سرگرمی‌ها تاثیر خوبی بر سلامت روانی افراد در دوران شیوع ویروس کرونا دارند!

بیماری همه‌گیر ویروس کرونا بر سلامت روانی بسیاری از مردم تأثیر گذاشته است. با توجه به ترس از ابتلا به این ویروس و محدودیت‌های دولت برای بسیاری از افراد، ممکن است مردم احساس تنهایی، اضطراب و افسردگی بیش از حد معمول داشته باشند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) حتی رهنمودهایی را در مورد چگونگی مراقبت از سلامت روانی افراد در این دوران سخت صادر کرده است. توصیه‌های اصلی شامل تلاش برای حفظ الگوی منظم غذا خوردن، خوابیدن، بهداشت و ورزش است.

اما یک توصیه که خیلی به آن توجه نشده، این است که باید برای انجام کارهایی که دوست دارید وقت بگذارید. در حقیقت، تحقیقات نشان می‌دهد که داشتن یک سرگرمی با کاهش سطح افسردگی مرتبط است و حتی ممکن است در برخی از افراد از افسردگی جلوگیری کند.

از دست دادن علاقه و لذت در کارهایی که معمولاً دوست دارید، انجام دهید؛ یکی از علائم ضعف سلامت روان است. این بیماری به عنوان آنهدونیا شناخته می‌شود که علامت شایع افسردگی است. بیماران می‌گویند که مایل هستند هرچه زودتر از آن خلاص شوند، زیرا داروهای مورد استفاده در درمان افسردگی باعث مشکلات دیگری شده و به نظر نمی‌رسد که آن را تسکین دهند. برای بعضی از افراد، آنهدونیا یکی از اولین علائم افسردگی است و حتی می‌توان از آن برای پیش‌بینی شدت افسردگی که فرد احساس می‌کند، استفاده کرد.

بنابراین، وقت گذاشتن برای علایق و لذت‌های خود مانند سرگرمی‌ها در حین قرنطینه می‌تواند یکی از راه‌های جلوگیری از آنهدونیا و افسردگی باشد. در حقیقت تجویز اجتماعی یک روش درمانی است که در آن پزشکان می‌توانند از بیماران مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط ​​بخواهند برای بهبود سلامت روان خود یک مداخله غیر پزشکی (مانند سرگرمی) را انجام دهند. از آنجا که داروهای ضد افسردگی در مبتلایان به افسردگی خفیف می‌توانند تأثیر کمتری داشته باشند، این روش درمانی هنوز هم ممکن است به بیماران مبتلا به افسردگی کمک کند تا علائم خود را تسکین دهند.

برای برخی از افراد، داشتن یک سرگرمی حتی ممکن است از افسردگی جلوگیری کند. ثابت شده است که باغبانی برای سلامت روان مفید است.

تاکنون، برخی مطالعات نشان داده است که برنامه‌های تجویز اجتماعی که از بیماران می‌خواهند سرگرمی‌هایی مانند باغبانی یا هنر را دنبال کنند، برای سلامت روان و رفاه مفید است. شواهد همچنین نشان می‌دهد که حتی برای مبتلایان به افسردگی بالینی، برخی از درمان‌های روانشناختی مانند فعال‌سازی رفتاری که بیماران را ملزم به برنامه‌ریزی به موقع برای انجام کارهایی می‌کند که برای آنها لذت و شادی ایجاد می‌کند، علائم افسردگی را بهبود می‌بخشد. طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها و سرگرمی‌ها ممکن است در تجویز اجتماعی و فعال‌سازی رفتاری مانند ورزش، نواختن ساز، نقاشی، خواندن یا کارهای دستی نقش داشته باشد.

سیستم پاداش

دلیل اینکه وقت گذاشتن برای سرگرمی‌ها می‌تواند عملی کارساز باشد، این است که با سیستم پاداش‌دهی در مغز مرتبط هستند. هنگامی که در سرگرمی مورد علاقه خود شرکت می‌کنیم، پیام‌رسان‌های شیمیایی در مغز (معروف به انتقال‌دهنده‌های عصبی) آزاد می‌شوند؛ مانند دوپامین، ماده شیمیایی که به ما در احساس لذت کمک می‌کند. این مواد شیمیایی باعث می‌شود که ما دوباره بخواهیم سرگرمی را انجام دهیم و انگیزه بیشتری برای این کار داشته باشیم.

بنابراین اگرچه ممکن است در ابتدای کار برای گذراندن وقت خود به یک سرگرمی انگیزه نداشته باشیم، اما با شروع آن و احساس لذت ناشی از آن، این سیستم پاداش و سپس انگیزه ما را برای انجام دوباره این کار تحریک می‌کند. این چیزی است که محققان اکنون در آزمایشگاه با شدت بیشتری در حال تحقیق درباره آن هستند.

در کنار لذت و انگیزه، سرگرمی‌ها می‌توانند فواید دیگری نیز به همراه داشته باشند. سرگرمی‌های فیزیکی می‌تواند تناسب اندام شما را بهبود ببخشند و یا حتی می‌توانند عملکرد مغز را بهتر کنند. تحقیقات نشان می‌دهد برخی از سرگرمی‌ها مانند نواختن یک ساز موسیقی می‌تواند باعث افزایش حافظه فرد شود، در حالی که سرگرمی‌های هنری (مانند خواندن یا پازل بازی‌های رومیزی) برای جلوگیری از زوال عقل در مراحل بعدی زندگی گزارش شده است.

بنابراین اگر در طول شیوع همه‌گیری احساس خوبی ندارید، شاید باید سعی کنید تا زمانی را به برخی از سرگرمی‌هایی که در گذشته از آنها لذت برده‌اید، اختصاص دهید یا اینکه کارهای جدیدی را امتحان کنید. همچنین می‌توانید برای یافتن بهترین روش درمانی از پزشک عمومی یا یک درمانگر کمک یا راهنمایی بگیرید. شما چه سرگرمی‌هایی را در دوران قرنطینه انجام داده‌اید؟ آن‌ها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

3 در مورد “سرگرمی‌ها تاثیر خوبی بر سلامت روانی افراد در دوران شیوع ویروس کرونا دارند!”

  1. حیوان خانگی هم خیلی خوبه واسه گذران وقت و بیرون اومدن از تنهایی
    ولی پرنده و گربه و سگو باهم نگهداری نکنید

  2. بیکاری و کار زیاد هردو به نوعی باعث مشکلات روانی میشه
    خداروشکر ما هردورو باهم داریم
    بیکارای افسرده و چند شغله های عقده ای شده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH