به بالای این صفحه در بخش نوار آدرس نگاهی بیاندازید. عبارت مشهور https را مشاهده میکنیم. حرف S آخر آن بیانگر عبارت Secure Socket Layer (SSL) certificate است، این بدان معنی است که ارتباط شما با این وبسایت امن خواهد بود.
گواهی SSL بسیار مهم است و بدین خاطر در زیر هفت دلیل برای استفاده از گواهی SSL را برای شما بیان کردهایم.
1- محافظت در برابر هکرها
پروتکل HTTP یک پروتکل متنی است که اطلاعات را بین دستگاه شما و وبسایتی که بازدید میکنید، منتقل میکند، حال HTTPS نسخه امن شده این پروتکل است که اطلاعات میان شما و وبسایت مورد بازدید را رمزگذاری میکند. بنابراین هر اطلاعاتی که بین شما و وبسایت مورد نظرتان رد و بدل میشود در صورت دزدیده شدن تا حدود زیادی غیرقابل خواندن میشود.
استفاده از این گواهی در صورتیکه شما اطلاعات حساسی مانند پسوردها و اطلاعات کارتهای بانکی را تبادل میکنید، ضروری است. اما استفاده از گواهی SSL از حملات MITM یا هم جلوگیری میکند، در اینگونه حملات هکر اطلاعات میان شما و وبسایت را دستکاری کرده و اطلاعات دلخواه خود را نمایش میدهد.
ممکن است فکر کنید این مشکل بزرگی نیست، اما در نظر بگیرید که فرد حمله کننده میتواند یک صفحهی جعلی از وبسایت را برای شما به نمایش درآورده و لینکهای غلط موجود در آن باعث دانلود بدافزارها و ویروسهای مخرب شده و کامپیوتر شما را آلوده کنند. از طرفی دیگر هکر میتواند با نمایش یک صفحه بانکی جعلی اطلاعات حساب شما را بدست آورده و از آن سواستفاده کند.
2- برای کابران قابل اعتمادتر میشوید
نیاز به گفتن ندارد ولی خوانندگان وبسایتها به امن بودن آن سایت توجه کافی دارند و وبسایتهای دارای گواهی SSL را مورد اعتمادتر از دیگر وبسایتها میدانند. خوشبختانه میتوان امن بودن یک وبسایت را با چک کردن آدرس آن به راحتی مطمئن شد.
چندسال قبل شاید افراد کمتری در مورد گواهی SSL اطلاع کافی داشتند و حالا بیشتر افراد لزوم وجود این گواهی را در هر وبسایتی به خوبی درک کرده و میدانند. میتوان از گوگل برای افزایش آگاهی مردم در این زمینه تشکر کرد.
وقتی شما این گواهی را دارید به کاربران خود نشان میدهید که آنها و همچنین حریم شخصیشان برای شما اهمیت زیادی دارند و به این وسیله اعتماد بازدیدکنندگان به سایتتان را بیشتر میکنید.
3- کروم وبسایت شما را به درستی نشان میدهد
در زمانی که وبسایت شما دارای این پرچم سبز در آدرس خود نباشد، پیام هشداری توسط مرورگر گوگل کروم به کاربر نمایش داده میشود و به تمامی آنها هشدار داده میشود که ارتباطات این وبسایت امن نبوده و بهتر است مراقب اطلاعات خود باشند.
از آنجایی که مرورگر کروم بسیار پرطرفدار بوده و بدلیل رابط کاربری خوب و امنیت بالا، جایگاه نخست را در بین کاربران دارد، بهتر است سعی کنید وبسایت خود را با گواهی گفته شده تجهیز کنید تا خیل کاربرانی که با مرورگر کروم وارد وبسایت شما میشوند، به وسیله پیام هشدار امنیتی آزرده نشده و اعتمادشان از وبسایت شما سلب نشود.
در سال 2018 گوگل وضع خود را نسبت به وبسایتهای دارای HTTP تغییر داد و پس از آن انتظار میرود که تمامی وبسایتها از گواهی SSL استفاده کنند و کروم به صورت پیشفرض تمامی وبسایتهایی را که دارای این گواهی نباشند ناامن نشان میدهد و به کاربران اخطار ایمن نبودن سایت را نمایش خواهد داد، انتظار میرود دیگر مرورگرها هم از این رویه پیروی کنند.
4- بهبود رنکینگ وبسایت در موتورهای جستجو
در بالا گفتیم که کروم وبسایت شما را بدون SSL دوست ندارد، موتور جستجوی گوگل هم از این قاعده مستثنا نیست.
بیشتر افرادی که به سئوی وبسایتها وارد هستند این موضوع را میدانند که برای داشتن رنک بهتر در گوگل، بهتر است به SSL توجه کنید. اگر به جستجوهای خود در گوگل دقت نمایید، این موتور جستجو در صفحه اول خود فقط سایتهای دارای HTTPS را نمایش میدهد.
اگر از متخصصین SEO سوال کنید به شما خواهند گفت در صورتیکه میخواهید در دو صفحه اول گوگل جایی برای خود داشته باشید بهتر است از HTTPS برای سایتتان استفاده کنید.
5- بهبود سرعت وبسایت
یکی دیگر از عوامل مهم در رنگینک وبسایت شما، سرعت آن است. هرچه سایت شما سریعتر باشد، بازدید کنندههای بیشتری دارد و سرعتبالاتر شانس شما را در بالاتر بودن در صفحه جستجو بیشتر میکند.
خوب است بدانیم که استفاده از HTTPS سرعت بارگذاری صفحات را هم بیشتر کرده و شایعهای مبنی برکندتر شدن وبسایتهای دارای SSL از پایه و اساس بی معنی است. در واقعیت وبسایت دارای HTTPS سریعتر از وبسایت معمولی دارای HTTP عمل میکند.
این تمام حقیقت نیست و تفاوت ببین HTTP و HTTPS بسیار اندک است، در حقیقت پروتکل جدیدتری به نام HTTP/2 وجود دارد که از HTTP و HTTPS معمولی سریعتر است.
6- قیمت زیادی ندارد
اضافه کردن SSL به وبسایت آنقدرها هم که فکر میکنید گران نیست! بیشتر افراد با شنیدنش احساس ترس و وحشت میکنند در صورتی که آنقدرها هم پیچیده و وقتگیر نیست.
مراقب افرادی که شما را از این پروتکل میترسانند هم باشید، خیلی از متخصصان ممکن است به بهانههای سخت بودن این کار درخواست مبلغ بالایی از شما داشته باشند و بدین وسیله سواستفاده کنند.
برخی از میزبانهای وب هم هستند که این کار را بیش از حد پیچیده میدانند و در صورتی که از متخصصین خود آنها استفاده نکنید شما را جریمه خواهند کرد.
نگاهی به وبسایت Lets Encrypt بیاندازید، این وبسایت از سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را آغاز کرده و بهوسیله نامهای بزرگی در دنیای فناوری پشتیبانی میشود. از جمله این کمپانیها میتوان به فیسبوک، موزیلا و سیسکو اشاره کرد. Lets Encrypt احتمالا بهترین سرویسدهنده SSL است اما مطمئنا تنها ارایه دهنده این گواهی نخواهد بود.
7- آیندهنگری
امنیت دنیای وب همیشه در حال تکامل و بهتر شدن است، گواهی SSL مطمئنا آخرین راه برای امنیت شما نخواهد بود ولی شروعی خوب برای مقاومت در برابر حملات و هکرها است.
نسخه پیشرفتهتری از SSL در حال توسعه بوده که به TLS معروف است. احتمالا شما هم همیشه نام SSL و TLS را همراه همدیگر شنیدهاید اما تفاوتهایی میان این دو گواهی وجود دارد، از جمله اینکه TLS امنیت بیشتری دارد و از الگوریتمهای جدیدتر و کلیدهای امنتری استفاده میکند.
میتوان اینطور گفت که TLS نسخه جانشین SSL خواهد بود، پس امنیت آن هم بسیار بیشتر است. امروزه کمپانیهای زیادی در مورد جایگزینی گواهیهای SSL صحبت میکنند و معمولا نام TLS در این میان زیاد به چشم میخورد.
تا زمانی که HTTPS امنیت نسبتا خوبی را ارایه دهد، کنار گذاشته نخواهد شد، اما همانطور که میدانیم تکنولوژی همیشه در حال پیشرفت بوده و ممکن است روزی این پروتکل نیز امنیت خود را از دست بدهد. سرویسدهندههایی مانند Lets Encrypt و Symantec در حال ارایه گواهیهای TLS هستند و اگر میخواهد این گواهی را امتحان کنید بهتر است سری به وبسایت آنها بزنید.
وبسایت خود را با گواهی SSL امن نگه دارید
خواه یک وبسایت کوچک باشید یا یک فروشگاه بزرگ، فرقی ندارد. هر سایتی نیازمند معیارهای امنیتی است.
شما به عنوان صاحب یک سایت نباید دسترسی به وبسایت خود را محدود کرده و یا باعث آزار بازدیدکنندگان شوید. همچنین نباید قدرت HTTPS را دست کم بگیرید. داشتن یک گواهی امنیتی، بخش حیاتی هر وبسایت محسوب میشود و اگر آن را ندارید، بهتر است همین امروز اقدام کنید.