هواوی به شرکتی بدل شده است که در بازار امروزی تلفنهای همراه هوشمند یا پیشروی میکند و یا دنبالهروی را به بهترین نحو انجام میدهد. اگر با محصولات این شرکت آشنا باشید، میتوانید درک کنید که هواوی میتواند فناوریهای عرضه شده توسط سایر شرکتها را نیز بهخوبی بر روی محصولات خود جایگذاری کند.
اگر هواوی را یک شخصیت بدانیم، این فرد با دیدن هر یک از فناوریهای مدرنی که اختراع خودش نبوده است، میگوید: ببین من هم میتوانم همین کار را بکنم، ولی بهمراتب ارزانتر! تلفن همراه هوشمند هواوی نوا 3e را میتوان نمادی تمام عیار از این موضوع دانست.
این تلفن همراه امکانات و جذابیتهای طراحی بسیاری از پرچمداران دنیای تلفنهای همراه هوشمند را با قیمتی کاملا رقابتی به کاربران ارایه میکند. چندی پیش این گوشی جدید به دست ما رسید و پس از جعبه گشایی و نگاه اولیه به این محصول، امروز قصد داریم تا کمی در عمق حرکت کرده و ببینیم که هواوی نوا 3e در عمل در کدام بخش از بازار تلفنهای همراه هوشمند قرار میگیرد.
طراحی و کیفیت ساخت
شاید بتوانم بگویم که دریافت نسخه آبی رنگ این تلفن همراه تاثیر بسیار زیادی بر روی بازخورد اولیه من از این دستگاه گذاشت. رنگهای آبی بر روی تلفنهای همراه هواوی بهشدت زیبا از کار درمیآیند و نوا 3e نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این شرایط باید گفت که المانهای طراحی این تلفن همراه هوشمند هواوی نوا 3e عملا از راه دور نام سازندهاش را فریاد میزند.
این تلفن همراه در نخستین برخورد، حس سبکی و راحتی را به من داد. گوشی ابعادی عادی داشت و اندازه آن با بیشتر تلفنهای دیگر موجود در بازار برابری میکرد. ابعاد دقیق این تلفن همراه برابر با 14.9 در 7.1 سانتیمتر بوده و ضخامت هواوی نوا 3e نیز 7.4 میلیمتر است.
این ابعاد برای یک تلفن همراه با نمایشگری نزدیک به 6 اینچ، رقمهایی مناسب و جذاب بهحساب میآید. وزن هواوی نوا 3e نیز 145 گرم است که با توجه به امکانات تعبیه شده بر روی این محصول میتوان این عدد را بسیار خوب دانست.
بدنه این تلفن همراه در بخش پشتی از جنس شیشه است و یکی از مشکلات اصلی درباره این تلفن همراه نیز به واسطه این وضعیت شکل گرفته است. اثرانگشت کاربر از نخستین ثانیه لمس تلفن همراه بر روی پشتش میماند. مشکل وقتی بیشتر میشود که بدانید این اثرانگشت در هر زاویهای قابل مشاهده است و بهشدت بر روی زیبایی ظاهری هواوی نوا 3e تاثیر منفی میگذارد.
این تلفن همراه در کناره سمت چپ خود بدون هیچ درگاه برجستهای طراحی شده است و تنها میتوان درگاه جا زدن سیمکارت را مشاهده کرد که البته کاملا همسطح گوشی طراحی شده است.
در سمت دیگر دستگاه نیز دکمه کنترل صدا در بالا و اندکی پایینتر از آن کلید پاور قرار گرفته است. در بخش بالایی گوشی تقریبا هیچ چیزی مشاهده نمیشود و در قسمت پایینی نیز در مرکز شاهد حضور درگاه یواسبی نوع C هستیم و در سمت راست این درگاه، خروجی صدای این تلفن جا خوش کرده است. در سمت چپ بخش پایینی نیز شاهد حضور جک 3.5 میلیمتری هدفون هستیم.
در قسمت پشتی دستگاه در سمت چپ پایین بدنه میتوان لوگوی هواوی را مشاهده کرد که بهصورت عمودی بر روی این مدل نقش بسته است. اگر همین لوگو را با چشم دنبال کرده و به سمت بالا بیاییم، میتوانیم ابتدا نوشته مربوط به دوربین دوگانه و پس از آن فلش دستگاه را ببینیم. اندکی بالاتر هم شاهد حضور دو عدسی هواوی نوا 3e در یک قاب برجسته هستیم.
این قاب برجسته از نظر ظاهری جذاب است ولی موجب میشود که عدسیهای تلفن همراه بهشدت در برابر آسیبهای محیطی، ضعیف باشند. در مرکز بخش بالایی دستگاه هم شاهد حضور حسگر اثرانگشت هستیم که جنس آن فلزی بوده ولی همرنگ بدنه طراحی شده است.
در بخش جلوی دستگاه شاهد حضور لوگوی هواوی در حاشیه پایینی هستیم. اندکی بالاتر از این لوگو، نمایشگر شروع میشود و تقریبا تا بالای دستگاه ادامه دارد. از نمایشگر بدون لبه خبری نیست ولی نمایشگر هواوی نوا 3e دارای ناچ بالایی است که موجب شباهت ظاهری آن با دستگاههایی مانند آیفون X شده است. در وسط این بخش از نمایشگر، یک حسگر به همراه خروجی صدای مکالمه و عدسی دوربین قرار گرفتهاند.
بهصورت کلی باید گفت که طراحی ظاهری هواوی نوا 3e بسیار زیباست ولی مشکلات اندکی که برای این طراحی وجود دارد موجب میشود که در استفاده از آن حس امنیت کامل را نداشته باشیم و احساس کنیم که با یک کالای شکننده روبرو هستیم. البته با تهیه یک کاور مناسب، این مشکل بهطور کامل برطرف خواهد شد.
نمایشگر
نمایشگر این تلفن همراه مانند سایر نمایشگرهای محصولات میان رده هواوی، کیفیتی درخور توجه دارد. مانیتور تعبیه شده بر روی هواوی نوا 3e ابعادی 5.84 اینچی دارد که نسبت بدنه به نمایشگر 80.5 درصد را برای این تلفن همراه به ارمغان آورده است. این نمایشگر از رزولوشن 2280 در 1080 پیکسل بهره میبرد که موجب میشود تا ضریب تراکم پیکسل آن برابر با 432 پیکسل در هر اینچ باشد. این رقم برای یک نمایشگر السیدی مانند نمایشگر هواوی نوا 3e، رقم بسیار خوبی است.
با این حال کیفیت این نمایشگر در مقایسه با سایر میانردههای هواوی، نکته مثبت اضافهای ندارد. از سوی دیگر باید در نظر داشت که این تلفن همراه میتواند با ظاهر ویژه نمایشگرش، بسیاری را شیفته خود سازد. وضعیت شیار یا ناچ بالایی این دستگاه موجب شده است که کاربری آن به وضعیتی دوگانه مبتلا شود. نخستین مورد، یک مزیت است زیرا وضعیت باتری، آنتن و سایر مواردی از این دست در این بخش نمایش داده میشوند و دیگر شاهد اشغال شدن بالای نمایشگر به واسطه آنها نیستیم.
با این وجود مشکل اصلی من وقتی بود که میخواستم نوار نوتیفیکیشن را به پایین بکشانم؛ در این شرایط باید بهجای عادت همیشگی و کشیدن دست از وسط بخش بالایی نمایشگر، به سراغ کنارهها میرفتم و نتیجه این امر نیز این بود که هر بار ابتدا یک اشتباه را مرتکب شده و اثرانگشتم را روی عدسی دوربین سلفی قرار میدادم و سپس با اندکی جابجایی انگشتم، به نتیجه میرسیدم. این امر بر روی کیفیت تصاویر سلفی تاثیر گذاشته بود و علاوه بر آن سرعت برداشت این تصاویر را نیز بهشدت کاهش داده بود زیرا باید زمانی را به تمیز کردن نمایشگر اختصاص میدادم!
سختافزار
وقتیکه بحث سختافزار به میان میآید، معماری تلفن همراه میتواند موجب شود که کاربری دو دستگاه با پردازندههای مشابه، متفاوت باشد. وقتیکه به هواوی نوا 3e نگاه میکنیم، متوجه میشویم که این دستگاه از پردازنده کایرین 659 شرکت «های سیلیکون» بهره میبرد. این پردازنده بر روی 8 دستگاه دیگر هواوی نیز به کار گرفته شده است که آخرین نمونهای که ما با آن سروکار داشتیم، هواوی P اسمارت بود. این پردازنده دارای هشت هسته پردازشی است که فرکانس چهار هسته آنها برابر با 1.7 گیگاهرتز بوده و فرکانس چهار هسته دیگر، 2.36 گیگاهرتز است.
این پردازنده به همراه 4 گیگابایت رم پردازشی به کاربران ارایه شده است. بهاینترتیب انتظار میرود که عملکرد پردازشی مطلوبی را از این دستگاه شاهد باشیم. برای اینکه پردازش هواوی نوا 3e را مورد بررسی قرار بدهیم، مطابق معمول به سراغ استفاده از بنچمارکهای حرفهای میرویم.
در ادامه دریک جدول شاهد نتایج بنچمارکهای AnTuTu و Geekbench برای هواوی نوا 3e هستیم. نتیجه به دست آمده برای هواوی نوا 3e در بنچمارکها برای یک محصول میان رده قابل قبول است.
هواوی نوا 3e به 64 گیگابایت حافظه داخلی مجهز است که نزدیک به 50 گیگابایت از آن در اختیار کاربر قرار دارد و بقیه حافظه به نرمافزارهای داخلی و سیستم عامل این تلفن همراه اختصاص یافته است. این رقم از حافظه برای کاربران عادی کاملا مناسب است و در صورتی که مایل باشید، میتوانید با کمک کارتهای حافظه میکرو اس دی، این مقدار را افزایش بدهید.
برای این کار تنها یک مشکل وجود دارد که آنهم به هیبریدی بودن درگاه سیمکارت این تلفن همراه هوشمند بازمیگردد و در صورتی که از کارت حافظه بر روی هواوی نوا 3e استفاده کنید، باید قید استفاده از دو سیمکارت همزمان را بزنید.
درمجموع باید گفت که توان سختافزاری هواوی نوا 3e عملا تعریفی از یک محصول میان رده است و بهخوبی میتواند معادل پول پرداخت شده برای دستگاه، خدماتی در خور را از خود ارایه کند.
دوربین
وقتیکه نوبت به بررسی دوربین این محصول میرسد، باید گفت که هواوی نوا 3e حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این دستگاه به دوربین اصلی دوگانه 16 و 2 مگاپیکسلی مجهز است. در حقیقت سنسور 2 مگاپیکسلی چندان بر روی کیفیت اصلی تصویر تاثیری نخواهد گذاشت و تنها برای بهبود زاویه برداشت عکس و نور تصویر به کار گرفته میشود ولی این وظایف توسط این حسگر کوچک، به بهترین نحو انجام میشود.
دوربین هواوی نوا 3e دارای زوم خودکار بر اساس شناسایی فاز است که موجب میشود تا کمتر با تصاویر تار برداشت شده توسط آن روبرو باشیم. همچنین یک فلش الایدی به عکاسی با این دستگاه در محیطهای تاریک کمک میکند. البته وقتیکه نور کمی در محیط وجود داشته باشد و از فلش این مدل استفاده کنید، دستگاه بهصورت نرمافزاری برای بهبود شفافیت تصویر تلاش میکند ولی این عملکرد در خروجی دوربین چندان تأثیرگذار نیست و شاید بتوان گفت که این فناوری تنها برای تصاویری که اندکی کم نور و تاریک هستند، جوابگو خواهد بود.
در ادامه نمونه تصاویری که با دوربین نوا 3e و در حالت اتوماتیک و شرایط گوناگون گرفتهایم، مشاهده میکنید.
کیفیت رنگبندی تصاویر برداشت شده توسط دوربین اصلی بسیار خوب به نظر میرسد و عکسها بسیار شفاف و خوش رخ هستند. این کیفیت برای دوربینهای هواوی به یک استاندارد حداقلی بدل شده که موجب میشود وقتیکه یک میان رده هواوی را خریداری میکنید، از داشتن دوربینی خوب مطمئن باشید.
با این حال این دوربین بدون نقص هم نیست، تشخیص اشیا و تنظیم تمرکز تصویر توسط دوربین هواوی نوا 3e در سطح متوسطی قرار دارد. شاید باید هواوی را مقصر دانست که با کیفیت خوب دوربین بیشتر محصولاتش ما را بدعادت کرده است ولی معمولی بودن برای یک میان رده هواوی قابل قبول نیست و این شرکت کاربران را به سطحی بالاتر از معمولی و پایینتر از عالی برای این دسته از دستگاهها عادت داده است.
قابلیت فیلمبرداری با دوربین هواوی نوا 3e نیز چندان پیچیده و سطح بالا نیست. البته این امر به این معنی نیست که تصاویر برداشت شده توسط این محصول دارای کیفیت پایینی هستند. این تصاویر با کیفیت 1080p و با نرخ 30 فریم بر ثانیه برداشت میشوند و میتوان به کمک آنها فیلمهای بسیار خوبی را ضبط کرد.
دوربین دوم این تلفن قادر است در بسیاری از جهات از دوربین اصلی آن پیشی بگیرد. هواوی نوا 3e در بخش سلفی از یک حسگر 16 مگاپیکسلی بهره میبرد که میتواند تصاویر را با کیفیتی در خور توجه برداشت کند. البته بزرگترین ویژگی دوربین جلوی این مدل را باید توانایی عالی آن در عکسبرداری در محیطهای کم نور دانست. تصاویر برداشت شده در محیطی با نور مشابه توسط دوربین اصلی و دوربین سلفی هواوی نوا 3e نشان میدهد که دوربین سلفی این محصول در این زمینه عملکردی درخشان را از خود برجای نهاده است. این دوربین میتواند فیلمبرداری مشابه با دوربین اصلی یعنی کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه را نیز برای کاربران به ارمغان بیاورد.
در پایان این بخش از شما دعوت میکنیم تا ویدیوی اختصاصی تهیه شده درباره بررسی دوربین نوا 3e را مشاهده کنید.
رابط کاربری
وقتیکه رابط کاربری EMUI 8 برای نخستین بار در دستان من قرار گرفت، بهخوبی با آن ارتباط برقرار کردم و اینترفیس هواوی نوا 3e نیز با کیفیت مشابهی به خریداران عرضه میشود. این رابط کاربری که بر روی اندروید 8 پیادهسازی شده است، میتواند یکی از برترین تجربههای اندرویدی را برای شما به ارمغان بیاورد.
رابط کاربری این محصول دارای امکاناتی مانند برداشت فیلم از اعمال صورت گرفته بر روی نمایشگر، قابلیت استفاده از دو صفحه باز بهصورت همزمان و چندین و چند قابلیت دیگر بهره میبرد که این امر برای یک تلفن همراه میان رده، امتیاز مثبت و ویژهای بهحساب میآید.
اندروید 8 نیز به روانی هر چه تمام روی این تلفن همراه اجرا شده است. از سوی دیگر نرمافزارهای اضافه بر روی دستگاه نصب نشده و کاربران میتوانید به انتخاب خود از فضای حافظه داخلی هواوی نوا 3e استفاده کنند. این موضوع سبب میشود که این تلفن همراه در این بخش امتیاز بسیار خوبی کسب کند.
چندرسانهای
قابلیتهای چندرسانهای این تلفن همراه در دو بخش بصری و صوتی قابل ارزیابی است. به واسطه کیفیت بالای نمایشگر، عملا کمترین مشکلی در زاویه دید وجود دارد و فیلمهای پخش شده با این دستگاه بهخوبی کیفیت بالای رنگ و شفافیت را از خود به نمایش میگذارند. با این وجود یک مشکل کوچک در زمان دیدن فیلم به چشم من آمد و این ایراد، سفیدی و براقی بیشازحد صفحه در زمان نمایش محیطهای برفی بود. البته همین ایراد در هنگام پخش تصاویر محیطهای تاریک، به یک حسن بدل میشود و نمیتوان آن را چندان مهم دانست.
کیفیت صوتی در پخش صدا از طریق بلندگو بسیار خوب بوده ولی یکی از انتقادات اصلی من به این تلفن همراه، هدفون داخل جعبهاش است. این هدفون عملا یکی از ضعیفترین هدفونهایی بود که تا به حال با آن کار کرده بودم. سیستم تشخیص صدای محیط و تنظیم صدای تماس برای این مدل به حدی عجیب عمل میکرد که گاهی در وسط خیابان از شدت صدای طرف مکالمه به هوا میپریدم! شایانذکر است که این تغییر صدا بهدفعات در طول یک مکالمه چنددقیقهای تکرار شد که موجب گردید تا درنهایت قید استفاده از هدفون را زده و با خود دستگاه بهصورت مستقیم صحبت کنم.
بهغیراز مورد یادشده، ایراد دیگری در بخش چندرسانهای دستگاه به چشم نمیخورد. بازیهای انجام شده با این تلفن همراه نیز بسیار روان و خوب عمل میکردند و بازیهایی مانند Temple Run که به حسگرهای حرکتی وابسته هستند نیز بدون مشکل بر روی هواوی نوا 3e اجرا میشدند.
سایر قابلیتها
حسگر اثرانگشت به یک استاندارد اصلی برای تلفنهای همراه امروزی بدل شده است ولی هواوی نگاهی به آینده دارد و هواوی نوا 3e با استفاده از حسگر تشخیص چهره، میتواند یکی از بهترین میان ردههای بازار ازنظر امکانات جانبی باشد. البته این امر موجب نشده که این تلفن همراه هوشمند به حسگر اثرانگشت مجهز نباشد و حسگر یاد شده نیز در پشت دستگاه تعبیه شده است. همچنین میتوان با ورود به تنظیمات، امکان مشاهده نوتیفیکیشنها و ورق زدن عکسها به کمک این حسگر را هم فعال کرد.
حسگر تشخیص چهره هواوی نوا 3e بهخوبی عمل میکند و میتواند با سرعت بالای عملکرد خود، بهراحتی برای کاربران مفید واقع شود. بهشخصه با روشهای مختلفی سعی در دور زدن این سیستم کردم ولی در هر اقدامی ناموفق بودم. ابتدا یک فرد مشابه با خودم را یافته و از او خواستم که دستگاه را مقابل صورتش بگیرد، سپس از عکس خودم برای باز کردن دستگاه استفاده کردم و در ادامه نیز با پخش فیلم خودم روی نمایشگر، سعی کردم که این سنسور را دور بزنم. نتیجه به دست آمده در تمامی اقدامها یکسان بود و دستگاه اعلام کرد که چهرهای مشابه با چهره ثبت شده در حافظهاش را نیافته است.
باتری
باتری تعبیه شده بر روی هواوی نوا 3e، سه هزار میلیآمپر ساعت توان دارد. این باتری در عمل میتواند برای یک کاربر عادی مناسب باشد. در آزمایشهای انجام شده متوجه شدم که این دستگاه قادر است بهصورت تقریبی نزدیک به 5 روز به کار کردن در وضعیت آماده باش یا استندبای ادامه بدهد.
این رقم برای وب گردی به مدتزمانی بین 12 تا 13 ساعت میرسید که رقم منحصر بهفردی نیست ولی یک آمار قابل قبول بهحساب میآید. این مقدار در مکالمههای تلفنی بهبود یافته و به 14 تا 16 ساعت رسید. بیشترین مصرف باتری بر روی هواوی نوا 3e به زمانهای انجام بازیهای کامپیوتری (بازیهای سنگین) و ضبط ویدیو بازمیگشت که در هر دو وضعیت شاهد عملکرد 4 تا 5 ساعته باتری این مدل بودیم.
در مجموع میتوان باتری این تلفن همراه را متوسط دانست که البته با توجه به کیفیت نمایشگر، میتوان گفت که این آمار برای این تلفن همراه قابل قبول است.
کلام آخر
در پایان باید گفت که هر چقدر که به کاستیهای این دستگاه نگاه میکنید و سپس آنها را در کنار قیمت هواوی نوا 3e قرار میدهید، این کاستیها کمتر و کمتر به چشم میآیند. شاید بتوان بزرگترین ایراد هواوی نوا 3e را عملکرد متوسط پردازنده آن دانست ولی در سایر بخشها شاهد عملکرد خوبی از این محصول هستیم. کسانی که یک تلفن همراه زیبا با قابلیتهای مدرن و ظاهری بسیار ویژه و صد البته قیمت پایین میخواهند، بدون شک باید هواوی نوا 3e را بهعنوان یک گزینه اصلی در فهرست خرید خود در نظر داشته باشند.
در ادامه مشخصات کلی سختافزاری این تلفن همراه را در قالب یک جدول مشاهده خواهید کرد.
هواوی نوا 3e |
|
بدنه |
فریم آلومینیوم و بخش پشتی از جنس شیشه |
نمایشگر |
5.84 اینچی ال سی دی از نوع LTPS IPS با قابلیت پشتیبانی از رزولوشن 2280 در 1080 پیکسل |
پردازنده |
کایرین 659 |
رم |
4 گیگابایت |
حافظه داخلی |
64 گیگابایت |
دوربین اصلی |
2+16 مگاپیکسل |
دوربین دوم |
16 مگاپیکسل |
باتری |
3000 میلی آمپرساعت |
امکانات شبکه |
4G LTE |
سیستم عامل |
اندروید 8 با رابط گرافیکی EMUI 8 |
در پایان از شما دعوت میکنیم تا ویدیوی اختصاصی از بررسی هواوی نوا 3e را هم تماشا کنید.
سلام چندوقته هواوی مدل p20 lite گم کردم آیاردیابی میشه یابیخیالش بشم کلی پولش ودادم
قیمت پایین؟؟؟؟؟؟با این سخت افزار قیمتش پایینه واقعا؟؟
گوشی خوبی هس ولی نه قیمت مشخصه نه فروشگاه هایی که این گوشیو دارن..قیمتش با a5 یکیه ولی این از سامسونگ سر تره در ضمن هواوی قیمت خوبی نسبت به برند های دیگه داره
با سلام گوشی زیبایی زده ولی کاش دوربینهای پشتی را برجسته نمی کرد و مطراحی پشت گوشی را مثل هانر 8 میکرد هم دوربینهاش و هم اثر انگشت که فشاری بود خیلی زیباتر میشد…در ضمن هواوی کاش گوشیهای با سایز کوچکتر هم تولید بکند مثل اپل 5 که مشتری خاص خودش را دارد … تشکر
این بهتره یانوا۲پلاس؟؟؟
نوا 2 پلاس واقعا عالیه
یه مقدار از نظر زیبایی کم میاره فقط
هواوی دیگه اتمام حجت کرد:)
قیمت ۳۲۰ دلار نوا۳e
پس چرا از قیمتش چیزی گفته نشده جالبه تو هر سایتی ک میرم همشون گفتند قیمتش خوبه عالیه ولی نگفتند چنده مگه مسیله امنیتی سریه ک از گفتن قیمتش سر باز میزنند عجیبه ها ….
قیمت گوشی هوآوی نوا 3 e چنده
آدرس گوشی هوآوی نوا 3 e در تهران کجا
خیابان بهشتی نرسیده به سهروردی نمایندگی هواوی یا حامی
کاش قیمت رو هم تو بررسی قرار میدادید
اصلا جالب نیست مخصوصا اون حاشیه بالای صفحش
گوشی واقعا عالی هستش تا باهاش کار نکنید متوجه نمیشید ..هواوی دیگه اون هواوی قدیم نیست