قیمت‌گذاری اسمارت‌فون‌های عرضه شده طی 6 ماهه دوم سال 2021 افزایش خواهد یافت

اخیرا بسیاری از کمپانی‌های تولیدکننده با مشکل کمبود تراشه در جهان مواجه شده‌اند. مشکل کمبود تراشه حوزه‌های متعددی را تحت تاثیر قرار داده است. این معضل از صنعت خودروسازی آغاز شد و در ادامه صنعت کامپیوترهای شخصی، اسمارت‌فون و سایر صنایع را درگیر کرد. در این میان حتی بسیاری از صنایع برای کنار آمدن با مشکل کمبود تراشه ناچار به کاهش سطح تولید خود هستند.

در گذشته هنگامی‌که چرخه عرضه و تقاضای کالا در وضعیت نامتعادل قرار داشت؛ قیمت‌ها نیز دچار نوسان بودند. در نتیجه کمبود تراشه در جهان قیمت‌گذاری کارت‌های گرافیکی تقریبا 3 برابر شده است. بعلاوه افزایش قیمت‌گذاری پردازنده‌ها، تراشه‌های حافظه و درایوهای SSD نیز کاملا مشهود است.

مدتی نه‌چندان قبل گزارش شد که کمپانی TSMC؛ بزرگترین تولیدکننده قطعات نیمه‌هادی در جهان هزینه مونتاژ ویفرهای 12 اینچی را افزایش خواهد داد. از ابتدای ماه آوریل قیمت هر قطعه حدودا 400 دلار (معادل 25 درصد) افزایش خواهد یافت و این قیمت‌گذاری هر 3 ماه یکبار مجددا مورد بازنگری قرار می‌گیرد. سایر تولیدکنندگان تراشه نیز در حال افزایش قیمت محصولات خود هستند.

دلایل بروز مشکل کمبود تراشه در جهان

کمپانی‌های بزرگ در سراسر جهان تحت تاثیر اپیدمی کرونا فعالیت خود را متوقف نموده و ظرفیت تولیدشان را کاهش داده‌اند. همزمان با تغییر روش‌های فعالیت و مطالعه مردم در دوران شیوع بیماری، میزان فعالیت دورکاری مردم در منازل و برگزاری کلاس‌های آنلاین نیز افزایش یافت. این پدیده موجب افزایش سطح تقاضا برای محصولات الکترونیکی مصرفی نظیر تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها شد و نهایتا افزایش میزان تقاضا برای تراشه‌ها را به‌دنبال داشت.

در سال 2020 فروش لپ‌تاپ‌ها در جهان رکورد جدیدی را ثبت کرد و برای نخستین بار از مرز 200 میلیون دستگاه فراتر رفت. این پدیده به معضل کمبود تراشه دامن زد. بعلاوه همان‌طور که پیش‌تر گفته شد؛ بسیاری از شرکت‌های سازنده تراشه نیز سطح تولید محصولات خود را کاهش دادند.

بر اساس پیش‌بینی‌ها قیمت‌گذاری گوشی‌های هوشمند نیز به شدت افزایش خواهد یافت

با بررسی قیمت‌گذاری اسمارت‌فون‌های عرضه شده طی 3 ماهه نخست سال 2021 می‌توان دریافت که قیمت‌ها کماکان در سطحی نسبتا پایدار باقی مانده‌اند. در این میان حتی برندهایی نظیر وان‌پلاس و ریلمی نیز اسمارت‌فون‌های فوق‌العاده مقرون‌به‌صرفه خود را به بازار عرضه کرده‌اند. اما مشکل کمبود تراشه کماکان برطرف نشده است. بنابراین پیش‌بینی ضرورت افزایش قیمت اسمارت‌فون‌ها توسط کمپانی‌های تولیدکننده کار چندان دشواری نخواهد بود. پیش‌تر بسیاری از تولیدکنندگان چینی تراز اول اسمارت‌فون در این رابطه هشدار داده بودند.

در همین راستا Xu Qi؛ ریاست شرکت Realme China اعلام کرد که کمبود مواد اولیه خام نظیر تراشه و باتری احتمالا موجب نوسان قیمت اسمارت‌فون‌ها طی 6 ماهه دوم سال 2021 خواهد شد. پیش از این لی جون؛ مدیرعامل شیائومی نیز در جریان یک مصاحبه اعلام کرد که مشکل کمبود موجودی نیمه‌هادی‌ها صرفا محدود به تراشه‌های اسمارت‌فونی نیست. همچنین وی افزود که این وضعیت احتمالا برای مدت 2 سال ادامه خواهد یافت. در چنین شرایطی مشتریان احتمالا احساس می‌کنند که خریداری محصولات الکترونیکی مصرفی به تدریج دشوارتر شده و مستلزم پرداخت هزینه بیش‌تری خواهد بود.

هر 2 کمپانی‌ تولیدکننده اسمارت‌فون با شرکت‌های کوالکام و مدیاتک همکاری نزدیکی دارند. این موضوع در وهله نخست بدان معناست که اظهارات مقامات ریلمی و شیائومی با نظر مدیران کمپانی‌های آمریکایی و تایوانی تولیدکننده تراشه همسو است.

چنان‌چه تصور می‌کنید که مشکل کمبود تراشه بر بازار اسمارت‌فون تاثیرگذار نخواهد بود؛ در این‌صورت یقینا در سردرگمی عمیقی به سر می‌برید. در صورت افزایش 30 درصدی هزینه خریداری تراشه و ادامه محدودیت موجودی نیمه‌هادی‌ها، افزایش قیمت اسمارت‌فون‌ها نیز احتمالا امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. به باور کارشناسان، تولیدکنندگان بزرگ اسمارت‌فون در ماه ژوئن سال جاری قیمت‌گذاری محصولات خود را مورد بازنگری قرار خواهند داد. بنابراین اکثر اسمارت‌فون‌های عرضه شده در 6 ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به محصولات مشابه عرضه شده در سال گذشته از قیمت‌گذاری بالاتری برخوردار خواهند بود.

2 در مورد “قیمت‌گذاری اسمارت‌فون‌های عرضه شده طی 6 ماهه دوم سال 2021 افزایش خواهد یافت”

  1. هر گرانی جهانیی واسه ما دوبل میشه
    هم دلار بالا میره و هم قیمت جهانی
    خدا به خیر بگذروونه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH