دولت روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که انجام یک سری آزمایشات را با موفقیت به اتمام رسانده است؛ آزمایشاتی که در جریان آنها، ارتباط این کشور با شبکه جهانی اینترنت با موفقیت قطع شد. این آزمایشات از هفته گذشته آغاز شدند و اجرای آنها چندین روز به طول انجامید. سازمانهای دولتی روسیه، سرویسدهنده محلی اینترنت و برخی شرکتهای اینترنتی روسی در این طرح مشارکت داشتند.
هدف از انجام آزمایشات مذکور این بود که توانایی زیرساختهای اینترنت ملی کشور (که در داخل روسیه با نام RuNet شناخته میشود) بدون دسترسی به سیستم جهانی DNS و اینترنت بینالملل مورد بررسی قرار گیرد. در اینحالت ترافیک اینترنت مجددا به داخل کشور هدایت شد و به شکلی موثر، Runet روسیه را به بزرگترین شبکه اینترانت جهان مبدل کرد.
دولت روسیه در خصوص ماهیت این آزمایشات و سلسله مراتب دقیق آنها به هیچگونه جزئیات فنی خاصی اشاره نکرده است؛ بلکه دولت کرملین صرفا اعلام کرد که چندین سناریوی مرتبط با قطع اینترنت را مورد آزمایش قرار داده است. در یکی از سناریوهای مذکور، انجام حمله سایبری خصمانه توسط یک کشور خارجی، شبیهسازی شده است. دولت در کنفرانس مطبوعاتی امروز خود اعلام کرد که انجام این آزمایشات، موفقیتآمیز بوده است.
بر اساس اظهارات چندین آژانس خبری در روسیه، لکسی سوکولوف؛ معاون وزارت توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانههای جمعی این کشور اعلام کرد: “بهطور کلی با انجام این آزمایشات روشن شد که مقامات دولتی و اپراتورهای مخابراتی از آمادگی لازم برای پاسخدهی موثر به تهدیدات و خطرات احتمالی برخوردار هستند و عملکرد مناسب و یکپارچه اینترنت و شبکه ارتباطی در روسیه را تضمین میکنند.” آقای سوکولوف اعلام کرد که نتایج این آزمایشات در سال آینده به ولادیمیر پوتین؛ رئیسجمهور روسیه گزارش خواهند شد.
برنامهریزی بلندمدت برای انجام تستها
آزمایشات موفقیتآمیز حاصل سالها برنامهریزی و قانونگذاری توسط دولت روسیه و اعمال تغییرات فیزیکی در زیرساختهای اینترنت محلی این کشور است. بر اساس برنامهریزی اولیه قرار بود این آزمایشات در ماه آوریل امسال انجام شوند؛ اما به منظور ایجاد فرصت بیشتر جهت تصویب یک متمم قانونی توسط دولت کرملین، اجرای تستها تا پاییز امسال به تعویق افتاد.
این قانون موسوم به “حاکمیت اینترنت” به دولت روسیه امکان خواهد داد تا با ادای برخی توضیحات اندک و به بهانه حفظ “امنیت ملی” بتواند ارتباط کشور با سایر بخشهای اینترنت جهانی را قطع نماید. در راستای انجام اینکار، قانون مصوب اعلام میکند که کلیه سرویسدهندگان اینترنت محلی بایستی تمامی ترافیک اینترنتی را از طریق نقاط استراتژیک تحت مدیریت وزارت ارتباطات روسیه به داخل کشور هدایت نمایند. این نقاط میتوانند بهعنوان یک سوئیچ بزرگ برای ارتباط اینترنت بینالملل روسیه عمل کنند. با اینحال نقاط مذکور میتوانند همانند فناوری فایروال قدرتمند چین بهعنوان یک ابزار نظارت بر اینترنت نیز بهکار گرفته شوند. این پدیده موجب نگرانی بسیاری از حامیان سیاست حفظ حریم خصوصی شده است.
قطع اینترنت و راه اندازی اینترنت داخلی توسط روسیه یعنی دیوارکشیدن دورخودش و محصورشدن مردم داخل آن روسیه یک کشور کمونیستی است ومی خواهد ارتباط مردمش را با دنیا قطع کند
خوب حالا چی دارین زمینه رو آماده می کنین که بگین ما هم باید اینترنت ملی داشته باشیم؟ آخه روسیه اصلا کشور پیشرفته و درست و حسابیه که خبر رو با این همه آب و تاب پخش می کنین.
به جاش فرهنگ سازی کنین
اینترنت جهانی یک توهم است این چیزی که شما تحت عنوان تارنمای جهانی میشناسید یک پروژه و برنامه جهانی هست برای شستشو مغزی مردم جهان و ایجاد دهکده جهانی با دنبال روی از آمریکا .نیاز هست برای حفظ دولت ملت و فرهنگ خود هرچه زود تر ساز کاری اندیشه شود تا حاکمیت دولت مان بر این فضا هم فرمانروایی داشته باشد. اینترنت عاشق چشم آبروی ما نیست که به ما خدمات رایگان میدهد ما در حال از دست دادن چیز هایی هستیم در این دنیا که خود در کوتاه مدت به آن آگاه نیستیم در بلند مدت همه چیز ما رو از ما میگیرند و آن افکار و فرهنگی که دوست دارند رو بر ما حاکم میسازند .ارزش چیز هایی که از دست میدهیم به با پول قابل سنجش نیست
ایجاد اینترنت ملی هرچند به مزاقمون در کوتاه مدت خوش نیاد نیازی هست بس واجب
باید یاد بگیریم که از منافع شخصی به سود منافع میهنی در گرییم
تفکر تعفن برانگیزی داری
وااااییی…..دیگه کار ما هم تمومه!!! اینترنت ایران…پر
تنها وحشت از گسترش ارتباطات که به نزدیک شدن انسانها و گسترش صلح کمک میکند ، باعث وحشت است. روزگاری نه چندان دور در آلمان با روس هایی دوست بودم که خانواده هایشان هنگام دریافت عکس های بستگان خود از آلمان فقط به دلیل اینکه میز خوراک رنگین بود ، برادران و خواهران خود را متهم به عضویت سازمان سیا میکردند چون در شوروی از تامین خوراک مردم عاجز بودند . روسیه با تاریخ خود هنگام حکومت دیکتاتوری کمونیستی هم دور خود را دیوار کشید اما در نهایت سینه خیز، گرسنه و درمانده مجبور شد دیوار را بردارد . تجربه تاریخ نشان داده که در جهان هیچ ملتی پشت دیوار آهنین توان زندگی خوب و آزاد را ندارد . با هر دیواری چه دیجیتالی و چه واقعی تنها ناتوانی خود را پنهان میکنند و این در بلند مدت فقط به زیان مردم خود روسیه است اما با خودکامگی تا ابد نمیتوانند حکومت کنند و این دیوار نیز به زباله بان تاریخ انداخته شد و بیچاره ملت که چند دهه بعد همچو از غار بیرون آمده نور واقعیت چشمهایشان را آزار خواهد داد ، همان تجربه ای که بلوک شرق پس از سقوط دیوار تجربه کرد .
این حرفها هیچ مبنای درستی ندارد هر خانه ای برای محافظت از خود به دیوار احتیاج دارد و نمونه آن دیوار بلندی است که ترامپ بین آمریکا و مکزیک میکشد پس هر کس باید مطابق صلاح کشور خود اقدام کند گاهی کشیدن دیوار و گاهی برداشتن آن لازم است
اینترنت جهانی کافی نیست، در کنارش انترنت ملّی قوی هم لازم است
هر دو باید به بهترین شکل در هرجا وجود داشته باشند، ولی “تکیه یک ملت” باید به منابع و دستآوردهای ملی خود باشد.
هرکس که با این سخن مخالفت دارد، ملیگرا نیست.
کسی که ملیگرا نباشد، غریبه است.
این خبر بدی برای ماست
اشکال ندارد.
سپاس.