چین و امارات متحده عربی در راه انجام ماموریت‌های مریخی!

همانطور که می‌بینید از زمان شروع برنامه فضایی آپولو چقدر همه چیز تغییر کرده است. در طی چند روز دیگر، قرار است به ترتیب دو مأموریت فضایی از چین و امارات متحده عربی به مریخ برسند. مأموریت امید امارات متحده عربی در تاریخ 9 فوریه به دور مریخ می‌چرخد. روز بعد، مأموریت Tianwen-1 چینی نیز به مدار می‌چرخد و در ماه مه پیش‌بینی می‌شود که در آنجا مستقر شود.

لحظه بسیار بزرگی برای هر دو کشور است. امید اولین مأموریت بین سیاره‌ای یک ملت عرب تاکنون بوده است. اگر چین موفق شود، اولین کشوری است که در اولین تلاش خود به مریخ سفر کرده و به سطح آن می‌نشیند. تقریباً 50٪ از کل ماموریت‌های مریخ شکست خورده است. چین قبلاً موفق نشده بود که یک مأموریت مدارگرد مریخ  (Yinghuo-1) را در سال 2011 به درستی انجام دهد.

اما قبل از اینکه ماموریت‌ها شروع شوند، لحظات پرتنشی در انتظار همگان است. با رسیدن آنها به مریخ، باید سرعت کاوشگرها را کم کرده تا بتوانند توسط میدان گرانشی مریخ روی سطح بمانند. با توجه به فاصله زیاد از زمین، این کار باید به طور خودکار توسط کاوشگر انجام شود.

به این مطلب نیز توجه کنید: تا ۴ سال دیگر همه مردم می‌توانند به مریخ سفر کنند!

تیانوان -۱

اگر همه چیز خوب پیش برود، مدارگرد Tianwen و مریخ‌نوردی که هنوز نامی از آن برده نشده است، سعی در اندازه‌گیری آب و هوای مریخ و یونوسفر، لایه‌ای از ذرات دارای بار الکتریکی اطراف سیاره دارند. این کار ممکن است به درک چگونگی جو مریخ کمک کند. اما همچنین با کاوش در سطح آن و نقشه‌برداری از شکل، زمین‌شناسی و ساختار داخلی آن، از ماموریت‌های کاوشگرهای آینده به مریخ پشتیبانی خواهد کرد. مدارگرد مملو از دوربین، یک مغناطیس سنج (برای اندازه‌گیری میدان‌های مغناطیسی) و آنالیزکننده‌های مختلف ذرات است. همچنین به عنوان یک ایستگاه رله برای برقراری ارتباط با مریخ نورد عمل خواهد کرد. مریخ‌نورد، به اندازه یک ماشین کوچک، کمی کوچکتر از مریخ نورد Perseverance ناسا است که به مریخ نیز نزدیک می‌شود. این مدل با یک چرخ متحرک شش چرخ، صفحه بزرگ خورشیدی و یک تیرک با دوربین‌های متصل، ظاهری مشابه دارد. کاوشگر دومی قادر به شناسایی ترکیبات سطحی در فاصله بین دو متر و پنج متر خواهد بود.

آنچه باعث جذابیت بیشتر این مأموریت می‌شود این است که مریخ‌نورد دارای یک رادار نفوذپذیر به زمین است. در طول عمر تخمینی مریخ نورد 90 روز مریخ می‌تواند ساختار زیر سطحی را کاوش کند و رسوبات آب زیر زمین را جستجو کند. شواهد دریاچه‌های آب شور زیرزمینی با استفاده از رادار در سال 2018 توسط Orbiter Mars Europe Orbiter یافت شد، اما هرگز با اندازه‌گیری از سطح پیگیری نشد.

مریخ‌نورد از این مکان‌های خاص دیدن نخواهد کرد اما می‌تواند شرایط مشابهی را در محل فرود پیدا کند. علاقه زیادی به این ذخایر وجود دارد زیرا آنها منبعی برای فضانوردان آینده در کره زمین هستند. این احتمال که دریاچه‌ها می‌توانند میزبان نوعی زندگی باشند، نیز وجود ندارد. چین قبلاً از فناوری رادار با موفقیت فراوان در مریخ نورد اخیر Yutu-2 خود برای شناسایی لایه‌های جداگانه یخ آب تا 40 متر زیر سطح ماه استفاده کرده است. اداره ملی فضایی چین اظهار داشت که مریخ‌نورد در منطقه‌ای موسوم به آرمان شهر (بزرگترین حوضه برخوردی منظومه شمسی) فرود خواهد آمد. در سه ماه اول، مدارگرد مکان دقیق را بررسی و شناسایی می‌کند.

ماکت مریخ‌نورد چین.

در بیانیه مطبوعاتی پس از اجرای موفقیت‌آمیز مأموریت، ابتدا مختصات در نظر گرفته شده (110.318 درجه طول شرقی و 24.748 درجه عرض شمالی) مشخص شده بود، اما این‌ها به سرعت حذف شدند، احتمالاً برای اطمینان از این که با جزئیات بعدی مغایرت نداشته باشد. آلفرد مک ایون، رئیس آزمایشگاه تحقیقات تصویر سیاره‌ای در دانشگاه آریزونا، در گفتگو با Space.com گفت که منطقه فرود مورد نظر امن و از نظر علمی بسیار جالب است.

اولین مریخ‌نورد چین باید به اصطلاح به اندازه هفت دقیقه ریسک کند. برای رسیدن به این هدف، با استفاده از آئروشل مخروطی، یک محافظ است که باعث کشش آیرودینامیکی می‌شود، سپس به دنبال آن چتر نجات و سپس شلیک مجدد راکت‌ها شروع می‌شود.

امارات امیدوار

ماموریت امید اولین مأموریت بین سیاره‌ای امارات متحده عربی است که همزمان با جشن پنجاهمین سالگرد تشکیل خود به مریخ می‌رسد. این مأموریت با استفاده از همان پنجره پرتاب (زمانی که فاصله کمتری بین زمین و مریخ وجود دارد) برای رسیدن به مریخ به عنوان ماموریت‌های چینی و ناسا از ژاپن آغاز می‌شود.

امید قرار است برای یک سال مریخ، نزدیک به دو سال زمینی، به دور مریخ بچرخد. از مسافت بین 22000 کیلومتر تا 44000 کیلومتر، با جزئیات بیشتری جو مریخ را کشف می‌کند. این مأموریت به بررسی وضعیت آب و هوای جهانی، پیوندهای آن با جو فوقانی و چگونگی توضیح این امر در مورد تغییر میزان هیدروژن و اکسیژن در آنجا می‌پردازد. این به ما کمک می‌کند تا بفهمیم که مریخ به تدریج جو خود را از دست می‌دهد و نقشی که گرد و غبار در هوای مریخ بازی می‌کند، را بدانیم. این اکتشافات یک چشم‌انداز تازه و خوشایند را برای همه مریخ‌دوستان به ارمغان می‌آورد. بسیار درخشان است که می‌بینیم گروه ملل در حال گسترش مریخ هستند. باید منتظر اخبار جدید از مریخ‌نوردی و کاوشگرها باشیم.

3 در مورد “چین و امارات متحده عربی در راه انجام ماموریت‌های مریخی!”

  1. چین ابر قدرت دنیا میشه
    کشورایی مث امارات مهمترین شاخصه لازم واسه قدرت رو ندارن
    فقط میتونن از لحاظ اقتصادی پیشرفت کنن اونم بخاطر منابع و جمعیت کمه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH