نتایج تست آی‌فون 12 پرو مکس در وبسایت AnTuTu منتشر شد

اگرچه شرکت اپل در جریان رویداد ماه سپتامبر خود از مدل‌های جدید آی‌فون رونمایی نکرد؛ اما در خصوص جزئیات مربوط به تراشه مورد استفاده در هندست‌های خود یعنی A14 Bionic توضیحاتی را ارائه کرد. بر اساس موارد ادعا شده توسط اپل در جریان رویداد اخیر برآورد می‌شود که توان پردازشی CPU و GPU مورد استفاده در تراشه A14 نسبت به نیمه‌هادی نسل قبلی به‌ترتیب 17 و 8 درصد افزایش پیدا کند. نتایج تست بنچمارک اخیرا منتشر شده نیز نشان می‌دهد که این ارقام تا حدود زیادی به واقعیت نزدیک هستند.

نتایج اجرای تست بنچمارک آنتوتو روی آی‌فون 12 پرو مکس نشان می‌دهد که امتیاز پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی این هندست در مقایسه با هندست نسل قبلی به‌ترتیب 16 و 4 درصد ارتقاء یافته است. با این‌حال میزان افزایش سرعت حافظه محسوس‌تر بوده و معادل 22 درصد است. اما بدیهی است که ارتقاء عملکرد کلی تراشه کاملا جزئی قلمداد می‌شود.

دستیابی به امتیاز ترکیبی 572333 احتمالا تا حدودی ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد؛ زیرا تراشه رقیب اندرویدی موسوم به اسنپ‌دراگون 865 پلاس موفق به کسب امتیاز بالای 600 هزار شده است. با این‌حال مقایسه امتیازات بنچمارک میان پلتفرم‌های مختلف واقعا چندان منطقی به‌نظر نمی‌رسد؛ زیرا میان نحوه اجرای امور پردازشی تفاوت‌هایی وجود دارد.

با این‌حال مقایسه کارآیی تراشه A14 با A13 احتمالا به خوبی گویای واقعیت بوده و نشان می‌دهد که نخستین تراشه 5 نانومتری جهان برخلاف انتظار بسیاری از کارشناسان جهش عملکردی چشمگیری را تجربه نخواهد کرد. در توضیح این پدیده می‌توان به 3 موضوع مختلف اشاره کرد:

نخست اینکه اپل احتمالا ارتقاء شارژدهی باتری را بر بهبود کارآیی محض ترجیح داده و این رویکرد موجب کاهش مصرف انرژی و ارائه عملکردی نسبتا مشابه در تراشه A14 شده است. چنین سناریویی بسیار محتمل است؛ زیرا تبلت آی‌پد ایر نسل چهارم اپل مجهز به تراشه A14 Bionic علیرغم استفاده از یک باتری با 8 درصد ظرفیت کمتر نسبت به نسل قبلی کماکان از مدت زمان شارژدهی مشابهی برخوردار است.

همچنین حرکت به سوی استفاده از تراشه‌های 5 نانومتری احتمالا دستاوردهای مورد انتظار کاربران را تامین نخواهد کرد. این در حالیست که استفاده از فرآیندی با مقیاس 30 درصد کوچکتر به لحاظ تئوری بایستی موجب ارتقاء چشمگیر بهره‌وری تراشه شود. بنابراین بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های این لیتوگرافی احتمالا کمی زمانبر خواهد بود.

نهایتا نتایج بنچمارک فوق می‌تواند متعلق به یک نمونه مهندسی شده باشد و دستگاه‌های نهایی عملکردی به‌مراتب بهتر را ارائه نمایند. با این‌حال اپل نیز شخصا به ارتقاء نسبی عملکرد تراشه و نزدیک بودن ارقام فوق به واقعیت اذعان نموده است؛ نتایجی که بسیار دور از انتظار به‌نظر می‌رسند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH