حذف شارژر آیفون ۱۲

چرا اپل شارژر را از جعبه آیفون 12 حذف کرد؟!

در رویداد معرفی سری جدید آیفون مشخص شد که این گوشی‌ها شارژر ندارند و فقط سیم شارژر داخل جعبه قرار دارد و شارژر درون جعبه نیست. در این رویداد «لیسا جکسون» مدیر ارشد بخش محیط زیست اپل روی پشت بام دفتر مرکزی اپل رفت تا در رابطه با این بگوید که اپل دوست‌دار محیط زیست است. او در صحبت‌هایش عنوان کرد که حذف شارژر آیفون 12 و ایربادهای سیمی «باعث کاهش انتشار کربن شده و از استخراج و استفاده از مواد گران‌بها جلوگیری می‌کند. وی اضافه کرد که حذف این موارد «باعث کوچک‌تر و سبک‌تر شدن جعبه می‌شود» و به شرکت اجازه می‌دهد تا محصولات بیشتری را درون جعبه‌های حمل‌نقل جاگذاری کند و از این طریق تاثیرات محیط زیستی را کاهش دهد. امروز در آی‌تی‌رسان قصد داریم تا نگاهی متفاوت به این موضوع بیندازیم و آن را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم.

سابقه اپل قبل از حذف شارژر آیفون 12

آیفون ۷ بدون جک هدفون

صادقانه باید بگویم که این کار «لیسا جکسون» حرکت تبلیغاتی و تاثیرگذاری بود؛ اما به نظر من این تصمیم اپل چندان هم در جهت حفظ محیط زیست نیست و برای فروش و درآمد بیشتر است. اجازه دهید چند مثال از تلاش‌های آیفون برای درآمد بیشتر عنوان کنم تا بعد به سراغ مطلب اصلی بروم:

  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه: گوشی‌های آیفون از همان اولین نسخه، قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی را ندارند و با حافظه‌های جانبی متفاوتی عرضه می‌شوند. اگر معیارمان را آیفون 12، یعنی پایه‌ترین مدل سری 12 قرار دهیم، آیفون 12 با حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت در فروشگاه تی موبایل (در زمان نگارش این مطلب) ۸۲۹.۹۹ دلار قیمت دارد و نسخه ۱۲۸ گیگابایتی آن ۸۷۹.۹۹ دلار و قیمت نسخه ۲۵۶ گیگابایتی معادل ۹۷۹.۹۹ دلار است. یعنی ۵۰ دلار برای ۶۴ گیگابایت بیشتر و ۱۰۰ دلار بیشتر برای ۱۲۸ گیگابایت اضافی! این در حالی است که قیمت یک کارت حافظه جانبی مرغوب با سرعت بالا در فروشگاه آمازون بین ۱۰ تا ۱۲ دلار است. یعنی اپل برای هر ۶۴ گیگابایت حافظه بیشتر، تقریبا ۴۰ دلار بیشتر از کاربران خود می‌گیرد. فقط و فقط برای حافظه بیشتر!
  • حذف جک هدفون: اپل با معرفی آیفون ۷، جک هدفون را از گوشی‌های خود حذف کرد و دلیل آن را هم فضای بیشتر برای قرارگیری دیگر اجزای گوشی عنوان کرد. البته باید بگویم این کار به مرور زمان همه‌گیر شد و دیگر شرکت‌ها نیز از اپل تبعیت کردند. اپل آن زمان اسم این کار را «شجاعت» گذاشت و پس از آن بود که آن‌ها این انگیزه را پیدا کردند که اجزای سنتی گوشی‌های آیفون مانند دکمه هوم را حذف کنند و گوشی نوآورانه‌ای مانند آیفون X را روانه بازار کنند؛ اما اگر شما هم بدانید که اپل همان زمان شرکت «بیتس» سلطان هدفون‌های بلوتوث را خریداری کرد و اولین نسل ایربادز را معرفی کرد، باز هم فکر می‌کنید حذف هدفون جک فقط برای نوآوری و افزایش فضا برای اجزای گوشی بوده است یا افزایش درآمد بیتس از طریق فروش بیشتر هدفون‌های بلوتوث؟!

آیا اپل واقعا دوست‌دار محیط زیست است؟

برگردیم به موضوع حذف شارژر آیفون 12؛ اپل با وجود حذف شارژر اما هنوز شارژر آیفون ۱۲ را تولید می‌کند و برای خرید آن باید ۱۹ دلار پرداخت کنید. حالا این مسئله را در نظر بگیرید که شارژری که سابقا به رایگان داخل جعبه بود را از حالا به بعد باید جداگانه بخرید. تنها کابل داخل جعبه از نوع لایتنینگ به USB-C است و با هیچکدام از شارژرهای قدیمی آیفون کار نمی‌کند؛ تنها شارژری که این کابل با آن کار می‌کند، شارژر آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس است. به بیان دیگر، تنها زمانی می‌توانید از این کابل استفاده کنید که یکی از دو گوشی را دارید و قصد به‌روزرسانی گوشی خود به آیفون ۱۲ را دارید و در غیر این صورت باید یک شارژر USB-C بخرید.

یکی دیگر از موارد قابل توجه این است که باتری‌های سری آیفون ۱۲ قابلیت پشتیبانی سرعت شارژ ۱۲ واتی را دارند. اگر شما با کابل و شارژرهای ۵ واتی قدیمی یا حتی شارژر ۱۸ واتی آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس را شارژ کنید، باز هم به سرعت ۲۰ واتی نمی‌رسید. دوباره مجبور خواهید شد تا ۱۹ دلار پرداخت کنید و شارژر خود اپل را خریداری کنید که به دلایل زیست محیطی از جعبه حذف شده ولی هنوز تولید شده و به فروش می‌رسد!

خانم «لیسا جکسون» هیچکدام از این موارد را روی سقف پر از پنل‌های خورشیدی دفتر مرکزی اپل عنوان نمی‌کند و دلایل زیست محیطی را هدف این کار می‌داند. واقعا سخت است تا باور کنیم که اپل به دلایل زیست محیطی ایرپاد و شارژر را حذف کرده است؛ چون با فروش جداگانه هرکدام از آن‌ها به قیمت ۱۹ دلار، درآمدش بیشتر می‌شود.

حذف شارژر آیفون ۱۲

یکی از مواردی که این تصمیم را زیر سوال می‌برد، این است که اپل با قرار ندادن شارژر و ایرپاد در جعبه آیفون هزینه کمتری پرداخت می‌کند؛ در نتیجه آن جعبه دستگاه کوچک می‌شود و ساخت جعبه هزینه کمتری در پی دارد و کوچک شدن جعبه هزینه حمل‌ونقل را کاهش می‌دهد. در نهایت نیز با فروش ایرپاد و شارژر هرکدام به قیمت ۱۹ دلار، درآمد خود را افزایش می‌دهد.

این نکته را نباید فراموش کرد که اپل با معرفی آیفون ۱۲ سیستم جدید مگ‌سیف را معرفی کرده که می‌تواند این گوشی را شارژ کند و این سیستم نیز به صورت جداگانه و به قیمت ۳۹ دلار به فروش می‌رسد.

اپل چگونه می‌تواند دوست‌دار محیط زیست باشد؟

آیفون ۱۲ بدون شارژر

با همه تفاسیر به نظر می‌رسد که هدف اپل از این کار اصلا زیست محیطی نبوده و صرفا جهت کسب درآمد بیشتر، ایرپاد و شارژر را از جعبه آیفون 12 حذف کرده است. راحت‌ترین کار برای اینکه اپل ادعای دوست‌دار محیط زیست بودن داشته باشد، این است که شارژر و ایرپاد را پس از خرید گوشی به طور رایگان در اختیار مشتریانی قرار دهد که خواهان آن هستند؛ نه اینکه هرکدام را جداگانه بفروشد.

می‌توان گفت که حذف شارژر آیفون 12 آنچنان هم در جهت حفاظت از محیط زیست نیست؛ چون هم شارژر و هم ایرپاد به صورت جداگانه تولید می‌شوند و هرکدام از آن‌ها پس از تولید داخل جعبه گذاشته شده و از چین به سایر نقاط جهان فرستاده می‌شوند. پس تمام صحبت‌های «لیسا جکسون» روی پشت بام دفتر مرکزی اپل پر از پنل‌های خورشیدی، کاملا زیر سوال می‌رود.
تحویل جداگانه رایگان و بدون جعبه شارژر و ایرپاد فقط کمی جای‌پای زیست‌محیطی اپل را کمتر می‌کند و این شرکت می‌تواند کار بزرگ‌تری انجام دهد تا دوست‌دار محیط زیست باشد. کابل شارژ لایتنینگ به USB-C داخل جعبه درست است که با شارژرهای USB-C کار می‌کند؛ اما هنوز مشکلات خودش را دارد. اگر اپل می‌خواهد دوست‌دار محیط زیست باشد درگاه لاینتینگ را با USB-C جایگزین کند. درست است که سیستم USB-C ایراداتی دارد؛ اما هنوز هم بهتر از لایتنینگ است و تمامی کابل‌های آن می‌توانند هم گوشی را شارژ کنند هم اطلاعات را انتقال دهند.
کمیسیون اروپا مدت‌هاست که با اپل (و دیگر شرکت‌های تولید گوشی همراه) در جدال است که گوشی‌های دارای سیستم کابل اختصاصی تولید نکنند. استفاده از یک کابل یکسان برای تمام گوشی‌ها نه تنها دوست‌دار محیط زیست است؛ بلکه می‌تواند کاربر پسند نیز باشد. زمانی را در نظر بگیرید که فقط با یک کابل می‌توانید گوشی ویندوزی، آیفون، تبلت، لپ‌تاپ و حتی دیگر وسایل الکترونیکی را شارژ کنید. آیا زندگی جذاب‌تر نمی‌شود؟!

در حالی که بیشتر وسایل الکترونیکی به سمت استفاده از سیستم USB-C رفته‌اند؛ اپل هنوز هم در دستگاه‌های خود درگاه لایتنینگ را به کار می‌برد. البته گفتنی است که اپل پورت لایتنینگ را از تبلت‌های آیپد حذف کرده؛ پس چرا آیفون هنوز پورت لایتنینگ دارد؟!

باید عنوان کنم که این کار اپل ممکن است مزایای زیست محیطی داشته باشد؛ اما نه در حدی که سکانسی جداگانه روی پشت بام دفتر مرکزی پر از پنل‌های خروشیدی با مدیر ارشد بخش محیط زیست اپل برای آن در نظر بگیرند.

هدف اصلی حذف شارژر آیفون 12 چیست؟

با توجه به سابقه‌ای که اپل در حذف جک هدفون و معرفی همزمان سری اول ایرپادز داشته، می‌توان حدس زد که هدف اپل در قدم اول، افزایش درآمد و فروش سیستم شارژ مگ‌سیف است. می‌توان پیش‌بینی کرد که اپل قصد دارد در آینده‌ای نزدیک درگاه لایتنینگ را از تمام دستگاه‌های آیفون حذف کرده و سیستم مگ‌سیف را به عنوان راه‌حل شارژ و انتقال اطلاعات گوشی‌های خود استفاده کند. اگر این اتفاق بیوفتد باز به نقطه اول باز می‌گردیم! اپل سیستمی اختصاصی دارد که هیچ شرکت دیگری نمی‌تواند از آن استفاده کند.

5 در مورد “چرا اپل شارژر را از جعبه آیفون 12 حذف کرد؟!”

  1. مطلب کاملا صادقانه و درسته….متاسفانه اپل سیاست های کثیفی رو برای هر چه بیشتر چاپیدن خریدان اجرا میکنه… از محدودیت های بی شمارش تو استفاده گرفته تا نزاشتن کارت حافظه و حذف شارژر

    1
    13
  2. بدون تردید کمپانی Apple دوستدار محیط زیست است و البته طرفدار خالی کردن جیب یک عده آدمهای جوگیر و زودباور.
    با این ادعای آخر در مورد شارژر و آلودگی هوا و … عملاً داره به شعور طرفدارانش توهین میکنه.

    2
    11
  3. مثل همیشه غرور و زورگویی اپل و کاربرانی که یا به اجبار مجبور به قبول میشن یا اصلا حواسشون به هیچی نیست

    1
    20

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH