در رویدادی احتمالا شگفتانگیز، نتایج تست بنچمارک گیکبنچ برای اسمارتفون گوگل پیکسل 4XL نشان میدهد که این گوشی از حافظه فلش UFS 2.1 استفاده خواهد کرد. مشکل موجود این است که اسمارتفون وانپلاس 7 پرو از حافظه UFS 3.0 بهره میگیرد و به نوعی نخستین دستگاه مجهز به این مدل از حافظهها بهشمار میرود. اما این 2 مدل مختلف حافظه با یکدیگر چه تفاوتی دارند؟ حافظه UFS 3.0 سرعت باز شدن اپلیکیشنها و بازیها را افزایش داده و فرآیند راهاندازی دستگاه را تسریع خواهد کرد. بعلاوه این مشخصه به انتقال آسانتر فایلهای ویدیویی و تصویری بزرگ کمک میکند.
بر اساس نتایج گیکبنچ که در قالب تویتیی توسط یکی از علاقهمندان به حوزه فناوری با نام Zyad Atef منتشر شد؛ سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات از تراشه UFS بهکارگیری شده در گوگل پیکسل 4 XL (655.57 مگابیتبرثانیه جهت خواندن و 254.48 مگابیتبرثانیه جهت نوشتن) با استاندارد ورژن جدید اختلاف داشته و با سرعت حافظههای UFS 2.1 هماهنگی دارد. بهعنوان مثال، سرعت خواندن و نوشتن پیوسته با حافظه UFS 3.0 بهترتیب معادل 2100 مگابیتبرثانیه و 410 مگابیتبرثانیه خواهد بود.
گوشیهای امسال سری پیکسل برای نخستین بار مجهز به 6 گیگابایت رم و ماژول دوربین پشتی چندگانه هستند
با توجه به اینکه سری پیکسل 4 احتمالا نقش ممتازترین گوشی اندرویدی گوگل برای سال آینده را ایفا خواهد کرد؛ لذا استفاده از حافظه UFS 2.1 در عوض UFS 3.0 احتمالا جلوه نامناسبی را برای کمپانی ایجاد خواهد کرد. ظاهرا مدلهای آینده از سیستم فیس آنلاک ایمن جدید مجهز به فناوری نگاشت 3 بعدی چهره بهره خواهند برد. همچنین نمایشگر بسیار روان با نرخ نوسازی 90 هرتزی و امکان کنترل دستگاه از طریق حرکات دست و مشخصه Motion Sense (به لطف برخورداری از تراشههای ردیاب Soil) از جمله قابلیتهای هندستهای پیکسلی جدید بهشمار میروند. چنانچه گوگل در زمینه ارتقاء سری پیکسل خود مصمم باشد؛ در اینصورت عدم بهکارگیری سریعترین حافظههای ممکن شامل UFS 3.0 احتمالا توجیهپذیر نخواهد بود. میتوان فرض کرد که گوگل با هدف پایین نگاه داشتن قیمت پرچمداران آینده خود از بهکارگیری حافظه UFS 3.0 صرفنظر میکند. اما خریداری وانپلاس 7 پرو مجهز به حافظه UFS 3.0 نیز حقیقتا هزینه سنگینی را بر مشتریان تحمیل نخواهد کرد.
گوگل پیکسل 4XL
اسمارتفونهای پیکسل 4 و پیکسل 4XL برای نخستین بار در تاریخچه سری پیکسل با رم 6 گیگابایتی عرضه خواهند شد. این رقم در مقایسه با ظرفیت 4 گیگابایتی رم در گوشیهای نسل گذشته رشد 50 درصدی را نشان میدهد. بعلاوه گوگل به هر 2 گوشی جدید امسال خود یک دوربین تلهفوتو 16 مگاپیکسلی را بهعنوان حسگر دوم اضافه خواهد کرد. این دوربین با ترکیب مشخصه زوم سوپر رزولوشن گوگل با زوم اپتیکال قادر به خلق تصاویری با کیفیت بالا و حداکثر بزرگنمایی 8 برابری خواهد بود. هندست بزرگتر پیکسل 4XL از یک حسگر سوم که احتمالا از نوع سنسور مادونقرمز TOF جهت سنجش عمق یا یک حسگر طیفی است؛ بهره خواهد برد. حسگر طیفی قادر به عکسبرداری از سوژههایی نظیر پرتوهای X، امواج ماوراءبنفش و مادونقرمز است؛ سوژههایی که بهطور معمول توسط چشم انسان قابل رویت نیستند.
تست بنچمارک نشان میدهد که سری پیکسل 4 از حافظه UFS 2.1 استفاده خواهد کرد
مشکل دیگری که برای برخی از کاربران پیکسل به شکل بالقوه ناراحتکننده خواهد بود این است که هندستهای سری پیکسل 4 ظاهرا از پلتفرم موبایلی اسنپدراگون 855 استفاده خواهند کرد. این موضوع احتمالا از نظر برخی کاربران قابل توجیه است؛ چرا که تا سال آینده شاهد عرضه هندستی مجهز به تراشه نسل بعدی اسنپدراگون 865 نخواهیم بود. در واقع افراد معترض ترجیح میدهند که گوگل از تراشه اورکلاک شده اسنپدراگون 855 پلاس بهرهبرداری نماید. تراشه اسنپدراگون 855 پلاس با تمرکز بر مقوله گیمینگ موبایلی طراحی شده است و کارآیی پردازنده گرافیکی آدرنو 640 را 15 درصد ارتقاء خواهد داد. بعلاوه سرعت فرکانس هستههای پردازشی کایرو 485 نیز از 2.84 گیگاهرتز به 2.96 گیگاهرتز افزایش یافته است. اما آیا این تفاوتها برای کاربران معمولی قابل درک خواهند بود؟ به احتمال فراوان پاسخ منفی است؛ اگرچه اختلاف کارآیی این 2 تراشه احتمالا برای گیمرهای حرفهای موبایل ملموستر خواهد بود. اما در صورت بهرهمندی دستگاههای پیکسلی آینده از نمایشگری با نرخ نوسازی 90 هرتزی، عدم استفاده از جدیدترین تراشه کوالکامی چه توجیهی خواهد داشت؟
دوباره به موضوع بهرهبرداری از حافظه UFS 2.1 بازمیگردیم. طبیعتا گوگل با عرضه پرچمداران پیکسل 4 و پیکسل 4XL قصد دارد تجربه سریع و روانی را در اختیار کاربران اندرویدی قرار دهد. بهنظر میرسد که بهکارگیری حافظههای UFS 2.1 نهتنها کارآیی هندستهای گوگل را در برابر رقبای ساخت اپل و سامسونگ به چالش خواهد کشید؛ بلکه قیمتگذاری آنها را نیز تحتتاثیر قرار خواهد داد. با توجه به این ذهنیت، عرضه گوشیهای پیکسلی آینده با حافظه UFS 3.0 احتمالا گزینه مناسبتری برای گوگل بهشمار میرود؛ حتی اگر این اقدام به معنای افزایش جزیی برچسب قیمتی هندستهای مذکور باشد.