چگونه سرعت تلفن همراه یا تبلت خود را افزایش دهیم؟!

speed-up-android-phone

شما ممکن است پس از گذشت چند ماه، متوجه شوید که سرعت تبلت یا گوشی هوشمند اندرویدی‌تان به‌طور قابل توجهی افت کرده است. انجام کارهای ساده مانند: سوئیچ کردن بین اپلیکیشن‌‌ها، سخت‌تر شده است. حتی برای بازشدن صفحه اصلی، با مکث چند ثانیه‌ای سیستم عامل اندروید مواجه خواهید شد. این تاخیر در تمام فعالیت‌های این سیستم عامل برروی گوشی شما آزار دهنده است اما برای خلاص شدن از شر آن، چه‌باید کرد؟!

راهنمایی‌ها و نکات ساده‌ای که در ادامه آمده است، می‌تواند تجربه داشتن یک گوشی هوشمند اندرویدی بدون مکث را برای‌تان به ارمغان آورد. با آی‌تی‌رسان همراه باشید…

Android_Uninstall

1- برنامه‌های غیر کاربردی را حذف یا غیر فعال نمایید. هر دیوایس هوشمندی دارای حافظه محدودی است و اگر مقدار آن کاهش پیدا کند، سرعت انجام فعالیت‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد. اگر شماهم تلفن همراه یا تبلت هوشمند خود را با تصاویر، آهنگ‌ و یا برنامه‌های رنگارنگ پر کرده‌اید، توصیه می‌کنیم تا با حذف یا غیرفعال سازی برخی از آن‌ها، فضای خالی کارت حافظه خود را گسترش دهید. انتقال اطلاعات ضروری‌تان به سرویس‌های ابری نظیر گوگل درایو Dropbox می‌تواند در افزایش میزان حافظه خالی، مفید واقع شود.

به‌منظور حذف برنامه‌های غیرضروری، می‌توانید بخش تنظیمات گوشی هوشمند خود مراجعه کرده و گزینه‌ای را با عنوان “Manage Apps” انتخاب کنید. سپس برنامه غیرضروری را از لیست اپلیکیشن‌ها پیدا کرده و با انتخاب آن و لمس گزینه “Uninstall”، آن را حذف نمایید. دقت کنید که برنامه‌های پیش‌فرض سیستم عامل اندروید یا برنامه‌هایی که سازندگان دیوایس شما برروی آن ریخته‌اند، قابل حذف نیستند چراکه آن‌ها یک bloatware به حساب می‌آیند. البته با غیرفعال کردن آن‌ها، بخش قابل توجه‌ای از حافظه رم گوشی هوشمند شما آزاد خواهد شد.

در گوشی‌ و تبلت‌های هوشمند که کاربران می‌توانند حافظه داخلی را از طریق کارت حافظه جانبی افزایش دهند، گزینه‌ای برای انتقال برنامه‌ها به “کارت حافظه” وجود دارد. برای اینکار، وارد تنظیمات شده، به‌منوی نرم‌افزارها مراجعه کرده و برنامه‌ای را که می‌خواهید به کارت حافظه منتقل کنید را، انتخاب کرده و گزینه “انتقال به کارت SD” را امتحان نمایید.

[divide]

Clearing-Cache

2- حافظه “Cache” یا پنهان برنامه‌های خود را خالی کنید. حافظه پنهانی که اپلیکیشن‌ها ایجاد می‌کنند در طول زمان، بر عملکرد دستگاه دیوایس هوشمند تاثیر می‌گذارد. حذف این حافظه پنهان از طریق تنظیمات کار ساده‌ای است اما تعدادی برنامه برای این‌کار وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم، حتما امتحان کنید. محبوب‌ترین برنامه‌هایی که می‌توانید برای اینکار پیدا کنید عبارتند از Clean Master و App Cache Cleaner، که هردو به صورت رایگان از فروشگاه گوگل پلی استور قابل دانلود هستند.

[divide]

jelly-bean_large_verge_medium_landscape

3- استفاده از ویجت‌ها و تصاویر زنده را محدود کنید. بسیاری از کاربران سیستم عامل اندروید، فکر می‌کنند که ویدجت‌ها یکی از مهم‌ترین مزایای این سیستم عامل به شمار می‌رود. استفاده از ویدجت برای دسترسی سریع‌تر به برخی از برنامه‌های کاربری می‌تواند مفید باشد اما باعث خواهد شد تا عمر باتری دستگاه شما کاهش پیدا کرده و تاثیر بسیار بدی را متوجه دیوایس شما نماید.

کاهش تعداد ویدجت‌ها می‌تواند در سومین قدم برای افزایش سرعت تبلت یا تلفن هوشمند شما موثر واقع شود اگرچه توصیه می‌کنیم از آن‌ها اصلا استفاده نکنید. بدین منظور می‌توانید با نگه داشتن چند ثانیه‌ای ویدجت مورد نظر و انتقال آن به آیکون سطل زباله، سرعت بسیار بالاتری را از اندروید تجربه کنید.

یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار جالبی که سیستم عامل اندروید دارد و من به شخصه آن را خیلی دوست دارم، امکان استفاده از live wallpaperها  به عنوان تصویر پس‌زمینه است. با اینکه آنها جذاب به نظر می‌رسند، اما استفاده از لایو پیپرها به عنوان تصویر پس زمینه، می‌تواند سرعت دستگاه شما را به شدت کاهش دهد و باتری را نیز زودتر خالی نماید.

[divide]

Android_Developer_Options

4- انیمیشن‌ها را غیر فعال کنید. یک گزینه برای برای تنظیمات پیشرفته سیستم عامل اندروید وجود دارد که برای کاربران بسیار حرفه‌ای طراحی شده است. با این‌حال توصیه می‌کنیم که از این تنظیمات تا زمانی که از صحت عملکرد آن‌ها مطلع نشده‌اید، استفاده نکنید. اگرچه در این بخش گزینه‌ای برای غیرفعال کردن انیمیشن‌های سیستمی گنجانده شده است که با غیرفعال کردن آن، می‌توانید جانی تازه به سرعت لاک پشتی ( یاد سرعت اینترنت افتادم!) دیوایس هوشمند اندرویدی خود بدهید. بدین منظور، می‌توانید به بخش تنظیمات مراجعه کرده و گزینه  Developer options را انتخاب کنید. اکنون این بخش را فعال کرده و گزینه‌های Window animation scale, Transition animation scale و Animator duration scale را غیر فعال نمایید. با غیرفعال شدن این 3 گزینه، انیمیشن‌های باز و بسته کردن اپلیکیشن‌ها و سوئیچ بین آنها، غیرفعال خواهد شد. می‌دانیم که ممکن است کمی در زیبایی ظاهر سیستم عامل اندروید گوگل تاثیر منفی داشته باشد اما در عوض، سرعت گوشی شما چند برابر می‌شود.

[divide]

5– به‌روزرسانی‌های نرم افزاری جدید را هرچند هفته یک‌بار، دریافت کنید. سازندگان معتبری از جمله سامسونگ، سونی، الجی و HTC به طور مستمر بروزرسانی‌های نرم افزاری جدیدی را برای محصولات خود عرضه می‌کنند. از نظر مشکلات امنیتی و عدم ثبات سرعت سیستم عامل اندروید، ضروری به نظر می‌‎رسد که با دریافت جدیدترین بسته‌های به‌روزرسانی سیستمی، دیوایس شما از آخرین فریمور ارائه شده بهره بگیرد. برخلاف حساسیست بالای این موضوع، کمپانی هواوی هرچند مدت آن‌هم به صورت کاملا تفریحی، به‌روزرسانی را برای محصولات خود ارائه می‌کند که نشان از اعتماد بالای این سازنده به سرعت سیستم عامل اندروید گوگل دارد!

[divide]

چگونه سرعت تلفن همراه یا تبلت خود را افزایش دهیم؟!

6- روت، رام و بیش‌تر…

افرادی که همواره به استقبال خطر می‌روند و کاربران حرفه‌ای، همواره تلاش می‌کنند تا تلفن هوشمند یا تبلت خود را  روت نمایند. با این انجام این عمل، دروازه‌ای از ویژگی‌های جدید و متفاوت به سوی دیوایس شما گشوده خواهد شد. حتی با روت کردن دستگاه خود، می‌توانید پردازنده خود را اورکلاک کرده و یا رام‌های سفارشی متعددی را برروی آن نصب کنید. با این‌حال روت کردن محصولات اندرویدی می‌تواند باعث شود تا پشتیبانی گارانتی از تلفن هوشمند و یا تبلت شما برداشته شود. آنروت کردن نیز می‌تواند برای رفع این مشکل، مفید باشد.

(به‌زودی مقاله کاملا مفصلی را درباره روت، آنروت و فلش کردن رام‌های گوناگون برروی اسمارت فون یا تبلت خود در آی‌تی‌رسان خواهید خواند. منتظر باشید!)

14 در مورد “چگونه سرعت تلفن همراه یا تبلت خود را افزایش دهیم؟!”

  1. حتما بخونییید
    سلام دوستانی که بازی کم نصب کردن ولی باز حافظشون پر هست … میخام بهتون یادم بدم درست کنید این مشکلو….
    ابتدا بر روی قسمت ستینگ یا همون تنظیمات برین. بعد بر روی تهیه نسخه پشتیبانی کارخانه برین. بعد رو بازنشانی به داده های کارخانه کلیک کنید، چندلحظه بعد گوشی یا تبلتتون خاموش میشه و بعد روشن میشه و بازی هایی کهنصب کردین حذف میشن و حافظه داخلی گوشیتون ازاد میشه.
    این روش واقعا راست هست پس حتما اگر مشکل نداشتن حافظه ازاد دارید این روش کمکتون میکنه.
    خودم گوشیمو اینجوری حافظشو ازاد کردم.

  2. سلام،من وقتی برنامه clean masterرو نصب کردم و استفاده کردم حافظه ی زیادی برام آزاد کرد و رضایت داشتم اما بعد یه مدت دوباره حافظه پرشده و وقتی پاک میکنم یا حافظه کمی آزاد میشه و بدون اینکه کاری انجام بدم حافظه دوباره صفر میشه یا کلا حتی اگه پاک کنم حافظه هیچ تغییری نمیکنم،خواهشا کمک کنید خیلی فوریه،ممکنه بخاطره این باشه که آپدیت نکردم؟

  3. سلام خسته نباشید. مطالب مفیدی بود. لطفا به من بگید من باید چه کار کنم من فقط 6تا بازی نصب کردم و بازار را ولی الان من تا می خوام بازی یا چیز دیگر نصب کنم میگه حافظه دستگاه پر است. من یک بار ۳ صحنه بازی نصب کردم ولی هنوز هم جا داشت. ولی بعد خراب شد و بابام همه را حذف کرده است. الان هم که انجوری شده. یکی به من بگه چه کار کنم. من تبلت دارم. آینول

  4. با سلام و تشکر از مطالب جالب و خواندنی شما ولی همانطور که میدانی یکی از مشکلات گوشی های اندروید مخصوصا در و گوشی هایی که برای چندین ماه گذشته بودن مثل ارک اس مشکل رام خیلی مشکل اساسی می باشد که کاربران با ان مجبورا دستو پنچه نرم می کنن و درگیر می باشند
    ولی اطلاعاتی که شما دادی تا حدودی جالب و خواندی می باشد ولی اینکه اگه مثلا در Manage Apps” اگر برنامه را جذف کنیم که کل برنامه از گوشی حذف میشود
    اگه برای شما مقدور باشد و امکانش باشد و بتوانید مرحله به مرحله جهت ارتقای رام دستگاه گوشی پیش برویم ممنون می شوم
    با تشکر یا علی مدد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH