در حال حاضر میزان کربن دیاکسید موجود در اتمسفر 50 درصد بیشتر از زمان قبل از صنعتی شدن افزایش یافته است! در سال 2021، غلظت دی اکسیدکربن اتمسفر (CO2) از یک آستانه بسیار زیاد افزایش خواهد یافت و بیش از 417 قسمت در میلیون (ppm) خواهد بود؛ یعنی میتوان گفت که میزان کربن دیاکسید 50 درصد بیشتر از زمان شروع فعالیتهای گسترده صنعتی در قرن هجدهم بوده است. در ادامه این مطلب با آیتیرسان همراه باشید.
به این مطلب نیز توجه کنید:
میزان جهانی انتشار گازهای گلخانهای در حال حاضر به آمار بیسابقهای رسیده است!
این پیشبینی از خدمات ملی هواشناسی انگلیس که از دادههای جمعآوری شده در رصدخانه Mauna Loa در هاوایی استفاده میکند، گرفته شده است. با وجود اینکه انتشار گازهای گلخانهای جهانی در سال 2020 به دلیل همهگیری ویروس کرونا و رویداد فعلی لانینا، La Niña (الگوی آب و هوایی در اقیانوس آرام که معمولاً انتشار کربن جهانی را کاهش میدهد)، کاهش کمی داشت، اما این برای جبران افزایش میزان گازهای گلخانهای قبلی کافی نبود.
ریچارد بتس (Richard Betts)، رئیس گروه تأثیرات آب و هوایی در خدمات ملی هواشناسی انگلیس و محقق اصلی پیشبینی، در بیانیهای گفت:
از آنجا که دیاکسید کربن برای مدت زمان طولانی در جو باقی میماند، میزان انتشار هر سال به میزان سالهای گذشته اضافه میشود و باعث میشود مقدار دیاکسید کربن در جو افزایش یابد.
غلظت دی اکسیدکربن در جو از تغییرات فصلی قابل پیشبینی پیروی میکند. سطح آن در اردیبهشت ماه به اوج خود میرسد و سپس در تابستان با رشد گیاهان در نیمکره شمالی و مکش کربن (با فتوسنتز)، قبل از اینکه دوباره از سپتامبر به بعد افزایش یابد، کاهش مییابد. اگرچه میزان کل غلظت دی اکسیدکربن ساطع شده در سراسر جهان در سال 2020 نسبت به سالهای گذشته 7 درصد کاهش داشته است، اما مطابق گفته خدمات ملی هواشناسی انگلیس در حال حاضر میزان انتشار تقریباً به سطح قبل از همهگیری برگشته است.
رویداد فعلی لانینا در هر سه تا هفت سال اتفاق میافتد و درجه حرارت آب دریا سرد میشود. این پدیده حاصل تغییر اختلاف فشار منطقه است و اجازه میدهد سطح آبهای اقیانوس در قسمت شرقی سردتر از حالت معمول شود. این رویداد از اواسط سال 2020 شروع میشود و باعث ایجاد هوای خنک غیرمعمول میشود پس همچنین انتظار میرود که میزان افزایش کربن دی اکسید را در سال جاری کاهش دهد. این به دلیل افزایش موقتی مقدار کربن ذخیره شده در اکوسیستمهایی مانند جنگلهای گرمسیری است که در شرایط خنکتر با سرعت بیشتری رشد میکنند.
با این حال، این مسئله هنوز هم نمیتواند مانعی برای جلوگیری از رسیدن کره زمین به نقطه وحشتناک کربندی اکسید در سال 2021 شود.
شتاب ناگهانی
رصدخانه Mauna Loa طولانیترین رکورد مداوم در غلظت کربندی اکسید جوی در جهان را نگهداری میکند. از زمانی که دانشمند آب و هوا، چارلز دیوید کیلینگ (Charles David Keeling)، تحقیق روی این سوابق را در سال 1958 آغاز کرد، دانشمندان از این دادهها برای ردیابی سطح کربن دی اکسید در جو با استفاده از منحنی کیلینگ استفاده کردهاند؛ نموداری که به نمادی از تأثیر فزاینده بشریت بر سیستم آب و هوایی جهانی تبدیل شده است.
این بدان معناست که ما برای تحقق هدف مجمع بینالمللی تغییرات آب و هوایی برای کاهش گرم شدن کره زمین به 1.5 درجه سانتیگراد (2.7 درجه فارنهایت) بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، کارهای زیادی برای انجام دادن داریم.
بتس در این باره گفته است:
برای معکوس کردن این روند و کاهش سرعت افزایشی کربن دی اکسید در جو، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و توقف آنها به کاهش صفر خالص کربن نیاز داریم. اگر حرارت جهانی به 1.5 درجه سانتیگراد محدود شود، این امر باید طی 30 سال آینده اتفاق بیفتد.
تا آقامون مهدی ظهور نکنه مشکلات بشر حل نمیشه
این راه حلای غربیا هم به هیچ نتیجه ای نمیرسه اوضاع روز ب روز بدتر میشه
خیلی زودتر باید به سمت خودرو های برقی و سوخت های سالم بریم
همه امیدمون به ایلان ماسک بزرگه
و تهران آلوده ترین نقطه دنیا شده
بر طبل جانانه بکوب….