استفاده از سرویس‌های فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب در روسیه ممنوع خواهد شد

سال 2020 به‌دلیل شیوع فراگیر بیماری کووید 19 دوره‌ای کاملا غیرعادی برای جهانیان محسوب می‌شود. امسال بنا بر دلایلی واضح پیرامون نبردهای حقوقی میان غول‌های اینترنتی اخبار چندانی منتشر نشده است. اگرچه این موضوع در سال 2020 مورد توجه قرار گرفت. اخیرا گزارشی در خصوص اقدامات توطئه‌آمیز شرکت گوگل برای خنثی نمودن قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا منتشر شد. اکنون نیز دولت روسیه برخی اقدامات غول‌های آمریکایی مانند یوتیوب، توئیتر و فیس‌بوک را تحت‌نظر قرار داده است. بر اساس یک گزارش جدید دولت روسیه حتی به منظور تامین امنیت کاربران خود یا انجام اقدامات تلافی‌جویانه علیه کمپانی‌های آمریکایی احتمالا استفاده از این پلتفرم‌ها در کشور را ممنوع اعلام خواهد کرد.

بر اساس گزارش نشریه خبری فایننشیال اکسپرس، پارلمان روسیه قوانینی را علیه 3 غول فناوری آمریکایی تنظیم نموده است. این قوانین به سازمان‌های تنظیم مقررات امکان می‌دهند تا برخی پلتفرم‌های رسانه اجتماعی نظیر فیس‌بوک، توئیتر و یوتیوب را مسدود نمایند. البته چنین سناریویی در صورتی عملی خواهد شد که این پلتفرم‌ها به‌دلیل سانسور محتوای مربوط به مردم روسیه مقصر شناخته شوند. در واقع پارلمان با تصویب چنین قانونی قصد دارد فعالیت برخی شرکت‌ها را محدود نماید. به‌نظر می‌رسد که این قوانین در آینده‌ای نزدیک جنبه اجرایی پیدا خواهند کرد. به هرحال قوانین مذکور پیش‌تر توسط مجلس عوام به تصویب رسیده‌اند. در بیانیه صادر شده توسط پارلمان روسیه آمده است که مقامات مربوطه هیچ شرکتی را مورد اتهام قرار نمی‌دهند. این شرکت‌ها در صورت محدود نمودن اطلاعات بر اساس زبان و ملیت با عواقب چنین اقداماتی مواجه خواهند شد.

نخستین گام علیه فعالیت رسانه‌های فیس‌بوک، توئیتر و یوتیوب پیش‌تر برداشته شده است

اعضای پارلمان روسیه توسط مجمع فدرال منصوب می‌شوند. در حال حاضر روسیه دارای 2 مجلس است مجلس بالادستی شورای فدراسیون نام داشته و مجلس پایین‌دست نیز تحت‌عنوان دومای دولتی شناخته می‌شود. هر قانون پیش از اجرایی شدن بایستی توسط هر 2 مجلس تصویب شود. در ادامه این قانون با امضای رئیس‌جمهور جنبه اجرایی پیدا خواهد کرد. اکنون قانون مذکور توسط مجلس عوام تصویب شده و پس از تصویب در شورای فدراسیون برای امضاء نهایی روی میز رئیس‌جمهور قرار می‌گیرد. بر این اساس می‌توان اعلام کرد که ممنوعیت استفاده از پلتفرم‌های فوق در روسیه طی آینده‌ای بسیار نزدیک عملی خواهد شد.

اخبار مرتبط نشان می‌دهند که این اقدامات صرفا جنبه تشریفاتی داشته و دولت روسیه پیش‌تر برای مبارزه با افراط‌گرایی آنلاین دست به کار شده است. در میان سرویس‌های مورد اتهام، توئیتر با جریمه 547 هزار دلاری از سوی موسسه DPC ایرلند مواجه شد. بدین‌ترتیب اقدامات تقابلی صرفا از جانب دولت روسیه اجرا نمی‌شوند. به‌نظر می‌رسد که این موضوع به تدریج در حال تبدیل شدن به نوعی گرایش است. به منظور دستیابی به چشم‌اندازی بهتر از شرایط جالب است بدانید که شرکت‌هایی نظیر فیس‌بوک و گوگل حتی در کشور خود نیز با مشکل عدم اعتماد مواجه هستند.

پارلمان روسیه با چنین اقداماتی به‌صورت سرسری برخوردار نخواهد کرد. بعلاوه مجلس عوام اعلام کرده که سایر وبسایت‌هایی که از روش مشابهی استفاده کنند نیز با پیامدهای مشابهی مواجه خواهند شد. اکنون بایستی منتظر بمانیم و ببینیم که شرایط نهایتا به کدام سمت‌وسو پیش خواهد رفت.

4 در مورد “استفاده از سرویس‌های فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب در روسیه ممنوع خواهد شد”

  1. این مطلب واقعیه؟
    یا واسه اینه فک کنیم فیلترینگ همه جا هست و فقط ایران نیست؟؟
    ماله کشی نیست؟

    1
    1
    1. مجتبی مسکینی

      دوست عزیز منبع مطلب در پایین متن ذکر شده و می‌تونید خودتون هم در اینترنت سرچ کنید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH