در مقایسه با دیگر گوشیهای هوشمند عرضه شده توسط این شرکت در سال 2018، نوکیا 3.1 نتوانست آن طور که باید انتظارات را برآورده کند و نهایتا به یک شکست بزرگ منتهی شد. نوکیا 3.1 پلاس نیز نتوانست تمام مشکلات مدل 3.1 را پوشش دهد، اما در عوض بهبودهای زیادی از جمله پردازنده بهتر و کیفیت تماس فوقالعاده به همراه داشت. درحالیکه گوشی نوکیا 3.1 پلاس از لحاظ سختافزاری نسبت به مدل قبلی خود عملکرد بهتری دارد، کیفیت ساخت آن یک پسرفت نسبت به 3.1 محسوب میشود و دیگر از مزایای رابطکاربری اختصاصی اندروید One برخوردار نیست.
نقاط قوت و ضعف نوکیا 3.1 پلاس
+ قدرت پردازش خوب
+ کیفیت بسیار بالای شبکه و صدای تماس
+ عمر باتری خوب
+ NFC
– دوربین بیکیفیت
– صفحهنمایش تیره
– کیفیت ساخت متوسط
– داغ شدن هنگام شارژ
– نبود وایفای 5GHz
– عضو نبودن در برنامه اندروید One
طراحی و صفحهنمایش
طراحی زیبا یکی از ویژگیهای اصلی گوشیهای نوکیا به حساب میآید، اما متاسفانه این ویژگی در نوکیا 3.1 پلاس دیده نمیشود. در بخش جلویی دستگاه، یک صفحهنمایش السیدی 5.99 اینچ به همراه حاشیههای بیش از حد ضخیم وجود دارد. بخش پشتی دستگاه مجهز به یک پنل از جنس پلیکربنات است که میتوان آنرا برای قراردادن سیمکارت یا کارت حافظه میکرو SD به آسانی باز یا بسته کرد.
در بخش بالایی پنل پشتی گوشی دو سنسور دوربین و یک سنسور اثرانگشت دیده میشود. دسترسی به سنسور تقریبا برای هر دست با هر اندازهای آسان است اما به علت اندازه کوچک آن میتواند کمی مشکل ساز باشد؛ اگر دقیقا انگشتتان در وسط سنسور قرار نگیرد، به احتمال 50 درصد، این سنسور اثرانگشتتان را تشخیص نخواهد داد. به علاوه دوربین دوگانه و سنسور اثرانگشت، لوگوی نوکیا و اسپیکر دستگاه در بخش پشتی قابل مشاهده است. بالاترین میزان صدا در نوکیا 3.1 پلاس به 92dB میرسد. کیفیت صدای گوشی واضح اما فاقد هرگونه بیس است.
در پایین گوشی میتوان یک پورت USB-C یافت درحالیکه در بخش بالایی جک 3.5 میلیمتری هدفون قرارداده شده است. در سمت چپ نوکیا 3.1 پلاس هیچ دکمهای دیده نمیشود اما بخش راست آن جاییست که دکمههای تنظیم میزان صدا و روشن/خاموش دستگاه وجود دارند. دکمه خاموش/روشن این گوشی کمی کوچکتر از حد معمول است و این احتمال وجود دارد که با دکمههای تنظیم صدا اشتباه گرفته شود.
پنل 5.99 اینچ LCD دارای نسبت تصویر 18:9 و رزولوشن 720 در 1440 پیکسل است. روشنایی این صفحه به 311 نیت میرسد که میتواند استفاده از آن را در محیطهای پرنور دشوار سازد. زاویهدید این نمایشگر نیز چنگی به دل نمیزند اما بزرگترین مشکل آن صحت نمایش نورهای مختلف است. در تست انجام شده به این نتیجه رسیدیم که توانایی نمایش طیف گسترده نورها در نوکیا 3.1 پلاس بسیار محدود است و رنگهای سبز و قرمز به اندازه کافی اشباعشده نیستند.
سختافزار و کارایی
نوکیا 3.1 پلاس مجهز به پردازنده اسنپدراگون 439 و 2 گیگابایت رم است. فضای ذخیرهسازی 32 گیگابایتی برای آن در نظر گرفته شده است که از ابتدا 25 گیگابایت آن در دسترس کاربر قرار میگیرد. البته در صورت نیاز میتوان از طریق کارتحافظه میکرو SD تا 256 گیگابایت به آن اضافه کرد.
در مجموع کارایی این گوشی نسبت به قیمتش خوب است، برنامهها به سرعت باز میشوند و در صورت باز بودن تا 6 برنامه بطور همزمان، کاهش سرعت دیده نمیشود. با وجود قیمت پایین، نوکیا 3.1 پلاس اکثر بازیها را بخوبی اجرا میکند. اما در اجرای بازیهای سنگین همچون آسفالت 8، افت فریم و زمانهای انتظار طولانی مشاهده میشود. اگر گیمینگ و اجرای بازیهای سنگین اولویت بالایی برایتان دارد و تهیه گوشیهای پرچمدار برایتان مقدور نیست، پیشنهاد ما به شما خرید گوشی موتورولا موتو G7 Play است که از پردازنده بسیار قدرتمندتر اسنپدراگون 632 بهره میبرد.
در مقایسه با موتو G7، نوکیا 3.1 پلاس در بسیاری از بنچمارکها مغلوب میشود. در تست PCMark 2.0 که کارایی عمومی گوشی هوشمند را مورد بررسی قرار میدهد، نوکیا 3.1 و موتو G7 Play توانستند به ترتیب امتیازهای 4432 و 5840 را کسب کنند. البته گوشیهای نوکیا به خوبی بهینهسازی شدهاند و در عملکرد این دو گوشی در دنیای واقعی اختلاف این چنینی دیده نمیشود.
نوکیا 3.1 پلاس مجهز به باتری 3500mAh است. در تست انجام شده که شامل پخش ویدئو بصورت آنلاین با بالاترین روشنایی میشود، این گوشی توانست 6 ساعت و 21 دقیقه دوام بیاورد. در همین تست، موتو G7 Play مدت زمان 15 ساعت و 28 دقیقه را ثبت کرد. البته در صورت استفاده بهینه، این گوشی میتواند تمام روز برایتان کار کند. نوکیا 3.1 پلاس همچنین از شارژ سریع پشتیبانی میکند اما حواستان باشد، دمای این گوشی هنگام شارژ بسیار بالا میرود پس استفاده از آن هنگام شارژ اصلا پیشنهاد نمیشود.
دوربین
همانند دیگر گوشیهای اقتصادی، یکی از مشکلات اصلی نوکیا 3.1 پلاس نیز دوربین آن است. دوربین دوگانه که پیشتر به آن اشاره شد از دو سنسور 13 و 5 مگاپیکسلی استفاده میکند. سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی دارای دیافراگم f/2.0 و سنسور 5 مگاپیکسلی مجهز به دیافراگم f/2.4 است. دوربین جلوی این دستگاه نیز دارای یک لنز 8 مگاپیکسلی به همراه دیافراگم f/2.2 است.
عکسهای گرفته شده توسط دوربین نوکیا 3.1 پلاس دارای پسزمینه نسبتا تار هستند. عکاسی با این گوشی در نور کم اصلا پیشنهاد نمیشود چراکه تار بودن پسزمینه و نویز تصاویر به وضوح دیده میشود. نمونه تصاویر گرفته شده با نوکیا ۳.۱ پلاس را در ادامه میبینید:
ویژگیهای نرمافزاری
نوکیا 3.1 پلاس بطور پیشفرض دارای اندروید 9 است. در حالت کلی، رابطکاربری آن تفاوت زیادی با موتو G7 Play ندارد، البته G7 Play دارای فضای زیباتر با قابلیت شخصیسازی بیشتر نسبت به نوکیا است. با اینکه نوکیا 3.1 پلاس همانند بسیاری از گوشیهای اقتصادی از اندروید 9 استفاده میکند، رابطکاربری اختصاصی اندروید One که برای گوشیهای ردهپایین طراحی شده است، در آن دیده نمیشود.
شبکه و کیفیت تماس
نوکیا 3.1 پلاس از باندهای LTE 2/4/5/12/14/29/30 پشتیبانی میکند. هنگام استفاده از اینترنت همراه، سرعت دانلود و آپلود این گوشی تقریبا تمام مدت ثابت بود.
کیفیت تماس یکی از نقاط قوت این گوشی محسوب میشود. در تستی که انجام دادیم، صدایی واضح بدون هیچگونه قطعی به گوش میرسید. همچنین صدای تماس نوکیا 3.1 پلاس فاقد هرگونه نویز در پسزمینه صدا است. میزان صدا هنگام تماس میتواند تا 92dB بالا برود که شنیدن صدا در محیطهای شلوغ و پر سروصدا را بدون هیچ مشکلی میسر میسازد. اسپیکرهای این گوشی نیز با حداکثر میزان صدای 84dB به خوبی فضای یک اتاق را پوشش میدهند. حتی هنگامی که گوشی روی میز قرار داشت، میزان صدای خروجی آن به حدود 82dB میرسید.
نوکیا 3.1 پلاس دارای قابلیت NFC برای پرداخت اتوماتیک است که تقریبا در هیچیک از گوشیهای همرده اش دیده نمیشود. این گوشی از وایفای 2.4GHz پشتیبانی میکند درحالیکه بیشتر گوشیهای اقتصادی هماکنون قابلیت اتصال از طریق فرکانس 5GHz را نیز دارا هستند. نوکیا 3.1 پلاس همچنین از بلوتوث نسخه 4.2 برخوردار است.
نتیجهگیری
نوکیا 3.1 پلاس در میان گوشیهای اقتصادی به خوبی نمیدرخشد، اما قیمت 160 دلاری آن دلیل قابلقبولی برای نقاط ضعفش به شمار میرود. کارایی مناسب، کیفیت تماس عالی و عمر خوب باتری از جمله نقاط قوت این دستگاه هستند. اما اگر از عملکرد این گوشی راضی نیستید، با پرداخت مبلغی بیشتر میتوانید موتو G7 Play را تهیه کنید که دارای پردازنده قویتر، رم بیشتر و عمر باتری فوقالعاده است. اگر به کیفیت عکاسی اهمیت میدهید، ارزانترین گزینه برای خرید نوکیا 7.1 محسوب میشود.