هوآوی تبلت میت پد T10s را در زمستان سال گذشته معرفی کرده و ما قصد داریم در این مقاله به طور تخصصی نقاط قوت و ضعف این تبلت را مورد بررسی قرار دهیم.
شاید تا دو یا سه سال پیش احساس میشد که تبلتها محبوبیت خود را از دست دادهاند و فروش آنها رو به افول است، اما پاندمی ویروس کرونا و کلاسهای آنلاینی که در سراسر دنیا برپا شد، بازی را برای بازار تبلتها تغییر دارد.
بعد از گذشت بیش از یک سال از آغاز شیوع ویروس کرونا در جهان، همچنان قرارهای کاری، میتینگها، کلاسهای درسی در مدارس و دانشگاهها، کلاسهای درس خصوصی، کنفرانسها و کارگاههای آموزشی به صورت آنلاین برگزار میشود و این اتفاق محبوبیت تبلتها را در بازار افزایش داد.
تبلتها بهترین وسیله همراه برای برگزاری کلاسهای آنلاین و حتی انجام کارهای شخصی هستند. گوشیهای هوشمند برای شرکت در کلاسهای آنلاین نمایشگر کوچکی دارند، از طرفی لپتاپها بزرگتر و سنگینتر از تبلتها هستند و به همراه داشتن آنها کمی دشوار است. در این حال مردم به خرید تبلت روی میآورند تا از نمایشگر بزرگ، سخت افزار قدرتمند و در عین حال وزن سبکتر آن استفاده کنند.
به همین دلیل طی یک سال اخیر، تبلتهای میانرده و اقتصادی که با وجود قیمت ارزان، میتوانند نیازهای روزانه کاربران را برطرف سازند، طرفداران زیادی پیدا کردند. شرکتهای بزرگ مانند سامسونگ و هوآوی از جمله برندهای مطرحی هستند که تبلتهای آنها در بازار فروش خوبی دارد و محصولات آنها مورد استقبال خریداران قرار گرفته است.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: معرفی بهترین تبلتهای دانش آموزی برای آموزش غیر حضوری
ما در آیتیرسان به سراغ یکی از این تبلتهای میانرده رفتهایم که امکانات خوب و قیمت مناسبی دارد و وسیله مورد نیاز طیف وسیعی از کاربران با نیازهای مختلف است.
تبلت هوآوی میت پد T10s که در نیمه دوم سال 2020 معرفی و عرضه شد، یک تبلت با نمایشگر بزرگ و قابلیتهای کاربردی است که چند روزی در اختیار ما قرار داشت و حالا با نقد و بررسی تخصصی این تبلت در خدمت شما هستیم، با آیتیرسان همراه باشید:
مشخصات تبلت هوآوی میت پد T10s
ابعاد |
240 در 159 در 7.8 میلیمتر |
وزن |
450 گرم |
نمایشگر |
10.1 اینچ IPS LCD با رزولوشن 1200 در 1920 |
پردازنده |
Kirin 710A |
پردازنده گرافیکی |
Mali G51 |
رم |
3 گیگابایت |
حافظه داخلی |
64 گیگابایت |
سیستم عامل |
رابط کاربری EMUI 10.1 بر پایه اندروید 10 بدون نرمافزارهای گوگل |
دوربین اصلی |
5 مگاپیکسل |
دوربین سلفی |
2 مگاپیکسل |
باتری |
5100 میلیآمپرساعت با شارژ 10 واتی |
طراحی و کیفیت ساخت تبلت میتپد T10s
تبلت 10.1 اینچی میتپد T10s اندازه بزرگی دارد، بدنه آن نازک است و کیفیت ساخت آن نه که شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما این اطمینان را ایجاد میکند که یک تبلت با کیفیت را در دست گرفتهاید. در مورد ابعاد و خوش دست بودن تبلت یک اصل مهم وجود دارد و آن اندازه نمایشگر است. این که شما تبلتهای کوچک را ترجیح میدهید یا تبلت بزرگ، یک انتخاب شخصی است، اما تبلت هواوی میتپد T10s همانطور که باید، اندازه بزرگی دارد و ابعاد آن نباید برای افرادی که به دنبال تبلت بزرگ هستند، مشکلی به وجود بیاورد.
ابعاد و وزن
این تبلت 24 سانتیمتر عرض، 15.9 سانتیمتر طول، 7.8 میلیمتر ضخامت و حدود 450 گرم وزن دارد. از نظر وزن باید گفت میتپد T10s یکی از سبکترین تبلتهای 10 اینچی بازار محسوب میشود.
اما از نظر ابعاد میتوان گفت به طور کلی کار کردن با یک تبلت 10.1 اینچی خیلی راحت نیست، در میت پد T10s نیز اوضاع به همین شکل است. اجزای مختلف صفحه، گزینهها و بخشهای گوناگون رابط کاربری با یکدیگر فاصله زیادی دارند و کارهای عادی مانند انجام بازی، تایپ یا استفاده از برخی نرمافزارها برای افرادی که تجربه کار با این دسته از تبلتها را ندارند، در ابتدا کمی سخت است. بنابراین در هنگام خرید تبلت به اندازه نمایشگر آن توجه داشته باشید. در هنگام استفاده، یک تبلت 7 اینچی با یک تبلت 10 اینچی تفاوت زیادی دارد.
کیفیت
همانطور که گفتیم، تبلت میت پد T10s کیفیت ساخت بالایی دارد و حس اطمینان را به شما منتقل میکند. دلیل این حس، بدنه تمام فلزی تبلت است. البته حدود یک سانتیمتر از فریم قسمت بالایی پشت بدنه از جنس پلاستیک مستحکم ساخته شده که رنگش متفاوت از دیگر بخشهای بدنه است. به این ترتیب میت پد T10s طراحی دو رنگی دارد.
رنگ
تبلتی که در اختیار ما قرار داشت، دارای بدنه سرمهای تیره و مات است که قسمت پلاستیکی آن، رنگ تیرهتری دارد. بدنه با این که فلزی است اما اثر انگشت را به راحتی جذب میکند و رنگ تیره آن، آثار اثر انگشت در پشت تبلت را بیش از بدنههای رنگ روشن، نمایان میسازد.
طراحی
زمانی که تبلت را از پشت به صورت افقی (لنداسکیپ) در دست میگیرید، دوربین اصلی در قسمت بالا سمت راست بدنه دیده میشود که سنسور آن کمی از بدنه بیرون زده اما نه در حدی که موجب لق زدن تبلت شود. نیمی از دوربین در قسمت فلزی و نیم دیگرش در قسمت پلاستیکی قرار دارد. در پشت تبلت به جز دوربین، نام هوآوی و اطلاعات دیگر این مدل با فونت کوچک نوشته شده است.
در جلوی تبلت میت پد T10s به جز صفحه نمایش و حاشیه نسبتا ضخیم و مشکی رنگ دور آن، تنها دوربین سلفی در قسمت حاشیه بالای نمایشگر دیده میشود. قسمت راست فریم محل قرارگیری اسپیکر اول، خشاب سیمکارت، درگاه USB-C و جک هدفون است. در سمت دیگر فریم، تنها اسپیکر دوم دیده میشود و در قسمت فریم بالایی نیز دکمه پاور و ولوم به همراه میکروفون صدا قرار دارد.
ضخامت کم این تبلت موجب میشود هنگام در دست گرفتن آن حس خوبی به شما منتقل شود، همچنین به دلیل وزن سبکتر در مقایسه با دیگر تبلتهای 10 اینچی بازار، کار کردن با آن راحتتر است و دیرتر دست شما خسته میشود.
از دیگر نکاتی که باید به آن اشاره کرد برجستگی دوربین اصلی است که موجب شده تا گاهی اوقات کمی غبار به دور آن جمع شود. همچنین یک فاصله بسیار کوچک میان حاشیه ماژول دوربین و لنز آن قرار دارد که غبار در این فاصله نیز جمع میشود و به سختی باید این قسمت را تمیز کرد.
هواوی میت پد T10s یک تبلت مستحکم، سبک با اندازه بزرگ است، این تبلت طراحی ساده اما زیبایی دارد که اگر اثر انگشتها اجازه دهند شما از رنگ و طراحی زیبای آن لذت خواهید برد.
صفحه نمایش میت پد T10s
همانطور که میتوان از یک تبلت میانرده هوآوی انتظار داشت، میتپد T10s از یک نمایشگر IPS LCD با رزولوشن فولاچدی 1200 در 1920 بهره میبرد. در نمایشگر 10.1 اینچی تبلت هوآوی، در هر اینچ 224 پیکسل وجود دارد که رقم پایینی محسوب میشود و با این تراکم پیکسلی نمیتوان انتظار داشت که نمایشگر میتپد T10s وضوح خیلی بالایی داشته باشد.
حاشیه ضخیم دور نمایشگر موجب شده تا صفحه نمایش حدود 77 درصد از سطح تبلت را پوشانده باشد و 23 درصد دیگر این فضا، توسط حاشیه مشکی رنگ اشغال شود.
وضوح
کیفیت نمایشگر تبلت میتپد T10s کاملا متوسط است، این نمایشگر شما را ناامید نمیکند اما از کیفیت آن شگفتزده هم نخواهید شد. تعداد پایین پیکسلهای نمایشگر، شفافیت صفحه را کاهش داده و این موضوع از همان زمانی که کار خود را با تبلت شروع میکنید، به چشم میآید.
البته افرادی که با چند تبلت کار کرده باشند، میدانند که تبلتهای میانرده همگی چنین وضعی دارند و تراکم پیکسلی آنها پایین است، به همین دلیل نمیتوان تراکم پیکسلی پایین را به عنوان یک نقطه ضعف درنظر گرفت.
رنگها
نمایشگر این تبلت 16.7 میلیون رنگ تولید میکند و کیفیت نمایشگر در نمایش رنگها قابل قبول است. این نمایشگر از فناوری HUAWEI ClariVu بهره میبرد که با وجود آن رنگها شاداب، روشن و واقعی هستند. به جز این موارد، در منوی تنظیمات هوآوی، گزینههای زیادی برای شخصیسازی رنگها و روشنایی صفحه وجود دارد.
شخصیسازی نمایشگر
در منوی Display & brightness گزینهای به نام Colour temperature وجود دارد که در آن میتوانید دمای رنگهای صفحه را به سمت گرمی یا سردی یا به صورت Custumise به هر رنگی که دوست دارید، تغییر دهید. همچنین سه قابلیت مجزا برای کاهش فشار به چشم هنگام نگاه کردن به اسکرین در مدت زمان طولانی وجود دارد که بیشتر در هنگام وبگردی و خواندن مقالات و کتابهای الکترونیکی به کار میآید.
این سه قابلیت Eye Comfort ،eBook mode و Dark mode نام دارند. قابلیت Eye Comfort رنگ صفحه را به سمت گرمی میبرد تا در طولانی مدت نور روشن و آبی صفحه به چشمانمان آسیب وارد نکند. قابلیت eBook mode صفحه را سیاه و سفید میکند و برای مطالعه متنهای طولانی و کتب الکترونیکی مناسب است.
دارک مود
قابلیت دارک مود هم که نیازی به معرفی ندارد، تبلت میت پد T10s با وجود بهرهمندی از نمایشگر IPS LCD، رنگ مشکی را بسیار خوب، عمیق و واقعی به نمایش میگذارد و قابلیت دارک مود آن بسیار کاربردی است.
هنگامی که قابلیت دارک مود فعال میشود، تمام منوی تنظیمات و کادرهای جستجو به غیر از نوشتهها و آیکونها به رنگ مشکی درمیآید. به جز این حالت، در هنگام تماشای تصاویر و فیلمها نیز رنگ مشکی به خوبی دیده میشود و به طور کلی توانایی صفحه نمایش در ایجاد رنگها به ویژه رنگ مشکی بسیار خوب است.
نور صفحه
روشنایی صفحه نمایش میتپد T10s در مواقع لزوم به بالاترین حد میرسد، در این حالت حتی زیر تابش مستقیم آفتاب نیز به خوبی میتوانید تمامی اجزای صفحه را مشاهده کنید و مشکلی برای کارکردن با تبلت نخواهید داشت. پایینترین حد روشنایی صفحه نیز در تاریکی کامل یا زمانی که پیش از خواب میخواهید آخرین اخبار را پیگیری کنید، بسیار مناسب است و باعث میشود نور صفحه، چشم را اذیت نکند.
در منوی تنظیمات تبلت میتوانید فونت و اجزای صفحه را تغییر دهید، با توجه به صفحه 10 اینچی تبلت، هنگامی که فونت بر روی بالاترین حالت است، تمامی نوشتهها و اجزای صفحه بسیار بزرگ دیده میشود و این ویژگی برای افرادی که چشمان ضعیفی دارند یا بینایی آنها دچار مشکل است، کار را آسان میکند.
این قابلیتها در منوی تنظیمات دیگر دستگاههای اندرویدی نیز وجود دارد و عدم پشتیبانی تبلت میت پد T10s از سرویسهای گوگل به آن معنا نیست که محصولات این شرکت، تفاوت چشمگیری با دیگر دستگاههای اندروید دارند.
قفل صفحه و امنیت
در این مدل خبری از حسگر اثر انگشت و قفل چهره نیست. تنها میتوانید با ایجاد یک پسورد، از ورود دیگر افراد به تبلت خود جلوگیری کنید. هرچند در منوی تنظیمات بخش قفل، Biometrics & password نام دارد، اما تبلت هواوی میت پد T10s به هیچ حسگر بیومتریکی مجهز نیست و انتخاب این نام یک اشتباه در رابط کاربری هوآوی محسوب میشود.
برای آنلاک کردن قفل، علاوه بر وارد کردن پسورد میتوانید از قابلیت اسمارت آنلاک نیز استفاده کنید که به شما اجازه میدهد در صورت اتصال به یک دیوایس بلوتوثی، قفل تبلت خود را باز کنید.
در بخش امنیت دستگاه قابلیتهای کاربردی را میتوانید پیدا کنید که حتما به کارتان خواهد آمد. یکی از این بخشها گزینه Find My Phone در بخش Secutity است. این قسمت به شما اجازه میدهد تا در زمانی که تبلت شما دزدیده شده یا گم میشود، به وسیله فضای ابری هوآوی به تبلت متصل شوید و مکان آن را پیدا کنید.
برای استفاده از این قابلیت، گزینه Find My Phone باید فعال باشد. البته این قابلیت تنها در زمانی که GPS فعال و تبلت به اینترنت متصل باشد کار خواهد کرد. در زمان گم کردن یا دزدیده شدن تبلت و روشن بودن وایفای و GPS، شما از سایت فضای ابری هواوی میتوانید مکان تبلت را پیدا کرده و یا تبلت را قفل کنید، اطلاعات آن را پاک نمایید و صدای آلارم آن را به صدا در بیاورید.
در بخش Secutity آپشنهای امنیتی دیگری نیز در اختیار شما قرار داده میشود. به طور مثال میتوانید برنامههای خود را قفل کنید، از اطلاعات خود در فضای امن محافظت کنید یا امکان نصب برنامه از یک حافظه خارجی را فعال و غیرفعال کنید.
رابط کاربری EMUI 10.1
هواوی میت پد T10s از رابط کاربری EMUI 10.1 بر پایه اندروید 10 بهره میبرد. این رابط کاربری تفاوتی با دیگر رابط کاربریهای برپایه اندروید ندارد، تنها تفاوتش آن است که از سرویسهای گوگل بر روی این دستگاه خبری نیست. رابط کاربری EMUI 10.1 محیط سادهای دارد و نسبت به نسخههای پیشین نیز بیآلایشتر شده است.
این رابط کاربری سرعت بالایی دارد، از افکتهای نمایشی و زرق و برقهای معمول رابط کاربریهای چینی در این مدل خبری نیست و به آسانی میتوانید از قسمتهای مختلف آن استفاده کنید. EMUI 10.1 در طولانی مدت هم باگ، کندی یا لگ در آن دیده نمیشود.
با کشیدن انگشت از بالا به میانه صفحه پنل نوتیفیکیشن باز میشود، این پنل تا حد زیادی به نوار اعلان سامسونگ شباهت دارد. صفحه نوار اعلان سفید است و آیکونها به صورت دایرهای شکل در آن دیده میشوند. از این بخش به گزینههای مختلفی مانند دارکمود، وایفای، اسکرینشات و لوکیشن دسترسی دارید.
برنامههای اختصاصی
در صفحه اصلی برنامههای پیشفرض هوآوی مانند اپگالری، مرورگر، موسیقی، ویدیو، اپتیمایزر و… وجود دارد، میتوان گفت به نبود برنامههای گوگل در محصولات هوآوی عادت کردهایم اما جای خالی آنها همچنان حس میشود.
در عوض هوآوی برای افزایش همکاران تجاری خود، قابلیتی دارد که برخی برنامهها را در دستهبندیهای مختلف به شما پیشنهاد میدهد. این قابلیت با فعال کردن سرویس AppAdvisor قابل استفاده است و اگر AppAdvisor را از ابتدا فعال نکنید، دیگر خبری از برنامههای پشنهادی نخواهد بود. اما زمانی که این قابلیت فعال است، فولدرهایی مانند بیزینس، بازی، سرگرمی و… بر روی صفحه نمایان میشود که در هر کدام برنامههایی در همان دستهبندی برای نصب پیشنهاد شده است.
مثلا وقتی پوشه شبکههای اجتماعی را باز میکنید، آیکون تلگرام، وایبر و تیندر در پوشه وجود دارد و این شبکههای اجتماعی به شما پیشنهاد شده اما هیچکدام از این برنامهها نصب نیستند.
این برنامهها پیشنهاد هوآوی به شماست و با لمس آیکون آنها، صفحه دانلود آن برنامه در اپگالری به صورت پاپآپ باز میشود و میتوانید سریعا آن را دانلود کنید. هوآوی با اینکار میخواهد اپلیکیشنهای حاضر در اپگالری را معرفی کند، از طرفی میزان دانلود این اپلیکیشنها در محصولات هوآوی نیز افزایش پیدا میکند و احتمالا هوآوی سودی از این کار از طرف همکاران تجاری خود دریافت خواهد کرد.
در رابط کاربری هوآوی اپلیکیشنهای اختصاصی این شرکت مانند اپگالری، ویدیو، موزیک، تم، ممبر سنتر، مرورگر و موبایل کلاود قابل استفاده هستند. برنامههای پخش ویدیو و موسیقی هوآوی تغییری نسبت به قبل نداشتند، اما برنامه اپگالری تا حدودی از نظر گستردگی برنامههای در دسترس رشد داشته البته همچنان بسیاری از اپلیکیشنهای مطرح در این مارکت پیدا نمیشوند.
بخش تم هوآوی مانند گذشته است، در این برنامه چندین تم پیشفرض با والپیپیر، صفحه لاکاسکرین و آیکونهای متفاوت از هم وجود دارد که قابل انتخاب هستند، شما میتوانید آیکونهای یک تم را با والپیپر و صفحه لاکاسکرین یک تم دیگر ترکیب کنید و تم اختصاصی خود را داشته باشید.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: آموزش نصب و استفاده از برنامههای گوگل بر روی گوشیهای هواوی
مرورگر هوآوی قطعا نسبت به گوگلکروم جذابیت کمتری دارد اما استفاده از آن مانند دیگر مرورگرهای مطرح بازار بسیار راحت است و میتوان آن را جایگزین کروم کرد. البته دیگر خبری از سیوها و بوکمارکهای قبلی شما نخواهد بود.
اپگالری
اپگالری هنوز از نظر تنوع برنامههای قابل ارائه مشکل دارد، برخی از برنامهها نیز قابلیت دانلود به صورت مستقیم ندارند و شما با لمس گزینه Get در مقابل نام آن برنامه به سایت apkpure هدایت میشوید تا از آن جا فایل apk برنامه را دانلود و نصب کنید. اینستاگرام از جمله برنامههایی است که باید در apkpure آن را دانلود کنید.
فضای ابری
در موبایل کلاود میتوانید اطلاعات خود را در فضای ابری هوآوی ذخیره کنید، البته با فعال کردن این سرویس، موبایل کلاود به طور مرتب از برنامههایی مانند گالری، مخاطبان، نوتپد، تقویم، مسنجر، مرورگر، تنظیمات و… پشتیبان میگیرد تا در صورت نیاز در هر زمان به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.
ممبر سنتر
ممبر سنتر نیز فضایی برای مشترکان هوآوی است تا از برخی مزایای خاص از جمله تعرفهها و تخفیفات ویژه برخوردار شوند، البته اکثر امکانات این سرویس در ایران قابل استفاده نیستند. اما نکته قابل توجه و ناامید کننده در مورد برنامه Member Center آن است که در رابط کاربری هوآوی نام این برنامه با اشتباه املایی Member Centre نوشته شده که اشتباهی فاحش و غیرقابل چشمپوشی است. این اشتباه در اسکرینشات قبلی مشخص است.
Kid Corner
اما یکی از جذابترین بخشهای تبلت میت پد T10s، بخش Kid Corner است که برای کودکان طراحی شده و امکانات بسیار جذابی دارد. این بخش یک محیط خاص ویژه برای کودکان دارد و تم آن متفاوت است. اولین قابلیت آن است که والدین میتوانند برای این بخش با تایمر تنظیم کنند تا زمان استفاده بچهها از تبلت مدیریت شود.
در کید کرنر والدین میتوانند برای کودکان محدودیتهای دیگری را از نظر دسترسی به بخشهای مختلف تبلت اعمال کنند تا خردسالان به اطلاعاتی که در رده سنی آنان نیست برخورد نداشته باشند، این بخش همچنین دارای چهار بخش اصلی ضبط صدا، دوربین، مولتیمدیا و نقاشی است و تم همه این بخشها به صورت فانتزی کودکانه طراحی شده تا کودکان تجربه خوبی از کار با تبلت داشته باشند.
کودک به راحتی نمیتواند از این بخش خارج شده و به دیگر قسمتهای تبلت برود، برای خروج از کید کرنر باید پسورد تبلت را بلد باشید و آن را وارد کنید تا اجازه خروج از برنامه به شما داده شود.
سخت افزار میت پد T10s
هوآوی در تبلت میت پد T10s از تراشه 14 نانومتری کایرین 710A استفاده کرده که در دسته تراشههای میانرده این شرکت قرار میگیرد. در این تراشه 8 هسته پردازشی به عنوان مغز متفکر تمامی عملیاتها و پردازشها در تبلت محسوب میشوند.
در تراشه کایرین 710A قدرت پردازشی هستهها به دو دسته تقسیم میشود. چهار هسته اول Cortex-A73 هستند که هرکدام 2.0 گیگاهرتز قدرت پردازشی دارند، در کنار آنها چهار هسته Cortex-A53 با قدرت پردازشی 1.7 گیگاهرتز نیز وجود دارد تا همانطور که گفتیم، کایرین 710A در حد یک تراشه میانرده باشد.
البته در این تراشه، پردازنده گرافیکی Mali G51 نیز وجود دارد که نمیتوان آن را یک پردازنده گرافیکی گیمینگ نامید اما قدرت اجرای برنامههای گرافیکی و بازیهای متوسط و نیمه سنگین را دارد.
به طور کلی نباید انتظار زیادی از تبلت میتپد T10s، این تبلت برای کارهای سبک و نیمهسنگین روزانه ساخته شده و انتظار شما از تبلت باید در همین حد باشد.
اجرای روان
اولین نقطهای که سخت افزار تبلت خود را نشان میدهد، در رابط کاربری و اجرای بخشهای مختلف EMUI 10.1 است که همانطور که گفته شد، ضعفی از این نظر دیده نمیشود. رابط کاربری بسیار روان اجرا میشود و برنامههای نصب شده نیز بدون مشکل قابل استفاده هستند.
مالتی تسکینگ
بخش بعدی اجرای چند وظیفهای یا اجرای دو برنامه به صورت همزمان است که در این بخش نیز ایراد بزرگی دیده نمیشود. رم 3 گیگابایتی تبلت تا حد قابل قبولی از پس اجرای دو برنامه همزمان برمیآید، البته نوع و سنگینی برنامههای اجرا شده تاثیر مستقیمی با عملکرد مالتیتسکینگ تبلت دارند. در این بخش به جز لگهای ریزی که گاها دیده میشود، مشکل خاص دیگری برای اجرای دو برنامه همزمان وجود ندارد.
از مشکلات این بخش، عدم پشتیبانی بسیاری از برنامه از حالت مالتیتسکینگ است و به همین دلیل دست شما برای استفاده همزمان از دو برنامه خیلی باز نیست.
رم و حافظه
تبلت میت پد T10s در دو نسخه رم 2 و 3 گیگابایتی تولید شده، همانطور که گفته شد بررسی ما بر روی نسخه رم 3 گیگابایتی این تبلت انجام شده و اگر شما نسخه رم 2 گیگابایت این تبلت را تهیه کردید باید انتظار عملکرد پایینتری داشته باشید.
این تبلت همچنین دارای دو مدل حافظه 32 و 64 گیگابایتی است، تبلتی که ما بر روی آن نقد و بررسی انجام دادیم، 64 گیگابایت حافظه اصلی داشت که حدود 12 گیگابایت آن توسط سیستم اشغال شده بود، یعنی شما در صورت خرید این مدل، حدودا به 52 گیگابایت از حافظه دسترسی خواهید داشت.
بنچمارک
میتپد T10s از نظر بنچمارک انتوتو نیز یک تبلت میانرده است، این تبلت با امتیاز 141288 در جایگاه بالاتری نسبت به تبلتهای گلکسی تب A 8.0 و مدیاپد T8 قرار میگیرد. همچنین تبلتهای میانرده گلکسی تب S6 lite و گلکسی تب A7 نیز امتیاز بهتری نسبت به میت پد T10s دارند.
امتیاز Antutu |
نام مدل |
289162 |
Galaxy Tab A7 10.4 |
179566 |
Galaxy Tab S6 Lite |
141288 |
MatePad T 10s |
10934 |
Galaxy Tab A 8.0 |
91467 |
MatePad T8 |
15291 |
Tab M8 HD |
گیمینگ
تبلت جدید هوآوی برای بازی ساخته نشده اما میتوان با آن بازیهای روز اندروید را انجام داد. بازی کالاف دیوتی با فریمریت پایین و کیفیت گرافیکی متوسط و ضعیف بر روی تبلت اجرا میشود، با این وجود هنگام بازی با لگهایی مواجه میشوید که لذت بازی را از بین میبرند. اما بازیهای سبکتر مانند فریفایر وضعیت بهتری دارند و میتوان با کیفیت گرافیکی متوسط و لگ کمتر آنها را بازی کرد.
در هنگام بازی در بازه زمانی کوتاه تبلت داغ نمیشود، اگر زمان بازی شما به یک ساعت بکشد، در پشت تبلت احساس گرما خواهید کرد اما نه در حدی که بتوان گفت تبلت داغ شده است. هنگام شارژ نیز پشت تبلت خیلی گرم نمیشود. با این حال با توجه به سایز نمایشگر خیلی نمیتوان با دو دست به بازی مسلط بود، مگر آنکه از طریق کنترل بازی کنید که لذت دوچندانی دارد.
دوربین میتپد T10s
دوربین بخشی نیست که شرکتهای تولید کننده تبلت برای آن برنامه ویژهای داشته باشند، اکثر تبلتها با یک دوربین اصلی و یک دوربین سلفی بسیار متوسط و شاید هم ضعیف به بازار عرضه میشوند. به طور کلی تبلت وسیلهای برای عکاسی یا فیلمبرداری نیست، به ویژه تبلتهای میانرده که دوربین آنها تنها برای رفع نیازهای اولیه مانند ویدیو چت، شرکت در ویدیو کنفرانسها یا در روزهای شیوع ویروس کرونا، برای شرکت در کلاسهای آنلاین کاربرد دارد.
دوربین اصلی
میتپد T10s هواوی یک دوربین اصلی دارد که در قست بالا سمت راست تبلت است. این دوربین 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و فوکوس خودکار، تصاویری با رزولوشن 2560 در 1920 ثبت میکند.
میتوانیم بگوییم این دوربین در بهترین حالت و با کلی ارفاق کیفیتی معمولی دارد، اما اگر واقعگرایانه نگاه کنیم، دوربین 5 مگاپیکسلی تبلت هوآوی چیزی نیست که بتوان بر روی آن حساب باز کرد و همانطور که گفتیم تنها برای رفع نیازهای ضروری به کار میآید.
تصاویری که با این دوربین گرفته میشود، نویز زیادی دارند و خیلی شفاف نیستند، همچنین رنگها و بافت تصاویر نیز به حالت طبیعی نزدیک نیستند و کیفیت مناسبی ندارند. برای تصحیح رنگها میتوانید گزینه HDR را فعال کنید، با این کار تا حد قابل توجهی رنگها و نور موجود در تصویر تنظیم میشود تا نتیجه نهایی کیفیت بالاتری داشته باشد.
به جز قابلیت HDR میتوانید در سه حالت تصاویر متحرک (مانند تصاویر گیف)، بیوتی برای زیباتر شدن صورت و پانوراما تصویربرداری کنید. جذابترین قابلیت دوربین تبلت میت پد T10s قابلیتن عکسبرداری به صورت Pro است که با آن میتوانید نور عکس را با توجه به منبع نور طبیعی یا مصنوعی، هوای آفتابی یا ابری تنظیم کنید، همچنین کنتراست تصویر، تعادل رنگ سفید، فوکوس و بقیه موارد نیز در حالت تصویربرداری Pro قابل تنظیم هستند.
زوم
با دوربین این تبلت میتوانید تا 6 برابر به صورت برش تصویر زوم کنید که کیفیت نهایی آن اصلا خوب نیست. همچنین در منو دوربین قابلیت تصویربرداری با کنترل صوتی وجود دارد که با فعال کردن آن هنگام گفتن کلمه Cheese به صورت بلند، دوربین عکس میگیرد.
سلفی
در جلوی تبلت بر روی حاشیه افقی بالای نمایشگر، دوربین سلفی 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 وجود دارد که آن هم برای عکاسی مناسب نیست، اما نیاز شما برای دوربین وبکم در کلاسهای آنلاین را برطرف میکند. تصاویر دوربین سلفی نیز نویز بالایی دارند و اوضاع وضوح تصویر و رنگها در دوربین سلفی به مراتب بدتر از دوربین اصلی است.
وقتی بر روی دوربین سلفی میروید، دو حالت بیوتی و افکت برای شما فعال میشود، در حالت بیوتی میتوانید صورت خود را شفافتر و لاغرتر کنید، در حالت افکت نیز 4 افکت آماده وجود دارد که جلوه بهتری به عکس سلفی شما میدهد. دوربین اصلی فلاش ندارد اما برای دوربین سلفی با فعال کردن قابلیت فلاش دوربین، بخش اعظم صفحه سفید رنگ میشود که به انعکاس نور بیشتر به صورت شما کمک میکند.
فیلمبرداری
با دوربین اصلی تبلت میتوانید با کیفیتهای 1080p یا 720p به صورت 30 فریمبرثانیه فیلمبرداری کنید. کیفیت فیلمبرداری این تبلت کاملا در حد متوسط است، البته میتوان گفت بالاترین کیفیت در هر دوحالت فیلمبرداری و تصویربرداری دوربین میت پد T10s را میتوانید هنگام تصویربرداری 1080p به دست بیاورید، یعنی فیلمبرداری با رزولوشن 1080pدوربین میتپد T10s کیفیت بهتری نسبت به تصویربرداری با همین دوربین به شما میدهد. کیفیت فیلمبرداری این تبلت قابل قبول است و فیلمهایی که با آن میگیرید از شفافیت و وضوح نسبی بهره میبرند.
در حالت فیلمبرداری میتوانید تا 6 برابر زوم کنید، خبری از لرزشگیر نیست اما فوکوس خودکار فیلمبرداری در حد قابل قبولی کار میکند. از معدود گزینههای مخصوص فیلمبرداری که در تنظیمات باید آن را پیدا کرد، قابلیتی به نام Efficient video format است با فعال کردن آن، حجم ویدیوهایی که میگیرید تا 30 درصد کاهش پیدا میکند اما فرمت ویدیو نیز تغییر پیدا کرده و ممکن است در دستگاههای دیگر پخش نشود، بنابراین اگر فضای کمی دارید و برنامه ندارید تا ویدیوهای گرفته شده با این تبلت را بر روی گوشی، تبلت یا کامپیوترهای دیگری ببینید، میتوانید این گزینه را فعال کنید.
به صورت سلفی نیز میتوانید ویدیو بگیرید، نمای فیلمبرداری دوربین سلفی کمی زوم شده است و کیفیت آن نیز تنها برای چتهای تصویری و حضور در کنفرانسها یا کلاسهای آنلاین قابل قبول است.
اسپیکر و باتری
در سمت چپ و راست تبلت میت پد T10s دو خروجی اسپیکر نسبتا بزرگ وجود دارد که صدایی بلند و شفاف را پخش میکنند. به لطف وجود دو اسپیکر، تبلت صدایی استریو دارد که با وضوحی بالا از دو سمت تبلت به گوش میرسد. دو خروجی اسپیکر درست در میانه فریم سمت راست و چپ قرار دارند و هنگامی که به صورت لنداسکیپ تبلت را در دست میگیرید، شاید دستتان جلوی بخشی از اسپیکرها را بپوشاند. اگر هم تبلت را به صورت افقی در دست بگیرید که صدا از قسمت بالا و پایین تبلت پخش میشود.
یکی از قابلیتهای جالب اپلیکیشن موزیک هوآوی، تغییر صدای موسیقی با تغییر حالت صفحه از عمودی به افقی و بالعکس است، در این حالت اگر به صورت عمودی تبلت را در دست بگیرید صدا به همان میزانی که با دکمه ولوم تنظیم کردید پخش میشود، اما اگر تبلت را به صورت افقی بگیرید، با چرخش خودکار برنامه موزیک، صدای ولوم موسیقی افزایش پیدا میکند.
این کار میتواند دلایل مختلف داشته باشد ولی به نظر میرسد افزایش صدا در حالت افقی به دلیل آن است که در حالت لنداسکیپ دست شما بر روی اسپیکرها قرار میگیرد و صدا به طور خودکار کمی کاهی پیدا میکند اما برنامه موزیک با افزایش خودکار صدا، کاهش صدای به وجود آمده را جبران خواهد کرد. دلیل دیگر آن هم میتواند مدیریت بهتر بر روی صدای موسیقی و افزایش و کاهش موقت آن باشد.
صدای میتپد T10s بسیار شفاف است و زمانی که صدا را افزایش میدهید، وضوح صدا حفظ میشود و افت ناچیزی دارد. با این تبلت میتوانید با رضایت کامل، ویدیوهای مختلف و سبکهای متفاوت موسیقی را گوش دهید و از شنیدن آن لذت ببرید.
در تنظیمات صدا و لرزش تبلت میتوانید صدای رینگتون، پیامک و نوتیفیکیشنها را تنظیم کنید، همچنین حالت Do Not Disturb نیز در دسترس است که با آن میتوانید تمامی تماسها و نوتیفیکیشنها را بیصدا کنید تا کسی مزاحم شما نشود، البته در این حالت صدای آلارم غیرفعال نمیشود. با توجه به کیفیت مناسب نمایشگر و صدای خوب اسپیکر میت پد T10s، این تبلت یک دستگاه خوب برای تماشای فیلم یا وبگردی به شمار میرود.
باتری
هوآوی در این مدل از یک باتری 5100 میلیآمپرساعتی استفاده کرده که بر روی کاغذ شاید ظرفیت بالایی برای یک تبلت نباشد، بسیاری از تبلتهای جدید برندهای رقیب هوآوی با باتریهای بیش از 6 و 7 هزار میلیآمپر به بازار آمدند اما تبلتهای هوآوی معمولا با باتریهای حدود 5 هزار میلیآمپری عرضه میشوند.
البته تبلت میت پد T10s با وجود ظرفیت باتری کم، مدت زمان طولانی شارژ نگه میدارد، به طور معمول و با استفاده عادی مانند چند ساعت استفاده از برنامههای مختلف و چند ساعت هم اتصال به اینترنت، تبلت حدود یک روز و نیم شارژ نگه میدارد. اگر استفاده شما کمتر شود، تا دو روز و نیم هم میتوانید بر روی شارژ باتری تبلت میتپد T10s حساب باز کنید.
اگر به طور مداوم تبلت روشن باشد و شما از سایتهای اینترنتی مانند یوتیوب ویدیو تماشا کنید، تقریبا حدود 12 ساعت طول میکشد تا شارژ باتری تمام شود.
شارژ
اما اگر شارژ باتری نیز تمام شد، با وجود شارژر 10 واتی یواسبی Type-C میتوانید تبلت را حدودا در 2 ساعت شارژ کنید. هنگام شارژ در نیم ساعت اول حدود 30 درصد باتری پر میشود، بعد از گذشت یک ساعت، 50 درصد باتری شارژ خواهد شد، پس از 90 دقیقه، 70 درصد باتری پر شده و با گذشت 120 دقیقه، شارژ تبلت کامل میشود.
جمعبندی میت پد T10s
تبلت هوآوی میت پد T10s بدنه مستحکمی دارد و کیفیت ساخت آن بالاست، نمایشگر 10 اینچی این تبلت برای کارهای روزانه مانند وبگردی و تماشای فیلم یا سریال کاملا مناسب است و میتوان بر روی وضوح تصویر و رنگبندی طبیعی آن حساب باز کرد. در بخش نرمافزار برخی محدودیتهای هوآوی هنوز هم آزاردهنده است اما به جز آن، رابط کاربری EMUI 10.1، ساده، سبک و روان است و تمام نیازهای شما برای استفاده بهتر از تبلت میانرده را برآورده میکند.
با توجه به رده تولید و برچسب قیمتی میتپد T10s، نباید انتظار داتشته باشیم که این تبلت سخت افزار قدرتمندی داشته باشد، همین طور هم هست، تراشه کایرین 710A همراه با 3 گیگابایت رم تنها از پس کارهای معمول روزانه برمیآید و برخی بازیهای نیمه سنگین را هم اجرا میکند. این سخت افزار با رابط کاربری سبک EMUI 10.1 ترکیب خوبی برای اجرای مالتیتسکینگ و دو برنامه به صورت همزمان هستند.
دوربین اصلی و سلفی بیکیفیت این تبلت هوآوی یکی از مهمترین نقاط ضعف آن به شمار میرود. بهتر است بگوییم میت پد T10s کلا برای تصویربرداری و فیلمبرداری تولید نشده و دوربین 5 مگاپیکسلی اصلی و دوربین 2 مگاپیکسلی سلفی تنها برای چت ویدیویی یا شرکت در کلاس آنلاین کارایی دارند نه کار دیگری.
وضوح و بلندی صدای مناسب میتپد T10s یکی از نقاط قوت آن به شمار میرود، باتری آن نیز هرچند ظرفیت کمتری نسبت به رقبا دارد اما مدت زمان قابل قبولی شارژ نگه میدارد و اگر استفاده شما از تبلت در حدی متعادل است، مدام نیاز به شارژ کردن تبلت نخواهید داشت.
نقاط قوت
طراحی با کیفیت و سبک
صدای استریو بلند و شفاف
سخت افزار مناسب
رابط کاربری سبک و روان
قیمت اقتصادی
نقاط ضعف
عدم پشتیبانی از سرویسهای گوگل
دوربینهای ضعیف
سلام خسته نباشید، کلمه. Member Centre هم درست و نمی شه ایراد گرفت
Member Center = Member Centre
از نظر معنایی بله، ولی خوب Centre توسط بریتیشها استفاده میشه و دلیلی نداره در یک گوشی فقط یک کلمه بریتیش باشه، ضمن اینکه خود هواوی تو سایتش برخی جاها نوشته Center و برخی جاها نوشته Centre، مثل این که خودشون هم هنوز به نتیجه نرسیدن کدوم رو استفاده کنند
کیم کیلو وزن تبلته توی نقاط قوت نوشتین سبک??
لپ تاپ های ۱۵ اینچ ایسوس زیر ۲ کیلو وزنشونه ما میگیم سنگین یه تبلت ۱۰ اینچی ۴۶۰ گرم چجوری سبک حساب میشه؟
هر محصول شرایط خاص خودش رو داره، این تبلت هواوی تقریبا نسبت به همه مدلهای همردهاش سبکتره
چرا وقتی میشه از سایز بزرگش واسه باتری قوی تر استفاده کرد باتری رو اینقدر ضعیف میسازن از اون بدتر شارژر ۱۰ واتی
دو ساعت طول بکشه باتریو پر کنی بعدش یه روزه تموم شه