بیشک، لپتاپ Google Pixelbook Go را میتوان یکی از بهترین کرومبوکهای اقتصادی بازار معرفی کرد. بسیاری از کاربران از این دستگاه به عنوان یک محصول اقتصادی یاد میکنند که برای رقابت با سرفیسهای مایکروسافت وارد بازار شدهاند.
ما باتوجه به قیمت کرومبوک جدید گوگل نمیتوانیم آن را یک دستگاه بینقص و کامل معرفی کنیم، علیالخصوص در پیکربندیهای متوسط و پایین. اما برخی از قابلیتهای این دستگاه ما را بر آن داشت تا محصول جدید غول جستجوی اینترنت را مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب آن را مطرح کنیم. در ابتدای مطلب به یاد داشته باشید که باتری قدرتمند یکی از ویژگیهای مثبت Google Pixelbook Go به حساب میآید که آن را از سایر کرومبوکهای بازار متمایز میکند. همچنین، محصول جدید گوگل جایزه “انتخاب ویراستارها (Editor’s Choice)” وبسایت Techradar را در بین کرومبوکها کسب کرده است تا تمایز بیشتری را میان این دستگاه و سایر دستگاهها موجود در بازار مشاهده کنیم.
طراحی
Google Pixelbook Go از طراحی باریک و سبک بهره میبرد. به طوری که ضخامت آن 12.7 میلیمتر و وزن آن حدود 1.1 کیلوگرم است. این لپتاپ در دو رنگ Just Black و Not Pink به بازار عرضه شده است که ما آنها را با رنگ مشکی و صورتی میشناسیم.
شاسی دستگاه از جنس آلیاژ منیزیم رنگشده است که یک بافت مات آن را پوشش میدهد. جنس بدنه دستگاه به گونهای است که هیچگاه از دستان شما جدا نمیشود. در نتیجه، هیچ نگرانی بابت لیز خوردن و افتادن دستگاه وجود نخواهد داشت. فریم این لپتاپ در برابر فشار و خم شدن بسیار مقاوم است.
لپتاپ Google Pixelbook Go به یک صفحهکلید راحت با کلیدهای بزرگ و فاصله بیشتر مجهز شده است که بلندگوهای زیبایی هم در بالای آن مشاهده میشوند. این بلندگوها کمی کوچک هستند، به طوری که حس میکنید با یک محصول ردهبالا روبهرو هستید. به جرئت میگویم که این بلندگوها در میان بلندگوی سایر کرومبوکها بسیار عالی عمل میکنند تا حرفی برای گفتن باقی نماند.
اما در این میان یکی از ضعفهای این نوتبوک نبود قابلیتهای ورود اطلاعات بایومتریک به دستگاه است. در این دستگاه هیچ سنسور اثرانگشت، اسکنر عنبیه چشم و صورت وجود ندارد. باتوجه به این که اکثر کرومبوکهای موجود در این بازه قیمتی از قابلیتهای فوق برخوردار هستند، ما این مسئله را به عنوان یک نقطعه ضعف برای محصول گوگل مطرح میکنیم. گوگل میگوید که کاربران میتوانند از قابلیت سیستمعامل اندروید برای بازکردن قفل Pixelbook Go استفاده کنند، اما شاید گوگل نمیداند که همه افراد از تلفنهای اندرویدی استفاده نمیکنند.
یکی از نقاط قوت این لپتاپ، صفحهکلید آن است. بدون شک یکی از بهترین مواردی که در طراحی این دستگاه دیده میشود، صفحه کلید بوده که حس بسیار خوبی را به ما منتقل میکند. صفحهکلید Google Pixelbook Go از طراحی بهبودیافته موسوم به Hush بهره میگیرد تا هیچ صدایی در هنگام فشردن کلیدها شنیده نشود. باید خاطرنشان کرد که این طراحی در Pixelbook اصلی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. وجود چنین صفحهکلیدی در یک لپتاپ اقتصادی ما را خوشحال میکند. من در هنگام تایپ با این کیبورد هیچ صدایی از آن نشنیدم و کلیدهای نرم آن نیز مرا آزار نمیداد.
این صفحهکلید دارای نور پسزمینه است. بسیاری از کاربران نمیدانند که این محصول از یک کیبورد مجهز به نور پسزمینه استفاده میکند. برای روشن کردن چراغ کلیدها میتوانید دکمه Alt را به صورت همزمان با دکمه کنترل نور صفحهنمایش فشار داده تا نور پسزمینه روشن شود.
در بخش اتصالات این لپتاپ دو پورت USB-C 3.1 به همراه جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار گرفته است. در این دستگاه هیچ سوکت شارژی وجود ندارد و شما میتوانید از همان پورت USB-C برای شارژ یا اتصال یک نمایشگر استفاده کنید. شاید این موضوع به مذاق برخی از افراد خوش نیاید، اما شما میتوانید با خرید نسخه میانرده یا برتر این دستگاه از پورتهای Thunderbolt 3 نیز بهرهمند شوید که یکی دیگر از مزایای قیمتی آن به حساب میآید.
شاید بسیاری از افراد در هنگام مقایسه Google Pixelbook Go با رقبا و مدلهای قبلی، نقطه ضعفی برای آن بتراشند و آن نیز 2 در 1 نبودن لپتاپ گوگل است. این موضوع قابلیت همهکاره بودن دستگاه را تحتتاثیر قرار میدهد، اما من به شخصه هیچ اهمیتی به این موضوه نمیدهد. اما مسئلهای که باعث تعجب من میشود، صفحه لمسی لپتاپ است. چرا گوگل در این لپتاپ که 2 در 1 نیست، از یک صفحه لمسی استفاده کرده است.
وارد بحث صفحهنمایش میشویم. لپتاپ ارزانقیمت گوگل از یک صفحهنمایش لمسی با رزولوشن 1080p استفاده میکند. ما با بررسی این نمایشگر و میزان دقت بالای آن در نمایش رنگها احساس میکردیم که با یک محصول ردهبالا مواجه هستیم. البته، ما انتظار داشتیم که سیستمعامل کروم بتواند بدون تغییر مقیاس به رزولوشن اصلی دست پیدا کند.
با این حال، ما در هنگام ویرایس تصاویر با این کرومبوک به هیچ مشکلی برخورد نکردیم و کیفیت آن را تحسین میکنیم. نسخه دیگری از این لپتاپ به صفحهنمایش مولکولی 4K مجهز شده است، ولی ما آن را مورد بررسی قرار ندادهایم.
در بالای صفحهنمایش یک دوربین با رزولوشن 1080p قرار دارد که توانایی ضبط ویدیو با نرخ 60 فریمبرثانیه را در اختیار شما میگذارد. به یاد داشته باشید که حتی مکبوک پرو 2019 اپل هم از این نوع دوربین استفاده نمیکند.
عملکرد
این موضوع را همیشه به ذهن خود بسپارید که نباید از کرومبوکها انتظار داشت که عملکرد بسیار قدرتمندی را از خود به نمایش بگذارند. مخصوصا هنگامی که یک CPU اینتل بدون فن در بدنه لپتاپ تعبیه شده باشد. مدل ضعیف Pixelbook Go از پردازنده Core m3 اینتل استفاده میکند و نمیتوانیم از آن به عنوان یک پردازنده قدرتمند یاد کنیم. اما مدل مورد بررسی ما که از پردازنده Core i5 سری Y بهره میگیرد، عملکرد قابل قبولی را برای انجام امور روزمره و حتی ویرایش تصاویر سنگین از خود به جا میگذارد.
در تصویر زیر میتوانید نتایج بنچمارکهای مختلف این کرومبوک را مشاهده کنید.
به طور حتم، این دستگاه توانایی اجرای بازیهای اندرویدی و پخش فیلمهای فول اچدی را دارد، اما برای انجام کارهای بسیار سنگین شما را آزار میدهد. وجود یک رم 8 گیگابایتی در این لپتاپ باعث بهبود مالتیتسکینگ در هنگام اجرای چندین برگه باز در مرورگر کروم میشود. ما دهها برگه در این مرورگر باز کردیم و در آخر بدون نیاز به بارگزاری مجدد به آنها دسترسی پیدا کردیم. اکثر کرومبوکهای موجود در این بازه قیمتی فقط 4 گیگابایت رم دارند و همین موضوع باعث کاهش سرعت مرورگرها میشود. به خصوص مرورگر کروم که پس از بروزرسانی به رم زیادی احتیاج دارد.
باتری
همانطور که اشاره کردیم، باتری Google Pixelbool Go یکی از نقاط قوت این دستگاه به شمار میرود. این باتری تا 11 ساعت و 14 دقیقه در آزمایش پخش ویدیو روشن ماند. باتری مکبوک ایر 2019 نسبت به کرومبوک گوگل حدود 1 ساعت و 14 دقیقه ضعیفتر عمل کرد.
گوگل ادعا میکند که باتری این لپتاپ در هنگام پخش ویدیو تا 12 ساعت روشن میماند و نتیجه بررسی ما نیز به این عدد نزدیک بود. شما میتوانید با شارژ کردن این دستگاه به مدت 20 دقیقه حدود 2 ساعت از آن استفاده کنید. این موضوع برای افرادی که دائما در مکانهای مختلفی حضور دارند به عنوان یک مزیت مهم محسوب میشود.
نقاط قوت:
- باتری با عملکرد بسیار خوب
- صفحهکلید بدون صدا و راحت
- وبکم با رزولوشن 1080p
- طراحی عالی
نقاط ضعف:
- عدم وجود سیستمهای بایومتریک برای ورود