مبارزه پرچمداران! (مقایسه اختصاصی سونی اکسپریا Z1 و ال‌جی G2)

Z1-Vs-G2-9

هر کمپانی را در بازار امروز می‌توان صاحب حداقل یک پرچمدار پیشرفته دانست که به واسطه قدرت این تلفن همراه، هم نامی برای خودش دست و پا می‌کند و هم به اعتبار سایر محصولاتش می‌افزاید.

اکنون سامسونگ را با نوت 3، اپل را با آی‌فون 5S، نوکیا را با لومیا 1020 و… می‌شناسند. حال ما به سراغ دو کمپانی پر سر و صدای این روزهای بازار آمده‌ایم، جایی که سونی با قدمت طولانی خود، تکیه بر محصولی به نام اکسپریا Z1 به عنوان یک پرچمدار کرده است و از سوی دیگر ال‌جی با مدلی چون G2 تلاش نموده تا علاوه بر ارایه محصولی خاص، قدرت خویش را به رخ همگان (و به خصوص رقیب هم وطنش!) بکشد.

Z1-Vs-G2-18

برای اینکه توانایی این دو دستگاه ابر قدرت را به چالش بکشیم، آن‌ها را به یک مبارزه دو نفره و در ۱۰ راند دعوت کردیم تا ببینیم در رینگ خونین، کدام گوشی موفق خواهد شد تا حریف خودش را ناک اوت کرده و به تنهایی بر مسند قدرت بایستد. پس با آی‌تی‌رسان و این نبرد هیجان انگیز همراه باشید، چرا که این گوشی‌ها حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.

Z1-Vs-G2-19

راند نخست: طراحی

در مرحله اول مبارزه به سراغ طراحی گوشی‌ها می‌رویم، جایی که تفاوت بیداد می‌کند! در واقع هر کمپانی از یک تاکتیک خاص در مبارزه استفاده کرده و همین امر کار را دشوار کرده است.

Z1-Vs-G2-8

اگر هر دو مبارز را در دست بگیرید، G2 به واسطه وزن کمتر و اندازه کوچک‌تر، خوش دست‌تر به نظر می‌رسد. ال‌جی در طراحی این مدل دست به یک حرکت انتحاری زده و برای اولین بار کلیدهای اصلی را به پشت گوشی و زیر لنز دوربین منتقل کرده است، جایی که اعتقاد دارد دسترسی راحت‌تری برای کاربر ایجاد می‌کند. به شخصه این ابتکار ال‌جی را پسندیدم، چرا که همیشه در پیدا کردن کلیدهای صدا (به خصوص در زمان مکالمه) کمی مشکل داشتم اما این امر سبب شد تا کاری ساده‌تر داشته باشم. البته، مدتی طول خواهد کشید که به جای‌گیری این کلیدها عادت کنید و از سوی دیگر، کلید پاور کمی ریز طراحی شده و برجستگی مناسبی ندارد! به نظر می‌رسد خود ال‌جی هم به این موضوع آگاهی داشته و به همین خاطر قابلیتی به نام ناک ناک (صدای در زدن) را به آن افزوده که سبب می‌شود تا با دو بار ضربه زدن بر روی نمایشگر، گوشی روشن شود. البته در برخی از مواقع خواب گوشی سنگین است و به جای ناک ناک، بایستی با اردنگی بیدارش کنید!

Z1-Vs-G2-24

در سوی دیگر سونی از همان طراحی مشهور خودش بهره می‌گیرد که در اکسپریاهای اخیر مشاهده می‌شود. وزن گوشی برای یک مدل ۵ اینچی بالاست که این امر بیشتر به واسطه باتری پر ظرفیت و لنز دوربین ایجاد شده است. جنس بدنه Z1 را می‌توان دوست داشتنی دانست، جایی که ترکیبی از شیشه و فلز سبب می‌شود تا در مقابل دارندگان گوشی‌های پلاستیکی، با سری بالا حرکت کنید! کلید پاور در سمت راست Z1 خودنمایی می‌کند و نسبت به مدل باریک‌تری چون Z، کوچک‌تر شده است! اندازه کلید یکپارچه صدا هم چندان بزرگ نیست اما به دلیل برجستگی خاص کلید پاور، پیدا کردن آن کار ساده‌ای به نظر می‌رسد. پورت‌ها اکثرا با یک کاور پوشانده شده‌اند (به دلیل ضد آب بودن) و کلید اختصاصی شاتر به عکاسی شما کمک شایانی می‌کند.

Z1-Vs-G2-13

در این راند، هر گوشی دو مشت را روانه صورت حریف خودش کرد و بالطبع دو مشت را نوش جان نمود! آن‌ها را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

Z1-Vs-G2-8

مشت‌هایی که G2 زد:

طراحی خوش‌دست‌تر
ابعادی جمع و جور

مشت‌هایی که G2 خورد:

جنس پلاستیکی بدنه!
جای کلید پاور چندان مشخص نیست

مشت‌هایی که Z1 زد:

جنس بهتر بدنه
کلید اختصاصی شاتر دوربین

مشت‌هایی که Z1 خورد:

بدنه سنگین و ضخامت زیاد
ابعاد بزرگ در مقایسه با سایر ۵ اینچی‌ها

راند دوم: نمایشگر

ابتدا نگاهی به فناوری ساخت نمایشگرها بیندازیم. جایی که ال‌جی در نمایشگر 5.2 اینچی خود از +True Full HD IPS بهره گرفته و دارای چگالی پیکسلی ۴۲۴ در هر اینچ است. Bezzle دور نمایشگر بسیار باریک بوده و همین امر سبب شده تا علی‌رغم سایز بیشتر، جثه‌ای کوچک‌تر در برابر Z1 داشته باشد.

سونی، Z1 را مجهز به فناوری Trilluminous با موتور X-Reality کرده است و اندازه ۵ اینچی سبب شده تا چگالی ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ را نصیب خود کند.

Z1-Vs-G2-20

چیدمان پیکسل‌ها در هر دو نمایشگر بسیار شبیه بوده و از ماتریکس استاندارد RGB بهره می‌گیرند. وقتی وارد مبارزه رو در رو بین گوشی‌ها می‌شویم، شرایط کمی متفاوت می‌شود. گوشی سونی با اینکه نسبت به اسلاف خود پیشرفت خوبی داشته، اما همچنان از مشکل زاویه دید رنج می‌برد و G2 در این بخش عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهد. در مقابل سونی در زیر نور آفتاب کنتراست بهتری داشته و بالاتر می‌ایستد.

برای مقایسه بهتر، نمایشگر گوشی‌ها را در دو حالت تاریکی مطلق و نیمه روشن در کنار یکدیگر مقایسه کردیم تا با چشمان خودتان رای به برتری یک مبارز بدهید (تصویر سمت راست مربوط به Z1 است).

Z1-Vs-G2-6 Z1-Vs-G2-5 Z1-Vs-G2-3 Z1-Vs-G2-4

مشت‌هایی که G2 زد:

زاویه دید بسیار خوب و وسیع
نمایش عالی رنگ‌ها
قاب دوری بسیار باریک نمایشگر

مشت‌هایی که G2 خورد:

کنتراست پایین‌تر در زیر نور آفتاب

مشت‌هایی که Z1 زد:

کنتراست بسیار خوب در نور مستقیم
چگالی پیکسلی بالاتر

مشت‌هایی که Z1 خورد:

زاویه دید نچسب!

راند سوم: CPU

وقتی به بخشی چون سخت افزار می‌رسیم (به خصوص در گوشی‌های اندرویدی)، رقابت خیلی داغ می‌شود، رقابتی که بیشتر از آنکه کاربردی باشد، جنبه تبلیغاتی دارد! تعداد هسته بیشتر و فرکانس بالاتر، برگ‌های است که مبارزان در ابتدای هر رقابت رو می‌کنند! اگر نگاهی به دست هر کدام بیندازیم، می‌بینیم از چیپست‌های مشابهی استفاده کرده‌اند که به نوعی قوی‌ترین مدل موجود در بازار است. اسنپدراگون ۸۰۰ که از ۴ هسته کریت ۳۰۰ بهره می‌برد. در اینجا تفاوت بسیار کوچکی را می‌توان مشاهده کرد. فرکانس کاری هسته‌های Z1 برابر با 2.2 گیگاهرتز و برای G2 کمی بیشتر و 2.26 گیگاهرتز است. البته این مقدار ناچیز (۶ صدم) شاید بر روی کاغذ چیز مهمی نباشد و از آنجایی که هر دو مبارز از رم ۲ گیگابایتی بهره می‌گیرند، بهترین کار مقایسه آن‌ها در آزمون‌های عملی است تا بتوان بهترین نتیجه را از آن‌ها گرفت. در تصاویر زیر، آزمون‌های مختلفی که از گوشی‌ها گرفتیم را مشاهده می‌کنید. به جز تصویر اول که مربوط به بنچمارک پی است و عدد کمتر، نشان از عملکرد بهتر دارد، در سایر تصاویر و نمودارها، عدد بیشتر شاخص توانایی مناسب‌تر در اجراست (سه نمودار آخر برای آزمون Quadrant است).

Z1-Vs-G2-1 Z1-Vs-G2-26 Z1-Vs-G2-27 Z1-Vs-G2-28 Z1-Vs-G2-29 SMART-PR CPU IO MEMORY

مشت‌هایی که G2 زد:

فرکانس بالاتر هسته

مشت‌هایی که G2 خورد:

عملکرد نسبتا ضعیف در برنامه CPU Prime و Quadrant

مشت‌هایی که Z1 زد:

عملکرد متناسب با توانایی

مشت‌هایی که Z1 خورد:

جا خالی داد!

راند چهارم: GPU

به دلیل آنکه چیپست‌های هر دو گوشی از یک نوع هستند، پس می‌توان حدس زد که واحدهای گرافیکی یکسانی نیز داشته باشند. Adreno 330 نام این GPUهای قدرتمند است که به هیج بازی و برنامه‌ای در اجرا، نه نمی‌گویند.

برای مقایسه بهتر، دو گوشی را در این مرحه به چالش کشیدیم تا ببنیم کدام یک عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهند. در تصاویر زیر، آزمون‌های مختلفی که از گوشی‌ها گرفتیم را مشاهده می‌کنید که عدد بیشتر نشان از عملکرد بهتر هر مبارز دارد.

Z1-Vs-G2-25 Z1-Vs-G2-2 SMART-GA GRA

بازی کردن هم یکی از آن بخش‌های مهم است که کاربران توجه زیادی بدان نشان می‌دهند. هیچ کدام از گوشی‌ها در این بخش کوچک‌ترین ضعفی از خود بروز نداده و به خوبی از پس اجرای تمام عنوان‌های روز بر می‌آیند. فقط در این بین به نظر می‌رسد کمی Z1 هیجان بیشتری به خرج داده و به همین خاطر بخش‌های دور لنز تا حد زیادی داغ می‌شود، موردی که در مورد G2 خیلی کمتر صادق بوده و ظاهرا این گوشی با خونسردی بیشتری به اجرای بازی‌ها می‌پردازد!

مشت‌هایی که G2 زد:

اجرای خیلی خوب بازی‌ها

مشت‌هایی که G2 خورد:

جا خالی داد!

مشت‌هایی که Z1 زد:

اجرای خیلی خوب بازی‌ها

مشت‌هایی که Z1 خورد:

داغ شدن بیش از حد معمول در بازی‌ها

راند پنجم: رابط کاربری

در این راند از مبارزه، هر دو گوشی با تجهیزات یکسانی که همان نسخه 4.2 اندروید هست وارد میدان می‌شوند. البته ال‌جی و سونی، روکش‌های مخصوص به خودشان را بر روی پوسته خالص اندروید کشیده‌اند تا مبارزه جذابی را شاهد باشیم.

Z1-Vs-G2-16

با نگاهی کلی، به خوبی متوجه می‌شویم که کاور ال‌جی، رنگارنگ‌تر بوده و این کمپانی تلاش بیشتری در متمایز ساختن محصولش داشته است. استفاده از ۵ حالت مختلف تنها برای باز کردن صفحه نمایشگر، خود به خوبی موید همین موضوع است. G2 با امکاناتی دوست داشتنی همچون مود مهمان، ناک ناک، مالتی تکسینگ چند منظوره و… عرضه شده است. به دلیل چیدمان خاص کلیدها در این گوشی، حالتی چون ناک ناک که با دو ضربه پشت سرهم بر روی نمایشگر، دستگاه را روشن می‌کند، بسیار مفید است. برای خاموش شدن G2 هم می‌توان از این قابلیت استفاده کرد و اگر بر روی صفحه اصلی و یا هنگامی که در برنامه‌ها هستید، بر روی نوار اطلاع رسانی دو بار ضربه بزنید، نمایشگر خاموش می‌شود. البته این مورد در بعضی موارد دچار نقصان هم می‌شود اما به قدری خوب است که بتوان آن را نا دیده گرفت.

در طرف دیگر Z1 با آنکه کمی از ساده زیستی اسلاف خودش فاصله گرفته، اما همچنان رابطه نزدیکی با نسخه خالص اندروید دارد، موردی که بسیاری آن را یک ضعف قلمداد نمی‌کنند، چرا که اندروید به خصوص از نسخه ۴ به بعد، توانایی‌های بسیار خوبی را به صورت پیش فرض داراست. در اینجا یک نوار اطلاع رسانی در سمت چپ منوها قرار دارد که قابلیت شخصی سازی خوبی را به کاربر خودش می‌دهد. شما قادر هستید که تا ۱۰ میانبر را به نوار اطلاعات بیفزایید که این گزینه قابلیت افزایش ندارد. برنامه‌های اختصاصی سونی همچون واکمن یا Stamina Mode هم به صورت پیش فرض بر روی گوشی هستند، اما در کل باید Z1 را همچنان دارای ساده‌ترین پوسته در بین پرچمداران امروزی دانست.

مشت‌هایی که G2 زد:

رابط کاربری پویا و متنوع
قابلیت‌های گوناگون و دوست داشتنی

مشت‌هایی که G2 خورد:

گاهی اوقات ناک ناک به خوبی عمل نمی‌کند!

مشت‌هایی که Z1 زد:

رابط کاربری ساده و گویا

مشت‌هایی که Z1 خورد:

عدم جذابیت کافی نسبت به رقبا

راند ششم: عکاسی

در این بخش از مبارزه، Z1 با گفتن اهم و اوهومی وارد مبارزه شد که نشان از اعتماد به نفس بالای آن داشت. جایی که با بهره گیری از لنز G و سنسور 20.7 مگاپیکسلی، نخستین گوشی اندرویدی بود که رقم ۲۰ را پشت سر گذاشت و در این بخش، بر صدر ایستاد. اما در طرف مقابل، G2 هم حریف دست و پا بسته‌ای نیست و به لطف لرزش گیر اپتیکال و فوکوس ۹ نقطه‌ای خودش، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

Z1-Vs-G2-22

به همین خاطر ما مستقیما وارد فاز عملی این راند شدیم تا ببینیم کدام یک از مبارزان عملکرد درخشان‌تری خواهند داشت. لازم به ذکر است که در بیشتر موارد (به جز تصویر اول)، دوربین سونی در حالت مورد علاقه‌اش یعنی Superior Auto تنظیم شده بود و به دلیل تلفیق پیکسل‌ها در این روش، خروجی ۸ مگاپیکسلی ارایه می‌داد.

Z1-CAM-2 G2-Cam-2 Z1-CAM-5 G2-Cam-5 Z1-CAM-7 G2-Cam-7 Z1-CAM-6 G2-Cam-6 Z1-CAM-4 G2-Cam-4 Z1-CAM-3 G2-Cam-3 Z1-CAM-8 G2-Cam-8 Z1-CAM-1 G2-Cam-1

مشت‌هایی که G2 زد:

فوکوس ۹ نقطه‌ای
لرزش گیر اپتیکال

مشت‌هایی که G2 خورد:

اشباع رنگ بیشتر
تیرگی زیاد در محیط‌های تاریک

مشت‌هایی که Z1 زد:

مگاپیکسل بیشتر
استفاده از لنز G

مشت‌هایی که Z1 خورد:

عدم استفاده از لرزش گیر اپتیکال

راند هفتم: فیلم‌برداری

بسیاری پیش از تولید این گوشی‌ها، به دلیل قدرت بالای سخت‌افزاری آن‌ها، انتظار فیلم‌برداری با کیفیت 4K را می‌کشیدند، چیزی که در عمل هم قابل اجرا بود. اما هیچ کدام چنین کاری را نکردند، چرا که آن را یک عمل بیهوده و حافظه پر کن می‌دانستند، امری که تا حد زیادی هم منطقی است. توانایی Z1 در ثبت ۶۰ عکس ۸ مگا پیکسلی در طی ۲ ثانیه، خود به خوبی نشان از قابلیت ضبط تصاویر 4K دارد. البته G2 امکان ضبط فیلم فول اچ‌دی با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را فراهم آورده است، امری که به نظر کاربردی‌تر می‌رسد و در کل امکانات بهتری را در منوی خودش فراهم می‌آورد.

Z1-Vs-G2-15

با هر دو گوشی و به صورت هم زمان شروع به فیلم‌برداری کردیم. حجم کلیپ یک دقیقه‌ای در پایان برای Z1 برابر با ۱۲۹ مگابایت و در G2 مساوی با ۱۴۰ مگابایت شد. البته با G2 یک بار در حالت ۶۰ فریم هم فیلم گرفتیم که حجم کلیپ را تا ۲۱۲ مگابایت بالا برد!

Z1-Vs-G2-14

در کیفیت فیلم‌برداری که دقت کردیم، G2 صدا را بهتر ضبط می‌کند به طوری که در حالت برابر، آواهای دور و نزدیک بهتر شنیده می‌شدند. افت فریم خاصی در تصاویر مشاهده نمی‌شد اما در محیط‌های تاریک و با با کنتراست نسبتا زیاد، همچون بخش عکاسی، تصاویر تاریک‌تر از حد معمول گرفته شده و به خصوص در بخش کم نورتر، میزان سیاهی بالاست.

Z1 در فیلم‌برداری عملکرد خیلی خوبی را از خود نشان داد. صدا کمی ضعیف‌تر بود اما روشنایی محیط یک دست‌تر و سرعت و دقت فوکوس کارایی بهتری داشت.

مشت‌هایی که G2 زد:

توانایی ضبط فول اچ‌دی با سرعت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه
کیفیت ضبط بسیار خوب صدا

مشت‌هایی که G2 خورد:

عدم انطباق خوب در صحنه‌هایی با نور کم
گاهی اوقات فوکوس گیج می‌زند!

مشت‌هایی که Z1 زد:

تطبیق نوری بسیار مناسب
فوکوس صحیح و پایدار

مشت‌هایی که Z1 خورد:

ضبط صدا می توانست بهتر باشد

راند هشتم: پخش چند رسانه‌ای

هر دو گوشی توانایی‌های بالایی در این قسمت دارند و به لطف نرم‌افزارهای مختلف و قدرتمند اندروید، پشتیبانی از هر کدکی برایشان فراهم شده است. G2 به اندازه 0.2 اینچ در این بخش بزرگ‌تر است و به همین خاطر برتری کوچکی بر رقیب قدرتمندش دارد.

Z1-Vs-G2-21

اما درباره اسپکیرها چطور؟ آیا توان آن‌ها یکسان است. اگر نگاهی به این بخش بیندازیم، Z1 از یک اسپیکر نسبتا بزرگ یک‌پارچه استفاده می‌کند و G2 از دو حفره مجزا که می‌تواند نوید بخش صدای استریو باشد. اما بهتر است چندان امیدوار نشوید، چرا که هیچ کدام از مبارزان ما صدا را به صورت استریو پخش نمی‌کنند. یکی از اسپیکرهای G2 مختص به ورودی صداست و نصفی از توری بزرگ بلندگوی Z1 نیز به این موضوع اختصاص دارد. برای بررسی صدای پخش شده از این بلندگوها، چند موزیک مختلف را بر روی گوشی‌ها ریخته و صدای آن‌ها را تا انتها زیاد کردم تا ببینم عملکرد هر کدام چگونه است و برای آنکه شرایط کاملا عادلانه باشد، از Play Music استفاده کردم. برای تشخیص مدل توانمندتر، احتیاج زیادی به دقت نبود چرا که G2 نشان داد در کل صدا را بلندتر و شفاف‌تر پخش می‌کند. البته عملکرد هر دوی مبارزان را می‌توان در حد متوسط دانست، اما G2 رو به بالا قرار می‌گیرد.

Z1-Vs-G2-23

مشت‌هایی که G2 زد:

نمایشگر بزرگ‌تر
پخش صدای بلندتر و شفاف‌تر
کدک‌های بسیار خوب به صورت پیش فرض

مشت‌هایی که G2 خورد:

کلیدهای مجازی در برنامه‌ای چون MX Player باقی می‌ماند

مشت‌هایی که Z1 زد:

پخش با کیفیت به کمک X Reality
سازگاری مناسب کلیدهای مجازی با پلیرها

مشت‌هایی که Z1 خورد:

صدای ضعیف‌تر اسپیکرها

راند نهم: باتری

اگر نگاهی به آمپر باتری‌ها بیندازیم، با عدد ۳۰۰۰ رو به رو می‌شویم که باعث می‌شود تا شرایط برابر در این بخش وجود داشته باشد. شاید با توجه به این شرایط، یکسان بودن چیپست‌ها و از طرفی کمی بزرگ‌تر بودن نمایشگر G2، حدس بزنید باتری Z1 بهتر عمل می‌کند، اما آیا این گونه است؟

Z1-Vs-G2-7

اگر بخواهیم تنها به مکالمه نگاهی بیندازیم، هر دو مبارز از بهترین‌های دنیا هستند، جایی که Z1 نزدیک به ۲۷ و G2 بیش از ۲۵ ساعت مکالمه را تاب می‌آورند و اعدا شگفت‌آوری را خلق می‌کنند. در تماشای ویدئو، بر خلاف تصور برتری اندکی با G2 است و بیشتر از ۱۱ ساعت تاب پخش فیلم را می‌آورد، در صورتی که این رقم برای Z1 و طبق تستی که ما گرفتیم، نزدیک به ۱۰ ساعت است (برخی از سایت‌ها که ۶ ساعت هم اعلام کرده بودند!). اما تفاوت وقتی آشکار می‌شود که بخواهید به اینترنت متصل شده و شروع به وب‌گردی کنید. در اینجا توان Z1 در عرض ۶ ساعت کاملا رو به تحلیل خواهد رفت در صورتی که G2 بیش از ۱۱ ساعت دوام می‌آورد و این نشان از عملکرد بهینه‌تر محصول ال‌جی دارد.

Z1-Vs-G2-17

مشت‌هایی که G2 زد:

میزان وب‌گردی بسیار مناسب
توان بیشتر در حالت کلی

مشت‌هایی که G2 خورد:

مشتی نخورد و جا خالی داد!

مشت‌هایی که Z1 زد:

میزان مکالمه رویایی

مشت‌هایی که Z1 خورد:

عملکرد متوسط در بخش وب‌گردی

راند دهم: سایر امکانات

در این قسمت، گوشی‌ها بایستی هر آنچه که در چنته دارند را رو کنند چرا که راند آخر مبارزه بوده و بیشترین تاثیر گذاری را در معرفی پیروز میدان خواهد داشت. هر دستگاه از نظر امکانات ارتباطی در سطح بسیار کاملی قرار دارند و به همین خاطر بحث چندانی در این باره نمی‌کنیم. ابتدا G2 بر روی رینگ می‌آید تا آخرین داشته‌هایش را به حضار نشان دهد. پورت اینفرارد، یکی از آن دست امکاناتی است که باعث برتری گوشی می‌شود. در واقع به کمک برنامه QuickRemote تقریبا تمام وسایل دیجیتالی اطراف خودتان را می‌توانید کنترل کنید. به خصوص اینکه ال‌جی به صورت پیش فرض این امکان را در دل آن گنجانده و حتی این بار به شما اجازه می‌دهد تا ابعاد کنترل خودتان را به دلخواه درست نمایید. G2 در دو مدل ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی عرضه می‌شود و متاسفانه هیچ جایگاهی برای ورود کارت حافظه جانبی ندارد.

Z1-Vs-G2-11

وقتی Z1 وارد رینگ شد، یک سطل پر از آب را به همراه داشت که در جلوی بهت تماشاچیان، تمام آن را بر روی سر خودش خالی کرد! بلی، این گوشی از استاندارد IP58 بهره می‌برد که به دستگاه اجازه می‌دهد تا نیم ساعت و در عمق 1.5 متری آب به خوبی نفس بکشد. همچنین به دلیل وجود دکمه اختصاصی شاتر، عکس‌برداری و گرفتن فیلم نیز برای کاربر در این حالت محیا بوده و در صورت وجود نور کافی، تصاویر بسیار خوبی را شکار خواهید کرد. Z1 در یک نسخه ۱۶ گیگابایتی عرضه می‌شود و از آنجایی که از کارت حافظه جانبی هم پشتیبانی می‌کند، محدودیت خاصی در ارتقا نخواهید داشت.

z1-in-water

درباره قیمت، اگر سری به بازار بزنید، قیمت این مدل‌ها در حول و حوش 1.700.000 تومان است، فقط با این تفاوت که G2 با گارانتی اصلی عرضه شده اما برای Z1 خیلی سخت می‌توانید به گارانتی اصلی دست پیدا کنید (اگر هم پیدا بشود، به طور قطع قیمت بالاتری خواهد داشت).

مشت‌هایی که G2 زد:

وجود درگاه مادون قرمز

مشت‌هایی که G2 خورد:

عدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی

مشت‌هایی که Z1 زد:

قابلیت ضد آب بودن
پیشتیبانی از کارت حافظه جانبی

مشت‌هایی که Z1 خورد:

عدم وجود درگاه مادون قرمز

سخن پایانی

امیدواریم این ۱۰ راند از مبارزه هیجان انگیز، توانسته باشد به شما در انتخاب مبارز برتر کمک کرده باشد. شما اگر بخواهید به دور از تعصب و بر مبنای واقعیت یکی از این مدل‌ها را انتخاب کنید، کدام گوشی را برتر می‌دانید؟!

Z1-Vs-G2-10

129 در مورد “مبارزه پرچمداران! (مقایسه اختصاصی سونی اکسپریا Z1 و ال‌جی G2)”

  1. سلام اقای گل کار به نظر شما از بینz1 وg2 طبق اولویت دوام باتری وانجام بازیهای گرافیک بالا وعکس وفیلم برداری کدام بهتره.
    سوال دوم اینکه اکه با200تومن بیشتر z2بگیرم کار ایده آلی نیست.
    سوال سومم با امدن z5به نظرتون z2بیشتر کاهش فیمت نداره
    ممنون از زحماتتون

    1. پیمان گل‌کار

      با افزایش ۲۰۰ تومن، خرید Z2‌منطقی است و پس از آن، خرید G2
      کاهش قیمت Z2 به صورت هیجانی نخواهد بود و با روندی آرام کاهش می‌یابد

  2. من خودم شش ماه است زد وان دارم و مزیت های رو مینویسم:
    اول مارک سونی هست که خیلی همه میدون کمپانی سونی تو دنیا حرف اول رو میزنم
    دوم سخت افزار قدرتمند هست که اصلا از وقتی که خریدم یک بار هم هنگ نکرده و بازی های سنگین رو بدون لگ و هنگ با گرافیک و جزئیات بالا اجرا میکنه
    سوم وصل شدن دسته پلی استیشن که چیز خفنی هستم(و این نشان میده که سونی در زمینه سر گرمی خیلی بهتر)
    چهارم اینکه دوربین سونی امکانات و برنامه های فراوان و کیفیت عکس برداری زیادی داره و در شب رو حالت night sense عکس های رویایی ثبت میکنه
    پنجم برنامه های کاربردی که movies و album بیشتر از یک گالری ساده امکانات فوق‌العاده و بیشتری دارند و Walkman هم که در لذت بردن بیشتر در موسیقی بسیار موثر هست
    ششم اگر میخواهید رابط کاربری سونی دوست داشتنی شود میتوانید از تم های سونی استفاده کنید
    و در آخر هم اینکه صدایی ضعیف اسپیکر سونی به خاطر لایه ای هست که به خاطر ضد آب بودن زیر اسپیکر تعبیه شده
    در کل من بازد وان حال میکنم و موقع کار کردن باهوش لذت کافی رو میبرم شاید هم بیشتر!

  3. سلام. نمی دونم بین g2 و z1compact کدومو بگیرم! راهنمییم کنین 🙁
    اینا مهمن برام:
    دوربین
    ظاهر
    هنگ نکردن
    اینام مهم نیستن:
    اندازه
    زیادم اهل بازی و برنامه های سنگین نیستم.

  4. سلام دوستان..من از همون روز های اول که z1 و s4 اومدن تو بازار باهاشون کار کردم …بارها کنار هم مقایسه شون کردم..در کل کسی که s4 داره راضی تره تا اون کسی که z1 داره..حالا g2 که s4 رو قورت داده چه محشریه…صفحه نمایش z1 مردس..برا عکس برداری همش باید برید تو تنظیمات تا یه عکس خوب بگیرید..خب یه بار دوبار..بالاخره خسته میشید..حالت عادی که عکس هاش نسبت به گوشی های دیگه داغونه..باطریش هم رو مخه..گنده هم هست..ولی g2 خیلی خوش دسته..

  5. با سلام
    یه سوال داشتم از دوستان.من گوشیم از دستم افتاد خیلی بد افتاد کاورش شکست ولی ظاهرش کاری نشد می خواستم ببینم امکان داره بعدا مشکلی از لحاظ نرم افزاری یا سخت افزاری پیدا کنه؟؟لطفا جواب بدین.ممنون

  6. هر دو تو یه سطحه و بستگی به کارایی فرد داره یکی کاربری نرم افزاریش بالاست جی2میگیره و اون یکی برای مقاومت زد1

  7. این همه نگینz1 من خودم مغازه موبایل فروشی دارم هر دو گوشی هم دارم ولی فروش g2ده برابر z1هس همه هم ازش راضی هستن

  8. با سلام خدمت همه ى افرادى که اینجا به lg g2 نظر مثبت دادن
    xperia z1 فقط به بدنه ى فلزى و شیشه اى مینازه که با یک ضربه خش پیدا میکنه و تازه با وجود صفحه نمایش کوچک ترش بدنه ى بزرگ ترى داره
    به نظر من زد اب بودن گوشى فقط یه مانوره
    تازه تا حالا به این دقت کردین که xperia z1 با سخت افزار مشابه و صفحه نمایش کوچکتر و باترى هم اندازه با g2 شارژدهى ضعیف ترى رو ارائه میده !!!
    یکى از اقوام ما z1 داشت و از دوربینش اصلا راضى نبود من عکس هاشو دیدم مثله تلویزیون هاى قدیمى برفک داشت !!!! باور کنید راست میگم
    صفحه نمایشش هم رنگ هارو خیلى غیر عادى و مرده نشون میده !!!
    امیدوارم خوشتون اومده باشه

  9. z1 بدنه مقاوم از جنس آلومنیوم….ضد آب و ضد گرد وغبار…. صفحه نمایش که از الیاف شیشه ایی مقاوم در برابر ضربه سساخنه شده …. و دوربین 20.7 مگاپیکسلی از نوع G که بهترین دوربین سونی به حساب می آید.
    از لحاظ جنس مواد به کار رفته و مقاوم بودن در برابر ضربه در سال 2014 بهترین گوشی شناخته شد…

    1. کی گفنه کیفیت صفحه نداره z1 از بهترین صفحه نمایش های بازار است و با موتور x-realty , trillonimus نه تنها ضعف خاصی ندارد بلکه برتری هم دارد فقط زاویه دید ضعیف است که فکر نکنم کاربر بخواهد با زاویه 120 درجه صفحه را تماشا کند.

      1. شما به چی z1 مینازید صحفه نمایش داره تو بنچمارک ها از اون امتیاز بالاتری داره.
        انداره صفحه نمایشش از g2 کمتره ولی گوشیه بزرگ تره
        ضخامتش هم از g2 بیشتره
        وزنش هم از g2 بیشتره
        باتری که اصلا حرفش نزن

  10. زد وان زندگی. 1:خوشگلی که داره 2: در تمام جا میتونه همرات باشه حتی حمام. 3:از لحاظ دوربین و سخت افزار برتری خوشو نشون داد. 4: که آخری مارک این گوشی به صدتای ال جی میرسه چون مارکش شخصیت. sony

  11. سلام،جی2 از هر لحاظ از زد1 برتر من بیش از 30 سایت میارم که حرف منو زدند جدا از سایت زد1 نمیتونه با آیفون مقابله کنه چه برسه به نکسوس 5 وجی2

  12. من خودم z1 دارم. g2 کارت حافظه نمیخوره حافظه داخلیش هم 16 هستش!!! همین واسه این که رقابت رو به z1 ببازه کافیه. هیچ کدوم از این گوشیا ضعف آنچنانی مقابل هم ندارن. ولی همین یه مورد باعث شد که من بین g2 و z1 همین z1 رو انتخاب کنم.

  13. در مورد مقایسه ی دوربین سایت واقعا بی انصافی کرد که z1 رو روی 8MP تنظیم کرده بود و G2 رو روی 13 . البته با این وجود که روی 8 بود اما بازم عکسهاش از G2 بهتر بود وای به اینکه دیگه روی 20.7MP تنظیم بشه.

  14. من خودم z1 داشتم الان هم G2 دارم سونی فقط اسم در کرده گوشیهای سونی فقط به درد رو آبی زدن میخوره که بعدشم بره زیر آب.خداییش چطور روتون شد G2 را باZ1 مقایسه کنید.

  15. زیاد روی این بنچ مارک ها حساب نکنید.طبق امار جهانی و سایت های معتبر قدرت مند ترین و بهترین گوشی های اندرویدی به ترتیب:lg g2 و (galaxy not3(n9005)و sony xperia z1 هستند . و جالبه بدونید سامسونگ در 90درصد بنچ مارک ها تقلب میکنه و نتیجه را از 20 تا50 درصد بالاتر میبره.سونی هم عملکرد عالی داره و میتوان این عملکرد را بخاطر رابط کاربری خیلی سبکتری که نسبت به رقبا داره و عملکردشو بهتر کرده. من خودم g2 دارم ولی دوتا بدی بزرگ داره:میکرو اسدی نمیخوره و پلاستیکی بودنش با کیفیت ساخت کم تر از انتظار. وگر نه از هر نظر فوق العاده عالیه نسبت به رقبا.برا اطمینان به سایت های gsm arena یا phonearena برید و عین حرف من رو ببینید فقط ترجمه با خودتون.

  16. خود من اول از جی 2 خوشم می اومد ولی زد وان از لحاظ گرافیکی و دوربین و اینکه کارت حافظه می خوره خیلی بهتره . تازه جی 2 از 16 گیگ حافظه 11 گیگ در دسترس است ببخشید سرتون رو درد آوردم

  17. سایت فون آرنا تو انتخاب بهترین گوشیهای سال 2013 گوشی ال‌جی G2 رو بعنوان بهترین گوشی سال انتخاب کرد.

    1. واقعا Z1 حرفی واسه گفتن در برابر G2 داره؟؟
      چرا اینو نگفتین که رابط کاربری G2 طوری طراحی شده که همزمان 3 تا برنامه رو باز نگه میداره!
      هنگامی که دارید یک بازی HD رو اجرا میکنید میتونید در کنارش یک فیلم هم ببینید و یک مرورگره اینترنت هم داشته باشید!

      1. خوب که چی؟ مگه ما چندتا چشم داریم که بخوایم همزمان فیلم ببینیم و بازی کنیم و وبگردی کنیم.

        G2 اسباب بازی خوبیه

        1. دوست عزیز الان به نظرتون چرا دارن سوپر کامپیوتر ها با پردازنده های پتافلاپــس ی (هــر پتافلاپــس برابــر پــردازش یک کوادریلیــون (10 به تــوان 15 یا یک میلیــون میلیــارد پردازش در ثانیه) ) میسازن ؟ چون بتونه همزمان چند پردازش جداگانه رو با هم انجام بده!! اگه شما قراره بری یه گوشی با یک پردازنده قوی (به عنوان پردازنده های به کار رفته در G2 و Z1) بخری که فقط بتونی یک برنامه یا بازی باهاش انجام بدی خوب میری یک گوشی با پردازنده ضعیف تر مثل نکسوس 4 میگیری که تا 4-5 سال دیگه هر برنامه ای رو به راحتی اجرا میکنه دیگه چرا پولت رو هدر بدی واسه یه گوشی با پردازنده قوی ؟! واقعا فک کردی هنوز برنامه وجود داره که به پردازنده قوی تر از Dual-core 1.5 GHz Krait نیاز داشته باشه ؟! اگه پردازنده رو قوی میکنن یک دلیل داره اونم اینه که گوشی تو مولتی تسکینگ کم نیاره حالا شما بفرما ما مگه چند تا چشم داریم !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH