اپلیکیشن ECG موجود بر روی ساعتهای اپل واچ، نقش الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) یا همان نوار قلب را برعهده دارد. این ویژگی در واقع مشابه همان چیزی است که در بیمارستانها و مطب پزشکان یافت میشود. با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید جنبههای مشخصی از سلامت قلب خود را تحت نظر بگیرید. در ادامه قصد داریم که به کاربرد اپلیکیشن ECG در ساعتهای اپل واچ بپردازیم.
کاربرد اپلیکیشن ECG در ساعتهای اپل واچ
با استفاده از اپلیکیشن ECG میتوانید:
- ضربان قلب خود را در لحظه بهصورت دقیق بررسی کنید. حسگر نوری اپل واچ شما میتواند در حین انجام دادن کارها، ضربان قلب شما را بررسی کند. هر چند که این اپلیکیشن، ضعفهای خاص خود را نیز دارد.
- بررسی کنید که آیا در حال تجربه شرایط خاصی به نام فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) هستید یا خیر؟ در رابطه با این مورد باید بگوییم که طی آن ضربان قلب شما ریتم نامنظمی خواهند داشت.
هشدار: اپلیکیشن ECG نمیتواند حملات قلبی را تشخیص دهد. اگر علائم حمله قلبی دارید، آنگاه باید به جای اجرا کردن این اپلیکیشن، سریعا به پزشک مراجعه کنید. همچنین این نرمافزار نمیتواند سکتههای مغزی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و حتی سایر ریتمهای نامنظم ضربان قلب را تشخیص دهد.
بدون شک، اپلیکیشن ECG یک ویژگی جذاب است. حتی امکان به اشتراک گذاری نتایج آن با پزشکان نیز وجود دارد که چنین موضوعی میتواند به توسعه هر چه بیشتر پزشکی از راه دور، کمک نماید. به هر حال این اپلیکیشن را نمیتوان جایگزینی برای دستگاههای پزشکی به حساب آورید. شاید این ویژگی جهت تشخیصهای متناوب و اختیاری مفید باشد، اما یقینا نمیتوان آن را بهعنوان وسیلهای برای چکاپ سلامتی، به حساب آورد.
این مطلب را نیز بخوانید: چگونه اپل واچ خود را آپدیت کنیم؟
کدام مدلهای اپل واچ از اپلیکیشن ECG برخوردار هستند؟
اپل واچهای سری 4، 5 و 6 به اپلیکیشن ECG مجهز هستند. اپل واچ SE از این قابلیت پشتیبانی نمیکند.
چگونه از اپلیکیشن ECG استفاده کنیم؟
در اپل واچ خود باید این اپلیکیشن را اجرا کنید. دست خود را بر روی پا و یا یک میز قرار داده، با استفاده از انگشت خود، تاج دیجیتال را لمس کنید و سپس دستورالعملهای موجود بر روی نمایشگر را دنبال کرده و 30 ثانیه صبر کنید. پس از پایان تست نیز میتوانید نتایج را مشاهده کنید. نتیجه احتمالی شامل یکی از موارد زیر است:
- Sinus Rhythm: عملکرد قلب شما در حالت عادی بوده و ضربان آن بین 50 الی 100 مورد در هر دقیقه است. به هر حال اگر احساس ناراحتی میکنید، آنگاه بهتر است که به دکتر مراجعه کنید.
- Atrial Fibrillation (یا AFib): این همان شرایطی است که ECG برای آن طراحی شده است. در این حالت، ضربان قلب شما نامنظم بوده و باید به دکتر مراجعه کنید.
- Low Heart Rate یا High Heart Rate: نرخ ضربان قلب شما بیش از 150 (یا 120 مورد در هر دقیقه در نسخه اول اپلیکیشن ECG) و یا کمتر از 50 مورد در هر دقیقه است. در این حالت، امکان ارائه نتایج دقیقتر وجود ندارد و در صورت نگرانی باید به دکتر مراجعه کنید.
- Inconclusive: نمیتوان نتیجه را مشخص کرد. اگر شرایط قلبی شما برای اپلیکیشن قابل تشخیص نباشد، اگر از دستگاه تنظیمکننده ضربان استفاده کرده و یا اگر نرخ ضربان قلب شما در بین 100 الی 120 بوده و AFib نیز ندارید (در نسخه اول اپلیکیشن ECG)، آنگاه با این نتیجه روبهرو خواهید شد. اگر نگران هستید، آنگاه بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.
- Poor Recording: امکان مشخص کردن نتایج، وجود ندارد. از بسته شدن درست ساعت اطمینان حاصل کرده و همچنین مطمئن شوید که دست خود را بر روی سطحی ثابت قرار دادهاید و سپس مجددا امتحان کنید.
این مطلب را نیز بخوانید: چگونه با استفاده از اپل واچ، سطح اکسیژن خون خود را اندازه بگیریم؟
چرا نمیتوانم اپلیکیشن ECG را پیدا کنم؟
به دلیل مقررات مختلف در زمینه دستگاههای پزشکی، نمیتوان اپلیکیشن ECG را در همهجا پیدا کرد. بهعنوان مثال، این اپلیکیشن در حدود 3 سال پیش، تأییدیه FDA ایالات متحده را کسب کرده است. این در حالی بوده که قرار است در اوایل 2021، این اپلیکیشن در استرالیا مجوزهای لازمه را کسب کند. از طریق این لینک میتوانید لیستی از مکانهایی را که اپلیکیشن ECG در آنها موجود است، مشاهده کنید. اگر در یکی از مناطق مجاز زندگی میکنید، اما نمیتوانید این اپلیکیشن را مشاهده کنید، آنگاه باید گامهای زیر را طی کنید.
اپل واچ و گوشی آیفون خود را بهترتیب به آخرین نسخه watchOS و iOS، آپدیت کنید. سپس باید در آیفون خود، اپلیکیشن “Health” را اجرا کرده و در ادامه “Set Up ECG app” را لمس کنید.
اگر این گزینه را مشاهده نکردید، آنگاه باید به “Browse > Heart > Electrocardiograms (ECG)” رفته و سپس “Set Up ECG App” را انتخاب کنید. در ادامه باید دستورالعملهای راهاندازی را دنبال کنید.
در ایران قابلیت فعال شدن نداره متاسفانه. ولی اگر به کشورهای همسایه سفر کنید میتونید با استفاده از یک سیم کارت خارجی این قابلیت رو برروی ساعت خودتون فعال کنید.
تو ایران هم با یک ترفند تقریبا ساده قابل فعال شدن هست. بدون جیلبریک
این بخششو کلا کارنکرده بودم الان تست کردم و دقت عملکرد اپل واچ از دستگاه های فشار خون دیجیتال بیشتره
اپل واچمو از خارج واسم فرستادن خود به خود ecg فعال بود