جزئیات مربوط به دستگاه‌های تاشو اپل با پوشش‌ خود ترمیم‌شونده!

گوشی‌های تاشو گجت‌هایی مناسب برای افرادی هستند که خواهان دسترسی به نمایشگرهایی با اندازه مشابه تبلت‌ها در قالب دستگاهی با ابعاد اسمارت‌فونی هستند. با این‌حال چنین دستگاهی با یک نقطه ضعف اساسی مواجه است. شیشه‌های معمول با مقاومت بالا در برابر خراشیدگی فاقد خاصیت انعطاف‌پذیری هستند؛ لذا در نمایشگرهای تاشو ناچارا بایستی استقامت پنل تا حدودی نادیده گرفته شود. با این‌حال اکنون به‌نظر می‌رسد که پتنت جدیدا ثبت شده توسط شرکت اپل این مشکل را برطرف می‌کند.

الگوهای طراحی تاشو و جدید کمپانی توسط وبسایت Patently Apple کشف شده است. این الگوها در ماه ژانویه 2020 به ثبت رسیده اما طی هفته جاری منتشر شده‌اند. در این پتنت به جزئیات یک ماده خود ترمیم‌شونده (ظاهرا مبتنی بر الاستومر) اشاره شده است. استفاده از این ماده به نمایشگر گوشی‌های تاشو امکان خواهد داد تا خراشیدگی‌های اجتناب‌ناپذیر و آسیب‌های سطحی ایجاد شده را به‌صورت خودکار ترمیم نمایند.

بر اساس جزئیات اعلام شده در سند مربوط به پتنت، پوشش خود ترمیم‌شونده می‌تواند در نمایشگر تاشوی داخلی یک دستگاه تاشونده یا بر روی فضاهای خارجی گوشی به‌کار گرفته شود. در هر حالت خواص خود ترمیم‌شونده این ماده به قوت خود باقی خواهند ماند. این پوشش در صورت هرگونه آسیب‌دیدگی بدون کوچک‌ترین مداخله از جانب کاربر قادر به ترمیم ساختار خود خواهد بود. نکته جالب‌توجه این‌که استفاده از گرما، نور یا جریان الکتریکی می‌تواند سرعت فرآیند ترمیم را افزایش دهد.

به منظور اطمینان از انعطاف‌پذیری کافی نمایشگر می‌توان از شکاف‌ها یا شیارهایی استفاده کرد و فضای میان آن‌ها را با پوشش خود ترمیم‌شونده پر کرد. پتنت مذکور توضیح نمی‌دهد که آیا در این روش نمایشگر نیز به نوبه خود می‌تواند از یک ماده اولیه بادوام‌تر بهره‌برداری نماید یا خیر.

Apple self-healing coatings patent

اگرچه این پتنت نشان‌دهنده یک طرح مفهومی جدید برای دستگاه‌های تاشونده است؛ اما اپل نخستین شرکتی نیست که در زمینه استفاده از پوشش‌های خود ترمیم‌شونده در اسمارت‌فون‌ها تحقیق می‌کند. کمپانی ال‌جی پیش‌تر در سال‌های 2013 و 2015 به‌ترتیب از اسمارت‌فون‌های G Flex و G Flex 2 با پوشش‌های خود ترمیم‌شونده در پنل پشتی رونمایی کرد. موتورولا نیز پوشش‌های خود ترمیم‌شونده با قابلیت فعال‌سازی حرارتی را توسعه داده است. اگرچه این کمپانی هنوز هیچ هندستی مجهز به فناوری مذکور را روانه بازار نکرده است.

پیش‌تر در خصوص تلاش فعالانه اپل در زمینه تولید یک دستگاه تاشو شواهد محدودی به‌دست آمده است؛ اما پتنت فوق به وضوح نشان می‌دهد که غول کوپرتینویی در حال بررسی روش‌هایی برای کاهش مشکلات کلیدی قالب طراحی تاشونده پیش از عرضه دستگاه تاشوی خود است. سایر پتنت‌های ثبت شده توسط اپل نیز نشان می‌دهند که کمپانی برای از بین بردن چروکیدگی ناخوشایند موجود بر روی نمایشگر اکثر دستگاه‌های تاشو تلاش می‌کند. این فناوری احتمالا در یک دستگاه آی‌پد یا مک‌بوک تاشو نیز به‌کار گرفته خواهد شد.

انتشار سند این پتنت احتمالا طرفداران اپل را هیجان‌زده خواهد کرد؛ اما این پدیده لزوما بدان معنا نیست که دستگاه تاشوی اپل در آینده‌ای نزدیک روانه بازار خواهد شد. اما در صورت تحقق چنین سناریویی این دستگاه احتمالا یکی از بادوام‌ترین گجت‌های تاشوی بازار به‌شمار خواهد رفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH