جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور با نام “کیلید”، 31 تیرماه در هتل اسپیناس تهران با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران رسانههای جمعی کشور به صورت رسمی رونمایی شد.
در خلال این نشست خبری علیرضا ذوالفقاری، مدیرعامل جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور با بیان این که «کیلید» جدیدترین سامانه هوشمند املاک کشور است، گفت: کیلید ماموریت دارد بستری آنلاین را برای برآورده ساختن کلیه نیازهای عرضهکنندگان و متقاضیان مسکن، به عنوان یک One-Stop Shop، فراهم کند و همه ابزارهای لازم برای مشاوره تخصصی مسکن را در اختیار مشاوران بگذارد.
بنیانگذار این استارتاپ هوشمند ادامه داد: ارزیابی هوشمند قیمت خانه یکی از امکانات منحصربهفرد Kilid.com است که برای اولین بار در ایران معرفی و پیادهسازی شده است. با کمک «سیستم ارزیابی هوشمند قیمت املاک» کاربران قادر خواهند بود تنها با وارد کردن کد پستی 10 رقمی، قیمت هر ملک را بر اساس ویژگیهایی از قبیل مساحت، موقعیت، سن بنا، تغییرات بازار در سطح محله و قیمت املاک مشابه، به صورت آنلاین و با دقت بالا محاسبه کنند.
وی افزود: به این ترتیب خریداران، فروشندگان و مشاوران املاک میتوانند در هر لحظه، از قیمت املاک در هر نقطه از شهر تهران مطلع شوند و مطمئن باشند قیمت محاسبه شده به قیمت واقعی ملک بسیار نزدیک است.
لازم به توضیح است که در «سیستم ارزیابی هوشمند قیمت ملک» از مدلهای محاسباتی و یادگیری ماشین استفاده شدهاست تا مجموعهای از دادهها و اطلاعات ارزشمند را در دسترس کاربران قرار دهد. با استفاده از اطلاعات و ابزارهای سودمند این سامانه، میتوان پیشبینی صحیحی از وضعیت بازار داشته و ریسک معاملات را نیز کاهش داد.
مدیرعامل استارتاپ کیلید ادامه داد: کیلید همچنین برای اولین بار، شاخص قیمت مسکن را با کمک روشهای آماری و اقتصادسنجی پیچیده محاسبه کرده و «شاخص کیلید» را در اختیار کاربران خود قرار داده است. این شاخص برمبنای جدیدترین تحقیقات اقتصاد مسکن محاسبه شده است و تغییرات و رفتار بازار را به درستی تحلیل میکند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه رفتار بازار مسکن در تمام مناطق تهران یکسان نیست و روند تغییرات قیمت برای خانهها، بسته به متراژ و سال ساخت، متفاوت است، در «شاخص کیلید» امکان تفکیک بازارهای هدف به 22 منطقه تهران و همچنین محدود کردن جستجو بر اساس شرایط متراژی و سنی بنا وجود دارد.
دکتر ذوالفقاری همچینین ادامه داد: در کنار هوش مصنوعی که برای اولین بار توسط این سامانه در بازار مسکن ایران به کار گرفته شده، امکان استفاده از تکنولوژیWeb Mapping و Augmented Reality نیز در اپلیکیشن کیلید ، گنجانده شده است.
علاوه بر امکان جستجوی روی نقشه، کاربر میتواند تلفن همراه خود را به اطراف چرخانده و موارد خرید و رهن و اجاره را با فاصله مکانی نسبت موقعیت خود را جستجو کند.
دکتر ذوالفقاری هدف این سامانه را اینچنین برشمرد: Kilid.com بر آنست تا مسیری کارآمد و کمهزینه برای یافتن ملک را در ایران بنیان نهد و مرجع تخصصی اطلاعات مسکن کشور را بوجود آرود. هدف کیلید افزایش کارآیی مشاوران املاک و آژانسها به عنوان تنها پل ارتباطی رسمی و قانونی بین متقاضیان و عرضهکنندگان مسکن است تا با یاری آنها بتواند زمینه شفافیت در بازار مسکن را فراهم کند.
علیرضا ذوالفقاری تصریح کرد: در این سامانه بخش متفاوتی به عنوان “فرصت های بازار مسکن” وجود دارد.در این بخش کاربران می توانند درک صحیح و درستی از قیمت ها، تعداد معاملات، میانگین قیمت املاک معامله شده، تغییرات قیمت و شاخص قیمت در مناطق مختلف شهر تهران به دست آوردند. با کمک این اطلاعات درست و داشتن تحلیل های علمی، در زمینه خرید، فروش و اجاره املاک، کاربران می توانند مطمئن تر تصمیم گیری کنند.
در ادامه دکتر اسلامی دبیر کانون نهادهای مالی ایران با اشاره به تدوین راهکارهای ۹گانه وزارت مسکن و شهرسازی برای تعادلبخشی به بازار مسکن، گفت: یکی از سیاست های 9گانه وزارت مسکن، بحث شفاف سازی و آگاهی رسانی به آحاد مردم است. در این رابطه، سامانههای اینترنتی مانند کیلید میتوانند این شفاف سازی را با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به اظهارنظرهای سطحی که باعث ایجاد حباب های کاذب قیمتی میشوند، برای مردم فراهم کنند.
وی با بیان این که طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب ششم بهمن ماه 1387، هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد، مگر آنکه قانون منع کرده باشد، گفت: اطلاعات مربوط به معاملات املاک بدون افشای اطلاعات طرفین معامله، مصداق اطلاعات عمومی ذکر شده در قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات بوده و کلیه شهروندان ایرانی حق دسترسی به آن را دارند. همچنین بنا به سیاستهای اعلامی توسط دکتر آخوندی وزیر محترم راه، مسکن و شهرسازی، دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات از سیاستهای اصلی این وزارتخانه برای تعادلبخشی به بازار مسکن در شرایط اقتصادی و سیاسی جاری است.
دکتر اسلامی تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی، GIS و سایر فناوریهای مدرن که امروزه در دنیا متداول است، می تواند تصمیمات ملکی را به سوی تصمیمات هوشمند و بدون هیجان و احساسات کاذب رهنمون کند.
وی در پایان با برتر شمردن تکنولوژی سامانه کیلید گفت: ایجاد بازارگاه الکترونیکی مسکن در زمره سیاستهای وزارت راه، مسکن و شهرسازی، بعنوان رابطی بین عرضهکنندگان، متقاضیان مسکن و بانک مسکن در کشور است.
موفق باشید