سری A از محصولات گلکسی سامسونگ را بایستی یکی از محبوبترین ردههای این کمپانی بزرگ تا به امروز دانست که میتوان پس از سری S و نوت، آن را پایدارترین رده نیز به حساب آورد تا متوجه شویم که کرهایها از آن رضایت داشته و فعلا قصدی برای تعویض نامش ندارند.
البته در روزگاری که با توجه به تعدد گوشیهای همراه حتی نامگذاری این محصولات نیز با چالشهایی مواجه است، سامسونگ در یک حرکت هوشمندانه و به جای استفاده از پلاس یا افزودن نام میلادی به اسمارتفونهای جدیدش، عدد صفر را به انتهای آنها افزود و از A10 تا A80 را در یک کالکشن منظم روانه بازار نموده است تا هر کس بسته به بودجه و علاقه خود، محصول محبوبش را پیدا کرده و استفاده کند.
سامسونگ گلکسی A70، یکی مانده به آخرین گوشی در رده A (نفر آخر فعلا A80) است و برای همین میتوان حدس زد که یکی از خوبهای این سری محبوب باشد. البته سامسونگ تلاش کرده تا در سیاست جدیدش، قیمتها را نیز کمی در این رده تعدیل کرده (منظور قیمت جهانی بوده، وگرنه برای ما که دیگر همه چیز میلیونی است!) و به نبرد با رقبای قدر چینی خود برود.
حال به این بهانه تصمیم گرفتیم تا با دعوت A70 به آزمایشگاه آیتیرسان، نگاهی به این میان رده خوش قد و بالا انداخته و آن را از نزدیک برای شما بررسی کنیم.
طراحی گلکسی A70: رعنا!
تا همین چند سال پیش، اکثر تبلتهای بازار با نمایشگر 7 اینچی روانه بازار میشدند و یک گوشی اگر صفحه نمایشی بالای 5 اینچ داشت، به آن فبلت میگفتند؛ ولی گلکسی A70 با نمایشگر بزرگ 6.7 اینچی خودش همچنان یک گوشی است، چرا؟ بایستی پاسخ این سوال را در دو گزینه داد، اول اینکه حاشیههای بسیار کم گوشیها در این روزها سبب شده تا محصولی با نمایشگری نزدیک به 7 اینچ، هیکلش بسیار کوچکتر بهنظر برسد و از سوی دیگر بهخاطر تغییر نسبت ابعاد نمایشگر که از 18 به 9 شروع شد و حال به 20 به 9 رسیده است، سایز 6.7 اینچی امروزه در مقایسه با گذشته (نسبت 16 به 9) کوچکتر باشد.
وقتی برای نخستین بار A70 را روشن کنید و در مقابل دیدگانتان قرار دهید، بهطور حتم چشمتان را میگیرد و اگر دستان بزرگی داشته باشید، بخش اعظم آن را پوشانده و اگر هم صاحب دستان کوچک و ظریف باشید، مجبور هستید از هر دوی آنها برای استفاده از این غول زیبا استفاده کنید.
سامسونگ کلید صدا و پاور را به سمت راست منتقل کرده تا دیگر بین چپ و راست دچار اشتباه نشوید (خدا رو شکر بیکسبی هم نیست!). در سمت چپ تنها اسلات سیم کارت (دو سیمکارت + کارت حافظه) قرار گرفته و در پایین شاهد جک استاندارد 3.5 میلیمتری در کنار اسپیکر و پورت شارژ دستگاه هستیم.
گوشی را که به پشت برمیگردانید، سه لنز در سمت چپ خودنمایی میکند که این روزها دیدن این تعداد دوربین چندان عجیب نیست. با توجه به سطح براق و رنگ مشکی که البته با نگاه از زاویههای مختلف میتوان طیف رنگهای دیگر را هم تشخیص داد، لوگوی سامسونگ نیز در وسط دیده میشود اما در کل سطحی خلوت را میبینید که بهطور معمول خیلی خوب از آثار به جا مانده از انگشتان شما پذیرایی میکند. اگر از شما بپرسند A70 چه رنگی است شاید در وهله اول بگویید رنگِ عشق (مشکی) اما با نگاه از زوایای مختلف احتمالا نظرتان عوض شده و در آخر به آن لقب رنگین کمان را اعطا میکنید!
در کل گوشی با آنکه بزرگ است اما در دست شما بهخوبی مینشیند و وزن 183 گرمی برای چنین ابعادی یک نکته مثبت در طراحی کلی آن است اما نیاز به یک قاب برای گلکسی A70 احساس میشود چرا که برخورد آن با زمین، قاعدتا خاطره خوشی را برایتان رقم نمیزند!
نمایشگر گلکسی A70: رنگها میدرخشند!
چند سالی است که نمایشگر سوپر AMOLED سامسونگ تبدیل به برگی برنده برای محصولات سازنده کرهای شده و با ورود آن به محصولات میان رده، این گوشیها را قادر میسازد تا برای رقبایشان حسابی خط و نشان بکشند. گلکسی A70 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با استفاده از یک نمونه 6.7 اینچی با وضوح تصویر 1080 در 2400 پیکسل و نسبت عجیب 20 به 9، کاربر خودش را خشنود میسازد.
البته تمام گوشیهای سری A به این پنل مجهز هستند (حرف A اول AMOLED هست دیگه!) اما هرچه عدد گوشی بالاتر برود، بر کیفیتش نیز افزوده میشود اما نباید انتظار نمایشگرهایی چون رده S یا نوت را بکشید. روشنایی گوشی در سطح مناسبی قرار دارد که اگر آن را در حالت اتوماتیک قرار دهید، ماکسیمم روشناییاش تا 600 نیت نیز میرسد.
سامسونگ به پنل گوشی لقب اینفینیتی یو (U) را داده که شما همان ناچ صدایش کنید! حفره کوچک بالای نمایشگر میزبان دوربین سلفی است و به شخصه این مدل را بیشتر از اینفینیتی O که در مدلهای S پیش از این دیدیم، میپسندم چرا که تقارن بهتری داشته و دوربین سلفی وقتی هم در مرکز باشد، هنگام عکسبرداری مرکز ثقل مناسبتری دارد (چه حساس!).
شاید جالب باشد که بدانید اندازه این نمایشگر، بزرگترین سایزی است که سامسونگ در سال جاری برای گوشیهای خود تولید کرده و البته این عنوان بههمراه گلکسی A80 و گلکسی S10 نسخه 5G به A70 میرسد.
سنسور اثر انگشت هم در زیر این نمایشگر زیبا جای خوش کرده تا فناوری هم چاشنی آن شود. البته دقت و سرعت آن به اندازه محصولات سری S10 نیست و حتی همان سنسور فیزیکی که در پشت یا زیر نمایشگر قرار میگرفت، سریعتر بود ولی فراموش نکنید که کلاس بالاتر آن و حس غروری که با فشردن انگشتتان به نمایشگر نصیب شما میشود، این کاستی را جبران کرده و میتوانید با لبخندی کج بر روی لب در مقابل دیدگان حیرت زده دیگران، ورودتان با اثر انگشت در زیر نمایشگر را جشن بگیرید!
سختافزار گلکسی A70: درود بر کوالکام!
ظاهرا سامسونگ تصمیم گرفته بر روی گلکسی A70 خود فرصت را به چیپستهای اسنپدراگون بدهد تا به عرض اندام پرداخته و اگزینوس به مرخصی برود! استفاده از اسنپدراگون 675 که تا پیش از این بر روی محصولات کمی استفاده شده (احتمالا روی دست کوالکام باد کرده و دست به حراج زده!) سبب گردیده تا 8 هسته داشته باشیم. از آنجایی که فکر کردید دو دسته 4 تایی داریم، به شما عرض میکنیم سخت در اشتباه هستید چرا که دو هسته کایرو 2x طلایی (در المپیک اول شدند) در کنار 6 هسته کایرو 460 نقرهای (کسی برنز نگرفته!) یک دستهبندی خاص را برای این چیپست بهوجود آورده است. واحد گرافیکی هم آدرنو 612 بوده و فناوری ساخت این چیپست 11 نانومتری است که از این لحاظ نسبت به نمونههای 14 نانومتری قبلی، در مکان بهتری میایستد.
اسنپدراگون 675 شاید تنها دو هسته A76 داشته باشد (همون طلاییها) ولی وجود همین جفت قهرمان کافی است تا عملکرد گوشی را در مواجهه با شرایط سختی چون بازیهای گرافیکی یا اجرای همزمان چند برنامه سنگین، در حد مطلوبی بالا ببرد. گلکسی A70 با حافظه داخلی 128 گیگابایت ارایه شده و در دو مدل با رم 6 و 8 گیگابایت به بازار عرضه میشود.
برای بررسی کیفیت سختافزاری دستگاه، چند بنچمارک مختلف گرفتیم که اولین آن گیک بنچ 4.1 بود. در حالت تک هستهای، A70 خیلی خوب عمل کرد و البته عملکرد آن در حالت چند هستهای هم قابل قبول بود (احتمالا کوالکام با این تستهای ما بتونه چیپستش رو به کمپانیهای دیگه هم غالب کنه!).
نام گوشی | امتیاز در حالت تک هستهای | امتیاز در حالت چند هستهای |
گلکسی S10 پلاس | 4517 | 10286 |
هواوی P30 پرو | 3287 | 10018 |
گلکسی A70 | 2418 | 6578 |
شیائومی ردمی نوت 7 | 1782 | 5563 |
گلکسی A50 | 1719 | 5351 |
در انتوتو هم عملکرد گوشی در مقایسه با محصولات میان رده مناسب بهنظر میرسید اما خب در مقایسه با پرچمداران، هنوز به تمرین بسیار بیشتری دارد که قاعدتا هیچوقت هم موفق به گرفتنشان نخواهد شد (چرا؟ مگه خواستن توانستن نیست؟).
نام گوشی | امتیاز انتوتو |
گلکسی S10 پلاس | 332874 |
هواوی P30 پرو | 318745 |
گلکسی A70 | 168977 |
گلکسی A50 | 144748 |
شیائومی ردمی نوت 7 | 137899 |
در کل بایستی گفت عملکرد گلکسی A70 با توجه به محدوده قیمتیاش، کاملا قابل قبول بوده و به اجرای هیچ بازی و برنامهای نه نمیگوید. خوشبختانه گوشی در هنگام بنچمارکگیری و حتی بازی کردن هم داغ نشد و مقدار کمی گرما که احتمالا ناشی از هیجان خودش بود، در زیر انگشتانمان احساس کردیم که آن را هم به حسابی جوانیاش میگذاریم!
دوربین گلکسی A70: سه چشم!
دیگر دیدن دوربینهای فراوان در پشت گوشی تبدیل به امری عادی شده و مشخص هم نیست عدد توقف برای آنها چه خواهد بود. بالاخره سازندگان بخشی را یافتهاند که به واسطه حضورش میتوانند بر روی محصولات جدید خود مانور داده و دائما بر امکانات بیشترش فخر بفروشند.
البته حضور دوربینهای بیشتر همیشه به معنای عکاسی با کیفیتتر نیست، چرا که رویه بسیاری از سازندگان بر افزودن قابلیتهای دوربین است، درست مانند اینکه شما یک دوربین با چند لنز داشته باشید اما در اینجا بدون نیاز به تعویض لنز، قابلیتهای بالاتری را بهدست میآورید. در گلکسی A70 دوربینهای سه گانه ما دارای سه سنسور ۳۲، ۸ و ۵ مگاپیکسلی هستند که البته هر کدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند.
قهرمان اصلی داستان، دوربین با سنسور ۳۲ مگاپیکسلی است که با F/1.7 ارایه شده و برای همین بایستی انتظار جذب نور مناسبی را از آن کشید. البته خروجی عکس این دوربین بهصورت پیش فرض بر روی ۱۲ مگاپیکسل میایستد که دلیل اصلی آن، ایجاد یک خروجی با کیفیت بهتر است. دوربین دوم که این روزها بر روی محصولات زیادی آن را میبینیم، با یک سنسور ۸ مگاپیکسلی اولتراواید عرضه میشود و قاعدتا برای گرفتن عکس در فضاهای باز و یا مکانهایی که نیاز به ثبت جزئیات زیادی در عکس دارید (مثلا مسافرت) به کار شما خواهد آمد. دوربین سوم هم نقش مجسمه را بازی میکند! این سنسور 5 مگاپیکسلی هیچ عکسی برای شما نمیگیرد اما به تنظیم عمق و فوکوس بهتر در عکاسی و ایجاد پرتره مناسب کمک خواهد نمود. در واقع ترکیب مجسمه (دوربین ۵ مگاپیکسلی) و قهرمان (۳۲ مگاپیکسلی) سبب میشود تا صاحب یک مجسمه قهرمان شوید! یعنی همان عکس ثابت و زیبایی که به دنبالش بودهاید.
در منوی دوربین که کمی کنکاش کنید، گزینههای نسبتا زیادی وجود دارد که در اینترفیس جدید سامسونگ خیلی خوب و گویا در کنار یکدیگر چیده شدهاند. حالت پرو (حرفهای) نیز در نظر گرفته شده که البته وقتی واردش میشوید، احساس میکنید باید نام آن آماتور درج میشد زیرا چندان دستتان برای تغییرات به اصطلاح حرفهای باز نیست و صرفا تنظیمات پایهای مانند تنظیم سفیدی و ایزو در آن قرار گرفته است.
قاعدتا خروجی نهایی عکسی که گرفتهایم، از تمام آمار و ارقام مهمتر بوده و بایستی دید در عمل گلکسی A70 چه میکند. در نمونههایی که ما انداختیم، عملکرد کلی با توجه به میان رده بودن گوشی قابل قبول بوده و میتوان روی ثبت خاطرات خودتان حساب باز کنید.
اما یک نکته ناامید کننده هم برای دوربین وجود دارد و آن عکسبرداری در محیطهای تاریک است. با آنکه دریچه دیافراگم بر روی عدد F/1.7 ایستاده اما تصاویر آن چیزی نیست که انتظارش را داشتیم و از آنجایی که مود شب هم وجود ندارد، بهتر است بیخیال گرفتن عکس در محیطهای تاریک شوید چرا که افکارتان را هم نسبت به دوربین گوشی مانند شب، سیاه میکند! برای آنکه درک بهتری از این گفته ما داشته باشید، یک عکس در شرایط مشابه با گلکسی A70 و دیگری را با گلکسی نوت 9 گرفتیم. البته میدانیم که مقایسه پرچمدار با چنین مدلی کمی نامردی است، اما برای درک تفاوت عکسها این کار را کردیم و اگر به دنبال نامردی بودیم که از محصولی چون P30 پروی هواوی کمک میگرفتیم!
[twenty20 img1=”267701″ img2=”267702″ offset=”0.5″ hover=”true”]
در بخش فیلمبرداری، اگر نور با شما یاری کند همچنان از کیفیت تصویر و صدای ضبط شده لذت میبرید و اگر نور یاری نکند، باید فقط از شنیدن صدا بهتنهایی مشعوف شوید! گرفتن فیلم تا وضوح تصویر 4K و 30 فریم بر ثانیه فراهم شده و در رزولوشن فول اچدی میتوانید حتی به صورت اسلوموشن و 240 فریم هم فیلم بگیرید اما خبری از لرزش گیر حتی مدل دیجیتالش هم نیست تا در حین حرکت، تکانهای دوربین کمی در ذوق بزند. نکته جالب دیگر در این بخش، حضور سوپر اسلوموشن است که به نظر میرسد بر خلاف 960 فریم معروف این بار به 480 فریم در هرثانیه و وضوح اچدی محدود شده است و البته از آنجایی که این روزها حتی این مود، محبوبیت سابق بر روی پرچمداران را هم ندارد، پس خیلی نباید به وجودش دلخوش کرد.
دوربین سلفی یک نمونه 32 مگاپیکسلی با F/2.0 است و خوشبختانه میتوانید از کیفیت آن لبخند را بر روی لبانتان بنشانید (البته قهقهه نزنید!). این تک دوربین سلفی که باعث ایجاد ناچ و یا همان طراحی اینفینیتی یو در بالای نمایشگر شده، حالتی چون لایو فوکوس (برای بوکه کردن پس زمینه) و عکاسی واید (البته یه خورده!) را هم در دل خود گنجانده و با رزولوشن مناسبی که دارد، شما را شایسته کسب مقام اینفلوئنسری در اینستاگرام خواهد کرد!
مالتی مدیا گلکسی A70: غرق در تصویر!
خوشبختانه گوشی شما از یک نمایشگر 6.7 اینچی با نسبتی نزدیک به استاندارد روز سینمایی برخوردار بوده و برای همین اگر بر روی A70 بخواهید جدیدترین نسخه از فیلم اونجرز را هم ببینید، حسابی شما را بر سر ذوق میآورد. اگر هم به تماشای کلیپ یا سریال بنشینید، باز هم اوضاع بر وفق مراد خواهد بود و وجود فناوری AMOLED یک برگ برنده برای این گوشی سامسونگ محسوب میشود.
اما وقتی بخواهید صدای کلیپی که تماشا میکنید، زیاد کرده تا همه اطرافیان متوجه کیفیت نمایشگر گوشی جدید شما بشوند، شاید کمی رنگ از رخسارهتان بپرد چرا که خبری از اسپیکر استریو نبوده و تک بلندگوی موجود با آنکه صدای بلندی دارد اما کیفیتش خیلی خاص نیست! پس بهترین راه، استفاده از یک هدفون با کیفیت و متصل کردن به جک 3.5 میلیمتری انتهای گوشی است تا در این بخش نیز همچون کیفیت نمایشگر، لبخند رضایت را باز بر لبان خودتان بنشانید.
باتری گلکسی A70: بیانتها!
یکی از بخشهای مهم و دوست داشتنی در A70 را بایستی باتری آن دانست که با استفاده از یک نمونه پر توان 4500 میلیآمپری از همان ابتدا به شما اخطار میدهد که فاصلهتان را با پریز برق حفظ کنید! استفاده از فناوری شارژ سریع پاور دلیوری باعث شده تا بتوان از شارژرهایی تا 25 وات استفاده کرده و در طی 30 دقیقه، بیشتر از 40 درصد گوشی را شارژ نمود (برای یک گوشی میان رده عالیست). البته از آنجایی که شما یک نمونه میان رده دارید، پس چشمتان به دنبال شارژ بیسیم نباشد!
عملکرد باتری با آنکه یک نمایشگر 6.7 اینچی دارید اما بسیار مناسب بوده و میتوانید تا بیش از 17 ساعت بر روی آن به تماشای فیلم نشسته و رسما یک سینمای خانگی پرتابل را با خودتان جابجا کنید! در یک استفاده متوسط روزانه، گلکسی A70 بهراحتی تا 2 روز را در کنارتان تاب میآورد و حتی اگر بچه مثبت بوده و میانهتان با شبکههای اجتماعی چندان خوب نباشد، این عدد تا 3 روز هم میرسد.
سخن پایانی
گلکسی A70 را بایستی اسمارتفونی با بزرگترین نمایشگر AMOLED در بازار دانست که به همین خاطر قادر است تا علاقهمندان به کیفیت را به خودش جذب کند. محصول سامسونگ بهخوبی در تمام ردهها دارای بالانس است و میتوان آن را یک میان رده موفق ارزیابی کرد که از نظر قیمت گذاری هم حدی معقول داشته و برای بسیاری از کاربران (حداقل در سطح جهانی!) قابل تهیه است.
این گوشی در حال حاضر در بازار کشورمان نزدیک به 6 میلیون تومان بها دارد که اگر به اوضاع این یک سال و اندی عادت کرده باشید، دیگر میفهمید که این عدد برای پرچمداران نیست و نهایت به میان رده خوبی همچون گلکسی A70 تعلق دارد. اگر هم صرف چنین هزینهای همچنان برای شما زیاد است، میتوانید با پایین آوردن تنها بخش کوچکی از توقعات خود (مثل سایز نمایشگر و قدرت سختافزاری) به سراغ محصول دیگر این رده یعنی گلکسی A50 بروید.
من ی دختر16سالمه ام ک برای اولین بار میخوام گوشی بخرم میشه بگید چه گوشی خیلی خوب هست اخه اصلا اطلاعاتی در این زمینه ندارم و همه ام میگن گوشی های سری aخیلی خیلی خوبن…
سلام A71چطور بازی روش لگ نداره آخه من برای بازی میخوام؟ لطفا جوابمو سریع بدید و و چه گوشی با قیمت 7 میلیون خوبه مخصوص بازی لطفا راهنمایی کنید؟
این گ.شی خوبی هست امابرابازی اصلامناسب نیس خیلی لگ داره متاسفانه
اصلا گوشی های سری A بدرد نمیخورن پیکسل میسوزونن. من خودم a30دارم. ۲هفته بود خریده بودم که ی خط رو گوشی اومد رفتم گوشی فروشی گفت پیکسل سوزونده فقط از تاچش مشکل داره وگرنه اندروید خوبی داره
سلام
متن فوق العاده ای بود
من می خوام این گوشی رو بخرم ولی یه عده میگن سخت افزارش ضعیفه
سخت افزار برام خیلی مهمه چون گوشی میخوام که 3 سال کار کنه و توان اجرای بازی های سنگین مثل پابجی(بالا ترین کیفیت) و
آسفالت 9 و …
رو داشته باشه به نظر شما این گوشی توان این کار رو داره؟
سلام دوست عزیز این بازی هایی که میگی رو گوشیای 3 میلیونی هم با کیفیت اخر جواب میده چ برسه به A70
خیلی ممنون که پاسخ دادین ولی من در بررسی این گوشی دیدم که در اجرای این بازی ها خیلی لگ داره
ولی واقعا از نظر های دیگه گوشی خیلی خوبیه اما همین سخت افزار نسبتا ضعیفش منو به شک انداخته
چطور ضعیفه اسنپ چت دراگونش600ه رمش 6و 8 ته
من دیدم یارو بدن هیچ لگی فورتنایت توش بازی میکرد و حتی پابجی بزن تو اینترنت بازی کردن پابجی بر روی a70 میاد بالا یارو بدون لگ بازی میکنع
واقعا ممنون..سبک نوشتتون جذابه….هیج جا ندیدمش خصوصا تو حوزه ی تکنولوژی
..احساس میکنه ادم با نویسنده یکی میشه و
متن مصنوعی نیس…
اگه همین سبکو یه ذره پخته ترش کنین عالی میشه…
مهم اون تفاوته تو نوشتن که من تو سایتتون پیدا کردم .
تشکر فراوان????
سلام اقای گلکار…چرا تو سایت اصلا بررسی گوشیای شیائومی پیدا نمیشه؟با وضع فعلی اقتصاد واقعا راهگشان(تا حدودی البته)خواستم ازتون خواهشم کنم گوشیاشو بررسی کنین چ میان رده هایی مثل ردمی نوت7 و کی 20،چ می 9 و کی20 پرو یا حتی پوکوفون اف1 پارسال…قیمت ب پرفورمنسشون عالیه نسبت ب بقیه برندا.ممنون
اگر نمایندگیهاشون برای ارسال گوشی همکاری کنند ما مشکلی برای بررسی نداریم
هواوی smart p 2019 هم با قیمت زیر 3 تومن میشه خرید
قیافشون خیلی شبیه هم هست و گوشی خوبیم هست
سامسونگ خیلی گرون شده دیگه
گوشی خوبی به نظر میرسه اما شش میلیون واقعن گرونه ! بنظرم میشه با این پول گوشیهای بهتری هم گرفت و حتی پرچمدارای قدیمی
یادش بخیر! تا همین یکی دوسال پیش با نصف این مبلغ میشد بهترین گوشی بازار رو صاحب شد، الان با پنج شیش میلیون فقط به میان رده گیرت میاد، خدا لعنت کنه باعث و بانی اش رو