5 دلیل برای آنکه هوم‌پاد اپل را در حال حاضر خریداری نکنید!

هوم‌پاد اپل یک اسپیکر شگفت‌انگیز است که با هدف عملکرد یکپارچه با سرویس‌های Apple Music و AirPlay طراحی شده و با توجه ویژگی‌هایی که اپل در قلب این گجت 7 اینچی گنجانده است، می‌توان آن را یک معجزه مهندسی به شمار آورد.

این اسپیکر هوشمند 349 دلاری در بردارنده فناوری‌های شگفت‌انگیزی است. در بخش انتهایی دستگاه، آرایه‌ای هفت‌گانه از توییترها واقع شده و در بخش فوقانی نیز شاهد قرارگیری یک آرایه 6تایی از میکروفون‌ها و پردازنده A8 گوشی آی‌فون 6 هستیم که قدرت پردازشی این ابزار هوشمند را تامین می‌نماید.

اما در واقع همچنان این احتمال وجود دارد که با مشاهده هوم‌پاد برای نخستین بار تا حدی ناامید شوید. در حالی‌که اپل خود را برای ساخت یک اسپیکر هوشمند فوق‌العاده مورد ستایش قرار داده است؛ اما زمانی که نوبت به مشخصه‌هایی نظیر قابلیت استفاده، نرم‌افزار و ویژگی‌های عمومی مورد انتظار از اسپیکرهای هوشمند مانند اکو آمازون و گوگل اسیستنت می‌رسد، همچنان به وضوح مشکلاتی وجود دارند.

1- گجتی پر زرق و برق؛ اکنون با قیمتی بالاتر

هوم‌پاد 349 دلار قیمت دارد. این رقم 2 برابر مبلغ پرداختی شما برای اسپیکرهای هوشمند آمازون یا گوگل است. حتی اگر دستگاه‌های اپلی همه جا همراه شما باشند نیز نمی‌توانید انتظار داشته باشید که همیشه هوم‌پاد با کلیه آن‌ها کار کند. هوم‌پاد تنها از سرویس موسیقی اپل موزیک (با iTunes Match و iCloud Music Library) پشتیبانی می‌کند. بنابراین در صورتی که مشترک سرویس اسپاتیفای (Spotify) باشید، اساسا قادر نخواهید بود از هیچ یک از قابلیت‌های این اسپیکر هوشمند استفاده کنید. شما می‌توانید موسیقی مورد نظر خود را از طریق AirPlay به هوم‌پاد انتقال دهید؛ اما امکان استفاده از فرامین صوتی برای شروع یا کنترل پخش آهنگ وجود ندارد.

بله ما با استفاده از ابزارهایی نظیر اپ‌استور از رویکرد پر زرق و برق اپل بهره می‌گیریم و این موضوع می‌تواند محدودیتی مثبت باشد. اما هوم‌پاد در مقابل برداشت ذهنی ما از یک اسپیکر قرار می‌گیرد. حتی اسپیکرهای اکو آمازون و گوگل‌هوم به شما امکان تغییر سرویس پیش‌فرض پخش موسیقی را خواهند داد.

2- هنوز هم عملکرد سیری چندان مطلوب نیست

هر زمان که مقایسه‌ای کاربردی میان سرویس‌های مختلف دستیار صوتی انجام می‌پذیرد، همواره شاهد حضور سیری در انتهای این فهرست هستیم. گوگل‌ هوم در زمینه درک گفته‌های شما بسیارعالی عمل می‌کند و با توجه به نمودار دانش اطلاعاتی به دست آمده از موتور جستجوگر گوگل به فرامین صوتی شما پاسخ خواهد داد. اسپیکر اکو آمازون رویکردی ظریف‌تر و مبتنی بر فرامین صوتی را به کار می‌گیرد؛ اما تقریبا در هر نوبت استفاده عمل خواهد کرد. استفاده از سیری روی آ‌ی‌فون‌ها و آی‌پدها با محدودیت‌ها و اما و اگرهایی روبه‌رو است و حتی هوم‌پاد نسخه‌ای محدودتر از آن‌را اجرا می‌کند.

زمانی که بر روی دستگاه اپلی خود اموری مانند تماس یا ارسال پیام به یک نفر را از سیری درخواست می‌کنید، این دستیار صوتی عملکردی قابل اعتماد را از خود نشان می‌دهد و هنوز هم این ویژگی برای هوم‌پاد صادق است. زمانی که از هوم‌پاد می‌خواهید یک آهنگ، یک فهرست پخش یا یک پادکست را پخش کند، از گفته‌های شما یادداشت‌برداری کرده یا کنترل دستگاه HomeKit خانگی شما را به دست بگیرد، در اکثر مواقع هوم‌پاد عملکردی قابل اعتماد خواهد داشت.

اما کارکرد سیری در هوم‌پاد بسیار محدود است. شما تنها قادر هستید به پادکست‌های سرویس اپل پادکست گوش دهید و تنها می‌توانید دستگاه‌های هوشمند خانگی سازگار با HomeKit را کنترل نمایید (که این دستگاه‌ها تعداد چندان قابل‌توجهی ندارند).

سیری حتی نمی‌تواند چندین تایمر را تنظیم کند؛ موضوعی که یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از اسپیکرهای هوشمند است و برخلاف اسپیکر اکو آمازون فاقد هزاران مهارتی است که موارد کابری جدید و جالبی را به هوم‌پاد اضافه خواهد کرد.

3- فقدان درگاه ورودی صدا و عدم قابلیت بخش از طریق بلوتوث

اگر همگی شما عضوی از اکوسیستم اپل هستید و کلیه اعضای خانواده شما از آی‌فون‌ها، آی‌پدها و مک‌بوک‌های اپل استفاده می‌کنند، پس مطمئن باشید هوم‌پاد برای شما عملکردی فوق‌العاده خواهد داشت. اما اگر صاحب یک گوشی اندرویدی هستید؛ حتی قادر به راه‌اندازی هوم‌پاد نیز نخواهید بود و با وجود بهره‌گیری هوم‌پاد از بلوتوث نسخه 5، نمی‌توانید آن‌را برای پخش موسیقی از هر دستگاهی مورد استفاده قرار دهید. قابلیت پخش تنها از طریق AirPlay عمل می‌کند. برخی از اپلیکیشن‌های اندرویدی مانند DoubleTwist وجود دارند که از ویژگی AirPlay پشتیبانی می‌کنند. اما این موضوع بیش از یک قانون، جنبه استثنا دارد.

نکته برجسته دیگر عدم وجود یک درگاه ورودی صوتی به صورت فیزیکی است؛ لذا در صورتی که به دنبال یک سیستم اسپیکر مطمئن با قابلیت اتصال و استفاده آسان و عدم نیازمندی به مجاورت با گوشی آی‌فون و ارتباط اینترنتی هستید، هوم‌پاد برای شما گزینه مناسبی نیست. این موضوع نه تنهامحدودیت‌های کاربردی هوم‌پاد به عنوان یک اسپیکر هوشمند را افزایش می‌دهد؛ بلکه مدت بقای آن در بازار را نیز به شکل چشم‌گیری کاهش خواهد داد. هوم‌پاد معادل با ابزاری کامپیوتری و یک اسپیکر است و 3 تا 5 سال پس از عرضه آن، اپل ارائه به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری برای هوم‌پاد را متوقف می‌کند و این موضوع اساسا اسپیکر هوشمند اپل را در کنار کامپیوترها و موبایل‌های مورد استفاده توسط کاربران به گزینه‌ای بزرگ و گران‌قیمت بدل خواهد کرد. اما چند دهه و نه چند سال از عمر اسپیکرها می‌گذرد و این مسئله یکی دیگر از روش‌هایی است که هوم‌پاد از طریق آن ما را در مورد فلسفه دقیق یک اسپیکر به چالش می‌کشاند.

4– عدم وجود قابلیت صوتی استریو بر خلاف انتظارات بسیاری از کاربران

ممکن است با خود تصور کنید که “وجود یا عدم وجود درگاه ورودی چندان مهم نیست و هنوز هم می‌توان از این دستگاه به عنوان یک اسپیکر استریو بهره گرفت؛ چرا که من صاحب یک دستگاه اپل تی‌وی هستم!” اما در این‌جا 2 مشکل اساسی وجود دارد.

در مرتبه اول، هوم‌پاد به شکل مستقیم با اپل تی‌وی یکپارچه نمی‌شود. شما نمی‌توانید از هوم‌پاد بخواهید تا چیزی را بر روی اپل تی‌وی پخش کند (موضوعی که در اسپیکرهای اکو آمازون و گوگل‌هوم به ترتیب به همراه فایر تی‌وی و گوگل کروم‌کست قابل اجرا خواهد بود). شما به صورت دستی می‌توانید خروجی صدا را به هوم‌پاد تغییر دهید؛ اما این‌کار موجب قطع شدن اتصال در نوبت بعدی پخش موسیقی شده و شما ناچار خواهید بود تا کلیه فرآیند را مجددا از نو آغاز نمایید.

در مرتبه بعد، حالت استریو وعده داده شده از سوی هوم‌پاد هنوز عملی نشده است. حتی اگر مبلغ 700 دلار را برای خرید 2 عدد هوم‌پاد کنار بگذارید و آن‌ها را در کنار تلویزیون خود قرار دهید، باز هم نمی‌توانید از آن‌ها در حالت استریو استفاده نمایید؛ زیرا هنوز اپل فناوری AirPlay 2 را که چنین امری را ممکن می‌سازد، عرضه نکرده است. البته AirPlay 2 بایستی ظرف چند ماه آینده عرضه شود و پس از آن باید قادر به راه‌اندازی تنظیمات چند اتاقی (multi-room) باشیم. اما هنوز هم در ارتباط با سرویس پخش موسیقی اپل با استفاده از صدای شما مسائلی وجود دارند. هوم‌پاد نمی‌تواند جایگزینی برای ساندبار یا سیستم صوتی استریو ساراند 5.1 شما محسوب شود.

5- هوم‌پاد گونه‌ای متفاوت از کابوس حفظ حریم خصوصی است

شرکت اپل بر خلاف سایر غول‌های تکنولوژی، خود را به حفظ حریم خصوصی شما و عدم جمع‌آوری داده‌های شخصی متعهد می‌داند. اما با وجود درستی این موضوع، هنوز هم هوم‌پاد با مشکلی کاملا متفاوت در زمینه حفظ حریم خصوصی مواجه است.

همان‌طور که می‌دانید، در حال حاضر هوم‌پاد نمی‌تواند چند صدای مختلف را تشخیص دهد. اگر در خلال فرآیند راه‌اندازی دستگاه فریاد بزنید، ویژگی درخواست‌های شخصی را فعال کرده‌اید که به هر فرد داخل منزل شما امکان می‌دهد تا پیام‌های شما را خوانده یا به آن‌ها پاسخ دهد. برای عملکرد این ویژگی هوم‌پاد به وجود گوشی آی‌فون شما در یک شبکه بی‌سیم یکسان نیاز خواهد داشت؛ اما زمانی که در طبقه بالای منزل خود یا داخل حمام باشید، این موضوع مانع از رویت پیام‌های شما یا ارسال پاسخ آن‌ها از سوی سایرین نخواهد شد. برای شرکتی که خود را به حفظ حریم خصوصی کاربرانش متعهد می‌داند، این موضوع نکته‌ای قابل تامل است. خوش‌بختانه شما می‌توانید این ویژگی را از طریق اپلیکیشن هوم خاموش و غیرفعال نمایید.

نهایتا هوم‌پاد در میانه مسیر تکامل خود قرار دارد

اگر شما جزو اقلیتی کوچک از طرفداران تجربه شنیداری حرفه‌ای باشید که کیفیت صوتی هوم‌پاد را مناسب ارزیابی می‌کنند و  در کنار آن با محدودیت‌های استفاده مجرد از سرویس موسیقی اپل موزیک مشکلی ندارند؛ همین حالا هوم‌پاد را سفارش دهید. اما به بیش‌تر کاربران اپل توصیه می‌شود  که یا 6 ماه منتظر بمانند و یا در عوض، اسپیکرهای اکو آمازون، گوگل اسیستنت یا حتی Sonos Play:1 که حقیقتا محصولاتی مناسب و بدون محدودیت‌های هوم‌پاد هستند را خریداری نمایند.

تقریبا واضح است که مدل اولیه هوم‌پاد، نسخه 0.9 این محصول خواهد بود (که حتی به دلیل عدم پشتیبانی از AirPlay 2 در نام‌گذاری آن به عنوان نسخه 1 نیز تردیدهایی وجود دارد). اما از منظر سخت‌افزاری همه چیز عالی است؛ لذا این امیدواری وجود دارد که در آینده هوم‌پاد برای طیف گسترده‌تری از کاربران جذاب باشد. شرکت اپل می‌تواند با افزونه‌های SiriKit بیش‌تر برای اپلیکیشن‌های ثالث در رویداد WWDC 2018 حضور پیدا کند. اپل در صورت تمایل می‌تواند قابلیت پخش از طریق بلوتوث را نیز ارائه نماید؛ اما چندان نباید به این موضوع دل خوش کرد.

اگر به دنبال یک اسپیکر هوشمند واقعا کاربردی و با کیفیت صوتی مناسب هستید، یک دستگاه آمازون اکو پلاس یا یک گوگل‌هوم را خریداری کنید و بقیه پول خود را صرف خرید یک جفت ایرپاد نمایید. برخلاف هوم‌پاد، ایرپاد امکاناتی فراتر از آن‌چه وعده داده شده است را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

3 در مورد “5 دلیل برای آنکه هوم‌پاد اپل را در حال حاضر خریداری نکنید!”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH