ دیگر داشتن یک رزومه شلخته و نامناسب از نداشتن آن سخت‌تر شده است. به لطف ابزارهای آنلاین ساخت رزومه، قالب‌های آماده متعدد، مایکروسافت Word و یا ابزارهای طراحی دیگر، هیچ فردی نباید در این زمینه با مشکل مواجه شود.

همچنین توجه داشته باشید که ممکن است کارفرماها این روزها رزومه شما را در گوشی موبایل خودشان مشاهده کنند، بنابراین مطمئن شوید رزومه‌ای که آماده کرده‌اید در موبایل هم به خوبی قابل رویت باشد.

10) غلط‌های املایی یا نگارشی

رزومه خود را چندین بار بخوانید و بررسی کنید. می‌توانید از ابزار بررسی املایی و نگارشی استفاده کنید و مجددا به‌صورت دستی رزومه را بازنگری کنید. هیچ چیز بدتر از آن نیست که یک رزومه حرفه‌ای سرشار از غلط‌های املایی و نگارشی به دست کارفرما برسد.

زمانی که صحبت از مشکلات املایی و نگارشی می‌شود کسی نمی‌تواند ادعای بی‌نقص و خبره بودن بکند؛ اما این روزها به لطف ابزارهای بررسی و ویرایش، مشکلات دستوری و نگارشی تا حد زیادی قابل شناسایی و حل هستند. سعی کنید پس از آماده‌سازی رزومه، نسخه‌ای از آن را به دوستان یا اعضای خانواده بدهید تا نگاهی به آن بیندازند و مشکلاتی را که احتمالا از چشم شما پنهان مانده‌، پیدا کنند.

شاید بگویید تمام مواردی را که در این مطلب ذکر شد از قبل می‌دانستید، اما برای بسیاری از افراد جویای کار که برای نخستین بار رزومه می‌نویسند و یا پس از چند سال دوری مجددا قصد ورود به بازار کار را دارند، رعایت این نکات تا حد زیادی کمک کننده خواهند بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH