جادوگران سه‌بعدی (بررسی گروهی تلویزیون‌های سه‌بعدی)

قطار فناوری با سرعت سرسام‌آوری در حال حرکت است و در هیچ ایستگاهی هم توقف نمی‌کند. سفر این قطار سریع‌السیر بی‌پایان بوده و تا روزی که این دنیا پابرجاست ادامه دارد. سوخت آن هم ذهن خلاق بشری دو پا است، که قادر به تسخیر آسمان‌ها و زمین تنها با دستان خود است. حال اگر برای لحظه‌ای از این قطار پیاده شویم و نگاهی اجمالی به مسیر طی شده داشته باشیم، در خواهیم یافت که بازار تلویزیون، از جمله قسمت‌هایی می‌باشد که بیشترین تغییر و تحول را تجربه کرده است. در روزگاران نه چندان دور، فناوری سه‌بعدی و امکانات هوشمند از جمله مشخصه‌های یک نمایشگر فوق‌العاده پیشرفته و البته گران‌قیمت محسوب می‌شد، اما این روزها امکانات یاد شده آنچنان مرسوم و متداول گشته‌اند که دیگر نبودنشان باعث شگفتی می‌شود. در این مقاله تلاش داریم شما را با پنج تلویزیون پیشرفته و امکانات اعجاب‌انگیزشان آشنا کنیم و در نهایت با مقایسه‌ای ساده، بهترین را بیابیم.

تلویزیون‌های مورد بررسی در مقاله آی تی رسان

Samsung LED40D6960
شرکت سامسونگ تبحر خاصی در ساخت ابزارهای هوشمند دارد و کمتر شرکتی به گرد پای آن می‌رسد. این تلویزیون هم یکی دیگر از شاهکارهای آن بوده که با توجه به ظاهر زیبا و امکانات فوق‌العاده‌اش بیشتر به یک رویا شباهت دارد تا واقعیت.
Sony KDL-40HX 723
این تلویزیون شیک و زیبا به موجب بهره‌مندی از سرویس‌های متعدد، امکانات کامل و فناوری بهبود کیفیت تصویر یکی از رقبای قدر این مقاله به شمار می‌رود، البته اگر در برابر دیگر حریفان خود تاب بیاورد.
LG 42LW550T
محصول ال‌جی تنها تلویزیون موجود در این گروه است که از فناوری سه‌بعدی پسیو بهره می‌برد و اگر خانواده پر جمعیتی دارید می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
Panasonic TX-P42GT30
تلویزیون پاناسونیک تنها دستگاه پلاسمای این رقابت بوده و این در حالی است که دیگر مدل‌های این مقاله از نوع LED هستند، اما آیا این مشخصه باعث درخشش تلویزیون پاناسونیک می‌شود یا اینکه آن را از میدان به در می‌کند؟
Toshiba 40TL868
قیمت این تلویزیون با توجه به امکانات فوق‌العاده‌اش بسیار پایین است و ظاهرا کمپانی توشیبا هر آنچه را که در توان داشته به کار بسته تا از رقبای خود کم نیاورد. آیا این شرکت می‌تواند از پس حریفان با تجربه خود برآید؟

در هنگام خرید به چه نکاتی توجه کنیم؟

اتصال بی‌سیم
در میان مدل‌های بررسی شده در این شماره، تنها تلویزیون سامسونگ مجهز به وای‌فای داخلی است، به همین دلیل چنانچه دیگر محصولات را انتخاب نمایید به یک دانگل بی‌سیم نیاز پیدا خواهید کرد. اما اگر قصد تماشای فیلم‌های HD را داشته باشید استفاده از ارتباط سیمی را به شما توصیه می‌کنیم.
تصاویر یک‌دست
قبل از خرید یک نمایشگر حتما آن را امتحان کنید و انواع فیلم (از دوبعدی و سه‌بعدی گرفته تا بلو-ری، شبکه‌های اینترنتی و انواع بازی) را روی آن مشاهده نمایید، چرا که عملکرد برخی تلویزیون‌ها در یک حوزه خوب است و در بخش‌های دیگر تعریفی ندارد.
کیفیت صدا
تمامی این تلویزیون‌ها باریک هستند و صدای ایجاد شده توسط هیچ یک از آن‌ها نمی‌تواند تمام فضای اتاق را پوشش دهد، از این رو توصیه می‌کنیم که در زمان خرید، بلندگو و سینمای خانگی را از قلم نیندازید.
عینک‌های سه‌بعدی
تنها برخی از محصولات به همراه عینک به مشتری عرضه می‌شوند، در ارتباط با مابقی موارد اگر خودتان بخواهید عینک تهیه کنید باید بیش از 100 هزار تومان بپردازید. پس در هنگام خرید حواستان به این هزینه اضافی باشد.

نکات اضافه!

Active Shutter 3D
در عینک‌هایی که دارای شاتر LCD داخلی هستند، هر یک از لنزها به صورت یکی در میان باز و بسته می‌شوند و این عمل با چنان سرعت بالایی انجام می‌شود که مغز قادر به تشخیص آن نبوده و این تصاویر را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد و نهایتا تصویر سه‌بعدی شکل می‌گیرد.
Passive 3D
فناوری پسیو که در قیاس با نوع اکتیو آن ساده‌تر و ارزان‌تر است دو فریم با وضوح نصف را روی هم قرار می‌دهد و تصاویر سه‌بعدی بدون پرشی را ایجاد می‌کند.
Smart TV
به تلویزیونی اطلاق می‌شود که با استفاده از برنامه‌هایی خاص محتوای دلخواه شما را از طریق اینترنت روی تلویزیون و یا کامپیوتر خانگی‌تان پخش می‌کند. برخی از این تلویزیون‌ها دارای امکانات لازم برای برقراری ارتباطات تصویری، استفاده از شبکه‌های اجتماعی، اجرای بازی، اطلاع از وضعیت آب و هوا و موارد دیگری هستند.
DLNA
استانداردی خاص است که به موجب آن این تلویزیون‌ها با کامپیوترهای خانگی شما ارتباط برقرار کرده و فیلم، عکس و ترک‌های موسیقی ذخیره شده روی آن‌ها را پخش می‌کنند.
Crosstalk
بروز خطا در پخش تصاویر سه‌بعدی که در آن هر یک از چشم‌ها سیگنال‌های ارسالی برای چشم دیگر را دریافت می‌کند. این مشکل وضوح و شفافیت تصاویر را تحت تأثیر قرار داده و باعث خستگی چشم می‌شود.

Samsung LED40D6960
تضاد و دوگانگی در این محصول موج می‌زند و از این لحاظ کمتر رقیبی برای آن پیدا می‌شود. تلویزیونی ظریف و باریک با ظاهری زیبا و امکانات فوق‌العاده برای پخش تصاویر باکیفیت دوبعدی و بهره‌مند از جدیدترین سرویس‌های پخش تصویر، که از یک سو به طراحی مدرن و امروزی‌اش می‌بالد و از سویی دیگر با مشکل کیفیت پایین تصاویر سه‌بعدی دست و پنجه نرم می‌کند؛ این تصاویر علاوه بر مشکل Crosstalk، وضوح اندکی دارند و مرتبا دچار اختلال می‌شوند.

اما این مسئله نباید منجر به نادیده گرفتن عملکرد خوب این محصول در زمینه پخش تصاویر دوبعدی شود. این‌گونه تصاویر به طرز شگفت‌آوری شفاف و واضح هستند و تصاویر بلو-ری و DVD آن هم به همین میزان مطلوب و با کیفیت هستند. کنتراست یا همان تضاد رنگ بسیار عالی این تلویزیون نیز با در نظر گرفتن قطر کم آن باورکردنی نیست. اما این محصول باریک با زیاد کردن صدا، نقایص خود را آشکار می‌کند چرا که این مزیت به قیمت کم شدن ابعاد و توانایی اسپیکرهای آن تمام شده است و باید گفت که کیفیت کم صدا از جمله نقاط ضعف اصلی این تلویزیون به شمار می‌رود.
همان‌گونه که در ابتدای مقاله گفته شد، محصول سامسونگ تنها تلویزیون موجود در این گروه است که از وای‌فای داخلی بهره می‌برد و بلافاصله پس از اتصال به اینترنت به اهمیت و مزایای آن پی خواهید برد. پورتال Smart Hub محصول فوق عالی است و به جرات می‌توان گفت که برنامه‌های موجود در آن از تمامی رقبایش بیشتر بوده و قالب کاربرپسندی دارد که حتما مورد توجه‌تان قرار خواهد گرفت.

یک تلویزیون استثنایی برای پخش تصاویر دوبعدی، اما دارای نقایص عمده در حوزه سه‌بعدی که علیرغم جذابیت‌های فراوانش نمی‌توان آن را یک محصول کامل دانست.

[box type=”info”]نمایشگر: LCD 40 اینچ با دیود LED در لبه‌ها
3D: اکتیو
عینک سه‌بعدی: ندارد
تیونر: Freeview HD
وای‌فای: دارد
نوع اتصال: 4 خروجی HDMI، خروجی USB، اترنت، DVI ،DLNA[/box]

Sony KDL-40HX 723
40HX 723 در ظاهر حریفی قدر به نظر می‌رسد؛ یک تلویزیون شیک و زیبا که امکانات آنلاین بی‌شماری دارد و در حوزه سه‌بعدی هم در زمره بهترین‌ها قرار می‌گیرد. از جمله مشخصات مهم این محصول می‌توان به فناوری پردازش حرکت سونی موسوم به MotionFlow XR400 و امکانات شبکه‌ای سودمندش اشاره نمود.
اما به محض روشن کردن این نمایشگر، متوجه ایرادی اساسی خواهید شد. نور پس‌زمینه (Backlit) به طور یک‌دست در آن پخش نشده و هر قدر هم با تنظیمات مربوط به روشنایی و کنتراست آن کلنجار بروید، باز موفق به برطرف کردن این مشکل نخواهید شد.
چنانچه موفق شوید بهترین تنظیمات را برای آن بیابید، می‌توان گفت که کیفیت تصاویر در حد مطلوب خواهد بود. تیونر دریافت کانال‌های HD و پخش بدون عیب و نقص تصاویر سریع به همراه جزئیات بالا از جمله مشخصه‌های مهم این محصول است که تماشای برنامه را برای کاربران به تجربه‌ای دلچسب تبدیل می‌کند. اما چنانچه بخواهید به تماشای تصاویر سه‌بعدی بنشینید، با وجود آنکه خبری از مشکل Crosstalk و دیگر اختلالات مانند آن نخواهد بود، برای جبران تاریکی ناشی از استفاده عینک، روشنایی نمایشگر به یک‌باره افزایش می‌یابد و مشکل یک‌دست نبودن روشنایی پس‌زمینه مجددا خود را نشان می‌دهد و صدای نامطلوب تلویزیون هم این مشکل را دوچندان می‌کند.
این ایراد برای محصول شرکتی چون سونی که از جمله غول‌های بزرگ بازار تلویزیون‌های هوشمند به شمار می‌رود به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست. اما از این مشکل که بگذریم، باید بگوییم که سرویس‌های در نظر گرفته شده برای این سیستم مانند iPlayer ،LoveFilm و Video Unlimited خوب کار می‌کنند و اگر یک دوربین اسکایپ را هم به آن اضافه کنید، بهترین گزینه برای برقراری ارتباط‌های تصویری خواهد بود. با این همه در پایان باید گفت که محصولات بهتری هم در این رقابت حضور دارند که به مراتب از سونی برتر هستند.

40HX 723 تلویزیون خوبی است، اما مشکل یکنواخت نبودن نور پس‌زمینه آن به ویژه در زمان تماشای تصاویر سه‌بعدی دردسر ساز می‌شود.

[box type=”info”]نمایشگر: LCD 40 اینچ با دیود LED در لبه‌ها
3D: اکتیو
عینک سه‌بعدی: ندارد
تیونر: Freeview HD
وای‌فای: دانگل آپشنال
نوع اتصال: 4 خروجی HDMI، خروجی USB، اترنت، PCMIA ،DLNA[/box]

LG 42LW550T
محصول ال‌جی تنها تلویزیون موجود در این رقابت است که از فناوری سه‌بعدی پسیو بهره می‌برد؛ در این فناوری برای تماشای تصاویر به عینک‌های پولارایز نیاز است. این بدان معناست که عینک‌های این تلویزیون نیازی به باتری ندارند و بسیار هم راحت هستند (سبک و فاقد قسمت‌های متحرک)، مهم‌تر از همه اینکه این عینک‌ها قیمت پایینی دارند و انقدر ارزان‌اند که ال‌جی هفت‌ عدد از آن‌ها را به صورت رایگان در اختیار مشتری قرار می‌دهد.
از نظر تئوری فناوری سه‌بعدی پسیو، به خوبی نوع اکتیو آن نیست چرا که در این فناوری هر دو چشم تصاویری با رزولوشن کمتر از 1080p را دریافت می‌کنند. اما در عمل خلاف این مطلب به شما ثابت خواهد شد زیرا تصاویر سه‌بعدی این محصول عاری از هرگونه پرش و مشکل Crosstalk بوده و برای خانواده‌های پر جمعیت انتخابی مقرون به صرفه و مناسب است.
روشنایی و کنتراست رنگ تصاویر آن در حد مطلوب است و به خوبی از عهده پردازش حرکات برمی‌آید، اما این محصول یک ایراد جزئی دارد و آن اینکه در حین پخش فیلم‌های ویدیویی تصاویر دچار لرزش می‌شوند، علاوه بر این صدای ایجاد شده توسط اسپیکرها نیز بیش از اندازه زیر و آزاردهنده است.
هاب تلویزیون هوشمند ال‌جی با نام Online کاملا پر و پیمان بوده و با رابط کاربری بسیار زیبایش از سایر محصولات این مقاله متمایز شده است. با در نظر گرفتن این مشخصه و همچنین عملکرد خوب آن در پخش تصاویر سه‌بعدی، به جرات می‌توان گفت که LG 42LW550T بهترین انتخاب برای آن‌هایی است که اوقات فراغت خود را معمولا با خانواده و دوستان سپری می‌کنند.

تردیدی نیست که محصول ال‌جی بهترین و مقرون به صرفه‌ترین انتخاب برای خانواده‌ها است اما پیروز این رقابت نیست.

[box type=”info”]نمایشگر: LCD 42 اینچ با دیود LED در لبه‌ها
3D: پسیو
عینک سه‌بعدی: 7 عدد
تیونر: Freeview HD
وای‌فای: دانگل آپشنال
نوع اتصال: 4 خروجی HDMI، خروجی USB، اترنت، DLNA[/box]

Panasonic TX-P42GT30
همان‌طور که پیشتر گفتیم محصول پاناسونیک تنها تلویزیون پلاسمای حاضر در این گروه می‌باشد، این در حالی است که دیگر مدل‌های بررسی شده در این شماره همگی از نوع LED هستند. اما این مسئله به هیچ وجه یک نقطه ضعف محسوب نمی‌شود، چرا که واکنش این نمایشگر به فرامین بسیار بالا بوده و این قابلیت، باعث افزایش کیفیت تصاویر سه‌بعدی آن می‌شود و به جرات می‌توان گفت که از این لحاظ با تلویزیون ال‌جی برابری می‌کند. در هنگام تماشای فیلم‌ و بازی‌های سه‌بعدی، وضوح تصاویر ارسال شده برای هر چشم در حد 1080p است، علاوه بر آن این تصاویر شفافیت بالایی دارند و همین دو فاکتور مهم آن را در زمره بهترین‌ها قرار می‌دهد. این محصول تقریبا در تمامی حوزه‌ها بهترین عملکرد را دارد؛ برای نمونه، تصاویر آن فاقد هر گونه لرزش‌اند که اگر به خاطر داشته باشید محصول ال‌جی در این حوزه عملکرد چندان مطلوبی نداشت. تیونر دریافت کانال‌های HD دو سرویس Freeview و Freesat هم برای آن در نظر گرفته شده که هر دوی آن‌ها کیفیت خوبی دارند و تصاویر غیر HD نیز که دیگر حرف ندارد. رنگ سیاه این تلویزیون بی‌نظیر است (البته این مشخصه تمامی تلویزیون‌های پلاسما است) و رنگ سفید آن هم به همین نحو می‌باشد که اگر مود THX آن فعال نباشد کیفیت این رنگ‌ها از آن هم بیشتر خواهد شد.
اگر صدای باکیفیت، ظاهر شیک و زیبا و همچنین مجموعه کاملی از سرویس‌های آنلاین را به دیگر مشخصات این محصول بیفزایید، در خواهید یافت که شایستگی دریافت عنوان خوبی را دارد. اما محصول پاناسونیک خالی از ایراد هم نیست، در واقع هیچ تلویزیونی بدون نقص نمی‌باشد، شفافیت پایین‌تر نمایشگر و کیفیت کمتر در نشان دادن رنگ‌ها، یکی از مواردی می‌باشد که در نمایش فیلم‌های Full HD خود را نشان می‌دهد.

با توجه به قیمت پایین، تلویزیون مناسبی است که خرید آن انتخابی هوشمندانه خواهد بود.

[box type=”info”]نمایشگر: 42 اینچ پلاسما
3D: اکتیو
عینک سه‌بعدی: ندارد
تیونر: Freeview HD و Freesat HD
وای‌فای: دانگل آپشنال
نوع اتصال: 4 خروجی HDMI، 3 خروجی USB، اترنت، DLNA، جایگاه کارت حافظه SD[/box]

Toshiba 40TL868
مدت‌هاست که تلویزیون‌های فلت توشیبا دیگر طرفداری ندارند، اما این یکی با ظاهری کاملا متفاوت و زیبا آمده است که پیروز این میدان باشد. فناوری سه‌بعدی در نظر گرفته شده برای آن از نوع اکتیو است، هرچند مانند سایر مدل‌های بررسی شده عینک ندارد و خرید هر عدد عینک حدودا 150.000 تومان برایتان آب می‌خورد. یکی دیگر از هزینه‌های جانبی، خرید دانگل وای‌فای (WLM-20U2) است که 100.000 تومانی می‌شود، اما با توجه به قیمت استثنایی این تلویزیون قابل چشم‌پوشی است.
این محصول علاوه بر قیمت پایینش، مزایای دیگری هم دارد؛ برای نمونه تیونر Freeview HD آن تصاویر با کیفیتی را ایجاد می‌کند که کمترین نویز را دارند و تا زمانی که تنظیمات مربوط به پردازش حرکت آن با نام Active Vision در سطح پایین (Low) قرار دارد، تصاویر کاملا روان و طبیعی جلوه می‌کنند. تصاویر بلو-ری آن هم شما را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و عملکردش در حوزه سه‌بعدی تقریبا رضایت‌بخش است. هرچند در برخی موارد مشکل Crosstalk در دید بیننده اختلال ایجاد می‌کند اما شدت این مسئله به حدی نیست که کیفیت کلی تصاویر را تحت تاثیر قرار دهد و می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. کیفیت صدای TL868 نیز در حد مطلوب است، اما آن‌قدر قوی نیست که خانه شما را بلرزاند.
این تلویزیون در حوزه قابلیت‌های آنلاین هم یک سر و گردن از برخی رقبای خود بالاتر است. درست است رابط کاربری آن در مقایسه با محصول سامسونگ قدیمی به نظر می‌رسد، با این همه مجموعه کامل و خوبی از سرویس‌های آنلاین را در خود دارد و به لطف بهره‌مندی از استاندارد DLNA نیز قابلیت پخش برنامه از طریق شبکه را دارا می‌باشد.

این تلویزیون در هیچ یک از حوزه‌ها بهترین نیست، با این همه به موجب قیمت استثنایی و همچنین امکانات متنوع‌اش می‌تواند انتخابی مناسب باشد.

[box type=”info”]نمایشگر: LCD 40 اینچ با دیود LED در حاشیه‌های صفحه
3D: اکتیو
عینک سه‌بعدی: ندارد
تیونر: Freeview HD
وای‌فای: دانگل آپشنال
نوع اتصال: 4 خروجی HDMI، خروجی USB، اترنت، DLNA[/box]

سخن پایانی
محصول ال‌جی بهترین گزینه برای تماشای تصاویر سه‌بعدی است، اما بیش از اندازه معمولی به نظر می‌آید، این در حالی است که تلویزیون سامسونگ در اکثر بخش‌ها فوق‌العاده است. محصولات دو کمپانی سونی و توشیبا در تمامی حوزه‌ها عملکرد خوبی دارند هرچند برای بهره‌مندی از تمامی قابلیت‌های تلویزیون سونی لازم است که هزینه زیادی را صرف خرید لوازم جانبی نمایید، به همین دلیل توشیبا و پاناسونیک دو محصول مقرون به صرفه این مقاله خواهند شد.

Panasonic TX-O426T30
Big Smile کیفیت عالی تصویر، تیونرهای Freeview HD و Freesat HD، صدای خوب
Unhappy لوازم جانبی گران‌قیمت

Toshiba 40TL868
Big Smile کیفیت خوب تصویر، صدای مطلوب و قیمت استثنایی
Unhappy عملکرد نه چندان مناسب در حوزه آنلاین

Sony KDL-40HX 723
Big Smile تصاویر بسیار عالی دوبعدی، سرویس‌های فوق‌العاده Smart TV و طراحی زیبا
Unhappy تصاویر سه‌بعدی بی‌کیفیت و صدای ضعیف

Samsung LED40D6960
Big Smile تصاویر بسیار خوب و با کیفیت، ظاهری شیک و زیبا، امکانات هوشمند متعدد
Unhappy صدای نسبتا ضعیف

LG 42LW550T
Big Smile فناوری سه‌بعدی ارزان قیمت و امکانات آنلاین خوب
Unhappy لرزش تصویر و تصاویر سه‌بعدی با رزولوشن پایین

2 در مورد “جادوگران سه‌بعدی (بررسی گروهی تلویزیون‌های سه‌بعدی)”

  1. با تشکر
    کاش بجای اینکه مدل های سال های گذشته رو مورد بررسی قرار می دادید مدل های رو که الان در بازار حضور دارند رو مورد بررسی قرار می دادید
    مثلا الان نه مدل 6960 در نمایندگی ها پیدا مشه نه LW550 برای ال جی

    الان برای lg مدل های LM66100,76100,86000,96000 به بازار اومده که شما هم 96000 رو مورد بررسی قرار داده بودید این ها برای 2012 بود و مدل 5700LW و LM5800برای 2011 الان در نمایندگی ها موجود می باشد.
    در سامسونگ هم اکثرا مدل های ES به بازار امده و دیگر مدل های D بسختی پیدا میشن
    همچنین مقایسه ای قیمتی در حال حاضر رو هم انجام می دادین ( با توجه به اینکه بخش بازارچه رو هم می خواهین راه اندازی کنین)
    همچنین در کل یک پیشنهاد به بازدیدکنددگان ارایه می دادید
    در ضمن برای من سوال هست آیا خود شما این تی وی ها رو مورد بررسی قرار دادید یا ترجمه بوده هست؟؟
    اگر شخصا این ها رو مورد بررسی قرار دادید کاش عکس های متنوع در مقاله اضافه می شد
    و همه این تی وی ها رو با سورس مشترک مورد ارزیابی قرار می دادید
    اگر هم که ترجمه هست کاش منتخبی از تی وی های روز رو برای ترجمه انتخاب می کردین
    این مقاله بدرد راهنمایی برای خرید در حال حاضر نمی خورد
    امید است در بررسی های بعدی بروز تر باشد.
    اما با تشکر فراوان

  2. مسلما پلاسمای پاناسونیک برنده این رقابت خواهد شد چون که پلاسما از لحاظ تولید مشکی عمیق از LED TV ها سر تر خواهد بود ولی از لحاظ شفافیت تصویر LED TV ها بهترن.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH