ترامپ و هواوی

دونالد ترامپ از هواوی به عنوان یک اهرم فشار برروی دولت چین استفاده می‌کند!

شرکت هواوی تا امروز، هفته خوبی را سپری نکرده است. این موضوع دقیقا یک هفته پیش با اعلام وضعیت اضطراری ملی در حوزه فناوری توسط دونالد ترامپ آغاز شد. از همان موقع، هواوی و 68 شرکت تجاری که با هواوی ارتباط داشتند در لیست سیاه اداره صنعت و امنیت آمریکا قرار گرفتند. این اتفاق، از دستیابی هواوی به فناوری‌ها و قطعاتی که توسط آمریکا تولید و عرضه شد‌ه‌اند جلوگیری می‌کند. در این میان، تنها شرکت‌هایی مجاز به تجارت با هواوی هستند که توسط دولت آمریکا از این تحریم‌ها معاف شده باشند.

پس از تحریم هواوی توسط گوگل و عدم ارایه خدمات این شرکت آمریکایی به غول فناوری چینی، رییس جمهور آمریکا یک مهلت 90 روزه برای تعلیق تحریم‌های هواوی ایجاد کرد. این فرمان به دلیل ارایه موقت خدمات و بروزرسانی‌های گوگل و سایر شرکت‌ها به هواوی توسط دونالد ترامپ اجرا شد. گوگل نیز اعلام کرد که تا روز 19 اوت 2019، خدمات خود را در دسترس کاربران اسمارتفون‌های هواوی قرار می‌دهد. اما این مهلت زمانی هیچ کمکی به تولید‌کنندگان و شرکت‌های آمریکایی نمی‌کند. هم‌چنین شرکت انگلیسی ARM نیز از ارایه خدمات خود به هواوی محروم شده است.

به عنوان نمونه، اسمارتفون‌های سری میت 30 که در اواخر سال جاری میلادی معرفی خواهند شد از پردازنده اختصاصی هواوی با نام Kirin استفاده می‌کنند. این پردازنده توسط شرکت بریتانیایی ARM معماری شده و فناوری آن متعلق به این شرکت است. البته، هواوی این پردازنده را توسعه داده و تولید خواهد کرد. اما مسئله‌ای که در این بین پیش می‌آید، احتمال استفاده پردازنده‌های ARM و مبتنی‌بر ARM از فناوری آمریکایی است. چنین اتفاقی، هواوی را در تولید تراشه‌های اختصاصی خود با مشکل مواجه می‌کند.

همه این مشکلات و ماجراها، هواوی را در معرض خطر جدی قرار داده و موجب از دست دادن عنوان “بزرگترین تولید‌کننده اسمارتفون در جهان” می‌شود. ما در هفته گذشته چندین بار این سوال را مطرح کردیم که آیا قرار دادن هواوی در لیست تحریم‌های آمریکا به عنوان یک اهرم فشار در جنگ تجاری آمریکا و چین، استفاده شده است یا خیر. جواب دونالد ترامپ به این پاسخ مثبت بود، اما هیچ‌کدام از مقامات آمریکایی جز رییس جمهور، به این سوال پاسخی نداده بودند.

خبرنگاران سوالات مختلفی را در نشست خبری دونالد ترامپ از او می‌پرسیدند. او در واکنش به سوال خبرنگاری که درباره تحریم هواوی پرسید، گفت: “هواوی بسیار خطرناک است. از نظر نظامی آن‌ها بسیار خطرناک هستند.” او در ادامه افزود: “می‌توان از تحریم این شرکت در جهت توافق با دولت چین استفاده کنیم. هواوی، گزینه خوبی برای ایجاد یک توافق تجاری به شمار می‌رود. اگر ما معامله‌ای را با دولت چین انجام دهیم، هواوی نیز بخشی از این معامله خواهد بود.”

ترامپ در ادامه این نشست، لحن خود را تغییر داد و گفت: “خیلی زود است که از نگرانی‌های امنیتی خود نسبت به هواوی سخن بگوییم.”

هواوی هنوز هم به توافقات تجاری میان چین و آمریکا امیدوار است

بنابراین به نظر می‌رسد که رییس جمهور آمریکا دو دلیل برای تحریم هواوی دارد. یکی از دلایل به علت مسائل امنیتی و دلیل دوم، استفاده آمریکا از هواوی به عنوان یک اهرم فشار برروی دولت کمونیسم چین است. در صورت توافق چین و آمریکا، هواوی نیز از تنگناهای ایجادشده خارج می‌شود.

ریچارد یو، مدیرعامل هواوی

البته نمی‌توان هیچ امیدی به سخنان امروز و دیروز دونالد ترامپ داشت. او فردی است که در دیدار با تیم کوک، مدیرعامل اپل گفته بود: “تیم به من قول داد که سه کارخانه بزرگ در ایالت‌های مختلف آمریکا می‌سازد، سه کارخانه بزرگ.” اما اپل اعلام کرد که درباره صحبت‌های ترامپ چیزی نمی‌داند!

یکی دیگر از مواردی که این شخص را غیرقابل اعتماد جلوه می‌دهد، لغو تحریم‌های شرکت ZTE بود. او در سال گذشته به وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که تمامی ممنوعیت‌های تجاری ZTE را لغو کند. هم‌چنین او در توییتی اعلام کرد که این تحریم‌ها موجب از بین رفتن شغل‌های زیادی در چین می‌شود.

هواوی نیز امیدوار است که با توافق دولت چین و آمریکا از این مهلکه جان سالم به‌در برده تا در سال آینده بتواند در مقابل شرکت‌های بزرگی مثل سامسونگ قرار گرفته و با آن‌ها رقابت کند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH