بهترین SSDهای اینترنال موجود در بازار ایران

یکی از بهترین راهکارهای افزایش سرعت کامپیوتر تهیه یک حافظه از نوع SSD است. معمولا سرعت پردازش CPU در حد مطلوبی قرار دارد اما پردازنده زمان زیادی را برای به دست آوردن اطلاعات از قطعه گردان هارد دیسک می‌کند. در واقع پردازنده مرکزی می‌تواند تا میلیاردها دور گردش هارد را پردازش کند اما رسیدن به چنین سرعتی با توجه به سیستم مکانیکی هارد دیسک امکان پذیر نیست. برای جبران این کمبود سرعت، به SSD نیاز داریم.

SSD‌ها در هر صورت سریع‌تر از انواع هارد دیسک هستند اما عواملی بسیار مهم‌تر از ظرفیت ذخیره‌سازی در تعیین قیمت آنها دخیل است تا جایی که ممکن است یک SSD با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت قیمتی بیش از هم‌نوع ۲ ترابایتی خود داشته باشد. اگر در زمینه سخت‌افزار حرفه‌ای باشید حتما فاکتورهای مهم در انتخاب این قطعه را می‌دانید؛ در غیر این صورت قبل از معرفی بهترین SSD‌ های موجود در بازار ایران بهتر است ادامه این مقدمه را بخوانید.

SATA یا PCIe؟

درباره رابط اتصال بحث‌های پیچیده‌ای مطرح است و توضیح کامل آنها در این مقاله ممکن نیست. به طور خلاصه SSD های 2.5 اینچی با (رابط Serial ATA (SATA کار می‌کنند که برای هارددیسک‌ها طراحی شده و از سال 2000 معرفی شد. در حالی که درایوهای add-in-card به رابط PCI Express متصل می‌شوند؛ مانند کارت‌های گرافیک. درایوهای M.2 می‌توانند از طریق SATA یا PCI Express کار کنند. سریع‌ترین درایوهای M.2 نیز از NVMe پشتیبانی می‌کنند، پروتکلی که مخصوص ذخیره‌سازی سریع و مدرن طراحی شده است. نکته جالب این است که یک درایو M.2 می‌تواند مبتنی بر SATA، مبتنی بر PCIe بدون پشتیبانی NVMe یا PCIe با پشتیبانی از NVMe باشد. بیشتر SSDهای سطح بالای M.2 که در سال‌های اخیر معرفی شده‌اند، از NVMe پشتیبانی می‌کنند.

اگر کارهای روزانه شما از مرور وب، برنامه‌های اداری یا حتی بازی‌های معمول تشکیل شده باشد، بیشتر SSDهای NVMe به صورت مشخص سرعتی بالاتر از مدل‌های ارزان قیمت SATA ارایه نمی‌کنند. اگر کارهای سنگین‌تری مانند انتقال فایل‌های بزرگ، ویرایش پیشرفته عکس و ویدیو، کدگذاری، یا فشرده سازی/ اکسترکت حجیم دارید، بهتر است از یک NVMe SSD استفاده کنید. این SSDها تا پنج برابر سرعت بیشتری نسبت به مدل‌های SATA ارائه می‌دهند.

چه ظرفیتی نیاز دارید؟

حافظه‌های 128 گیگابایتی را به هیچ‌وجه انتخاب نکنید. این درایوهای کم ظرفیت علاوه بر فضای محدود، به دلیل تعداد ماژول‌های حافظه کم سرعت کمتری هم دارند. SSDهای با ظرفیت 250 گیگابایت ارزان‌تر از انواع بزرگ‌تر هستند و اگر قصد ذخیره فایل‌های زیاد در کامپیوترتان ندارید، نسبتا مناسب به نظر می‌رسند؛ با این حال بهتر است با کمی افزایش بودجه ظرفیت 500 گیگابایت را انتخاب کنید که بهترین تعادل بین قیمت و ظرفیت را ارایه می‌دهد. ظرفیت‌های بالاتر بخصوص بالاتر از 500 گیگابایت در حال حاضر قیمت بسیار بالایی دارند اما در صورتی که مشکلی با قیمتشان ندارید، می‌توانید آنها را تهیه کنید.

به صورت خلاصه برای انتخاب یک SSD چهار اصل اولیه را در نظر بگیرید:

  • سیستم خودتان را بشناسید؛ بدانید که روی مادربردتان اسلات M.2 دارید یا خیر. اگر ندارید باید به انواع 2.5 اینچی فکر کنید. اگر کامپیوترتان خیلی جدید باشد ممکن است همه انواع درایو را پشتیبانی کند. لپ‌تاپ‌ها و کانورتیبل‌های بسیار باریک مدرن هم فقط از درایوهای M.2 پشتیبانی می‌کنند و نمی‌توان از درایوهای 2.5 اینچی در آنها استفاده کرد. همچنین انواعی هم وجود دارد که قابل تغییر و ارتقا نیستند.
  • ظرفیت بین ۵۰۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت: به خرید درایو با ظرفیت کمتر از ۲۵۰ گیگابایت حتی فکر نکنید. ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت بهترین تناسب ظرفیت و قیمت را دارد. ظرفیت‌های بالاتر هم گران قیمت هستند.
  • SATA ارزان‌تر اما کندتر است: اگر رایانه شما از درایوهای NVMe / PCIe پشتیبانی می‌کند، درایو با یکی از این فن‌آوری‌ها را بخرید. با این‌حال، درایوهای SATA رایج‌ترند، معمولاً هزینه کمتری دارند و هنوز هم عملکرد بسیار خوبی برای برنامه‌های رایج ارائه می‌دهند.
  • هر نوع SSD بهتر از هارد دیسک است؛ حتی بدترین SSD نیز در بیشتر سناریوهای استفاده حداقل سه برابر سریع‌تر از هارد دیسک است.

به کدام نوع حافظه ذخیره سازی (NAND flash) نیاز دارید؟

برای استفاده معمول در کامپیوتر یا لپ‌تاپ همه انواع SSD مناسب هستند، با این وجود به صورت خلاصه انواع آنها و تفاوت‌هایشان را توضیح می‌دهیم.

حافظه NAND Flash از سلول‌هایی ساخته شده که بیت‌ها را در خود نگهداری می‌کنند. تعداد بیت‌ها در سلول‌ها انواع مختلفی را ایجاد می‌کند. مثلا SLC یا Single Level Cell  یک بیت در هر سلول دارد. برای MLC حجم هر بیت در سلول دو برابر و برای TLC سه برابر است. SLC سریع‌تر و بادوام‌تر است اما معمولا در ظرفیت‌های پایین‌تری موجود است و برای کارهای سنگین و مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد. مموری‌های TLC و MLC در مقایسه با SLC قیمت بسیار ارزان‌تری دارند و در حجم‌های بالاتر موجود هستند. اما طول عمر کوتاه‌تر و سرعت کمتری دارند. در مجموع MLC و TLC برای استفاده روزمره مناسب‌تر هستند؛ بخصوص TLC که قیمت پایین‌تری دارد. در مورد طول عمر آنها نیز با وجود شایعات رایج، جای نگرانی وجود ندارد.

پس از این مقدمه نسبتا طولانی به سراغ معرفی بهترین SSD های موجود در بازار ایران می‌رویم؛ توجه داشته باشید قیمت‌های اعلام‌ شده تقریبی و بر اساس تاریخ امروز (بهمن ۹۹) است.

کروشیال مدل BX500 ظرفیت 240 گیگابایت

SSD ارزان

درایو SSD مدل BX500 از طریق رابط 3.0 SATA متصل می‌شود و به همین دلیل تقریبا با تمامی انواع رایج لپ‌تاپ و دسکتاپ‌ سازگار است. همچنین از چیپست Micron 64L بهره می‌برد. BX500 با ظرفیت 240 گیگابایت جزو SSD پایین‌رده و ارزان قیمت به حساب می‌آید که شاید جزو بهترین SSD ها نباشد، اما ارزش خرید بالایی دارد.

مشخصات:
  • ظرفیت: 240 گیگابایت
  • رابط: SATA III
  • نوع فلش: TLC
  • سرعت خواندن متوالی: 540 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی:  500 مگابایت بر ثانیه

سامسونگ 860 Evo ظرفیت 500 گیگابایت

سامسونگ 860 Evo با استفاده از حافظه‌های V-NAND تولید شده و از سرعت و دوام بالایی برخوردار است. باتوجه به MLC بودن این SSD می‌توانیم طول عمر بالایی را انتظار داشته باشیم. حداکثر سرعت خواندن ترتیبی 550 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن ترتیبی 520 مگابایت بر ثانیه، سرعت فوق‌العاده خوبی برای یک حافظه SSD است. این محصول یکی از بهترین SSD های موجود در بازار ایران در محدوده میان‌رده با توجه به ظرفیت است. در این SSD کنترلر MJX اختصاصی سامسونگ به کار رفته است، رابط SATA III دارد و اگر سیستم شما از رابط سریع‌تر NVMe / PCIe پشتیبانی نمی‌کند یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید است.

مشخصات:
  • ظرفیت: 500 گیگابایت
  • رابط: SATA III
  • نوع فلش: MLC
  • سرعت خواندن متوالی: 550 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی: 520 مگابایت بر ثانیه

ای‌دیتا مدل SU800 ظرفیت 512 گیگابایت

بهترین SSD

SSD مدل SU800 یک محصول از برند آشنا و معتبر ADATA است که از طریق رابط SATA3.0 به کامپیوتر متصل می‌شود. حداکثر میزان مقاومت در برابر شوک برای این مدل 1500G است و طول عمر آن تا 2 میلیون ساعت برآورد شده است. SSD مدل SU800 از RAID پشتیبانی می‌کند. این ویژگی برای کاربرانی که به آرشیو اطلاعات می‌پردازند، کاربردی است. از دیگر مزایای این مدل می‌توانیم استفاده از چیپست 3D NAND را ذکر کنیم.

مشخصات:
  • ظرفیت: 500 گیگابایت
  • رابط: SATA III
  • نوع فلش: TLC
  • سرعت خواندن متوالی: 560 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی:  520 مگابایت بر ثانیه

وسترن دیجیتال  Blue WDS100T2B0A ظرفیت 1 ترابایت

بهترین SSD

حافظه Blue WDS100T2B0A در گروه ذخیره ‌سازهای سری Blue شرکت وسترن قرار می‌گیرد که برای مصارف معمولی گزینه‌ مناسبی هستند. این SSD نیز از طریق رابط SATA 3.0 به کامپیوتر متصل می‌شود و از نوع ۲/۵ اینچی است. بنابراین می‌توان آن را به آسانی جایگزین هارد دیسک کامپیوتر نمود. همچنین از چیپست 3D NAND بهره می‌برد و تا 1500G در برابر شوک مقاوم است.

وسترن دیجیتال Blue WDS100T2B0A با ظرفیت ۱ ترابایت و قیمت کمی بالا عرضه می‌شود. دلیل معرفی این حافظه این است که کسانی که سیستم‌شان از M.2 پشتیبانی نمی‌کند این را خریداری کنند. اما اگر شما توانایی استفاده از M.2  را دارید، شدیدا توصیه می‌شود با این قیمت سراغ آن‌ها بروید.

مشخصات:
  • ظرفیت: 1 نرابایت
  • رابط: SATA III
  • نوع فلش: TLC
  • سرعت خواندن متوالی: 560 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی:  530 مگابایت بر ثانیه

گیگابایت gp-gsm2ne3100tntd ظرفیت 1 ترابایت

بهترین ssd

یکی از ارزان‌ترین SSDهای نوع PCIE با ظرفیت یک ترابایت توسط شرکت گیگابایت عرضه شده است. این مدل با قیمت ارزانی که دارد در دسته میان‌رده به حساب می‌آید و جزو بهترین‌های این رده محسوب می‌شود. سرعت 2.5 گیگابایتی این رم تقریبا برای بیشتر نیازها کافی و حتی سریع‌تر از مقدار لازم است. اکر به دنبال سرعت بالای M.2ها هستید و بودجه محدودی دارید، حافظه gp-gsm2ne3100tntd گزینه خوبی برای شما خواهد بود.
مشخصات:
  • ظرفیت: 1 ترابایت
  • رابط: PCI-Express 3.0 x4
  • نوع فلش: TLC
  • سرعت خواندن متوالی: 2500 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی: 2100 مگابایت بر ثانیه

 Corsair MP600 Pro XT ظرفیت 1 ترابایت

بهترین SSD

Corsair MP600 Pro XT ظاهری بزرگ و مستحکمی دارد و این به خاطر هیت سینک آلمینیومی آن است. این هیت سینک باعث می‌شود که در استفاده‌های بلند مدت، دمای حافظه بالا نرود تا بتواند سرعت بالای خود را با ثبات بیشتری ارائه دهد. در ساخت این حافظه از تکنولوژی High-density 3D TLC NAND استفاده شده است.

مشخصات:
  • ظرفیت: 1 ترابایت
  • رابط: PCI-Express 4.0 x4
  • نوع فلش: TLC
  • سرعت خواندن متوالی: 4950 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی: 4250 مگابایت بر ثانیه

 سامسونگ 980 PRO ظرفیت 2 ترابایت

بهترین SSD

سامسونگ 980 PRO یکی از بهترین SSD های بازار ایران است که می‌توانید خریداری کنید که منطقا قیمت بسیار گرانی نیز دارد. همان طور که در مقدمه مطلب اشاره شد استفاده از این نوع رابط سرعت بالاتری را به همراه دارد؛ البته برای کارهای معمول تفاوت خاصی مشاهده نمی‌شود. از این گذشته کیفیت بسیار بالایی دارد و در ساخت آن از جدیدترین تکنولوژی‌های V-NAND و کنترل کننده SAMSUNG Phoenix استفاده شده است. این SSD با ظرفیت‌های 1 و 0.5 ترابایتی نیز در بازار موجود است. قبل از خرید این مدل، پشتیبانی سیستم از رابط را بررسی کنید.

مشخصات:
  • ظرفیت: 2 ترابایت
  • رابط: PCI-Express 4.0 x4
  • نوع فلش: MLC
  • سرعت خواندن متوالی: 7000 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی: 5100 مگابایت بر ثانیه

7 در مورد “بهترین SSDهای اینترنال موجود در بازار ایران”

  1. سید مهدی امین اللهی

    چرا adata xpg sx8200 رو نیاوردین؟
    بهترین قیمت و بهترین عملکرد رو داره، حتی بنچمارکش هم از این مدل ها بالاتره

    2
    2
    1. مثلا وقتی تو یه کشوری مردم آکورا و سوبارو رو نشناسن معلومه که هیوندای و کیا واسشون عالی بنظر میاد، adata هم همونه مبارکتون باشه!

      1
      1
  2. دیگه کامپیوترمیشه خرید که هاردssdبراش بگیری یه کامپیوتر معمولی آلان حداقل 10تومن آب میخوره

    1
    6
  3. دلار ۱۵ تومن بود میخواستم یه اس اس دی ۲۵۶ بگیرم الان با پولم میتونم یه رم ۶۴ گیگ بگیرم ??

    2
    7

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH