موضوع مقایسه اینترنت ثابت و اینترنت همراه موبایل همواره یکی از بحثهای داغ میان مشترکان این دو نوع سرویس بوده است. سیاستهای وزارت ارتباطات به سمتی حرکت میکند که اینترنت ثابت خانگی با سرعت و حجم بالا و البته قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار دهد.
البته همچنان با مقرونبهصرفه بودن اینترنت ثابت خانگی نسبت به اینترنت همراه، اقبال مردم به خرید بستههای اینترنت همراه موبایلی بیشتر است. دلیل این انتخاب از طرف مردم هم واضح است، اینترنت همراه در تمام مکانهایی که اپراتور مورد نظر در دسترس باشد، قابل استفاده است.
اما با افزایش کیفیت و سرعت اینترنت ثابت خانگی، مشترکان این سرویسها نیز در حال افزایش است. محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته در صفحه مجازی خود با برگزاری یک نظرسنجی از مردم در مورد انتخابشان میان اینترنت ثابت و همراه پرسید.
در نتیجه این نظرسنجی 62 درصد کاربران اعلام کردند که از اینترنت خانگی استفاده میکنند، همچنین در نظرسنجی دیگری 72 درصد اعلام کردند که هزینههای اینترنت ثابت برایشان به صرفهتر است. البته با این وجود طی سال گذشته سهم استفاده مشترکان از اینترنت همراه نسبت به اینترنت ثابت افزایش پیدا کرد.
در همین راستا مهندس بنابی نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد طرحهای این شرکت برای ترغیب کاربران به استفاده از اینترنت ثابت گفت: ما به دنبال آن هستیم تا مصرف مشترکان را به سمت اینترنت ثابت ببریم و به این ترتیب تا پایان سال حدود 5 میلیون کاربر جدید اینترنت ثابت داشته باشیم.
وی با اشاره به تاثیر کیفیت ارائه سرویسهای اینترنت ثابت در جذب مردم افزود: اینترنت ثابت در حجمهای بالا و سرعت مشخص ارائه میشوند. به عنوان مثال شما میتوانید طی یک سال 3600 گیگابایت حجم اینترنت ثابت داشته باشید که در مقایسه با بستههای اینترنت موبایل، حجم بسیار بیشتری است. به این ترتیب با افزایش کیفیت سرویسهای اینترنت ثابت مردم به استفاده از اینترنت خانگی تمایل پیدا میکنند، زیرا قیمتهای ارائه شده بسیار مناسبتر از بستههای اینترنت همراه است.
بهبود ارائه خدمات اینترنت ثابت خانگی
نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: ما بهبود کیفیت خدمات اینترنت ثابت را با ارائه VDSL و FTTH آغاز کردهایم. همچنین وزارت ارتباطات از سال گذشته با راهاندازی سامانه xdslplus ثبت نام کاربران ADSL را تسهیل بخشید و زمان ثبت نام از یک هفته به 48 ساعت رسید.
مهندس بنابی در خصوص مشکلات FCPها (شرکتهای ارتباطات ثابت) در ارائه خدمات اینترنت ثابت افزود: ما از طرفی به توسعه ثابت وسرمایهگذاری FCPها نیاز داشتیم، اما به دلیل درآمد محدود این شرکتها، علاقهای به سرمایهگذاری وجود نداشت و کیفیت خدماتشان نیز همچنان ضعیف بود. اما با شیوع کرونا و قرنطینه خانگی اوضاع تغییر کرد.
وی با اشاره به افزایش تقاضا در ماههای اخیر و توجیه اقتصادی برای سرمایهگذاری FCPها اعلام کرد: با افزایش تقاضا و درخواست مردم برای دریافت خدمات بهتر و سرعت بیشتر از 20 مگ، سرمایهگذاری برای راهاندازی خدمات VDSL و FTTH توجیه اقتصادی پیدا کرد و با پیگیریهای سازمان تنظیم مقررات برای رفع انحصار مخابرات، FCPها با استفاده از فیبرهای مخابرات در شهرها، خدمات جدید خود را ارائه کردند.
درسته که اینترنت خانگی یا همون اینترنت ثابت حجم پیشتری رو با قیمت کمتری در اختیار کاربر قرار میده اما سرعتش پایینه و شما نمیتونی استفاده مطلوبی داشته باشی عمرت که از طلا با ارزشتره از بین میره حجمی هم که میدن بهت نمیتونی استفاده کنی و از بین میره حق مردم این نیست یادتون نره ما ایرانیا هرکدوممون یک تحلیلگر هستیم دورمون نزنید و سرمون شیره نمالید لطفا