چرا دستگاه‌های اندرویدی در مقابل ویروس‌ها مشکلی ندارند؟

اندروید یکی از سیستم عامل‌های محبوب در میان کاربران تلفن همراه است اما معمولا نکته‌ای که در اذهان عمومی تلقین شده، این است که این سیستم عامل با مشکلات ویروسی زیادی همراه است.

مانند هر سیستم عامل دیگری، ویروس‌ها و بدافزارها در اندروید نیز وجود دارند، تا زمانی‌که به آن‌چه انجام می‌دهید توجه کنید، اصلا جای نگرانی نیست.

اندروید اساسا امن است

همان‌طور که می‌دانید اندروید یک سیستم عامل کاملا امن است. تمام گوشی‌های اصلی اندرویدی دارای یک بوت لودر قفل شده برای جلوگیری از دسترسی به پارتیشن سیستم هستند.

بوت لودر در واقع یک نرم افزار است که قبل از رام اصلی دستگاه اجرا می‌شود و اعلام می‌کند که برای شروع کدام اطلاعات را از چه جایی بخواند.

همچنین فرآیند سایدلودینگ (sideloading) به‌طور پیش‌‌فرض برای برنامه‌هایی که مورد تایید قرار نگرفته‌اند، غیرفعال است.

به عبارت بهتر زمانی که کاربر یک نرم‌افزار را سایدلود کرده و نصب می‌کند، به این معنی است که تمام لایه‌های امنیتی ارایه شده توسط سازندگان را کنار می‌گذارد.

انجام این دو کار یعنی آنلاک کردن بوت لودر و همچنین اجرای فرآیند سایدلودینگ برای اپلیکیشن‌های خاص که رایج‌ترین روش‌های ورود بدافزار در دستگاه‌های اندرویدی هستند و البته هر دو به‌طور پیش‌فرض مسدود شده‌اند.

واقعیت این است که مهم‌ترین مسائل مربوط به اپلیکیشن‌های مخرب اندرویدی فقط به این دلیل است که برخی از ویژگی‌های امنیتی پیش‌فرض در آن غیر فعال شده‌اند.

متاسفانه این یکی از موارد اصلی است که این سیستم عامل را از گردونه رقابت با سایر سیستم‌ عامل‌ها حذف می‌کند، چراکه شما آزاد هستید تا بیشتر از آن‌چه به‌صورت پیش‌فرض برای تلفن همراه‌تان تعیین شده است، انجام دهید حتی اگر این کار به قیمت کاهش سطح امنیتی باشد.

به گفته گوگل، حتی در اندروید اورئو پیاده‌سازی فرآیند سایدلودینگ نسبت به گذشته امن‌تر شده است.

این فرآیند یک تنظیم پیش‌فرض است که به‌سادگی امکان نصب برنامه‌ها از منابعی غیر از گوگل‌پلی را فراهم یا مسدود می‌کند، به این معنا که شما می‌توانید برنامه‌ها را از منابع دیگری مانند آمازون اپ‌استور (Amazon Appstore) نصب کنید.

به عبارت ساده‌تر اگر شما هرگز به فکر باز کردن قفل بوت‌لودر تلفن همراه خود نباشید (هرچند که این امکان برای شما فراهم است) و یا فرآیند سایدلودینگ را برای برخی برنامه‌ها پیاده‌سازی نکنید، قادر خواهید بود تا به تنهایی از تلفن همراه‌تان در برابر هجوم بدافزارها و ویروس‌ها به‌خوبی محافظت نمایید.

گوگل‌پلی برنامه‌های مختلف را بررسی می‌کند اما هنوز هم مناسب نیست

گوگل پلی

گوگل دارای سیستمی است که همه برنامه‌ها را در فروشگاهش و همچنین تلفن همراه شما اسکن می‌کند. این ویژگی Google Play Protect نام‌گذاری شده است. اجازه دهید تا همیشه این ویژگی برای محافظت هرچه بهتر از دستگاه شما در مقابل بدافزارها فعال باشد.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که این اسکنر به‌صورت کامل در عملکرد خود موفق نبوده چراکه گاهی اوقات برنامه‌های مخرب ده‌ها هزار بار دانلود شده‌اند تا بالاخره ایرادات امنیتی آن‌ها کشف شده و این دلیلی است برای این‌که رسانه‌ها از اندروید به عنوان یک سیستم‌ عامل مخرب یاد کنند؛ البته این یک قضاوت ناعادلانه درباره اندروید است.

در حال حاضر بسیاری از منابع معتبر در خصوص چگونگی جلوگیری از ورود بدافزارها به دستگاه‌های اندرویدی نکات کاربردی را ارایه کرده‌اند. اما یک نکته کلیدی که باید قبل از نصب هر برنامه به آن توجه داشته باشید، این است که در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که توسعه‌دهنده نرم‌افزار موردنظر شما یک فرد یا گروه مورد تایید است، همچنین بهتر است قبل از دانلود و نصب، توضیحات برنامه را بخوانید، تصاویر آن را ببینید و نظرات سایر کاربران را بررسی کنید.

این‌ها مواردی هستند که باید قبل از نصب نرم‌افزار و نه فقط در اندروید توسط کاربر انجام شود که البته انجام آن زمان زیادی نیز طول نمی‌کشد. انجام این کار قطعا برای شما مفید خواهد بود چراکه با صرف چند دقیقه، می‌توانید از سالم و کاربردی بودن برنامه موردنظر خود مطلع شوید.

شما نیازی به نصب آنتی‌ویروس ندارید

بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه تولید آنتی‌ویروس هم‌زمان با بروز مشکلات ویروسی برای کاربران اندرویدی، برنامه‌های متنوعی را برای اسکن بدافزارها تولید کرده‌ و سرمایه‌گذاری‌های زیادی بر روی این پلت‌فرم کرده‌اند.

اشتباه نکنید؛ تمامی این برنامه‌ها فقط یک گزینه هستند! آن‌ها واقعا می‌خواهند امکاناتی را به شما ارایه دهند که از زیر ذره‌بین گوگل جا مانده‌اند و از این طریق دستگاه اندرویدی شما را بیش از گذشته محافظت کنند.

اکثر برنامه‌های آنتی‌ویروس برای دستگاه‌های اندرویدی کارهایی مانند مسدود کردن تماس‌های تلفنی مزاحم، محافظت از گوشی در برابر سرقت و غیره را انجام می‌دهند. این‌ها در واقع همان مزایایی هستند که در حال حاضر دستگاه اندرویدی‌تان  آن‌ها را ارایه داده است.

اگر با نصب یک آنتی‌ویروس احساس امنیت بیشتری دارید، این کار را انجام دهید، اما باید بدانید اپلیکیشن‌های آنتی‌ویروس همان کاری را انجام می‌دهند که تلفن همراه شما نیز آن را انجام می‌دهد.

به یاد داشته باشید؛ اگر فقط کمی به اپ‌هایی که قصد دانلود آن‌ها از گوگل‌پلی را دارید توجه کنید، هیچ مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید