با انتشار نسخه بتا اندروید P، گوگل سیستم جدیدی موسوم به “Gestures” یا همان ژستهای حرکتی را در دسترس کاربران خود قرار داد. این سیستم پیشرفته در واقع جایگزینی برای سه دکمه قدیمی اندروید شامل بازگشت (Back)، صفحه اصلی (Home) و برنامههای فعال اخیر (Recents)، شده است که اندروید سالهای زیادی از آنها استفاده میکرد.
بازخوردهای اولیه از این سیستم مناسب بوده است اما همچنان انتظار میرود پیشرفتهای بیشتری صورت گیرد. با استفاده از ژستهای حرکتی انجام بسیاری از کارها در مقایسه با زمانی که از دکمههای مختلف برای انجام آنها استفاده میکردیم، آسانتر شده است و بر همین اساس گذار بین برنامهها سریعتر اتفاق میافتد.
اما در طرف دیگر این سکه، انجام بعضی از کارها بسیار مشکلتر از زمانی است که شما از یک دکمه برای آنها استفاده میکردید، بهعنوان مثال باز کردن یک برنامه از یک صفحه تقسیمبندی شده بسیار آسانتر از حالت فعلی است.
همچنین با استفاده از دکمههایی مانند Recents، فقط کافی بود چندین بار آن را فشار داده و سپس برنامههای دلخواه خود را انتخاب کنید؛ اما انجام این کار با استفاده از ژستهای حرکتی به این شکل است که شما باید منوی Recents را باز کنید و آیکن برنامه را برای مدت طولانی فشار دهید و سپس تقسیم صفحه (split-screen) را انتخاب کنید، و پس از آن برنامه دوم خود را انتخاب کنید. این نحوه عملکرد اصلا قابل قبول نیست و حدود پنج برابر طولانیتر از قبل شده است.
در ادامه این مطلب نگاهی دقیقتر به ژستهای حرکتی و نحوه عملکرد آنها داشتهایم؛ همچنین مواردی که انتظار میرود تا قبل از انتشار رسمی اندروید P تغییر کنند را مورد بررسی قرار دادهایم؛ با ما همراه باشید.
توجه: ژستهای حرکتی فعلا در نسخه بتای اندروید P ارائه شدهاند و قطعا هنوز هم ناتمام هستند و انتظار میرود قبل از انتشار رسمی آن توسط گوگل شاهد اعمال برخی تغییرات ضروری باشیم.
نحوه فعال کردن ژستهای حرکتی
برای شروع باید نوار اطلاعرسانی را به سمت پایین بکشید و روی آیکونی که به شکل چرخدنده است برای دستیابی به تنظیمات ضربه بزنید. در قسمت تنظیمات، به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه System را انتخاب کرده و از آن جا، گزینه حرکات (Gestures) را انتخاب کنید.
حال باید روی گزینه بازگشت به صفحه اصلی (Swipe up on Home button) ضربه بزنید و سپس آن را فعال کنید. کار تمام است؛ ژستهای حرکتی فعال شدند.
ژستهای حرکتی گزینهای برای بهتر شدن عملکرد کاربر یا بدتر شدن آن!
اولین چیزی که شما متوجه آن میشوید این است که دکمههای Back و Recents هر دو حذف شدهاند. شاید در ابتدا این موضوع کمی ناخوشایند باشد اما اصلا جای نگرانی نیست چراکه به محض اینکه یک برنامه روی پیش زمینه قرار بگیرد، دکمه بازگشت دوباره ظاهر میشود.
اما نکته دیگری که شاید بیشتر شما را آزار دهد، نحوه دسترسی به منوی Recents، است؛ برای این منظور باید به دکمه home سوآیپ کنید. در نسخههای قبلی اندروید فقط لازم بود روی نماد کشویی ضربه بزنید تا به آن دسترسی داشته باشید اما در حال حاضر انجام این کار به زمان بیشتری نیاز دارد. اما مزیت این نوع طراحی این است که شما میتوانید تقریبا هر جایی بهراحتی به منوی کشویی برنامه از دسترسی داشته باشید.
در این حالت دسترسی در داخل برنامهها سریعتر از زمانی است که میخواهید از صفحه اصلی این کار را انجام دهید. با این حال، یکی از ویژگیهای منحصر بهفرد Recents در طراحی جدید این است که دسترسی سریع به پنج مورد از برنامههای مورد استفاده شما را بهراحتی ارائه میدهد و به جای اینکه قابل تنظیم باشد، فقط شامل پنج برنامه است که شما اغلب و اخیرا آنها را باز کرده و استفاده کردهاید. این ویژگی در واقع خاصیت چند وظیفهای در میان برنامههای شما را بهسرعت انجام میدهد.
به عبارت بهتر، به جای استفاده از دکمه مربعشکل که دسترسی به چندوظیفگی را برای کاربر امکانپذیر میکرد، در حال حاضر کافی است یک سوایپ کوتاه به سمت راست داشته باشید تا فهرست برنامههای در حال اجرا برای شما باز شود. همچنین اگر به برنامهای نیاز دارید که در حال حاضر اجرا نمیشود، با یک سوایپ طولانیتر بهصورت مستقیم به کشوی برنامهها منتقل میشوید.
دکمه صفحه اصلی هنوز در دسترس است و دکمه برگشت نیز در صورتی که یک برنامه در حال اجرا داشته باشید، نمایش داده میشود.
در پیکربندی کنونی، ژستهای حرکتی بسیار جالب هستند و در عین حال استفاده از آنها بسیار راحت است، اما همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم این سیستم، کنترل کامل برنامهها در صفحه نمایش تقسیمبندی شده split screen را با اضافه کردن چندین گام اضافی که قاعدتا نباید وجود داشته باشند، بهطور کامل از بین برده است. به نظر میرسد این یک مشکل اساسی است که گوگل باید پیش از انتشار رسمی و در نخستین زمان آن را برطرف کند.
اندروید حرف نداره
اندروید pخیلی عالی شده نسبت به ۸
خیلی خوب داره پیشرفت میکنه اندروید حرف نداره