سه نکته برای آشنایی بیشتر با رام‌های اندروید

شاید شنیده باشید که رام (ROM) به معنای حافظه فقط خواندنی است ولی همین رام در دنیای اندروید با تعریفی کاملا متفاوت شناخته می‌شود. در اندروید، رام به معنای سیستم عاملی است که دستگاه شما را اجرا می‌کند و به حرکت در می‌آورد. پس شاید لازم باشد تا کمی بیشتر در مورد رام‌ها در دنیای اندروید بدانید.

نکته اول: انواع مختلفی از رام‌ها وجود دارند.

هر گوشی اندرویدی با دیگری متفاوت است زیرا تولید‌کنندگان به دلخواه خود از نسخه پایه اندروید برای سخت‌افزار ساخت خود استفاده می‌کنند. به همین دلیل است که گوشی‌های هوشمند ساخت سامسونگ بسیار متفاوت‌تر از گوشی‌های ساخت ال‌جی به نظر می‌رسند با اینکه هر دو از اندروید بهره می‌گیرند. البته گوگل با عرضه اندروید One قوانین خاص و سختی برای سازندگان این نسخه از اندروید وضع کرده که در آن نوع سخت‌افزار نیز تعیین شده است.

به‌جز از رام‌های رسمی که در بازار یافت می‌شوند به صورت سفارشی نیز می‌توانید به منظور اهداف مختلف درخواست ساخت رام‌های اختصاصی را به سازندگان مستقل بدهید. گاهی این رام‌ها توسط تنها یک فرد تولید می‌شود و گاهی حاصل کار یک تیم کوچک است.

نکته دوم: رام‌های ساخت سازندگان مستقل دارای توانایی‌ها و قابلیت‌های مختلفی هستند.

همان‌طور که برخی از ویژگی‌های اندروید گوشی‌های سامسونگ در نسخه پایه اندروید نیست، رام‌های سفارشی ساخته شده توسط افراد ثالث نیز دارای ویژگی‌های منحصر به فرد هستند. آنها می‌توانند دارای تنظیمات خاصی باشند که به طور معمول در دسترس نیستند و یا به روش‌های مختلفی به اجرا درآیند و سیستم را کنترل کنند.

برای مدت‌ها یکی از بهترین و جذاب‌ترین ویژگی رام‌های سفارشی، قابلیت دریافت منظم و به موقع به‌روز‌رسانی‌های اندروید بود. زیرا در اوایل عرضه اندروید بسیاری از گوشی‌های ارزان‌قیمت هرگز به‌روزرسانی‌های جدید را دریافت نمی‌کردند و صاحبان گوشی در اغلب موارد به دلیل دریافت نکردن به‌روز‌رسانی‌های امنیتی مهم و قابلیت‌های جدید و جذاب، قید آن را می‌زدند. البته این مسئله امروزه چندان به چشم نمی‌آید و از اهمیت برخوردار نیست زیرا تقریبا تمامی گوشی‌های جدید از پشتیبانی مناسبی برخوردار هستند و به طور مرتب نسخه‌ها و به‌روز‌رسانی‌های جدید اندروید را دریافت می‌کنند.

نکته سوم: بسیاری از مردم دیگر به رام‌ها نیازی ندارند.

طی سال‌های اخیر از گوشه و کنار صحبت‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه دیگر از محبوبیت رام‌های سفارشی در بین کاربران کاسته شده است. به این معنا که از تعداد علاقه‌مندان به آن کم می‌شود زیرا عمدتا بسیاری از افراد دیگر نیازی به داشتن رام‌های سفارشی ندارند.

به علاوه به جز از خطراتی که ممکن است استفاده از رام‌های سفارشی برای دستگاه شما داشته باشد، بسیاری از قابلیت‌های گوشی از جمله تنظیمات دوربین را نیز با استفاده از رام‌های سفارشی از دست خواهید داد. سیستم عامل اندروید اکنون بسیار باثبات‌تر و امن‌تر از آن چیزی است که در ابتدا بود و بسیاری از قابلیت‌ها که با استفاده از رام‌های سفارشی بدست می‌آمد مانند مجوز‌های مربوط به اپلیکیشن‌‌ها، کنترل اعلان‌ها و حذف فایل‌های ناخواسته نرم‌افزاری، امروزه در مدل‌های مدرن گوشی‌های اندرویدی تدارک دیده شده‌اند.

البته همیشه هستند علاقه‌مندانی که همچنان به استفاده از رام‌ها اهتمام بورزند زیرا در هر حال بخش مهمی از آنچه که موجب مجد و عظمت اندروید شد، همین رام‌های سفارشی بودند.

5 در مورد “سه نکته برای آشنایی بیشتر با رام‌های اندروید”

  1. یه سوال دارم ؟ چرا هروقت که lineage os رو اپدیت میکنم مصرف باتری بالا میره ؟ ولی اگه همین نسخه جدید و clean install کنم مشکلی با باتری ندارم ؟
    کسی دلیلش رو می‌دونه ؟ ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    1. برخی دیگه از کاربران هم این مشکلو دارن و ظاهرا به مدل گوشی هم مربوط میشه!
      اما علت احتمالی میتونه مربوط یه اپلیکیشن های فعال در پس زمینه، استفاده از اپلیکیشنهای اختصاصی شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک،… و مسنجرها باشه!
      در ضمن اگه گوشیت روت شده می تونی از Greenify استفاده کنی.
      یه نکته هم چک کنه که کرنل سفارشی و سازگار نصب کرده باشی.
      اما در کل هم همیشه نصب به نسخه استوک یه مقدار مصرف بالاتر وجود داره.

  2. اندرویدخیلی سریع و روونه این سامسونگ که با رابط کاربریش خیلی سرعتش میاره. پایین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH