مایکروسافت

با ویژگی‌های جدیدترین به‌روزرسانی ویندوز 10 مایکروسافت آشنا شوید

سرانجام دیروز شرکت مایکروسافت به‌روزرسانی بزرگ ویندوز 10 با شماره نسخه 1803 را منتشر کرد. مایکروسافت در اطلاعیه خود اعلام کرد که آپدیت آوریل 2018 در دسترس است و از طریق Media Creation Tool امکان دانلود در روز 30 آوریل امکان پذیر بوده و دانلود از طریق خود آپدیت ویندوز نیز برای کاربران از روز هشتم ماه مه آغاز خواهد شد.

مایکروسافت

با توجه به برنامه ویندوز اینسایدر، مایکروسافت تغییرات مهمی را در این نسخه جدید از ویندوز برای کاربران در نظر گرفته است. پس با ما در آی‌تی‌رسان همراه باشید و ببینیم مهندسان مایکروسافت از شهر ردموند چه سوغاتی را برایمان به ارمغان آورده‌اند.

روزشمار ویندوز (Windows Timeline)

با عرضه به‌روزرسانی نسخه آوریل 2018، سرانجام مایکروسافت ویژگی جدیدی که پیش‌تر از آن بسیار صحبت شده بود را در دسترس کاربران قرار خواهد دارد. ویژگی روزشمار ویندوز، که از نظر بسیاری از کاربران به عنوان یک آپگرید جایگزین برای نمایش کار‌ها (Task View) فعلی ویندوز محسوب می‌شود. در نسخه کنونی ویندوز 10، کاربر می‌تواند با فشردن دکمه نمایش کار‌ها از روی نوار وظایف (Task Bar)، برنامه‌ها و صفحات فعال بر روی دستگاه را مشاهده کند و همچنین در صورت نیاز یک یا چند دسکتاپ مجازی جدید را ایجاد نماید.

اما روزشمار جدید ویندوز بسیار پیشرفته است و امکانات بهتری را در اختیار کابران قرار می‌دهد. با این قابلیت کاربر می‌تواند تمامی برنامه‌ها و فایل‌هایی که با برنامه‌های پشتیبانی شده، باز هستند را در تمامی دستگاه‌های ویندوز خودشان مشاهده کنند. برای درک بهتر این موضوع یک مثال برایتان می‌زنیم. تصور کنید در کامپیوتر خانه بر روی یک پروژه در حال کار هستید و سپس در محل کار لپ‌تاپ خود را باز کرده و بر روی دکمه نمایش کار‌ها کلیک می‌کنید. سورپرایز! فایل پروژه‌ای که در منزل بر روی آن کار می‌کردید اکنون در محل کار نیز در دسترس شماست. به همین راحتی می‌توانید آن را باز کرده و ادامه کار را انجام دهید. به لطف همگام سازی ابری این فرایند امکان‌پذیر شده است.

همچنین مایکروسافت در نظر دارد که این قابلیت را در اپلیکیشن‌های خود برای سیستم عامل‌های موبایلی اندروید و iOS نیز توسعه دهد. به طوری که اگر کاربران فایلی را در یکی از برنامه‌های Edge/Word/OneNote باز کنند، می‌توانند بعدا انجام ادامه آن را در کامپیوتر شخصی خود پیگیری نمایند.

حقیقتا این ویژگی بسیار عالی است و می‌تواند از اتلاف هزاران ساعت وقت با ارزش کاربران و پیمودن هزاران کیلومتر رفت و آمد بی‌مورد جلوگیری کند. البته دقت داشته باشید این ویژگی برای همه کاربران ممکن است فعال نباشد و مجبور شوید به صورت دستی اقدام به فعال‌سازی آن نمایید. نگران نباشید زیاد سخت نیست، کافی است بر روی نوار وظیفه ویندوز راست کلیک کرده و گزینه Show Task view button را انتخاب کنید.

بهبود طراحی روان (Fluent Design)

طراحی روان یا Fluent یک زبان طراحی جدید برای ویندوز 10 است که شرکت مایکروسافت از سال گذشته استفاده از آن را با جدیت کلید زده است. مایکروسافت اکنون نحوه و اجرای روان‌تر و ساده‌تر ساختار‌ها و گرافیک را در تمام بخش‌ها بهبود بخشیده و بسیار هماهنگ‌تر کرده و با دور شدن از طراحی قدیمی مسطح رابط کاربری، روحی تازه و پویا به درون آن دمیده است.

مایکروسافت

با به‌روزرسانی آوریل 2018، در طراحی روان ویندوز، عناصر آکریلیک (قابلیت شیشه‌ای شدن یا Transparency) بیشتری در پوسته رابط کاربری به چشم می‌خورند و در بخش‌های بیشتری از جمله منوی‌ استارت، نوار وظیفه و صفحه نمایش My People به کار گرفته شده‌اند. حتی اگر شما از کاربران تبلت ویندوزی یا دستگاه‌های هیبریدی هستید، اکنون صفحه نمایش لمسی نیز با عناصر آکریلیکی مزین شده و رابط کاربری بسیار چشم‌نواز‌تر و زیبا‌تر ایجاد گشته است.

قسمت تنظیمات و اپلیکیشن پیام‌ها (Messaging) نیز به طور اساسی تعمیر و بازبینی شده‌اند. البته هنوز افراد کمی از اپلیکیشن پیام‌ها استفاده می‌کنند، اما برای کاربرانی که از سیستم‌های همیشه متصل استفاده می‌کنند، پیام‌رسان اولیه برای دریافت و انتقال پیام‌ها و موارد مشابه همین اپلیکیشن محسوب می‌شود، مگر آنکه خودشان از دیگر پیام‌‌رسان‌ها مانند اسکایپ استفاده نمایند. همچنین رابط کاربری در این قسمت دوباره طراحی شده است تا صفحه پیام‌ها، قابلیت شفافیت داشته باشد و شیشه‌ای شدن کاملا به چشم بیاید. در بخش تنظیمات نیز پنل سمت چپ خاصیت آکریلیک را دریافت می‌کند و همچنین آزادی عمل بیشتری برای اعمال افکت‌های نوری در هنگام مرور برنامه‌ها خواهد داشت.

این طراحی روان و جذاب، نشان از درک و احساس نیاز مایکروسافت برای ارایه یک رابط کاربری بهتر را ثابت می‌کند. اما نکته‌ای که کمتر رعایت می‌شود، عدم استفاده توسعه‌دهندگان ثالث از عناصر آکریلیک است. همانطور که اساس ویندوز به سمت اپلیکیشن‌های وب پیشرفته یا PWA‌ها و اپلیکیشن‌های قدیمی‌تر Win32 Store پیش می‌رود، جالب خواهد بود ببینیم سرانجام مایکروسافت با طراحی Fluent چه خواهد شد.

در هر صورت اگر ظاهر سیستم‌تان فاقد عناصر Fluent بود کافی است این مسیر را دنبال کنید تا آن را بازیابی نمایید. ابتدا به قسمت تنظیمات بروید؛ سپس بخش‌های شخصی سازی (Personalization) و رنگ‌ها (Colours) را انتخاب کنید. بعد کمی پایین‌تر بیاید تا عبارت More Options را مشاهده کنید. خب اکنون دکمه کشویی گزینه Transparency Effects را روشن (ON) کنید و کار تمام است.

بهبود مایکروسافت اج (مرورگر Edge)

مرورگر اج مایکروسافت با به‌روزرسانی که در 10 آوریل 2018 دریافت کرد تا حدی فاصله خود را با دیگر مرورگر‌های رقیب جبران کرد. مایکروسافت امکان قطع صدا را در هر زبانه (Tab) به طور مجزا فراهم آورده است. نبود این ویژگی سبب شده بود که برخی از کاربران بار دیگر به سمت استفاده از مرورگر‌هایی چون گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس بازگردند.

این شرکت همچنین قابلیت پر کردن خودکار فرم‌های ثبت‌نام آنلاین را در دسترس کاربران قرار داده است تا بتوانند با ذخیره جزییات اطلاعات شخصی حساب در اکانت مایکروسافت خود، راحت‌تر نسبت به خرید و پرداخت‌های آنلاین اقدام نمایند. به علاوه مرورگر اج برای کاربرانی که به مطالعه آنلاین علاقه‌مند هستند، بهبود یافته و روان‌تر شده است. حالت خواندن (Reading mode) اکنون این قابلیت را دارد که به شما اجازه ‌دهد ابزار‌های خواندن را ارتقا دهید. به علاوه یک ابزار گرامر پیشرفته را نیز عرضه می‌کند.

مایکروسافت امیدوار است با ارتقا و پیشرفت حالت خواندن، مطالعه کتاب‌های الکترونیکی در بین کاربران گسترش بیشتری یابد. شما اکنون می‌تواند فایل‌های e-pub را در کامپیوتر‌های دارای سیستم عامل ویندوز 10 ذخیره کنید تا در آینده مطالعه نمایید. بنابراین مجبور نیستند که تمام آن را در مرورگر اج بخوانید.

شرکت مایکروسافت همچنین طراحی روان (Fluent Design) را به مرورگر اج نیز آورده است. هم حالت خواندن و هم رابط کاربری مرورگر اج به شدت مزین به عناصر آکریلیک و های‌لایت‌های متنوع شده‌اند. در حالی که این تغییر هیچ بهبودی در وضعیت عملکرد مرورگر ایجاد نمی‌کند، به سادگی موجب بهتر و جذاب‌تر به نظر رسیدن آن شده است و به طور ناخودآگاه کاربر با دیدن آن حس خوبی خواهد یافت.

بهبود حریم خصوصی

مایکروسافت در به‌روزرسانی 10 آوریل 2018 تقریبا تمام نگرانی‌ها از بابت وضعیت حریم خصوصی کاربران را مرتفع کرد. شرکت با افزودن یک ناظر عیب‌یابی اطلاعات یا Diagnostics Data Viewer جدید به سیستم عامل ویندوز 10، این اجازه را به کاربران داد تا بتوانند بررسی نمایند چه نوع اطلاعاتی از طریق تله‌متری خودکار سیستم به سرور‌های شرکت در ردموند فرستاده می‌شود.

مایکروسافت

در این رابطه دونا سارکر از شرکت مایکروسافت اینطور توضیح داد که ما به شدت به موضوع حریم خصوصی کاربران اهمیت می‌دهیم. به همین دلیل متعهد هستیم که به صورت شفاف تمامی اطلاعات عیب‌یابی که از سیستم‌های کامپیوتری تحت ویندوز جمع‌آوری می‌کنیم پیش از ارسال در اختیار‌ کاربر قرار بگیرد تا بتواند کنترل و نظارت بهتر و دقیق‌تری بر روی این داده‌ها داشته باشد. او در ادامه نیز اعلام کرد Diagnostic Data Viewer، یک برنامه نظارتی ویندوز است که به شما این اجاره را می‌دهد تا کلیه داده‌های فرستاده شده به شرکت را مورد بازبینی و کنترل قرار دهید. در نهایت با دسته‌بندی داده‌ها در دسته‌های ساده و مشخص، نحوه دسترسی و استفاده مایکروسافت از آنها را تعیین نمایید.

لازم به یاد‌‌آوری است، منتقدان شرکت، پیش‌تر اعلام کرده بودند که حجم و نوع اطلاعات نامشخص و اسرار‌آمیزی که از سیستم‌های تحت ویندوز 10 به شرکت مایکروسافت ارسال می‌شوند به شدت زیاد و وحشتناک است. حتی در مقایسه آن با رسوایی اخیر فیس‌بوک، ابراز کردند که این رصد اطلاعاتی دستکمی از آن ندارد.

ولی اکنون با شفاف‌سازی‌ شرکت مایکروسافت، شاید کمی از ترس و نگرانی‌ها در مورد جمع‌آوری اطلاعات کاربران توسط ردموند‌نشینان کاسته شود. البته مایکروسافت به کاربرانی که دسترسی مدیریت سیستم را ندارند، اختیارات بسیار کمی در این رابطه داده اما کلیه کاربران استاندارد اکنون می‌توانند مستقل از آن‌چیزی که ادمین دستگاه تعیین کرده‌ است، سطح دسترسی و نحوه جمع‌آوری داده‌های خودشان را مشخص نمایند. آنها در صورتی که از اطلاعاتی که مایکروسافت از داده‌هایشان جمع‌آوری می‌کند، ناراضی و ناراحت هستند می‌توانند آن را محدود کنند و بالعکس.

در هر صورت نکته مهم این است که اکنون قدرت در دست کاربر است یا حداقل این طور تصور می‌شود. تجربه عملکرد آنی و بی‌نیاز به نصب یا همان قابلیت Out of the Box اپلیکیشن‌ها هم در بحث حریم خصوصی پیشرفت خوبی داشته و بهبود یافته است و گزینه‌های کاربری با سطوح دسترسی قابل قبول در اختیار کاربر خواهد بود تنها کافی است آخرین به‌روزرسانی سیستم عامل را نصب کنید.

قابلیت اشتراک‌گذاری نزدیک (Near Share)

مایکروسافت در به‌روزرسانی جدید ویندوز 10، با ارایه قابلیت Near Share، راه حل جدید و راحت‌تری برای اشتراک گذاری اطلاعات بین دستگاه‌ها معرفی کرده است. این قابلیت را با ویژگی AirDrop شرکت اپل، دیگر رقیب مایکروسافت مقایسه می‌کنند. اشتراک‌گذاری نزدیک با استفاده از بلوتوث بین کامپیوتر‌ها در فواصل نزدیک کار می‌کند.

مایکروسافت

هنگامی که گزینه اشتراک‌گذاری نزدیک فعال می‌شود، کاربران می‌توانند به طور مستقیم فایل‌های خود را بین کامپیوتر‌های نزدیک یکدیگر تبادل نمایند. این ویژگی با به‌روزرسانی آوریل 2018 در دسترس خواهد بود و برای انتخاب آن باید از قسمت Windows Sharing اقدام نمایید.

شاید این ویژگی در دوره‌ای که اشتراک‌گذاری ابری و دیگر شیوه‌ها و ابزار‌های مدرن تبادل فایل و اطلاعات حرف اول را می‌زنند کمی عجیب به نظر برسد اما مایکروسافت در پی تغییر دنیا نیست و از ویژگی Near Share تنها به عنوان یک قابلیت ساده برای راحتی بیشتر کاربران نام می‌برد تا بتوانند از کامپیوتر‌های خود استفاده بهتری ببرند.

دیگر ویژگی‌ها

اکنون بخش آپدیت ویندوز این اجازه را به سیستم می‌دهد که در حالت خواب (Sleep) به صورت خودکار اقدام به دانلود فایل‌های به‌روزرسانی نماید. این بدین معناست که در زمان روشن بودن کامپیوتر و البته متصل بودن به پریز برق و جستجو برای یافتن به‌روزرسانی جدید توسط سیستم، RS4 کامپیوتر شما را بیشتر از زمان معمول فعال نگه می‌دارد تا مانع از وارد شدن به حالت خواب کامل شود.

در به‌روزرسانی جدید نوار بازی ویندوز (Windows Game bar) تم‌های روشن و تیره را دریافت می‌کند. به‌علاوه عناصر طراحی روان با اعمال افکت آکریلیک بر روی نوار بازی سبب جذاب‌تر شدن آن می‌شوند. شرکت همچنین یک ساعت ویندوزی هم در کنار کلید میانبر Xbox Live و میکسر پروفایل در نوار بازی قرار داده است. به علاوه در صورتی که نیاز داشته باشید اکنون به‌راحتی می‌توانید به بخش‌هایی چون پوشه ضبط و زیرمنو‌های تنظیمات حالت بازی وارد شوید.

همچنین مایکروسافت پشتیبانی از ویژگی‌های امکانات دسترسی (Accessibility features) را بهبود داده است. شما هم‌اکنون می‌توانید قابلیت سخنگو (Narrator) را در حالت Safe Mode فعال کنید. حتی با بهره‌گیری از تجهیزات جانبی مورد نیاز از قابلیت کنترل چشم نیز استفاده کنید. در واقع مایکروسافت با تعهد به تمامی کاربران با تمام وضعیت‌های جسمی، در این به‌روزرسانی نیز اقدام به عرضه ابزار‌های مدرن، برای استفاده افراد کم توان کرده است.

در کل باید اعتراف نمود که به‌روزرسانی آوریل 2018 یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود که چندین قابلیت دیگر را نیز در بر می‌گیرد. برخی از این ویژگی‌ها مانند ویدیو‌های HDR مهم‌تر و برخی مانند تغییرات ایموجی‌ها از اهمیت کمتری برخوردار‌ند. با این همه مجموعه این تغییرات سبب خواهد شد که شما از کامپیوتر‌تان راحت‌تر و در عین حال موثر‌تر استفاده کنید. پیش از انتشار نیز این به‌روزرسانی به‌طور دقیق توسط اینسایدر مورد تست و بررسی قرار گرفته و سپس به مرحله انتشار برای عموم رسیده است. پس اگر هنوز در مورد نصب این به‌روزرسانی تردید دارید، باید بگوییم جای شکی نیست که به‌روزرسانی نسخه 1803 ویندوز 10 ارزش امتحان کردن را دارد.

 

3 در مورد “با ویژگی‌های جدیدترین به‌روزرسانی ویندوز 10 مایکروسافت آشنا شوید”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH