گوگل در رویداد بزرگ اخیرش ظاهرا با جدیت تلاش میکرد که به وسیله محصولات و سرویسهای جدیدش، خود را یک پله بالاتر از اپل نشان دهد.
روز چهارم اکتبر در رویداد خبری گوگل برای معرفی نسل دوم پیکسل و چند محصول دیگر، مجریهای رویداد چند باری به اپل و محصولاتش متلک انداختند و موجبات خنده حضار را فراهم نمودند؛ حضاری که متشکل از کارمندان و شرکای گوگل و تعدادی هم خبرنگار بودند. ما معمولا در دنیای تکنولوژی شاهد اینگونه داستانها نیستم، ولی اگر چنین مسائلی پیش بیاید توجه همه ما را به خودش جلب میکند.
گوگل آن روز محصولات متنوعی را معرفی کرد که اکثر این محصولات و ویژگیهای منحصر به فردشان به نظر پاسخی مستقیم به محصولات و خدمات ارائه شده توسط اپل بود. مجریهای گوگل اما در اشاره به این نکته که شرکت گوگل اغلب در زمینه هوش مصنوعی از بقیه بهتر عمل میکند از هیچ فرصتی فروگذار نکردند.
معاون ارشد شرکت گوگل و مدیر محصولات سری گوشیهای پیکسل، Mario Queiroz هنگامیکه داشت در مورد سیستم دوربین پیکسل ۲ توضیح میداد گفت: “ما قابلیتهای بهتر را برای دیوایس بزرگتر کنار نمیگذاریم.” این دقیقا یک تیر مستقیم به اپل بود که معمولا برخی از ویژگیهای اساسی را فقط برای آیفونهای گران قیمتتر درنظر میگیرد. مثلا همین امسال، اپل مجموعهای از تواناییهای جالبتر و جدیدتر را در انحصار آیفون X هزار دلاری نگاه داشت. دوربین دوگانه و حالت پرتره و افکتهای نوری هم فقط برای آیفون X و آیفون ۸ پلاس عرضه شدهاند و آیفون ۸ که قیمت ارزانتری نسبت به دو مدل دیگر دارد به دوربین دوگانه مجهز نیست.
گوگل میگوید که نرمافزار پیشرفته و یادگیری ماشینی که در گوشی پیکسل وجود دارد، این دیوایس را از احتیاج به دوربین دوگانه بینیاز کرده است. جایی در تبلیغ معرفی نسل دوم پیکسل این جمله را میخوانیم: “پس شما به یک دوربین دوم هم احتیاج دارید، درست است؟ نه، نیازی نیست.” در این مورد هم گوگل متلکی به اپل پرانده است.
یکی از اسلایدهای گوگل در ارائه روز چهارم اکتبر، یک پیکسل ۲ را نشان میداد که با یک کابل کوچک سفید به یک دیوایس دیگر متصل شده بود. Querioz توضیح داد: “عکسها، اپها و حتی iMessageهای شما میتوانند در طول فقط ۱۰ دقیقه از گوشی قدیمیتان به سمت دیوایس جدیدتان منتقل شود.” منظور از آن گوشی قدیمی، بلاشک همان آیفون بود. باز هم صدای خنده حضار بلند شد.
کمی بعد Queiroz عنوان کرد که گوگل در به اختیار گذاشتن فضای رایگان نامحدود برای ذخیره عکسها و ویدیوها به کاربران سری محصولات پیکسل ادامه خواهد داد و اشاره کرد که کاربران پیکسل دو برابر بیشتر از کاربران آیفون با گوشی خود عکس و فیلم میگیرند. نقطه اوج سخنانش در این بخش چنین بود: “اگر قرار بود از iCloud برای ذخیره عکسها استفاده کنید، در کمتر از سه ماه محدودیت رایگان فضای ذخیره آن را پر کرده بودید.”
یک قدم جلوتر از کوپرتینو
گرچه مجریهای گوگل سعی میکردند که مستقیما اپل را مورد خطاب قرار ندهند، ولی در عین حال آنها سخت مشغول معرفی محصولات جدیدی بودند که بهنظر میرسید با این هدف طراحی شدهاند که یک قدم جلوتر از محصولات نوین اپل باشند.
به عنوان نمونه، گوگل در پاسخ به اسپیکر هوشمند متمرکز بر موسیقی اپل، اسپیکرهای هوشمند Home Max را معرفی نمود. اسپیکر هوشمند Max، که از دو درایور ۴.۵ اینچی و دو بلندگو تشکیل شده است، نسبت به HomePod اپل هم بزرگتر است و هم احتمالا صدای بلندتری دارد. این در حالی بوده که HomePod فقط یک درایور ۴ اینچی و یک بلندگو در خود گنجانده است. هر دو شرکت اپل و گوگل توضیح دادند که به کمک ویژگیهای نرمافزاری منحصر بهفرد کاری کردهاند که صدای این اسپیکرهای هوشمند برای پخش در اتاق به اندازه کافی بلند و رسا باشد. هم Max و هم HomePod بهزودی به فروش گذاشته میشوند و آن زمان است که میتوان عملا آنها را با یکدیگر مقایسه کرد.
پاسخ گوگل به AirPodهای اپل، محصولی بود به نام Pixel Bud. در AirPod شما این امکان را دارید که با یک بار لمس کردن هدفون دستور به پخش موسیقی بدهید یا شرح مسیر رسیدن به مقصد را بشنوید یا اینکه با دستیار مجازی کار کنید. Pixel Bud هم دقیقا همین امکانات را فراهم ساخته است. اما یکی از وجوه تفاوت اصلی Pixel Bud با AirPod این است که گوشیهای هدفون هوشمند گوگل با سیم به هم متصل هستند (اشتباه نکنید، آنها همچنان به صورت بیسیم به اسمارتفون شما متصل میشوند). از سوی دیگر، Pixel Bud در مقایسه با AirPod فرامین بیشتر و گستردهتری را برای کنترل اسمارتفون درک میکند.
یکی از زمینههایی که Pixel Bud را برتر از AirPod میکند، ترجمه است. به عنوان مثال، کسی که Pixel Bud به گوش داشته باشد میتواند به زبان انگلیسی سخن بگوید و همزمان ترجمه فرانسوی سخنان خودش را از طریق اسپیکرهای گوشی دریافت کند. این روش بهصورت معکوس هم عمل میکند. قابلیت ترجمه همزمان Pixel Bud در حال حاضر ۴۰ زبان مختلف را پشتیبانی میکند. اما Siri در محصولات اپل فعلا فقط میتواند جملات انگلیسی را بشنود و بعد آن را به زبانهای ماندارین، اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی ترجمه نماید.
بنویسید گوگل، بخوانید اپل
گوگل روز چهارم اکتبر از پیکسل بوک هم پردهبرداری کرد که به نوعی میتوان گفت همان بازاری را هدف گرفته که اپل با آیپد پرو در آن فعالیت دارد (سرفیس مایکروسافت را هم میتوان در همین دسته گنجاند). پیکسل بوک نه تنها یک صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی تمام لمسی دارد بلکه به یک استایلوس مانند Pencil اپل نیز مجهز است. قلم گوگل به تکنولوژی Wacom متکی است و دو هزار مرحله از حساسیت در برابر فشار از خودش نشان میدهد. هدف فعلی گوگل برای ساختن این قلم، استفاده از آن برای کارهای سادهای مثل یادداشت نویسی است و نه امور پیچیدهای همچون نقاشی و طراحی.
پیکسل ۲ و پیکسل ۲ اکس ال و همینطور دوربین جدید Clips، همگی قادر به ثبت تصاویری با نام Motion Photos هستند. با Motion Photos در واقع دوربین یک ویدیوی کوتاه چند ثانیهای از سوژه و محیط اطرافش میگیرد تا حرکت اجسام و سوژه را در آن چند ثانیه کوتاه به ثبت برساند. این دقیقا مثل همان چیزی است که اپل آن را Live Photos میخواند؛ قابلیتی که اپل با iOS 9 و آیفون ۶ اس و ۶ اس پلاس معرفی نمود. گوگل این قابلیت را یک پله پیشرفتهتر کرده چون به کمک هوش مصنوعی میتواند دریابد که کدام فریم از عکس متحرک نسبت به مابقی بهتر است، سپس فریمهای ضعیف را حذف میکند و تصویر را به بهترین حالت ممکن نزدیک میکند.
اپل عکاسی پرتره را با آیفون ۷ پلاس عرضه کرد و حالا هم گوگل عکاسی پرتره را به دوربینهای پیکسل افزوده است. هم در پیکسل و هم در آیفون، دوربین لایههای مختلفی از عناصر عکس در فواصل متنوع از خود را تشخیص میدهد، سپس عناصر پسزمینه را مات میکند تا سوژه اصلی برجستهتر جلوه کند.
در برخی مقاطع، گوگل انگار سعی دارد همان سازی را بزند که اپل قبلتر آن را نواخته است. مثلا همین توانایی پیکسل در تشخیص آهنگهای در حال پخش در محیط اطرافش را در نظر بگیرید. مجری کنفرانس در این مورد گفت که پیکسل هیچ صدا و اطلاعاتی را با گوگل به اشتراک نمیگذارد و همه چیز فقط روی خود دیوایس رخ میدهد. اپل هم تقریبا همیشه تاکید داشته که امکانات ارائه شده آیفون در زمینه هوش مصنوعی فقط روی خود دیوایس ذخیره میشود و دادههای کاربران در حافظههای ابری نگهداری نمیشوند تا اپل نتواند به آنها دسترسی پیدا کند.
در جای دیگری از این رویداد، معاون ارشد بخش سختافزار گوگل، Rick Osterloh خاطرنشان کرد که شرکت گوگل در مورد بسیاری از فناوریها برای عرضه به بازار عجله نمیکند و ترجیح میدهد زمان بیشتری را صرف کند تا آن فناوری را به یک نوآوری بینقص نزدیک کند. هر کسی که از روند کار اپل باخبر باشد میداند که اپل هم مدتهاست با استراتژی “نه اولین، ولی بهترین” فعالیت میکند.
بنابراین یا اپل و گوگل برنامههای بازاریابی خود را با هم شریک شدهاند (که خیلی بعید است!) یا اینکه هر دو شرکت دیدگاه بسیار مشابهی به محصولات و سرویسهای جهان تکنولوژی دارند. آنطور که امروز بهنظر میآید گویای آن است که گوگل قصد دارد محصولاتی مشابه محصولات اپل داشته باشد ولی به مدد دانش فراوانش در هوش مصنوعی خودش را در این رقابت پیش بیاندازد.
گوگل اپل کلا تخریب کرد رفت با این حرفش?دستگاه قدیمی یعنی ایفون
نرم افزار های ای او اس خیلی بهتر از گوگل هستن …
گوگل هیچ وقت ب اپل نمیرسه هرکی بگه اره یعنی ****
گوگلو عشقه
گوگل به درد نمیخوره اصلا