بررسی ال‌جی استایلوس 3

بررسی ال‌جی استایلوس 3: آقای قلم به‌دست!

بررسی ال‌جی استایلوس 3؛ یک گوشی هوشمند و میان‌رده که به سلاح قدرتمندی همچون قلم مجهز شده تا رسما برگ برنده را در اختیار داشته باشد!

بعد از معرفی سری نوت سامسونگ و اضافه شدن قلم به گوشی‌های هوشمند، کمپانی‌های بسیاری از این ویژگی در محصولات‌شان بهره گرفتند. یکی از آن‌ها ال‌جی است که در سری استایلوس خود، قلم را به گوشی‌های میان‌رده آورده تا تعریف خودش را از یک گوشی میان‌رده داشته باشد. آخرین مدل از این سری متفاوت، استایلوس 3 نام دارد که مدت نسبتا زیادی است وارد بازار کشور شده اما کمتر کسی آن را می‌شناسد.

امروز تصمیم گرفتیم تا نگاهی به این گوشی داشته باشیم و ببینیم که چه چیزی در چنته دارد. با آی‌تی‌رسان و بررسی ال‌جی استایلوس 3 همراه باشید…


طراحی

استایلوس 3 یک گوشی معمولی، با گوشه‌های گرد و حاشیه‌های زیاد است و از لحاظ ظاهری چیز متفاوت و خاصی را ارایه نمی‌کند. حاشیه‌های اطراف نمایشگر نخستین چیزی است که توجه شما را به خود جلب کرده و موجب می‌شود تا نتوانید از ابعاد نسبتا بالای گوشی حداکثر استفاده را ببرید. این حاشیه‌ها حتی در سمت چپ و راست نمایشگر نیز دیده می‌شود؛ موردی که در محصولات امروزی (و حتی گوشی‌های دیروز) شاهدش نیستیم.

قاب پشتی کیفیت چندان بالایی ندارد و از پلاستیک ساخته شده اما ظاهرش از دور همچون فلز است. با این حال نسبت به جذب چربی انگشتان دست کوتاهی نمی‌کند و در این زمینه چیزی از گوشی‌های شیشه‌ای بازار کم ندارد. این قسمت شامل خطوطی موازی می‌شود که جلوه خاصی را به دستگاه بخشیده است. نقطه قوت این گوشی جدا شدن قاب پشتی و دسترسی ساده و آسان به باتری‌ست؛ این یعنی برای قرار دادن سیم‌کارت و یا استفاده از کارت حافظه نیازی به سوزن مخصوص و درآوردن خشاب نیست، مواردی که در محصولات امروزی کمتر شاهدشان هستیم!

در قسمت بالایی قاب پشتی دکمه پاور، فلاش و دوربین نسبتا بزرگ ال‌جی استایلوس 3 را می‌بینیم که چند میلی‌متری از بدنه بیرون زده است. در مرکز هم لوگو ال‌جی به چشم می‌خورد که کمی برجسته به‌نظر می‌رسد؛ برجسته که نه اما حداقل هنگام لمس، آن را زیر انگشتان حس می‌کنید! در بخش پایینی این قاب نیز تک اسپیکر گوشی به چشم می‌خورد که محل قرار گیری آن تناسبی با گوشی‌های امروزی ندارد.

بگذارید نگاهی به اطراف دستگاه بیندازیم، جایی که خبری از هیچ کلید خاصی در سمت راست گوشی نیست! کلید پاور که به پشت منتقل شده و کلیدهای کنترلی صدا نیز در سمت چپ دیده می‌شوند. بخش زیرین ال‌جی استایلوس 3 شامل یک پورت Micro USB و جک استاندارد صدا می‌شود. در بالا و گوشه سمت راست یک حفره نسبتا ریز را پیدا می‌کنید که کاربردش برای درآوردن قلم از جای‌گاه ابدی‌اش است. به شخصه قرار گرفتن قلم در بخش زیرین گوشی (شبیه به چیزی که در سری نوت می‌بینیم) را بیشتر می‌پسندم چرا که خیلی راحت‌تر در دسترس قرار می‌گیرد.

در صورتی که دستان بزرگی نداشته باشید، در استفاده روزمره توسط این مدل با مشکل مواجه خواهید شد. استایلوس 3 عرض نسبتا زیادی دارد و به‌عنوان مثال دسترسی به سمت چپ (اگر راست دست باشید) نمایشگر کمی سخت‌تر از گوشی‌های معمول بازار است و برای استفاده از کلیدهای ناوبری شاید خیلی کار آسانی در پیش نداشته باشید! با همه این‌ها می‌توان به ضخامت 7.4 میلی‌متری و وزن 149 گرمی اشاره کرد تا حداقل شاهد برخی جنبه‌های مثبت در طراحی این گوشی نیز باشیم؛ هرچند که وزن آن با توجه به جنس بدنه می‌توانست کمتر هم باشد!

به صورت کلی ظاهرا تمرکز اصلی ال‌جی برای ساخت این گوشی بر روی قلم آن بوده و کمتر به سایر بخش‌ها همچون طراحی و دیزاین اهمیت داده است. حتی گوشی میان‌رده‌اش را با رنگ‌های متفاوت و زیبایی عرضه نمی‌کند. با توجه به رنج قیمتی و همچنین رقبایی که در بازار برای آن سراغ داریم، می‌توان گفت که کیفیت و طراحی ساخت ال‌جی استایلوس 3 تعریفی ندارد.


نمایشگر

ال‌جی برای گوشی قلم به‌دست خودش از یک نمایشگر 5.7 اینچی با پنل IPS LCD بهره گرفته است. این نمایشگر در حدود 72 درصد از بدنه را شامل می‌شود که این عدد نشان دهنده حاشیه‌های زیاد اطراف آن است. کمپانی سازنده تصمیم گرفته تا میزان رزولوشن گوشی میان‌رده جدیدش را بر روی HD قرار دهد. چگالی پیکسلی 258ppi برای یک نمایشگر در این سطح تعریف چندانی ندارد؛ شما به راحتی می‌توانید پیکسل‌ها را ببینید؛ بنابراین ال‌جی استایلوس 3 برای خواندن متون و وب‌گردی انتخاب مناسبی نیست!

نمایشگر رنگ‌ها را در نوع خودش خوب به نمایش می‌گذارد، گرچه به جذابی گوشی‌های سامسونگ نیست اما آن‌قدرها هم سرد و بی‌روح دیده نمی‌شود. در نگاه از زوایا صفحه نمایش و نوشته‌های روی آن قابل رویت است اما رنگ‌ها تا حد زیادی تغییر می‌کنند؛ به‌عنوان مثال رنگ سفید به‌صورت زرد به نمایش در می‌آید که خیلی برای یک گوشی امروزی مطلوب نیست.

میزان حداکثری نور نمایشگر در حدی هست که زیر نور آفتاب مشکل ساز نباشد؛ حتی اگر از علاقه‌مندان به کار با گوشی در محیط‌های تاریک (مثلا شب‌ها قبل از خواب) هستید، می‌توانید روی این گوشی حساب ویژه‌ای باز کنید چرا که می‌توان نور نمایشگر را تا حد زیادی کاهش داد که در نوع خود جالب است. حتی امکان فیلتر کردن رنگ آبی‌ نیز برای استایلوس 3 در نظر گرفته شده تا به گزینه خوبی برای شب‌ها تبدیل شود.

در بخش تنظیمات به‌جز قابلیت‌هایی نظیر باز کردن گوشی (و همچنین قفل آن) با دوبار ضربه زدن بر روی نمایشگر، ویژگی خاص دیگری به چشم نمی‌‌خورد. یعنی شما حتی نمی‌توانید رنگ‌ها را شخصی سازی کنید و در کل کنترل خاصی بر روی حالت‌های نمایشگر ندارید.

در ادامه می‌توانید نمایشگر این گوشی را با ایسوس ذن‌فون 4 مکس مقایسه کنید (نمایشگر سمت راست مربوط به ال‌جی است):


سخت‌افزار

ال‌جی میان‌رده خودش را با دو نسخه سخت‌افزاری متفاوت راهی بازار کرده است. یکی به چیپست کوالکام مجهز شده و دیگری از مدیاتک استفاده می‌کند. دستگاهی که ما در اختیار داشتیم از نوع دوم بود، به همین دلیل از پرداختن به مدل اسنپدراگون پرهیز می‌کنیم.

استایلوس 3 از چیپست مدیاتک MT6750 سود می‌برد. چیپستی 8 هسته‌ای که تمام هسته‌های آن از نوع Cortex-A53 بوده که بر روی فرکانس 1.5 گیگاهرتز تنظیم شده‌اند. این چیپ 64 بیتی به واحد گرافیکی Mali-T860MP2 مجهز گشته تا رسما میان‌رده بودن خودش را اثبات کند. استایلوس 3 همچنین از 2 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی نیز بهره‌مند است که از این میزان در حدود 9 گیگابایت در دسترس شماست؛ البته جای نگرانی نیست چرا که می‌توانید از طریق کارت حافظه تا 256 گیگابایت دیگر به آن بیفزایید.

برای آنکه بدانیم استایلوس 3 چند مرده حلاج است، آن را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم.

در مرحله نخست از بنچمارک AnTuTu استفاده کردیم که می‌توانید حاصل کار این گوشی را در نمودار زیر ببینید و با رقبا مقایسه کنید.

سپس برای سنجیدن قدرت هسته‌ها از GeekBench سود بردیم.

هنگام انجام کارهای روزمره مشکل چندان زیادی با استایلوس 3 نخواهید داشت. البته گاهی اوقات هنگام گشت و گذار در منوها شاهد لگ‌هایی بودیم! اگر از علاقه‌مندان به دنیای گیم هستید خیلی نمی‌توانید روی این گوشی حساب کنید. در واقع استایلوس 3 در اجرای بازی‌های گرافیکی حرفی برای گفتن ندارد و بهتر است که به انجام بازی‌های ساده و دو بعدی روی آورید.


دوربین

چیپست مورد استفاده در ال‌جی استایلوس 3 می‌تواند در بالاترین حالت خودش از دوربین‌ 20 مگاپیکسلی و در حالت ایده‌آل از نمونه 16 مگاپیکسلی پشتیبانی کند؛ با این حال کمپانی سازنده ترجیح داده تا گوشی خودش را به دوربینی 13 مگاپیکسلی مجهز سازد. گشودگی دیافراگم آن برابر با f/2.2 بوده و به یک فلاش LED خشک و خالی نیز مجهز است تا حداقل در محیط‌های کم‌نور امید چندانی به عکس‌های گرفته شده توسط آن نداشته باشید!

استایلوس 3 به فوکوس خودکار مجهز است اما سرعت آن اصلا جالب نیست. حتی هنگام عکاسی ماکرو نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم خواهید کرد که در گوشی‌های قدیمی بازار هم دیده نمی‌شد! کیفیت تصاویر ثبت شده با این گوشی در حد و اندازه‌های نام ال‌جی نیست و حتی با توجه به رنج قیمتی آن، هیچ حرفی در برابر رقبا برای گفتن ندارد. رنگ‌ها خیلی خوب ثبت نمی‌شوند و تصاویر گرفته شده گاها تار بوده و فاقد جزئیات لازم هستند.

ال‌جی حتی از لحاظ نرم‌افزاری نیز توجه زیادی به این گوشی نکرده و خبری از قابلیت‌های خاصی همچون حالت عکاسی پرو در این گوشی نیست و تمام چیزی که در اختیار دارید، چند فیلتر ساده بوده و یک عکاسی پانوراما که آن‌هم خیلی عجیب و غریب است! با همه این‌ها شما می‌توانید به‌صورت HDR عکاسی کنید و یا تنظیم کنید که با گفتن کلمه خاصی بدون دخالت دست، استایلوس 3 از محیط عکاسی کند.

در ادامه شاهد نمونه تصاویر گرفته شده توسط این گوشی هستید:

چیپست قرار گرفته بر روی گوشی نهایتا می‌تواند تا از رزولوشن FHD برای فیلم‌برداری پشتیبانی کند و با توجه به چیزهایی که ما تا به اینجا از استایلوس 3 دیدیم، انتظاری هم نداشتیم که بتواند فیلم‌های 4K‌ بگیرد! نهایت کیفیتی که می‌توانید از دوربین برای بخش فیلم‌برداری ببینید، به صورت فول‌اچ‌دی و با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. کیفیت فیلم‌های گرفته شده با استایلوس جان خیلی جالب نیست و با توجه به عدم حضور لرزش‌گیر اپتیکال، تقریبا نمی‌توانید ویدئوهای گرفته شده را ببینید. حتی در محیط‌های کم‌نور هم چیزی جز نویز را شاهد نخواهید بود.

ال‌جی برای استایلوس 3 از یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی استفاده کرده که توانایی ضبط ویدئو به‌صورت FHD را نیز داراست. کیفیت دوربین سلفی مسلما عالی که نیست اما نسبت به دوربین اصلی بهتر بوده و می‌توان روی عکس‌هایش در حدی که بخواهید آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید، حساب کرد. حالت Beauty نیز در این گوشی دیده می‌شود و می‌توان توسط آن چین و چروک‌های صورت را حذف کرد. استفاده از فلاش برای دوربین سلفی به‌صورت نرم‌افزاری دیده می‌شود و حتی می‌توانید با بالا آوردن دست عکاسی کنید.


رابط کاربری

کمپانی کره‌ای ال‌جی این گوشی میان‌رده خودش را با اندروید 7 نوقا راهی بازار کرده است. همچون اکثر سازندگان امروزی، ال‌جی نیز گوشی خودش را به رابطی اختصاصی مجهز ساخته تا اندروید را با طعمی جدید در استایلوس 3 تجربه کنید.

رابط کاربری تقریبا همان چیزی است که در ال‌جی V20‌ دیده بودیم؛ محصولی که پرچمدار حال حاضر سری V این کمپانی است (ال‌جی V30 هنوز وارد بازار نشده). در ابتدا باید بگوییم که خبری از اپ دراور در این گوشی نیست و همه چیز به همان صفحه خانه خلاصه می‌شود. البته ظاهرا با یک آپدیت این مشکل برطرف شده و می‌توانید از اپ‌دراور نیز استفاده کنید.

در منوی تنظیمات می‌توانید از گزینه‌ای برای جستجو استفاده کنید؛ موردی که در گوشی‌های سابق ال‌جی دیده نمی‌شد. منو نوتیفیکیشن نیز به‌صورت دو مرحله‌ای بوده و ظاهر خوب و جذابی دارد. با این حال ال‌جی برای ساخت آیکون‌ها وقت زیادی را صرف نکرده و همچون رابط کاربری شیائومی آیکون‌های زیبایی را شاهد نیستیم.

در این گوشی می‌توانید به فروشگاه نرم‌افزاری ال‌جی دسترسی داشته باشید و اپلیکیشن‌های مناسب آن را دانلود کنید. برنامه‌های زیادی به‌صورت پیش‌فرض روی استایلوس 3 نصب نشده‌اند و شاید در این بین بتوان به Evernote اشاره کرد که می‌تواند انتخاب خوبی برای یک گوشی مجهز به قلم باشد.


اسپیکر

ال‌جی استایلوس 3 دارای یک اسپیکر بوده که در نیمه پایین قاب پشتی به چشم می‌خورد. محل قرارگیری اسپیکر چندان جالب نیست و به‌عنوان مثال نمی‌توان گوشی را در دست گرفت و یا روی میز قرار داد و به موزیک گوش کرد؛ چرا که روی اسپیکر پوشانده می‌شود!

بلندی صدای گوشی راضی کننده بوده و کیفیت قابل قبولی دارد. حداقل برای دستگاهی که تا به اینجا حرفی برای گفتن نداشت، می‌توان گفت اسپیکر آن در حد خودش قابل قبول است. صدا خوب به گوش رسیده و از عمق مناسبی نیز برخوردار است.

خوشبختانه این گوشی به جک استاندارد صدا هم مجهز است و همراه آن یک هدفون نیز عرضه می‌شود. خروجی صدا در این مدل همچون خود اسپیکر خوب ارزیابی می‌شود و می‌توانید روی آن حساب کنید؛ البته به‌شخصه با هدفون عرضه شده با آن نتوانستم ارتباط خوبی برقرار کنم! کیفیت ساختش که اصلا جالب نیست و شکل قرارگیری آن در گوش آزاردهنده است؛ همه این‌ها را به پخش صدای نسبتا زیاد توسط هدفون به بیرون اضافه کنید تا بدانید که پس از خرید گوشی اولین کاری که باید بکنید، این است که قید هدفونش را بزنید!


سایر قابلیت‌‌ها

ال‌جی استایلوس 3 همچون اکثر گوشی‌های بازار به سنسور اثر انگشت مجهز است. این حسگر محبوب بر روی کلید پاور و در بخش پشتی گوشی جا خوش کرده است. دقت سنسور بالاست و تقریبا در اکثر موارد می‌توانید توسط آن قفل گوشی را باز کنید اما سرعت آن جالب نیست که این مورد می‌تواند به افکت‌های رابط کاربری و سخت‌افزار نسبتا ضعیف دستگاه مرتبط باشد. بعد از لمس سنسور، چند ثانیه‌ای زمان لازم است تا قفل نمایشگر باز شود.

قابلیت بارز این گوشی مجهز شدنش به یک قلم است. این قلم که در بخش بالایی دستگاه به چشم می‌خورد از دقت بسیار بالایی برخوردار بوده و تقریبا نمی‌توان از این لحاظ ایرادی به آن وارد دانست. البته قلم به فشار حساس نبوده و حتی همچون سری نوت سامسونگ هوشمند هم نیست. یعنی این قلم گرامی کاری فراتر از انتظار شما انجام نمی‌دهد و در واقع به‌جای انگشتان دست می‌توان از آن بهره گرفت.

خود قلم ضخامت کمی داشته و به‌صورت گرد طراحی شده است؛ با این حساب شاید برای برخی افراد کار کردن با آن کمی سخت باشد. این مدل به نسخه بهبود یافته Pen Pop 2.0 مجهز است. هنگامی که قلم را از جایش در می‌آورید با برخی گزینه‌های از پیش مشخص شده مواجه خواهید شد که هر کدام کار خاصی را انجام می‌دهند. به‌عنوان مثال می‌توانید نوت‌برداری کنید و حتی رنگ قلم را تغییر دهید و یا اینکه از صفحه اسکرین شات بگیرید و چیزی بر روی آن بنویسید. البته ما گزینه‌ای برای تغییر نوع و یا حتی ضخامت قلم پیدا نکردیم!

شما می‌توانید بر روی صفحه خاموش نیز نوت‌برداری کنید. یعنی حتی اگر گوشی قفل باشد و قلم را درآورید، باز هم می‌توانید بدون باز کردن قفل گوشی بر روی صفحه بنویسید و آن را ذخیره کنید. البته بعد از قرار دادن قلم در جایش صفحه قفل نمی‌شود و می‌بایست باقی کارها را با دست انجام دهید. در کل برای یک گوشی میان‌رده قلم ویژگی خاصی به‌حساب می‌آید و می‌تواند وجه تمایز استایلوس 3 با رقبایش باشد.

از دیگر ویژگی‌های این گوشی میان رده ال‌جی می‌توان به بلوتوث نسخه 4.1، پشتیبانی از GPS و استفاده از دو سیم‌کارت به همراه کارت حافظه به‌صورت هم‌زمان اشاره داشت که آن را خواستنی‌تر می‌کند.


باتری

ال‌جی برای این گوشی از یک باتری لیتیوم یونی 3200 میلی‌آمپر ساعتی استفاده کرده است. با توجه به سایز دستگاه، کمپانی سازنده می‌توانست با قرار دادن یک باتری حجیم‌تر حداقل کاری کند تا این مدل از لحاظ شارژدهی در رده‌های بالایی بازار قرار بگیرد.

با این‌حال همچنان شارژدهی استایلوس 3 قابل قبول است و در یک استفاده معمولی می‌توان تا یک روز و نیم با این گوشی کار کرد. متاسفانه خبری از شارژ سریع و یا شارژ بی‌سیم در این مدل نیست. برای شارژ کردن گوشی دل‌بندتان توسط شارژری که همراه آن عرضه می‌شود می‌بایست بیش از 2 ساعت زمان صرف کنید تا حداقل از این بابت شبیه به پرچمداران اپل باشد!


کلام‌ آخر در بررسی ال‌جی استایلوس 3

به‌صورت کلی ال‌جی استایلوس 3 یک گوشی متفاوت در رنج قیمتی خودش است. وجود قلم در دنیای اسمارت‌فون‌ها یک نقطه قوت به‌حساب آمده و حداقل از این لحاظ می‌توان استایلوس 3 را نسبت به رقبا در جایگاه بالاتری قرار داد. با این‌حال کیفیت ساخت گوشی چندان بالا نیست و حتی دوربین اصلی‌اش نیز حرفی برای گفتن ندارد. برای داشتن این مدل در بازار کشور می‌بایست چیزی در حدود 800 هزار تومان ناقابل را بپردازید (بعد از گذشت چندین ماه از زمان رونمایی) مبلغی که با توجه به رقبای قدرتمند این گوشی، در حد متوسطی قرار می‌گیرد!

به سوپر گروه گوشی‌های ال‌جی ملحق شوید

17 در مورد “بررسی ال‌جی استایلوس 3: آقای قلم به‌دست!”

  1. خیلی سنگ تموم گذاشتی که بد استایلوس بگیا?? این همه ادم چندین سال ازش استفاده کردن و خیلی کارکرد خوبی براشون داشته .تحلیلت بسیار سطحی رو نوع نگاهت کار کن دوست عزیز?

  2. خیلی گوشیه خوبیه ..دوربینشم عالیه.همه ی گوشیا حتی آیفون تو نور شب کیفیت بالایی ندارن.تو نور روز عکسا خ خوبه.نسبت به بقیه گوشیا ارزون تره..حتی بنظرم با a7سامسونگ یکیه.

  3. خیلی خوبه . نسبه قیمتش عالیه و نباید با نوت 8مقایسه کرد چون قیمت نوت 8زیاده در کل از گوشی های ایکس پاور و k10وk8بهتره

  4. با سلام
    گوشی رو دارم و به جرعت میتونم بگم نسبت به قیمتش،خیلی سرتر از هم رده هاشه…اصلا هم دلیلی نداره که با نوتهای سامسونگ مقایسه بشه چون یه همچین گوشی با همچین قابلیت ها تو سامسونگ قیمت خیلی بیشتری داره…قیمت تو این گوشی نسبت به امکاناتش و هم رده هاش خیلی خوبه

  5. منم دارمش ازش راضی راضیم البته قبلش جی سون ۲۰۱۷ داشتم ولی ال جی استایلوس ۳ بهش ترجیح دادم

  6. من دارمش ازنظرمن همه جوره عالیه.فوق العاده سبکه اسفالتو مثل قنداجرامیکنه.تنها ایرادش نداشتن لرزشگیراپتیکاله.من خیلی گوشی بازم نسبت به هم رده هاش عالیه.

  7. سلام
    خیلی زدید تو سر این گوشی یه جوری تحلیل کردید که انگاری با ال جی عناد دارین در حد قیمتش مثل بقیه گوشی های همرده است یه قلم هم اضافه داره که این خودش خیلی مهمه
    قیاس این گوشی با نوت شاید درست نباشه قیمتها رو ببینید

    1. دیدگاه شماگوشی های ال جی واقعا خوب هستند . فقط خیلی ها نمیدونند که بعد از اپدیت اندروید ، حتما باید گوشی رو ریست فکتوری کرد . البته قبلش باید ازاطلاعاتتون بک اپ بگیرید .
      ال جی خوبیش اینه که نه هنگ میکنه – باطریش خیلی خوبه – حتی اوایل که من گرفته بودم ، تا 4 روز شارژ لازم نداشت .
      مال من G3 هست .
      3 تا 4 ساله دارمش . خیلی راضی هستم . با اینکه Z1 و Galexy s3 فکر کنم و HTC m7 داشتم ، این از همه بهتر بوده .

  8. یه جوری میگین به نوت نمیرسه که انگار قرار بوده برسه!
    این گوشی ۲۰٪ یه نوت قیمت داره یکم انصافم خوب چیزیه.
    آقای مسکینی یه جوری کمبودای این گوشی رو بزرگ کردین که انگار هم قیمتای دیگش این مشکلات ندارن
    از اون طرف جوری داشته های هواوی رو بزرگ میکنین که انگار هم قیمتای دیگش اصلا هیچی ندارن

    13

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH