The power hub

بزرگ‌ترین نیروگاه بادی جهان با توانایی تامین نیروی برق شش کشور احداث می‌شود!

در حالی که اغلب نیروگاه‌های بادی دریایی دنیا در نزدیکی سواحل ساخته شده‌‌‌اند، در یک طرح بلند پروازانه یک شرکت هلندی به فکر خلق یک نیروگاه بادی به مفهوم واقعی خود در جهان افتاده است. بر اساس این طرح قرار است یک جزیره مصنوعی مرکزی به عنوان قلب کنترل و تولید نیرو ساخته شود.

شرکت هلندی – آلمانی TenneT که مجری سیستم‌های انتقال نیرو است، ابراز داشته که این نیروگاه می‌تواند در دریای شمال ساخته شود و نه تنها نیروی مورد نیاز کشور هلند بلکه مرکز تامین کننده برق کشور‌های منطقه چون انگلستان، نروژ، دانمارک، آلمان و بلژیک نیز باشد، چرا که تمامی این کشور‌ها تقریبا فواصل یکسانی با موقیت پیشنهادی دارند. مکان پیشنهاد شده برای ساخت این نیروگاه بادی منطقه Dogger Bank در واقع یک سد ساحلی کم عمق و وسیع در 160 مایلی (257 کیلومتری) شمال غربی هلند و 60 مایلی (96 کیلومتری) ساحل شرقی انگلستان است.

The power hub

این مرکز نیرو، یک جزیره مصنوعی با وسعت شش کیلومتر مربع خواهد بود که توسط توربین‌های بادی قدرتمندی احاطه شده و قادر است نیروی تولید شده را با استفاده از کابل‌های انتقال نیروی دوربرد به کشور‌های هدف منتقل کند.

طبق گزارش گاردین، شرکت TenneT ادعا کرده با اجرای این طرح در مقایسه با مزارع بادی کنونی و کابل‌های انتقال نیروی بین‌المللی، می‌توان میلیارد‌ها دلار را صرفه جویی کرد. مزارع بادی ساحلی کنونی جریان برق متناوب تولید می‌کنند که انتقال آن‌ها به فواصل دور دارای میزان اتلاف بالایی است اما این مرکز نیروگاهی با تولید جریان برق مستقیم بر این مشکل فائق خواهد آمد و قادر است با کم‌ترین میزان هدر رفت نیرو، برق تولیدی را حتی با کابل‌های ارزان قیمت‌تری به دور دست‌ها و کشور‌های اطراف انتقال دهد و پس از رسیدن به مقصد با تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب آن را برای استفاده در منازل و مصارف تجاری مناسب ساخت.

The power hub

شرکت TenneT در حال تهیه طرح اولیه و پیش نویسی دقیق در سال جاری است و طبق برنامه اگر ساخت و ساز بدون مشکل پیش برود در سال 2027 شاهد وارد مدار شدن این جزیره نیروگاهی فوق العاده و اولین بهره‌ برداری از آن خواهیم بود. اما از طرف دیگر این پروژه جسورانه با موانع بسیاری نیز رو‌به‌رو است، از جمله همکاری و تامین سرمایه مورد نیاز توسط سایر شرکت‌های انرژی اروپا که هنوز نامشخص است.

با این حال در صورت برطرف شدن این موانع و مشارکت تمام طرف‌های کاری و انجام کامل طرح، این نیروگاه عظیم قادر به تولیدی با ظرفیت بیش از 30گیگاوات برق خواهد بود که بیشتر از دو برابر مجموع مزارع بادی سراسر قاره اروپا و بیش از سی برابر ظرفیت نیروگاه اتمی بوشهر است!

امروزه ساخت مزارع بادی با مخالفت افراد ساکن در نزدیک این مزارع روبرو است به همین خاطر شرکت‌ها اغلب به دنبال یافتن مکان‌های جدید دارای ظرفیت بادی خوب و فاقد سکنه هستند و یکی از این مکان‌های مناسب در وسط دریاست!

راب ون درهیج، مدیر برنامه توسعه شبکه دریایی شرکت TenneT، در مصاحبه با روزنامه گاردین ابراز داشته که ساخت مزارع بادی در نزدیکی سواحل به علت مخالفت‌های گسترده محلی تقریبا غیرممکن شده ‌است، بنابراین ما برای انتقال برق، به تولید آن در دوردست‌ها چشم دوخته‌ایم!

4 در مورد “بزرگ‌ترین نیروگاه بادی جهان با توانایی تامین نیروی برق شش کشور احداث می‌شود!”

  1. وقتی که میشه با انرژی هسته ای برق تولید کرد واقعا چرا باید این همه هزینه کرد.شما تصور کنید که هر یک از این توربین های بادی چه قدر هزینه ی ساختنش میشه و چه قدر هزینه ی نگهداریش میشه؟؟!! چند تا قایق و کشتی باید شبانه روزی وارد دریا بشن تا به این توربین های بادی واقع در دریا برسن تا تعمیرشدن بکنن همین کشتی ها و قایق ها چه قدر نفت و بنزین میسوزونند؟؟!! شما تصور کنید که در هر یک عدد توربین بادی چند صد قطعه کار گذاشته میشه که باید دائم ازشون مراقبت کرد…هزینه ی این چنین نیروگاه های بادی و حتی نیروگاه های خورشیدی از نیروگاه های سیکل ترکیبی هم هزینه بر تر هستند.میشه به جای این نیروگاه بادی بزرگذیک نیروگاه اتمی غول آسا ساخت و ده برابرش هم برق تولید کرد و به اندازه ی نصفش هم هزینه مصرف نکرد.

    5
    3
    1. دوستی که پیشنهاد جایگزینی نیروگاه هسته ای بجای بادی را دادی
      یک قسمت حرف شما کاملا درست است
      قایقهایی باید همیشه در دریا باشند تا اینکه تعمیر نگهداری و سرویس این توربین ها رادباید انجام دهند. همچنین هزینه احداث این نیروگاهها هم زیاداست.
      اما ایا هزینه ساخت بخصوص نگهداری و تعمیر همچنین تکنولوژی تولید انرژی هسته ای زیاد نیست.
      مساله خیلی مهم اینکه از کارکرد نیروگاه بادی چه پسماندی برجا می ماند،؟ با درنظر گرفتن اینکه هیچ الودگی زیست محیطی ندارد.
      باد همیشه خواهد وزید و خورشید همیشه خواهد تابید
      چیزی از منابع طبیعی کم نمیشود
      اما هزینه استحصال مواد رادیو اکتیو چقدراست
      هزینه نگهداری مواد رادیو اکتیو چطور
      هزینه دفن زباله های اتمی که الودگی شدید پرتوزایی و درنهایت سرطان زایی دارد چقدراست؟
      برای داشتن نیروگاه اتمی چقدر باید از این هزینه ها داد.
      نیروگاه بوشهر ۲۰۰۰ مگاوات برق به شبکه خواهد داد البته اگر یک روز راه اندازی بشود اما الان از هفت سد بزرگ خوزستان بیش از ۷هزار مگاوات برق از انرژی آب تولید میشود.

  2. عجب فکرخوبی کرده کشور هلند البته ب شرطی که عملی بشه این پروژشون نه فقط حرفش بزنن بیخیالش بشن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH