به گزارش خبرگزاری The Information، توسعه پروژه اتصال آیفونها به یکدیگر توسط امواج رادیویی به دست شرکت اپل متوقف شده است. با استفاده از این قابلیت، دو کاربر آیفون در صورت قطعی یا عدم وجود شبکه تلفن همراه میتوانستند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. گفته میشود که اپل به همراه اینتل برروی توسعه این قابلیت کار میکردند. در این ویژگی، دو گوشی آیفون با استفاده از امواج رادیویی از راه دور قادر به ارسال پیام به یکدیگر هستند، یکی از اصلیترین مزایای این قابلیت، عدم نیاز به شبکه تلفن همراه است.
با استفاده از این ویژگی کاربران میتوانند علاوهبر پیام متنی از تماس و پیامهای صوتی نیز بهره ببرند. این سیستم بر روی باند 900 مگاهرتز کار میکند که توسط دکلها و تجهیزاتی در شهرکهای صنعتی یا صنایع مربوط به نفت و گاز استفاده میشود.
یک منبع آگاه در رابطه با این گزارش اعلام کرد که مودمهای سلولی اینتل در آیفونهای 2019 برای بهرهگیری از این قابلیت مورد استفاده قرار میگیرند. احتمالا یکی از دلایلی که اپل برای پایان دادن به این پروژه ارایه کند به استفاده از تراشههای کوالکام در سال آینده مربوط میشود.
اپل با خرید بخش توسعه مودمهای شرکت اینتل به مبلغ 1 میلیارد دلار، طراحی تراشههای خود با استفاده از پلتفرم اینتل را آغاز خواهد کرد. بنابراین، میتوان گفت که تصمیم گیرنده نهایی برای استفاده از قابلیت واکی تاکی در آیفونها کوپرتینونشینها خواهند بود. البته انتظار میرود که اولین تراشه مودم طراحی شدخ توسط اپل تا سال 2025 عرضه نشود.
OGRS، پروژه واکی تاکی اپل
این قابلیت با نام OGRS (مخفف سرویس رادیویی خارج از شبکه) (Off-Grid Radio Service) در کمپانی اپل شناخته شده است. روبن کابایرو، یکی از مدیران ارشد اپل که این پروژه را “فرزند” خود میدانست، در اوایل سال جاری میلادی اپل را ترک کرد که میتوان از آن به عنوان یکی دیگر از دلایل احتمالی لغو پروژه OGRS یاد کرد. به عبارت دیگر میتوان این پروژه را واکی تاکی اپل معرفی کرد. البته این قابلیت در ساعتهای هوشمند اپل وجود دارد.
یکی از قابلیتهای مشابه OGRS توسط شرکتی با نام goTenna ایجاد شده است که با فروش یک وسیله به قیمت 179 دلار برای دو عدد میتوان توسط بلوتوث و ایجاد یک شبکه مش به سایر کاربران آن شبکه متصل شد. این پیامها میتوانند به صورت خصوصی یا گروهی تا محدوده 7 کیلومتری ارسال شوند. این کار، با استفاده از شبکه تلفن همراه یا ماهواره انجام نمیشود و به کاربران امکان میدهد تا موقعیت جغرافیایی خود را با سایر کاربران به اشتراک گذارند.
این دستگاه با تمامی اسمارتفونهای iOS و اندروید کار میکند. دنیلا پردومو، بنیانگذار و مدیرعامل goTenna میگوید انتظار دارد که تولیدکنندگان تلفنهای همراه، فناوری این شرکت را در گوشیهای خود تعبیه کنند. این شرکت قبلا هم ماژولی برای تعبیه فناوری مذکور در تلفنهای هوشمند تولید کرده است تا تولیدکنندگان به راحتی بتوانند این ماژول را در دستگاههای خود بگنجانند.