22 درصد از محصولات هواوی و 38 درصد تولیدات سامسونگ از تراشه‌های کوالکام استفاده می‌کنند

چند روز پیش کمپانی کوالکام و کمیسیون تجاری فدرال (FTC) به دلیل یک دعوی حقوقی در دادگاه حاضر شدند. پیش‌تر در سال 2016 کمیته FTC شکایتی را علیه کوالکام تنظیم کرد. این کمیسیون، کوالکام را به سواستفاده از موقعیت غالب خود در بازار تراشه‌های اسمارت‌فونی متهم کرد. همچنین جالب است که با وجود نزاع حقوقی کنونی میان کوالکام و اپل، FTC در آخرین دادگاه برگزار شده شواهد مربوط به سال‌های 2011 تا 2016 را ارایه کرد. این اسناد ادعا می‌کنند که کوالکام از طریق امضای یک تفاهم‌نامه اختصاصی با اپل سایر رقبای خود را سرکوب نموده است.

رابرت وان نست؛ وکیل کوالکام در دفاعیات خود اعلام کرد که این کمپانی در بازار اسمارت‌فون، موقعیت غالبی ندارد. به گفته وی مذاکرات کمپانی با غول‌های قدرتمند تولیدکننده گوشی‌های تلفن‌همراه فرآیندی بسیار دشوار بوده است. وی افزود که تنها 22 درصد از محصولات هواوی از تراشه‌های کوالکام استفاده می‌کنند (54 درصد تولیدات از تراشه‌های بومی هواوی بهره می‌گیرند). همچنین 38 درصد محصولات سامسونگی نیز از چیپست‌های کوالکام استفاده می‌کنند (52 درصد دستگاه‌ها با تراشه‌های بومی سامسونگ تولید می‌شوند). وی در جمع‌بندی دفاعیات خود اعلام کرد: “با توجه به سهم پایین کوالکام از بازار تراشه‌های اسمارت‌فون این کمپانی چگونه می‌تواند موضعی غالب داشته باشد؟”

این پرونده کماکان در جریان است و بایستی منتظر بمانیم و ببینیم که دادگاه، نگرش کوالکام را خواهد پذیرفت یا خیر. با این همه FTC نسبت به ادعای سیطره کوالکام بر بازار تراشه‌های رده بالا پافشاری می‌کند. با محدود نمودن موضوع به این طیف از تراشه‌ها احتمالا آمار اعلام شده توسط وکیل کوالکام کاملا صحیح نخواهد بود. در صورت مغلوب شدن کوالکام در دادگاه، این کمپانی ناچارا بایستی در مذاکرات با شرکت‌های متقاضی استفاده از تراشه‌های خود تغییراتی اساسی را اعمال نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH