دلیل اصلی افزایش قیمت تلفن همراه در ایران مشخص شد

به گزارش آی‌تی‌رسان، ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن همراه، در مورد افزایش قیمت تلفن همراه در ماه‌های اخیر گفت:  قیمت کالاهای الکترونیکی و یا هر کالایی که وارداتی باشد وابسته به نرخ دلار و ارز است، موضوع دیگر بحث ثبت سفارش و تخصیص ارز تاثیرگذار است.

وی با اشاره به افزایش تقاضا در بازار تلفن همراه به دلیل شیوع ویروس کرونا و نیاز مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، به آموزش از راه دور، اعلام کرد: به دلیل شیوع کرونا، تعطیلی مدارس و دانشگاه و نیاز دانش‌آموزان و دانشگاهیان به آموزش از راه دور، میزان تقاضا افزایش یافت و قیمت‌ها نیز رشد کرد که امیدواریم با ایجاد سهولت در پروسه‌های اداری و تخصیص ارز این مشکلات مرتفع شود.

ابراهیم درستی با تاکید وابستگی قیمت بازار تلفن همراه به قیمت ارز عنوان کرد:  قیمت تلفن همراه به طور میانگین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافت اما در کل قیمت‌ها وابسته به نرخ دلار است. در حال حاضر ۷۰ تا ۷۵ درصد بازار متقاضی گوشی با قیمت ۳٫۵ تا نهایت ۵ میلیون تومان است، ۲۵ درصد هم گوشی‌های گران قیمت خریداری می‌کنند.

خروج ال‌جی و سامسونگ مشکلات را افزایش داد

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن همراه اعلام کرد: باید بپذیریم که ما تحریم هستیم و شرایط قیمت نفت و بدتر از آن هم کرونا، به این مشکلات دامن زده و روی اقتصاد ما اثر گذاشته است. وقتی یک برند از ایران می‌رود باید کسانی باشند که بتوانند بازار را بدست بگیرد، بازاری که ماهانه یک تا یک و نیم میلیون گوشی تلفن همراه نیاز دارد باید از سوی یک برند تامین شود اکنون گوشی تلفن همراه جزء ضروریات یک خانوار است، ما باید مدیریت کنیم که کمترین آسیب و هزینه را داشته باشیم.

وی با اشاره به تاثیر گذاری نوسانات قیمت دلار بر روی قیمت تلفن همراه ادامه داد: نوسان قیمت دلار هم روی افزایش قیمت گوشی‌های همراه تأثیر گذاشته، اما کسانی که به قیمت دلار قبلی جنسی را خریدند موظف‌اند به همان قیمت قبلی جنس خود را بفروشند.

قاچاق در بازار تلفن همراه جایگاهی ندارد

ابراهیم درستی در ادامه در مورد وضعیت قاچاق تلفن هوشمند اعلام کرد: اکنون موضوعی به نام قاچاق در این صنف تعریفی ندارد، کالاها رجیستر می‌شوند و امکان قاچاق وجود ندارد. این در حالی است قبل از اعمال طرح رجیستری ۹۰ تا ۹۵ درصد قاچاق صورت می‌گرفت.

وی درمورد احتکار برخی شرکت‌ها و وارد کنندگان تلفن‌های همراه گفت: قدرت واحد صنفی در حد احتکار کردن نیست، اما  ۲۷۴ شرکت گوشی تلفن همراه وارد کردند. متأسفانه بعضی از شرکت‌ها سایتی طراحی کردند که به طور مستقیم از آنجا گوشی را ارائه می‌کنند و به طور مطمئن اینجا تخلف یا احتکار اتفاق می‌افتد.

تمام قد پای کار ایستاده‌ایم تا با گران فروشی مبارزه کنیم

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن اعلام کرد: تا هفته گذشته بازرسی اصناف حق ورود در بنگاه‌ها را نداشتند و خوشبختانه وزارت صمت اجازه ورود اصناف را داد و پرسید که چرا اصناف نباید در بنگاه‌ها حضور داشته باشند و یک هفته است که در حال تبدیل شدن به قانون است. منشأ این موضوع واردکننده‌ها و واسطه‌هایی است که میان آنها قرار گرفته است.

وی در مورد نظارت بر بازار واردات تلفن همراه در ماه‌های اخیر گفت: از اول برج بهمن ۹۸ تا ۱۳ خرداد ۹۹ ما حدود ۶۴ میلیون ارزش کالای دلاری موبایل وارد شده است. سهم بازار سامسونگ ما چیزی حدود ۵۰ درصد است و حدود ۴۰ واردکننده در این بخش هستند و امروز نام کلیه فهرست واردکنندگان را در سایت اتحادیه لوازم صوت و تصویر و گوشی تلفن همراه می‌نویسیم.

ابراهیم درستی یادآور شد: ما تمام قد پای کار ایستادیم و با سازمان‌ها هماهنگ هستیم تا با کسانی که گران فروشی کردند، برخورد شود.

1 در مورد “دلیل اصلی افزایش قیمت تلفن همراه در ایران مشخص شد”

  1. این اقا در مورد گرانی بیحد و حصر مثل خیلی از ایتم ها فقط یه سری دروغ تحویل ما می دهند مشکل اینجا که این دوستان سیرمونی ندارند
    یک مقایسه کوچک بکنیم
    این اقا گفتند که قیمت دلار تاثیر گذاره بوده یک گوشی مثل A30S حدود 2.5 میلیون بود و قیمت دلار 14000 هزار بود الان همین گوش شده 4.4 میلیون یعنی حدود 76 درصد افزایش داشته و قیمت دلار 21% افزایش داشته و این درحالی است در گمرگ تلفنها در حال خاک خوردن است اگر قیمت همان گوشی بدون هیچ ملاحظه ای 3 میلیون بشه حرف این اقا درسته در حالی بازم این حرف خیل هم درست نیست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH