اگرچه اکنون هواوی و 70 کمپانی تابع آن برای خریداری قطعات از ایالاتمتحده نیازمند مجوز دولت آمریکا هستند؛ اما کمپانی چینی جهت دسترسی به تراشههای تولیدی شرکت آمریکایی کوالکام هیچ دغدغهای ندارد؛ چرا که هواوی تراشههای موردنیاز هندستهای پیشرفته خود را شخصا طراحی میکند. نسل آینده این تراشهها، هایسیلیکون کایرین 985 نام دارد و در 6 ماهه دوم سال جاری عرضه میشود. به گفته وبسایت Digitimes، تراشه کایرین 985 برای گوشیهای 4G LTE هواوی طراحی شده است؛ با اینحال تراشه مذکور میتواند بههمراه مودم 5G ساخت هواوی نیز ارایه شود. در نتیجه گوشیهای مجهز به تراشه کایرین 985 قادر به اتصال به شبکههای موبایلی 5G با فرکانس کمتر از 6 گیگاهرتز خواهند بود.
تراشه کایرین 985 همراه با مودم 5G هواوی نخستین بار در هندستهای سری میت 30 بهکار گرفته خواهد شد. اسمارتفونهای این سری طی 3 ماهه چهارم سال جاری روانه بازار میشوند. تراشه کایرین 985 توسط کمپانی TSMC و با استفاده از فرآیند فوق 7 نانومتری (+7nm) تولید خواهد شد و بر اساس برنامهریزی زمانی، تولید آزمایشی این تراشه طی 3 ماهه جاری اجرایی میشود. تولید انبوه تراشه کایرین 985 توسط خطوط مونتاژ TSMC احتمالا طی 3 ماهه سوم سال جاری آغاز خواهد شد.
پیشبینی میشود که هواوی بهدنبال عرضه تراشه کایرین 985 از تراشههای 5G همراه با مودمهای 5G یکپارچه رونمایی کند. انتظار میرود که این تراشهها در حد فاصل اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 روانه بازار شوند. همچنین هواوی قصد دارد تا در اوایل سال آینده تراشههایی با قابلیت بهکارگیری در اسمارتفونهای پشتیبانیکننده از اتصال 5G موج میلیمتری (mmWave) را ارایه نماید. ارتباط مذکور از سیگنالهای رادیویی با فرکانس بسیار بالا در طیف 24 تا 90 گیگاهرتز استفاده میکند. در حالیکه سرعت اتصال mmWave 5G احتمالا نسبت به امواج هوایی زیر 6 گیگاهرتز سریعتر است؛ اما امواج مذکور از طول موج کوتاهتری برخوردار هستند. در نتیجه پیادهسازی شبکههای 5G ملی با فرکانس کمتر از 6 گیگاهرتز زمان کمتری را صرف خواهد کرد. به همین دلیل پیشبینی میشود که T-Mobile طی سال آینده و برای نخستین بار از پتلفرم سراسری 5G صرفا با فرکانس کمتر از 6 گیگاهرتز بهرهبرداری نماید.
به گفته منابع نقل شده توسط وبسایت Digitimes، تراشههای هایسیلیکون هواوی جهت تصاحب عنوان یکی از 2 تامینکننده برتر تراشههای 5G برای تولیدکنندگان گوشی با کوالکام رقابت خواهد کرد. این گزارش خاطرنشان میکند که تا پایان سال جاری شرکت مدیاتک یک تراشه 5G با فرکانس کمتر از 6 گیگاهرتز را برای اسمارتفونها ارایه خواهد کرد. بعلاوه انتظار میرود که اپل نیز در همین مقطع زمانی به طراحی یک تراشه 5G برای آیفونهای مدل 2020 بپردازد.
ماه گذشته هواوی پیشنهاد فروش تراشههای مودم 5G خود را به اپل ارایه کرد
نقشه راه هواوی منحصربهفرد نیست. گفته شده که با آغاز مهاجرت آهسته از فناوری 4G به 5G، سایر طراحان جهانی تراشه نیز بهدنبال تولید تراشههای مخصوص دستگاههای همراه با قابلیت بهرهگیری از مودمهای 4G و 5G خواهند رفت. طی سال آینده این شرکتها عرضه تراشههای 5G یکپارچه با مودمهای 5G و همچنین تراشههای پشتیبانیکننده از شبکه موج میلیمتری 5G را آغاز خواهند کرد.
هواوی میت X نخستین گوشی 5G کمپانی بوده و از تراشه کایرین 980 همراه با تراشه مودم 5G بهره خواهد برد
ماه گذشته هواوی در اقدامی جالبتوجه، پیشنهاد فروش تراشههای مودم 5G خود را به اپل ارایه کرد. این پیشنهاد هنگامی مطرح شد که اپل در خصوص شرکت تامینکننده قطعات موردنیاز خود مردد بود. با توجه به نبرد حقوقی میان اپل و کوالکام ظاهرا غول کوپرتینویی تصمیم گرفت تا از تراشههای مودم 5G توسعهیافته توسط اینتل استفاده کند. کماکان در خصوص توانایی اینتل برای عرضه بهموقع تراشههای مورد استفاده آیفونهای 2020 پرسشهایی مطرح میشد و همین موضوع اپل را به سمت گفتگو با شرکتهای سامسونگ و مدیاتک سوق داد. در نهایت اپل اختلافات خود با کوالکام را حلوفصل کرد و به توافقی چند ساله با تولیدکننده مودمهای 5G اسمارتفونی دست یافت.
عرضه نخستین گوشی 5G هواوی با نام میت X نیز احتمالا همانند اسمارتفون گلکسی فولد با تاخیر همراه خواهد بود. این گوشی تاشو برخلاف دستگاه سامسونگی به سمت بیرون تا میشود. میت X از تراشه کایرین 980 مشابه با نمونه موجود در سری هواوی P30 بهره خواهد برد؛ با این تفاوت که تراشه مذکور اینبار همراه با تراشه مودم 5000 5G ساخت هواوی بهکار گرفته خواهد شد. این گوشی 2600 دلاری احتمالا در ایالاتمتحده عرضه نخواهد شد؛ چرا که بر اساس پیشبینیها پرزیدنت ترامپ در آینده نزدیک فرمان اجرایی مربوط به ممنوعیت ورود محصولات هواوی به ایالاتمتحده را امضاء خواهد کرد.