وردپرس چیست؟ در مورد محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا بیشتر بدانید

وردپرس از سال 2003 تاکنون بدل به محبوب‌ترین نرم‌افزار وبلاگ‌نویسی در بازار شده است و تقریبا یک‌سوم از وب‌سایت‌های شناخته شده اینترنت را پشتیبانی می‌کند. به علاوه وردپرس اکنون یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) مشهور و بسیار کارآمد محسوب می‌شود.

وردپرس

یک نرم‌افزار حرفه‌ای، با انعطاف‌پذیری بالا و سادگی استفاده، سبب شده است که توسعه زیادی یابد و در بین طراحان وب بسیار محبوب باشد و در عین حال افراد تازه‌کار به راحتی از آن استفاده نمایند و در عین حال نیاز‌های همه را به خوبی پوشش دهد.

برای درک بهتر از سیستم مدیریت محتوا یا CMS می‌توان آن را یک رابط کاربری جذاب، ساده و حرفه‌ای در نظر گرفت که به کاربر این امکان را می‌دهد تا نسبت به آپلود، ویرایش و ارسال انواع محتوا ( متن، تصویر، ویدیو، لینک و … ) بر روی شبکه جهانی اینترنت اقدام نماید بدون آنکه نیازی به یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی و کد‌های مربوط به آن داشته باشد.

با توجه به این دیدگاه می‌توان این طور گفت که به مرور با گسترش سیستم‌های مدیریت محتوا نیاز به ابزار‌ها و نرم‌افزار‌های طراحی وب مانند دریم‌وور (Dreamweaver) کاهش خواهد یافت. به عبارت دیگر اگر شما نیاز دارید که تعدادی مطلب جدید به وبسایت خود اضافه کنید این همان جایی است که باید به آن مراجعه نمایید و با انجام چند مرحله ساده به هدف خود برسید.

وردپرس اکنون به حدود یک‌چهارم از کل وبسایت‌های دنیا سرویس‌دهی می‌کند و هرچند با رقبای قدرتمندی مانند جوملا دست و پنجه نرم می‌نماید ولی پیش‌بینی می‌شود این آمار روبه گسترش باشد به همین علت ما سعی می‌کنیم برخی از مسائل مربوط به میزبانی وبسایت توسط وردپرس را در ادامه مورد بررسی قرار دهیم.

  1. چرا وردپرس تا این اندازه محبوب است؟

    • به طرز شگفت انگیزی برای افراد تازه‌کار ساده است.
    • به طور گسترده توسط توسعه‌دهنگان وب مورد پشتیبانی است.
    • برای یادگیری بسیار عالی است.
    • وردپرس به طور کامل منبع باز است.
    • ساختار بسیار انعطاف‌پذیری دارد.
    • از قدرتمند‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا با درجه تجاری محسوب می‌شود.

بعد از انتخاب وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود نیاز است تا از خدمات یک ارایه دهنده هاستینگ معتبر، قابل اعتماد، پاسخگو و امن برای انتشار محتوای خود بر روی شبکه جهانی بهره‌مند شوید. این میزبان وب باید به شما سرویس‌های زیر در قالب بسته پیشنهادی خود عرضه کند:

  • سرور لینوکس: اغلب شرکت‌های ارایه دهنده خدمات میزبانی وب این امکان را به شما می‌دهند تا سرور خود را از بین دو نوع سرور ویندوز یا لینوکس انتخاب نمایید. شما لینوکس را انتخاب کنید. لینوکس با بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی وب سازگار است. به علاوه سرور‌های لینوکس ارزان‌تر هستند. البته دقت کنید اگر شما نیاز دارید تا از برخی برنامه‌های خاص ویندوزی استفاده نمایید، سرور ویندوزی انتخاب بهتری خواهد بود.
  • کنترل پنل‌های خوب مانند cPanel یا Plesk: بدون وجود کنترل پنل شما برای کوچکترین تغییرات به شرکت میزبان وب وابسته خواهید بود، که علاوه بر افزایش تصاعدی هزینه‌ها و اشتباهات، موجب اتلاف وقت بسیار خواهد شد. به عبارت دیگر نداشتن کنترل پنل اصلا خوب نیست. برای مثال cPanel یک کنترل پنل بسیار قوی و ساده است که حتی افراد غیرحرفه‌ای می‌توانند برای تغییرات مورد نظر خود در وبسایت از آن استفاده نمایند.
  • پشتیبانی از PHP :PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور برای توسعه وب است. اگرچه به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی عمومی نیز بسیار کاربرد دارد.
  • لمپ (LAMP): لمپ به مجموعه نرم‌افزاری متن باز شامل لینوکس، آپاچی، PHP و MySQL گفته می‌شود. از لمپ برای طراحی و ساخت وبسایت‌های پویا و اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود. البته ممکن است برخی از اجزای آن تغییراتی داشته باشد اما به طور عمومی شامل این موارد است.
  • پایگاه داده‌های MySQL :MySQL یک سیستم پایگاه داده‌ای رابط و متن باز است که به صورت یک بخش مرکزی برای قرارگیری و انباشت نرم‌افزار وب اپلیکیشن متن باز لمپ به کار گرفته می‌شود.
  1. هاست اشتراکی، سرور اختصاصی و VPS برای وردپرس

به استثنای اینکه شما یک سرور شخصی و اختصای برای میزبانی از وبسایت خود در اختیار خواهید داشت ما به شما توصیه می‌کنیم تا برای شروع یک بسته هاست اشتراکی تهیه کنید. این کار سبب کاهش هزینه‌ها خواهد شد و برای اغلب کسب و کار‌های کوچک و وبلاگ‌‌های شخصی مناسب است.

وردپرس

البته دقت داشته باشید اگر وبسایت شما از ترافیک بالا و تعداد بازدیدکننده زیادی برخوردار است، هاست اشتراکی چندان به کار شما نخواهد خورد. در این حالت ترافیک‌شمار به سرعت سهیمه شما را در هاست اشتراکی پر کرده و محدود می‌کند. در نتیجه موجب سنگینی و در نهایت بالا نیامدن سایت شما می‌گردد. به خصوص اگر وبسایت شما از پلاگین‌های زیاد و طراحی نامناسبی برخوردار باشد.

نگران نباشید برای این وضعیت نیز راه‌حل خوبی وجود دارد. اگر ترافیک سایت شما متوسط تا زیاد است یا حتی بسیار سنگین است، بهتر است به فکر انتخاب VPS باشید. به خصوص اینکه سایت شما یک سایت با اهداف تجاری باشد. مانند وبلاگ‌های کارآفرینی و استارتاپی، کسب‌و‌کار‌های کوچک، سایت‌های فروشگاهی و تجارت الکترونیک، که نیاز است ارتباط خوبی با مشتریان و دنبال‌کنندگان‌تان برقرار نمایید.

پس وبسایت‌تان علاوه بر محتوا و ظاهر مناسب باید از سرعت بارگذاری بسیار خوبی نیز برخوردار باشد. زیرا اگر وبسایت شما به طور مرتب دچار قطعی شود یا از سرعت بالا آمدن مناسبی برخوردار نباشد به راحتی مشتریان خود را از دست خواهید داد و رتبه الکسای پایینی خواهید داشت که طبیعتا سبب کاهش شدید درآمد شما خواهد شد.

  1. مدیریت هاستینگ برای وردپرس

اگر در حال بررسی به کارگیری VPS هستید ما به شما توصیه می‌کنیم که از یک ارایه دهنده مدیریت میزبانی از وردپرس استفاده نمایید. زیرا آنها در وردپرس متخصص هستند و می‌توانند بهترین عملکرد از VPS را در اختیار شما قرار دهند. خب پس در نتیجه اگر در حال انجام یک کسب‌و‌کار جدی با ترافیک بالا هستید، چه باید بکنید؟

در این حالت شما احتمالا از بسته دارای مدیریت هاستینگ استفاده خواهید کرد. زمانی که شما یک شرکت ارایه دهنده خدمات مدیریت میزبانی وردپرس را به خدمت می‌گیرید، آنها تمام وظایف مربوط به کار‌های اداره و پشتیبانی از وبسایت وردپرسی را برعهده می‌گیرند. آنها بهترین تنظیمات و مناسب‌ترین عملکرد را برای نمایش و اجرای وبسایت شما در نظر می‌گیرند و این امکان را به شما می‌دهند تا با خیال آسوده به دیگر کار‌های مربوط به وبسایت، از جمله محتوا و ارتباط با مشتریان و … بپردازید. زیرا آنها علاوه بر میزبانی از وبسایت شما، تخصص و تجربه خود از مدیریت وبسایت‌های وردپرسی را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند.

در حقیقت این سرویس این امکان را به تیم هاستینگ می‌دهد تا به بهترین شکل بر روی عملکرد وردپرس، امنیت، بهینه‌سازی، ظاهر و سایر خدمات ضروری برای داشتن وبسایت وردپرسی بهتر تمرکز نمایید. به عبارتی داشتن یک تیم متخصص و ماهر که از صفر تا صد وردپرس را می‌دانند، این اطمینان خاطر را ایجاد می‌کند که وبسایت شما به بهترین نحوه ممکن کار می‌کند و به ارتقای کسب‌و‌کار و جذب مشتریان و افزایش درآمد کمک خواهد کرد.

متن بالا گزیده‌ای از کتاب الکترونیک The ultimate guide to web hosting (راهنمای نهایی برای میزبانی وب) بود که توسط تیم TechRadar Pro منتشر شده است و در صورت تمایل به افزایش اطلاعات خود می‌توانید با مراجعه به آن با جدید‌ترین و بهترین اطلاعات در زمینه میزبانی از وبسایت‌ها آشنا شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH