پس از مقالهای که چند روز پیش بر روی سایت قرار دادم و درگیریهای فراوان و نظرات متفاوت نسبت به بهتر بودن iOS یا اندروید تصمیم بر این گرفتم تا به ترجمه یک مقاله دیگر بپردازم، این متن در حقیقت ترجمه همزمان دو مقاله است که توسط دو دوست و همکار که هر دو متخصص و تحلیلگر فناوری اطلاعات هستند نوشته شده است. این دو نفر هر یک به عنوان حامی یکی از این دو گروه 10 دلیل برای برتری گروه مورد علاقه خود آوردهاند و در یک سو مدافع مزایای آیفون مارک اسپوناوئر نویسنده قدیمی و منتقد حرفهای تلفنهای همراه است و در نقطه مقابل و نماینده جبهه اندروید آورام پیلچ است که او نیز یک متخصص با سابقه در زمینه تحلیل تلفنهای همراه محسوب میشود. این مقاله در دو بخش به شما ارائه میشود و تنها بیانگر نقاط قوتی از هر گروه است و نتیجهگیری آن را نیز به شما دوستان خواهیم سپرد وشما هستید که پس از خواندن متن میتوانید برای خود گروه برتر را انتخاب کنید.
قسمت اول
راند اول
جبهه اندروید: صفحه نمایشهای بزرگ
آورام پیلچ :اپل شاید مزایای بسیار خاصی را داشته باشد ولی یکی از مزایای همیشگی گوشیهای اندرویدی نسبت به آیفون صفحه نمایشهای بزرگ بوده است، برای یک گوشی اندرویدی یک نمایشگر بالای 4 اینچی یک مورد کاملا طبیعی است و در تمام ردههای قیمتی میتوان گوشیهای اندرویدی با صفحات نمایش بزرگتر از 4 اینچ یافت ولی آیفون تنها در سه مدل خود نمایشگر 4 اینچی دارد و تا قبل از آن نیز تنها نمایشگرهای 3.5 اینچی بر روی این گوشی وجود داشته است.نمایشگر بزرگتر برای کارهای چند رسانهای مانند دیدن ویدیو و مکالمه تصویری بسیار مطلوبتر است و این از نظر من یکی از مزایای مهم در انتخاب اندروید خواهد بود.
جبهه آیفون: طراحی ظاهری
مارک اسپوناوئر: آیفون همیشه طراحی ظاهری بسیار زیبا و شیکی داشته است و این طراحی همیشه از نسخه اول این گوشی تا به امروز هویت خود را حفظ کرده است. جنس بدنه، نوع و زیبایی طراحی کنارههای گوشی، نوع جایگیری دکمه و بسیاری از موارد دیگر طراحی ویژه آیفون را برای خریداران آن به ارمغان آوردهاند که این امر این گوشیها را خاص و متفاوت میسازد.
راند دوم
جبهه اندروید: وجود NFC
آورام پیلچ: داشتن NFC یک مزیت ویژه برای اندرویدیها است، مزیتی که دارندگان آیفون از آن محروم هستندو محروم نیز خواهند بود. اگر با این امکان کار کرده باشید متوجه میشوید که چه لذتی دارد که بدون اتصال با کابل یا شبکه خاص و تنها با نزدیک کردن گوشیها به هم اطلاعات را با سرعتی بالا جابجا نمایید و این امر یکی از مهمترین انگیزههای من برای داشتن یک گوشی اندرویدی است.
جبهه آیفون: امکان استفاده از اینترنت LTE بدون مصرف بالای باتری
مارک اسپوناوئر: گوشیهای زیادی از فناوری اینترنت 4G و LTE استفاده میکنند ولی تنها آیفون است که با استفاده از این شبکه با تخلیه سریع باتری روبرو نمیشود، برای نمونه از نظر آماری عملکرد گوشیهایی که تقریبا همزمان و همنسل آیفون 5 هستند با این گوشی در شرایط استفاده از اینترنت lTE مقایسه شده است که تصویر گویای نتایج است و تنها یک گوشی امکان رقابت با ایفون در این زمینه را داشته است ولی به خاطر داشته باشید که گوشی موتورولا به نسبت آیفون به زمان بیشتری برای شارژ شدن نیاز دارد.
راند سوم
جبهه اندروید: امکان شخصی سازی ویجتها
آورام پیلچ: اندروید هر کس نمایشگر شخصی او را به همراه خواهد داشت و این امر از طریق شخصی سازی ویجتهای بر روی Home Screen مهیا خواهد بود که یکی از موارد مطلوب و جذاب اندروید است و به کاربران آن آزادی عمل خاصی را در ایجاد ظاهری متفاوت میدهد. این ویجتها در سطح بسیار گستردهای در اختیار مخاطبان قرار دارند و میتوان بر اساس سلایق مختلف آنها را تنظیم کرد ولی آیفون هر کسی نهایتا یک بک گراند متفاوت با فرد دیگر داشته و از شخصی سازی در این سطح خبری نخواهد بود.
جبهه آیفون: سرعت بالای عملکرد گوشی
مارک اسپوناوئر: من برای نشان دادن اینکه سرعت ایفون همیشه از همنسلهای خود بالاتر است نتایج سه بنچ مارک مختلف را برای شما قرار داده ام و در آن دو گوشی همنسل با آیفون 5 را با این گوشی مقایسه کردهام، جالب اینجاست که حتی نسل قبلی آیفون یعنی آیفون 4S نیز از نظر نتایج این بنچ مارکها با فاصلهای اندک در پشت سر گوشیهای اندرویدی یک نسل جلوتر از خود قرار میگیرد.
راند چهارم
جبهه اندروید: پورت Micro USB
آورام پیلچ: یکی از مزایای داشتن یک گوشی اندرویدی این است که هر وقت و هرکجا صددرصد یک کابل micro USB به USB یافت خواهد شد و میتوانید به سادگی گوشی خود را به دستگاههای مختلف مانند کامپیوترهای شخصی متصل سازید و اگر کابل خود را جا گذاشته باشید لازم نیست بگردید و کسی را بیابید که گوشی دقیقا مشابه با شما داشته باشد.
جبهه آیفون: کیفیت دوربین
مارک اسپوناوئر: دورین آیفون 5 بسیار عالی است، امکاناتی ماند پانوراما در آیفون به اوج خود در یک گوشی رسیدهاند و کیفیت تصویر نیز میتواند گویای همه چیز باشد، برای نمونه عکسی از سه تصویر گرفته شده از یک شیئ توسط دوربین دو گوشی همنسل با آیفون 5 و خود آیفون 5 را مشاهده میکنید که نشان دهنده برتری کیفی دوربین ایفون است.
راند پنجم
جبهه اندروید: امکان استفاده از صفحه کلیدهای تولید شرکتهای مختلف
آورام پیلچ: اگر شما یک گوشی اندرویدی داشته باشید ولی از کیبرد استاندارد اندروید خوشتان نیاید میتوانید کیبردهای تولید شده توسط شرکتهای مختلف را استفاده کنید و بدون هیچ مشکلی آن را بر روی گوشی خود نصب کنید ولی آیفون در این زمینه محدودیت دارد و تنها میتوان از کیبردهای متعلق به iOS استفاده کرد و خبری از استفاده از صفحه کلیدهای Third-Partyنیست.
جبهه آیفون: سیری
مارک اسپوناوئر: سیری یک سر و گردن از تمام نرمافزارهایی که میخواهند شبیه آن باشند بالاتر است، برای نمونه به کنترل صوتی اشاره میکنم، کافی است در سیری با صدای خود بپرسید که بازی دیشب فلان تیم و فلان تیم چند چند شد، این سیستم به صورت خودکار نتیجه بازی را برای شما میآورد ولی جذابیت امر وقتی بیشتر میشود که پس از آن بپرسید گلها را چه کسانی زدند و سیری بدون اینکه دوباره از شما بخواهد مشخص کنید از کدام بازی حرف میزنید لیست گلزنان بازی را برای شما میآورد و این یعنی یگانه بودن.
فقط اندروید!چیز دیگه ای نمیگم!
من در کل ios را بالا تر میدونم بدون نقص….
ولی اندروید دارم
باتشکر از زحمات نویسنده عزیز
بغیر از کیفیت دوربین آیفون بقیه عالی بود
ینی ب نظر شما کیفیت 5s از z2 ، s5 بهتره ؟؟؟
البته این مقاله بین 5 و هم نسل ها بود و یکم مقایسه هاش قدیمی بنظر می رسید (البته از یکم بیشتر؛ siii دو نسل قبله)
دوست عزیز و نویسنده گرامی این مطلب خوب بود گرچه نقص هایی داشت ولی به طور کل خوب بود دستتون درد نکنه البته اپل همیشه بهتره یکی از ضعف های این مقاله هم این بود که به طور مساوی مقایسه نکرده مثلا کیبورد اندروید رو با سیری !!!!!!!! میشد همون رو با کیبورد شیشه ای ایفون و… مقایسه کرد در کل به نظر من اگر خود شخص دو تا گوشی رو دستش بگیره بهتر میتونه مقایسه کنه که اپل بهترینه ممنون و با تشکر
این که مقایسه آندروید با ios نبود!! بیشتر مقایسه سیستم عامل آندروید با گوشی آیفون بود. یعنی یه نرم افزار و با یه سخت افزار مقایسه کردن! خخخخخخخخخخخخخخ
هر دوش خوبه فقط بستگی به سلیقه آدم ها داره 🙂
خودم گوگل ناو و سیری رو مقایسه کردم گوگل ناو هم سریعتر بود هم درک کلماتش بهتر بود و در کل یک سر و گردن بالاتر بود تو سرعت هم اگه نکسوس 5 یا جی 2 و فایو اس رو درنظر بگیریم باهم مساوی هستن دوربینم که اگه جی 2 بهتر از فایو اس نباشه بدتر نیست
فکر کنم این نویسنده طرفدار ایفون اومده مثلا اس 2 رو با فایو اس مقایسه کرده بعد گفته ایفون بهتره
منبعتونو ذکر نمیکنید؟ میخواستم بدونم تاریخ نشرش کیه
تاریخ انشتار متعلق به 4 یا 5 ماه پیش هست و متاسفانه من الان فقط نسخه پی دی اف که از روی متن اصلی درست کردم رو در اختیار دارم و بناباین به خاطر ندارم از کدوم منبع دقیقا برداشت کرده بودم مطلب رو ولی به صورت کلی ا منابع غیر معتبر هیچ وقت استفاده نمی کنم
عالی بود،حالا هر کس مبتنی بر نیازش میتونه سیستم عامل خودشو انتخاب کنه.