شارژرهای عجیبوغریب زیادی را تابهحال مشاهده نمودهایم، ولی باید گفت که این مورد با تمام شارژرهای تاریخ متفاوت است، این بار میتوانید در عصر دیجیتال موبایل خود را با زغال شارژ کنید!، بایو لایت محصولی بسیار متفاوت است که میتواند برای شما امکانات متعددی را فراهم سازد که این امر برای بسیاری از افراد علاقهمند به گردش مفید خواهد بود. در ادامه به معرفی تعدادی از این امکانات در این محصول متفاوت خواهیم پرداخت.
این شارژر که در حقیقت یک منقل ویژه پیکنیک است، میتواند بهصورت همزمان چندین اقدام مفید و خدمت متفاوت را به کاربر خود عرضه نماید که تنها یکی از آنها شارژ تلفن همراه خواهد بود.
این دستگاه که بایو لایت (BioLite) نام دارد، به صورتی طراحیشده است که اگر آن را به هرکسی نشان بدهید محال است که تشخیص بدهد که با این وسیله میتوان تلفن همراه هوشمند را شارژ نمود. این شارژر بهنوعی طراحیشده است که میتواند انرژی حرارتی تولیدشده توسط مواد سوختی مانند زغال، نفت، بنزین و … را به انرژی الکتریکی تبدیل نموده و با کمک آنها اقدام به پر کردن باتری دستگاه شما کند.
این دستگاه که تصویر آن را در ابتدای و همچنین در میانه متن مشاهده نمودید، ابعاد کافی برای درست کردن هشت همبرگر همزمان را دارد و میتوان آن را ازنظر ابعادی، نسبتا بزرگ محسوب نمود ولی هنگامیکه به کمپ میروید، مسلما داشتن چنین وسیله کارآمدی میتواند توجیه منطقی برای حمل کردن آن داشته باشد. بایو لایت دارای پایه ایستادن متصل به بدنه است که موجب شده است بتوان از این ابزار، تقریبا در هر شرایط و محیطی استفاده نمود. در بالای این دستگاه نیز محل گریل کردن غذا وجود دارد که حتی به کمک یک تکه چوب کوچک نیز، آتش بر روی آن را به راه انداخت. یک ژنراتور حرارتی در قسمت زیری این بخش تعبیهشده است که میتوان با کمک آن هوا را به محفظه آتش دمید. این امر موجب تسریع در درست کردن آتش خواهد شد و البته این دمش هوا نیز از انرژی خود منقل بهره خواهد برد و نیاز به سورس انرژی و منبع تغذیه مجزا نخواهد داشت. در کنار این عمل، این ژنراتور به یک درگاه خروجی یو اس بی مجهز است که میتواند خروجی 5 وات نیرو را تامین کند و با کمک آن میتوان باتری گجتهای مختلفی را شارژ کرد.
سازندگان بایو لایت مدعی هستند که این دستگاه تقریبا میتوان هر نوع گجتی را شارژ کند، خواه این گجت تلفن همراه هوشمند و یا تبلت بوده و خواهد دستگاه متفاوتی مانند جیپیاس باشد. همچنین تولیدکنندگان این دستگاه معتقدند که این ابزار میتواند در طول سی دقیقه استفاده از منقل، در شرایطی که حرارت منقل بالا باشد، باتری یک موبایل را برای پنج ساعت استفاده شارژ نماید. از دیگر امکانات این دستگاه میتوان به امکان استفاده زا چراغهای یو اس بی به کمک آن اشاره نمود که بدون شک میتواند در کمپ زدن در محیطهای تارکی مانند جنگل، بسیار مفید و کارآمد باشد. و حتی میتوان از این نور برای بررسی میزان پختگی خود غذا استفاده نمود. دیگر امکان ویژه این محصول، ضد آب بودن آن است، بهاینترتیب که میتوان با کمک این گریل آب جوش آورده و استفاده نمود، و یا حتی در محیطهای مرطوب جنگلی نیز احتمال آسیبدیدگی و زنگزدگی بدنه بایو لایت، بسیار اندک است و همین امر، عمر مفید دستگاه را بالا برده است.
سازندگان بایو لایت معتقدند که این دستگاه میتواند شما را از شر دود شدید آتشهای معمول در کمپهای پیکنیک، در امان نگاه دارد و بایو لایت طوری طراحیشده است که میزان دود را به حداقل خواهد رساند. شایانذکر است که تولید این محصول موجب شده است تا افراد علاقهمند به گردش در طبیعت و همینطور دوستدار تکنولوژی، بتوانند صرفهجویی بینظیری ازنظر اقتصادی انجام بدهند زیرا این محصول تنها 300 دلار قیمت دارد و این قیمت در مقایسه با خرید دستگاههایی که کارهای بایو لایت را بهصورت مجزا انجام میدهند، کمتر از یکسوم خواهد بود.
فاز تحقیقاتی این پروژه، در نخستین گام به تولید دستگاهی منجر شده بود که 45 هزار دلار قیمت آن بود ولی سازندگان این محصول موفق شدند تا این دستگاه را به صورتی طراحی کنند که قیمت آن برای استفاده، معقول و قابل پرداخت باشد. شارژرهای متعددی بر اساس امکانات استفاده از نور خورشید، حرکت و … تولیدشدهاند ولی هیچیک از آنها نتوانستهاند تا امکاناتی برابر با بایو لایت را برای دارندگان خود تامین نمایند و همین امر میتواند به توفیق این محصول در بازار فروش منجر گردد.
شایانذکر است که بیشتر گجتهایی که بهصورت روزانه از آنها استفاده میکنیم، به منبع برق 5 وات نیاز دارند و همین امر موجب خواهد شد تا امکان استفاده از این شارژر حرارتی، بهعنوان یک محصول استاندارد ممکن باشد. همچنین در این محصول ابزاری برای ایستا سازی خروجی برق وجود دارد که از نوسانات شدید برق در خروجی یو اس بی جلوگیری به عمل میآورد و همین امر میتواند استرس همیشگی استفاده از شارژرهای غیر اصلی دستگاه، و روبرو شدن با آسیبدیدگی را نزدیک به صفر دانست.