14 توصیه کاربردی، خوب و ساده برای استفاده از دوربین‌های DSLR

اگر هنوز آمادگی این را ندارید که تمام پیچیدگی‌های عکاسی را یاد بگیرید و تنها می‌خواهید DSLRتان را بردارید و عکس‌های زیبا با آن ثبت کنید، بهتر است با این مقاله همراه باشد تا با دانستن چند نکته لازم بهترین عکس‌ها را بگیرید.

1. یکی از اصلی‌ترین نکاتی که باید هنگام عکاسی رعایت کنید، روش گرفتن دوربین است. آن‌هم به طوری که از لرزش و تکان خوردن اجتناب شود. بهترین جا برای گرفتن دوربین همان قسمت برجسته بافت‌دار بوده که برای همین کار تعبیه شده است.

دست دیگر را زیر لنز قرار دهید و با کمک انگشت اشاره و شست خود آن را نگه دارید و از انگشتان دیگر برای پشتیبانی بهره ببرید.

2.اگر تازه کارید تلاش کنید قابلیت‌های فوکوس خودکار و ثابت کننده تصویر را روشن بگذارید.

3.حتما برای دوربین یک کارت حافظه بخرید چون حافظه داخلی جوابگو نخواهد بود. موقع خرید کارت به سرعت خواندن توجه کنید. 45 مگابایت بر ثانیه یا بیش‌تر مناسب است.

4.DSLRها مودهای فراوانی دارند تا دست کاربر را تا آن‌جایی که می‌شود باز بگذارند. با این مودها می‌توانید به فلش، دیافراگم، سرعت شاتر یا موارد دیگر دسترسی داشته باشید. برای استفاده از مودها در دوربین‌های کنون می‌شود از دکمه چرخشی که در بالای دوربین تعبیه شده استفاده کرد. در دوربین‌های نیکون هم با کمک دکمه مود می‌شود به گزینه‌ها دسترسی داشت.

5.ماکرو یعنی کوچک، پس مردم وقتی می‌خواهند از سوژه‌های کوچک عکس بی‌اندازند از این مود استفاده می‌کنند. با مود ماکرو می‌شود عکس‌های نمای نزدیک خوب گرفت. مثلا عکس از حشرات یا جواهرات، رگه‌های روی برگ‌ها و غیره. این مود معمولا با آیکون گل به نمایش در می‌آید.

6.وقتی شب می‌شود یا فضا تاریک است دوربین نیاز به نور بیش‌تر دارد. پس بهتر است آن را روی مود شب بگذارید که اغلب با آیکن ماه به نمایش در می‌آید. این مود به دوربین اجازه می‌دهد تا آن‌جایی که می‌شود نور دریافت کند.

7.مود اسپرت یا ورزش که با آیکن یک دونده به نمایش در می‌آید، باعث می‌شود که سوژه‌های در حال حرکت بدون تاری ثبت شوند.

این مود به‌علاوه به شما اجازه می‌دهد که عکس‌های سریع و پشت سر هم بگیرید. تنها کافیست انگشت خود را روی دکمه شاتر نگه دارید. در این حالت دوربین به عکس انداختن ادامه می‌دهد. این قابلیت باعث می‌شود که از سوژه‌های در حال حرکت بهترین تصویر ممکن ثبت شود.

مود اسپرت برای عکاسی از کودکان در حال دویدن، ورزش و مسابقات ماشین سواری هم مناسب است. در ضمن می‌توانید از آن برای عکاسی از آتش‌بازی هم بهره ببرید. آتش‌بازی چون به اندازه کافی نور ایجاد می‌کند پس نیازی به مود شب نیست. گزینه بهتر همین مود اسپرت خواهد بود.

8.با مودی که آیکنی شبیه به کوه دارد می‌توانید از مناظر خارجی و صحنه‌های بزرگ‌تر عکس بگیرید.

البته مود منظره بیش‌تر از این‌ها کاربرد دارد. می‌توانید از آن وقتی بهره ببرید که می‌خواهید از چند شی یا یک شی بزرگ عکس بی‌اندازید. در واقع این مود باعث می‌شود که کل سوژه در فوکوس باشد و جایی تار نشود.

9.پرتره دقیقا برعکس مود منظره عمل می‌کند. این مود روی یک سوژه فوکوس و باقی عکس را تار می‌کند.

10.اگر بخواهید با دوربین به فیلم‌برداری بپردازید باید از طریق مودی که به این کار اختصاص داده شده اقدام کنید. در برخی از دوربین‌ها می‌توانید با فشردن دکمه منظره‌یاب که یک دایره قرمز بالای آن است به مود فیلم‌برداری بروید.

11.توجه داشته باشید که در مودهای ماکرو، منظره و پرتره اگر فضا تاریک باشد، فلش روشن می‌شود و همین امر سایه‌های خشن، تابش خیره‌کننده روی اشیا یا عدم اشباع شدن را باعث می‌شود.

اگر احساس می‌کنید فلش خیلی قوی است، یک دستمال کاغذی بردارید و روی آن بی‌اندازید. البته این کار نیاز به کمی تمرین خواهد داشت تا بهترین حالت ممکن را بیابید.

12.بیش‌تر DSLRهای جدید به وای‌فای متصل می‌شوند. این یعنی می‌توانید از طریق همان دوربین، عکس‌ها را روی شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. افزون بر این در برخی دیگر اپلیکیشن‌هایی تعبیه شده است که می‌توانید با کمک آن‌ها دوربین را از طریق اسمارت‌فون کنترل کنید.

13.صفحه‌نمایش دوربین بسیار ظریف است پس حتما از یک محافظ بهره ببرید تا روی آن خط و خش نیفتد.

14.می‌توانید از فیلترهای مختلف روی لنز استفاده کنید. مثلا فیلترهای رنگی که روی رنگ کل تصویر تاثیر می‌گذارند. فیلتر پلارایز هم یک نمونه دیگر است. این فیلتر می‌تواند انعکاس نور از روی اشیا براق را کاهش دهد و باعث شود رنگ‌ها غنی‌تر و کنتراست بیش‌تر شود.

البته  پیش از این‌که فیلتر بخرید به اندازه لنز خود توجه کنید. معمولا سایز لنز بر حسب میلی‌متر روی خود آن نوشته  می‌شود. الان این لنز 58 میلی‌متری است. معمولا یک صفر با یک خط روی آن پیش از اندازه لنز نوشته می‌شود.

به مانند تصویر با آیتم‌های موجود در اطراف‌تان هم می‌توانید فیلتر بسازید.

4 در مورد “14 توصیه کاربردی، خوب و ساده برای استفاده از دوربین‌های DSLR”

  1. در واقع عکاسی ماکرو هنر نزدیک تر شدن است. عکاسی ماکروی درست یک نسبت ۱:۱ دارد، یعنی اندازه تصویر بر روی سنسور دیجیتال دوربین با اندازه آن در دنیای واقعی یکسان است – یا بزرگتر است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH