شنوایی انسانها درنوع خود بسیار شکننده ضعیف است و در این میان گوش دادن به موسیقی ممکن است موجب شود تا بخشی از شنوایی فرد دچار اختلال وآسیبدیدگی شود ولی چه سبکهایی از موسیقی میتواند بیشترین آسیب را برای گوشی انسان داشته باشد؟ جواب این سوال با کمک متخصصین کامپیوتر و پزشکی تشخیص داده شده است و ممکن است بههیچ عنوان با انتظارات شما یکسان نباشد.
در نخستین گام تمامی ما به حجم صدای تولید شده توسط ابزار موسیقی فکر میکنیم و بههمین دلیل ممکن است فکر کنیم که موسیقی راک بیشترین آسیب را به افراد میرساند. در این صورت باید بیشتر خوانندگان و نوازندگان این سبک در معرض کر شدن قرار داشته باشند ولی در حقیقت امر گروه دیگری از موسیقیدانان هستند که در خطر بسیار جدیتر قرار دارند.
موسیقی کلاسیک برای ما ممکن است آرامشبخشترین موسیقی ممن بهنظر برسد ولی تحقیقات نشان داده است که میزان خروجی صدا در یک گروه ارکستر ممکن است بهمراتب از یک گروه راک بیشتر باشد و علاوه بر این تعداد جلسات تمرینی گروههای موسیقی کلاسیک به مراتب بیشتر از گروههای راک است و این موضوع موجب شده است تا موسیقیدانان این عرصه درخطر بسیار بالایی قرار داشته باشند زیرا بهصورت عمومی از پوشاندن گوش خود در هنگام تمرین خودداری میکنند.
متخصصین کامپیوتر با اندازهگیری دقیق میزان خروجی صدا در شرایط مختلف به عرضیابی شرایط پرداختهاند، برای نمونه حضور در یک استادیوم هاکی شما را در معرض صدای 104 دسی بلی قرار خواهد داد، حضور در مسابقات ماشینرانی صدای 120 دسی بلی را وارد سیستم شنوایی شما خواهد نمود، در این میان حداکثر میزان صدایی که ممکن است به گوش ما آسیب نزند 1000 دسی بل است و جالب اینجاست که تمرینات موسیقی کلاسیک در بازهای نزدیک به 103 دیسی بل به گوش خواهند رسید و همین امر موجب شده است تا موسیقیدانان این سبک در خطر قرار داشته باشند.
این موضوع درباره گوش دادن به موسیقی نیز صادق است و باید درنظر داشته باشید که قرار گرفتن در معرض موسیقی بالاتر از 100 دسی بلی برای مدت زمان بیش از 15 دقیقه میتواند به شنوایی شما آسیب بزند، بنابراین درصورتی که علاقهمند به گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هستید هر یک ربع یکبار هدفون خود را از گوش خارج نموده و یا اینکه موسیقی را با صدای کمتری گوش بدهید تا آسیب کمتری بینید. برای اطلاع از میزان خروجی کافیست تا نام مدل گوشی، لپ تاپ یا تبلت خود را به همراه بنچ مارک DAC1 HDR در اینترنت جستجو کنید تااز نهایت توان خروجی دستگاه مطلع گردید.
ممنون
مقاله خیلی مفیدی بود
من همیشه از هدفون استفاده میکنم و بیشتر فیلم و سریال می بینم تا آهنگ گوشی دادن ، بازی میکنم و همیشه صدای هدفونم هم رو آخر میذارم الان چند وقتیه که گوش سمت چپم به صدای بلند واکنش عجیبی نشون میده (احساس میکنم یه چیزی تو گوشم حرکت میکنه و البته صداشم میشنوم!!) به نظرتون گوش من تا چه حدی دچار مشکل شده و راه حلش چیه؟
ّبرای این مورد دانش من پاسخگو نیست و باید به پزشک مراجعه کنید
ربطش به ای تی؟!
ربطش به آی تی استفاده از سیستم های بنچ مارک استاندارد برای اندازه گیری صدا بوده
فکر می کنیدالان بدون سیستم های کامپیوتری بشه همچین بررسی علمی ای روم انجام داد؟
حالا چرا اینقدر خشن؟!(:
آره حرف شما درسته ولی خیلی مرتبط نبود خدایی!