ردمی K30 پرو و Mi 10

مقایسه ردمی K30 پرو و شیائومی Mi 10: دو پادشاه در یک اقلیم می‌گنجند!

برند ردمی در اوایل سال جاری میلادی از اسمارت‌فون ردمی K30 پرو رونمایی کرد. تلفن شیائومی Mi 10 نیز یک ماه قبل از آن معرفی شده بود. حدود دو ماه قبل از معرفی K30 پرو نیز مدل ردمی K30 به بازار عرضه شده بود و ما در این دو ماه از خود سوال می‌کردیم که مدل پرو K30 چگونه همانند مدل قبلی خود به عنوان یک تلفن قاتل پرچمداران عمل خواهد کرد. ردمی K30 پرو معرفی شد تا تمامی سوالات ما را پاسخ دهد. از طرفی دیگر، شیائومی با معرفی اسمارت‌فون Mi 10 موفقیت خوبی را به دست آورد. ما در این مقاله به سراغ دو اسمارت‌فون پرچمدار ردمی K30 پرو و شیائومی Mi 10 رفته‌ایم تا ببینیم که این دو تلفن چینی در رقابت با یکدیگر چگونه هستند.

طراحی

اسمارت‌فون ردمی K30 پرو از طراحی تمام‌صفحه بهره می‌گیرد و هیچ شکاف یا حفره‌ای در آن دیده نمی‌شود. سال 2020 سالی خواهد بود که شرکت‌های تولیدکننده تلفن همراه از روش‌های مختلفی برای حذف شکاف در نمایشگر گوشی‌های خود استفاده می‌کنند. برای کاربرانی که مشکل پسند هستند باید بگوییم که ردمی K30 پرو از راه‌حل مناسبی برای مخفی کردن دوربین سلفی استفاده کرده و آن دوربین سلفی پاپ‌آپ است.

ردمی K30 پرو و Mi 10

دوربین‌های پاپ‌آپ هنوز هم به عنوان راه‌حلی موثر برای حل مشکلات مربوط به شکاف دوربین شناخته می‌شوند. البته، برخی از شرکت‌ها استفاده از مکانیزم دوربین پاپ‌آپ را به دلایل مختلفی از جمله تامین قطعات و سلیقه کاربران کنار گذاشته‌اند. طراحان تلفن‌های هوشمند هم‌چنان در حال کار برروی راه‌حل‌های جدیدی هستند تا مکانیزم پاپ‌آپ را از رده خارج کنند. به عنوان نمونه می‌توان به طرح دوربین سلفی زیر نمایشگر اشاره کرد که هنوز عملی نشده است. به هرحال، می‌توان امیدوار بود که راه‌حل مناسبی برای جایگزینی با مکانیزم دوربین پاپ‌آپ ارایه خواهد شد.

شاید برخی از کاربران در مورد افزایش ضخامت تلفن توسط دوربین پاپ‌آپ نگران باشند، اما باید بگوییم که ردمی K30 پرو ضخیم‌تر از هندست Mi 10 نیست. یکی دیگر از تفاوت‌های تلفن ردمی با مدل Mi 10 در بخش نمایشگر آن است. هندست ردمی از یک صفحه‌نمایش تخت استفاده می‌کند. اگرچه، صفحه‌نمایش‌ها خمیده در نگاه اول جالب و زیبا به نظر می‌رسند، اما ما متوجه شدیم که بعضی از کاربران در هنگام کار با این نمایشگر‌ها به مشکل لمس اتفاقی گوشه‌ها برخورد می‌کنند.

ردمی K30 پرو و Mi 10

بنابراین، صفحه‌نمایش تخت ردمی K30 پرو را می‌توان برای آن به عنوان یک نقطه قوت به حساب آورد. آرایش دوربین اصلی ردمی K30 پرو همانند اسمارت‌فون هواوی میت 30 پرو است. هر چند، طراحی دوربین در این تلفن بسیار ساده‌تر به نظر می‌رسد.

ردمی K30 پرو از جک 3.5 میلی‌متری هدفون استفاده می‌کند و این در حالیست که اسمارت‌فون شیائومی Mi 10 همانند سایر تلفن‌های پرچمدار به این جک مجهز نشده است. البته، Mi 10 دارای بلندگو‌های دوگانه است که از حالت استریو نیز پشتیبانی می‌کند. اگر چه، ردمی K30 پرو از استاندارد صدای Hi-Res بهره می‌گیرد، اما بر خلاف پرچمدار شیائومی از یک بلندگو برای پخش صداها استفاده می‌کند.

صفحه‌نمایش

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت میان این دو تلفن چینی در بخش صفحه‌نمایش آن‌ها مشاهده می‌شود. نرخ رفرش نمایشگر Mi 10 معادل 90 هرتز است، اما این نرخ در پنل K30 پرو به 60 هرتز کاهش می‌یابد. با توجه به این که نرخ رفرش پنل Mi 10 بالاتر از هندست ردمی است، به نظر می‌رسد که این تلفن در بخش صفحه‌نمایش کمی بهتر از K30 پرو عمل می‌کند.

ردمی K30 پرو و Mi 10

در سویی دیگر، ردمی K30 پرو از یک صفحه‌نمایش HDR با کیفیت 1080p و فضای رنگی مشابه پنل Mi 10 استفاده می‌کند.

عملکرد

در این قسمت باید بگوییم که هردو تلفن از تراشه قدرتمند اسنپدراگون 855 و حافظه رم LPDDR5 بهره می‌گیرند که ترکیبی عالی برای یک تلفن هوشمند به حساب می‌آید. البته، باید در هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که نسخه‌ای از ردمی K30 پرو دارای 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی بوده که نوع حافظه رم آن LPDDR4X است. این تلفن از حافظه داخلی با استاندارد UFS 3.1 بهره می‌گیرد، اما Mi 10 از حافظه داخلی با استاندارد ذخیره‌سازی UFS 3.0 پشتیبانی می‌کند.

ردمی K30 پرو و Mi 10
بنچمارک Androbench

ردمی K30 پرو در آزمایش انتقال ما حدود 10 درصد سریع‌تر از Mi 10 عمل کرد. هم‌چنان به یاد داشته باشید که این تلفن نسبت به پرچمدار شیائومی ارزان‌تر است.

ردمی K30 پرو و Mi 10
گیک‌بنچ 5

در بنچمارک گیک‌بنچ 5 نیز ردمی K30 پرو در هر دو بخش تک هسته‌ای و چند هسته‌ای کمی بهتر از Mi 10 بود. در بنچمارک Androbench که معیاری برای ارزیابی سرعت حافظه تلفن‌ها است نیز تلفن ردمی سرعت بیشتری در خواندن و نوشتن اطلاعات داشت. در این بخش نیز ردمی K30 پرو نسبت به مدل قبلی خود 10 درصد بهتر بود که این امر به وسیله استاندارد ذخیره‌سازی UFS 3.1 محقق شد.

تجربه اجرای بازی

ما این دو تلفن را در اجرای بازی‌ها نیز سنجیدیم. همانطور که گفته شد، پرچمدار ردمی از نمایشگر 60 هرتز استفده می‌کند که برروی کاغذ مغلوب Mi 10 می‌شود. ما بالاترین تنظیمات گرافیکی را در هنگام اجرای بازی PUBG Mobile اعمال کردیم و هندست ردمی در طول بازی نرخ 60 فریم‌برثانیه را حفظ کرد.

اسمارت‌فون شیائومی Mi 10 با همان تنظیمات به نرخ 83.6 فریم‌برثانیه دست پیدا کرد که ما شگفت‌زده شدیم. با نگاهی به این نتایج می‌توان گفت که تلفن جدید ردمی در این بخش ضعیف است. (حداقل در اجرای PUBG)

ما آزمایش دیگری با اجرای بازی Nimian Legend انجام دادیم؛ در این بخش قدرت واقعی پردازنده تلفن‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد. اگر چه، نرخ فریم Mi 10 به 90 رسید، اما میانگین آن معادل 47.5 فریم‌برثانیه بود. در همین حال، میانگین ردمی K30 پرو به 49.5 فریم‌برثانیه رسید که نتیجه خوبی برای این تلفن محسوب می‌شود.

دوربین

ردمی به عنوان یک برند زیرمجموعه شیائومی شناخته می‌شود که هدف آن فروش تلفن‌هایی با قابلیت‌های بیشتر و قیمت کم‌تر است. به همین منظور، دوربین تلفن‌های این برند توانایی به چالش کشیدن سایر تلفن‌ها را ندارند. ما تصاویری توسط این دو تلفن ثبت کردیم تا قضاوتی بین آن‌ها داشته باشیم.

ردمی K30 پرو و Mi 10

با توجه به نمونه تصاویر متوجه شدیم که دوربین Mi 10 قادر به تولید رنگ‌های واضح‌تر بوده که اشباع آن‌ها بیشتر است. اما دوربین 64 مگاپیکسلی K30 پرو به دلیل توانایی خود در ثبت تصاویر با رنگ‌های واقعی بهتر عمل کرد. دوربین 108 مگاپیکسل Mi 10 نیز جزییات بیشتری را به ما نشان می‌دهد و رنگ‌های بهتری در آن وجود دارند.

در حالت کلی و با مقایسه‌های انجام شده می‌توان گفت که دوربین Mi 10 در شرایط مختلف بهتر از دوربین پرچمدار ردمی بوده و ما سنسور 108 مگاپیکسلی آن را به همراه نرم‌افزار دوربینش تحسین می‌کنیم.

باتری

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که می‌توان آن را وارد بحث کرد، راندمان شارژ تلفن‌ها است. شارژر 33 واتی ردمی K30 پرو می‌تواند ظرف 63 دقیقه باتری تلفن را به صورت کامل (صفر تا 100) شارژ کند. شارژر 50 واتی تلفن شیائومی نیز می‌تواند فقط در47 دقیقه باتری را به طور کامل شارژ کند. هردو تلفن نتایج خیره‌کننده‌ای کسب کردند، به خصوص تلفن Mi 10 که از فناوری شارژ بی‌سیم 30 وات پشتیبانی می‌کند. اسمارت‌فون ردمی از شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند.

ردمی K30 پرو و Mi 10

نتیجه‌گیری

اسمارت‌فون‌های سری ردمی K به عنوان وارثان تلفن‌های سری Mi شناخته می‌شوند که لقب قاتل پرچمدار را از آن خود کرده‌اند. ردمی K30 پرو با توجه به قیمت ارزان خود با نیازهای اکثر کاربران مطابقت دارد و می‌تواند امکانات و قابلیت‌های متنوعی را در مقایسه با قیمت خود در اختیار کاربر قرار دهد.

اسمارت‌فون شیائومی Mi 10 به عنوان یک تلفن پرچمدار شناخته می‌شود که نسبت به هندست ردمی تفاوت‌های چندان زیادی ندارد. هرچند، این تلفن در سطحی بالاتر از ردمی K30 پرو قرار دارد و به راحتی می‌تواند نیاز‌های یک کاربر حرفه‌ای را برطرف کند. این در حالیست که تلفن ردمی برای افرادی با استفاده متوسط طراحی شده و اختلاف قیمت نسخه 8 گیگابایتی آن با Mi 10 در حداکثر میزان خود به 100 دلار می‌رسد.

در نهایت باید بگوییم که برای انتخاب یکی از این دو تلفن، لیست دقیقی از خواسته‌های خود تهیه کنید و در نهایت آن‌ها را میان این دو تلفن جستجو کنید. تصمیم‌گیرنده نهایی شما هستید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH