احتمالا برای همه ما پیش آمده است که به علت کمبود حافطه داخلی دستگاه مجبور به استفاده از کارتهای حافظه خارجی شویم. استفاده از کارتهای SD میتواند منجر به ایجاد مشکلات غیرمنتظره در گوشیهای اندرویدی شود. در ادامه به توضیح مشکلاتی که با استفاده از کارت SD در گوشیهای اندرویدی ممکن است تجربه کنید، میپردازیم.
1. افت سرعت
طیف گستردهای از کارتهای SD در بازار موجود است که همه آنها سطوح عملکرد بسیار متفاوتی دارند. اگر از یک کارت SD کمکیفیت استفاده کنید، بهزودی بهعلت ایجاد تأخیرهای فراوان در عملکرد گوشی از انتخاب خود پشیمان خواهید شد.
این موضوع بهخصوص اگر تعداد زیادی از اپهای گوشی را به کارت SD منتقل کنید، بیشتر بهچشم میآید. با انتقال برنامهها به کارت SD، زمان بارگذاری، رفرشریت (سرعت رفرش) و سرعت همگامسازی بهشدت کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین هنگام خرید کارت SD و یا حتی استفاده از کارتهای حافظه قدیمی باید به کیفیت، مورد استفاده و تطابق آن با گوشی خود دقت نمایید.
اگر تنها مورد استفاده شما از کارت حافظه برای ذخیرهسازی فایلها و عکسها است، یکی از دو نوع از سریعترین کارتهای حافظه—UHS-I و Class 10—مناسب خواهد بود.
اما اگر تصمیم دارید که تمامی اپها را به کارت SD منتقل کنید باید به کلاس عملکرد اپ کارت توجه نمایید.
A1 و A2 دو گزینه در دسترس هستند که در ضمن سرعت A1 بالاتر است.
2. غیب شدن شورتکاتها و فراموش شدن تنظیمات
یکی دیگر از مشکلات انتقال اپها به کارت SD، غیب شدن شورتکات آنها از صفحه هوم پس از هربار خاموش شدن و یا تمام شدن باتری گوشی است.
حال درنظر بگیرید که اگر اپهای صفحه هوم را داخل فولدر دستهبندی کرده باشید تا چه حد این مشکل میتواند، آزاردهنده باشد.
بدتر از این موضوع این است که در بعضی از اپها ازجمله توییتر و ردیت امکان فراموش شدن تنظیمات و یا پسوردهایی که تنظیم کردهاید و دیگر دادههای شخصی وجود دارد.
ما دلیلی برای ایجاد این مشکل پیدا نکردهایم و مطمئن نیستیم که در همه گوشیهای اندرویدی با استفاده از کارت SD این اتفاق بیافتد.
به هرحال این مورد نیز از نمونه مشکلاتی است که ممکن است با استفاده از کارت SD در گوشیهای اندرویدی بهوجود بیاید.
3. مشکل در پیدا کردن فایلها
اگرچه شما میتوانید کارت SD خود را فرمت کنید تا بهعنوان فضای ذخیرهسازی داخلی شناخته شود، اما این بدین معنا نیست که گوشی شما هر دو دیسک را به عنوان یک واحد یکسان درنظر میگیرد.
از اینرو بسته به الگوی استفاده شما، ممکن است برای پیدا کردن فایلهایی که در زمان خاصی نیاز دارید، با مشکل مواجه شوید.
برای مثال ممکن است انواع مختلف داده در سراسر دیسک ذخیره شده باشد. ممکن است عکسها و موزیکهای شما در کارت SD باشند اما فایلهای دانلودشده از Google Docs و کروم در حافظه داخلی دستگاه ذخیره شده باشند. هرچه تعداد اپهایی که استفاده میکنید، بیشتر باشد احتمال پیچیدهتر شدن فرآیند فرگمنت دیسک نیز بیشتر میشود.
این امر میتواند مانع از بهرهوری شما شود و ممکن است با پرکردن دوباره فضای غیرضروری منجر به خراب شدن سیستمهای مدیریت فایل گردد. اگر شما میتوانید پس از مدتها از نصب یک اپ، بهخاطر بیاورید که آن اپ فایلهای خود را در کجا ذخیره میکند، پس احتمالا با این موضوع مشکلی نخواهید داشت.
4. از کار افتادن کارت SD
کارتهای SD دارای تعداد محدودی از چرخه خواندن و نوشتن هستند. هربار که شما به دادههای روی آنها دسترسی پیدا میکنید، طول عمر باقیمانده کارت، کاهش مییابد. طبیعتا طول عمر کارتهای SD به کیفیت آنها بستگی دارد. پس واضح است که یک کارت حافظه SanDisk طول عمر بیشتری از یک کارت SD گمنام خواهد داشت.
این موضوع زمانیکه شما از یک کارت SD قدیمی استفاده میکنید و نمیدانید در گذشته چقدر از آن استفاده شده است، پیچیدهتر میشود. بنابراین شما در مورد اینکه چقدر این کارت دوام خواهد آورد نیز اطلاعی نخواهید داشت.
بهخاطر داشته باشید که بر خلاف هارددیسکهای سنتی، ممکن است قبل از اینکه یک کارت SD خراب شود، نشانههای هشداردهندهای برای اطلاع شما از این وضعیت، وجود نداشته باشد. در اینصورت اگر از اطلاعات خود بکاپ نداشته باشید، ممکن است در چند ثانیه تمام آنها را از دست بدهید.
5. جابجا کردن کارت SD
برخلاف درک بسیاری از افراد، یک کارت SD در اندروید لزوما مشابه به یک کارت SD (یا فلش) در پیسی نیست. در یک پیسی یا لپتاپ میتوانید کارت یا فلش خود را بین دستگاههای مختلف انتقال دهید و بدون مشکل به فایلهای خود دسترسی پیدا کنید، زیرا آنها پرتابل هستند!
اما اگر بخواهید کارت SD خود را به یک دستگاه دیگر منتقل کنید و یا توسط کامپیوتر به محتوای آن دسترسی داشته باشید، موضوع به این سادگی نخواهد بود. اما چرا؟
زمانیکه کارت SD را بهعنوان یک فضای ذخیرهسازی محلی تنظیم میکنید، کارت به دستگاه میزبان خود رمزگذاری میشود. بنابراین شما با خرید یک دستگاه تلفن جدید نمیتوانید بهراحتی کارت SD قبلی را به آن منتقل کنید. شما ابتدا مجبور به فرمت کردن کارت و در نتیجه از دست دادن تمامی اطلاعات روی آن و سپس انتقال آن به دستگاه جدید خواهید بود.
6. کاهش عملکرد بازیها
بازیها از جمله اپهای موجود در اندروید هستند که به حافظه زیادی نیاز دارند. بحث ما درباره بازیهای سادهای چون جدول کلمات متقاطع نیست، بلکه بحث در مورد بازیهایی با گرافیک بالا و گیمپلی گسترده است. فایلهای اپ و همینطور بازیهای ذخیرهشده میتوانند حداقل چند گیگابایت از حافظه گوشی را اشغال کنند.
به همین علت ممکن است استفاده از کارت SD در گوشیهای اندرویدی و جابجا کردن بازیهای حجیم به آن وسوسهانگیز باشد، اما آیا واقعا این کار درست است؟ حتی سریعترین کارتهای حافظه A1 با کلاس 10 نیز نمیتوانند پاسخگوی بازیهای مدرن اندرویدی باشند.
با انتقال این بازیها به کارت SD تنها شاهد گلیچهای گیمپلی، از دست دادن گرافیک و توقف پیدرپی بازی خواهید بود.
مشکلات بالا از جمله مشکلاتی است که احتمالا پیش از تصمیم به استفاده از کارت SD در گوشی اندرویدی خود به آنها توجه نخواهید کرد.
با وجود تمام مسائلی که ذکر شد اگر هنوز هم به استفاده از کارت SD در گوشیهای اندرویدی خود فکر میکنید، سعی کنید یک نوع باکیفیت آن را تهیه نمایید و از نحوه انتقال اپها و دادهها به آن اطلاع کافی داشته باشید.
خیلی عالی با تشکر از شما بزرگوار
دقیقا برنامه ها تو کارت SD کند اجرا میشن، الان دیگه مطمئن شدم.
بازی مچ مستر همیشه هنگ میکرد تو گوشیم الان انتقال دادم ب داخلی درست شد
چقدر جالب، من همه برنامه هام تو کارت اس دی بود، گوشی خاموش میشد همش میپرید تا روشنشه باید کلی صبر میکردم تا دوباره بیان رو صفحه