در دنیایی ایدهآل، کلیه افراد بیمار داروهای خود را به موقع و با الگوی رفتاری بینقص دریافت میکنند. اما متاسفانه در جهان واقعی، گاهی اوقات افراد فراموش میکنند که داروهای خود را مصرف کنند و یا از آنها با دوزی کمتر استفاده میکنند و باور دارند که هیچ مشکلی نیز به وجود نخواهد آمد. در هر صورت به لطف اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) وجود قرصهای دیجیتالی با قابلیت پیگیری وضعیت افراد را تایید کرده است، این رویه میتواند در آینده تغییر کند.
اخیرا FDA وجود قرصهای دیجیتالی که اساسا دارویی یکپارچه شده با یک سنسور بوده را تایید نموده است. این قرص میتواند پزشکان را از زمان دریافت دارو توسط بیماران و اینکه آیا آنها داروهای خود را سر وقت مصرف کردهاند یا خیر، مطلع کند. داروی مورد بحث ما یک داروی ضد روانپریشی با نام Abilify است. برای اطمینان اشخاصی که نگرانیهایی در مورد حریم خصوصی دارند، بیماران بایستی فرمهای رضایتنامهای را امضا کنند که به پزشکان آنها و تا 4 نفر دیگر از قبیل اعضای خانوادهشان اجازه میدهد که اطلاعات مربوط به زمان و تاریخ مصرف قرص توسط بیمار را دریافت کنند.
دکتر ویلیام شرنک، پزشک ارشد بخش بهداشت و درمان در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ معتقد است:
هنگامیکه بیماران به سبک زندگی یا داروهایی که برای آنها تجویز شده است، مقید نباشند، عواقب بسیار فراوانی که پرهزینه نیز هستند، گریبان آنها را خواهد گرفت.
براساس ادعای نشریه نیویورک تایمز، کارشناسان تخمین زدهاند بیمارانی که به مصرف به موقع داروهای خود اهمیت نمیدهند، به دلیل تشدید بیماری و نیاز به اقدامات درمانی اضافی، سالیانه در حدود 100 میلیارد دلار هزینه میکنند.
در واقع این اولین بار نیست که شاهد هستیم کمپانیهایی در حال تلاش برای یافتن راههایی جهت اطمینان از مصرف به موقع داروها توسط بیماران هستند. سال گذشته یک شرکت، قرصی را توسعه داد که میتوانست در معده شما باز شود و طی یک دوره زمانی دوزهایی از دارو را آزاد کند. این موضوع معادل با آن است که بیماران در طول دوره درمان خود، شخصا قرصها را مصرف نمایند.
جلل خالق
تو ایران ک فک نکنم این نوع داروها پیدا شه
حتما خیلی هم گرون میشه این نوع داروها
چقدر خوب…واقعا کارشون عالیه
علم چقدر پیشرفت کرده
قرص دیجیتالی دیگه چه کوفتیه ???